Forum » Problemi človeštva » Podrli bodo tovarno ROG
Podrli bodo tovarno ROG
Temo vidijo: vsi
innerspace ::
Ni nič logičnega pri tem. Nimaš pravice hodit po tujem.
Na flašo je policija odreagirala sorazmerno. In pravilno. Zaradi tupaste najstnice bi lahko nasrkal mož mogoče celo oče. Človečnost.
Ja stopil si mi na žulj. Ker se vedno poskušate prikazat v tej humanitarni luči. Pa, ko pogledaš iz realne strani, v tej humanitarnosti ni prav veliko humnitarnega.
Problem so sprožili skvoterji. Če jih ne bi bilo tam kjer ne smejo bit, problema ne bi bilo.
Vsi po vrsti krivi motenja posesti.
Za rog tega ne moreš trdit. Koncerti so imeli zelo zanimive vstopnine. Poleg tega naj bi bila to neka skupnost. In v skupnosti vsi prispevajo enako. Definitivno za vstopnine ne morem trdit tega, ker je bilo kar nekaj priviligirancev.
Zapravlanje časa. Ljudje imajo kaj bolj pametnega za počet, kot se ukvarjat z mladino, ki ne spoštuje pravnega reda države v kateri živi.
Nisem zloben. Pripisal si mi, da sem privoščljiv, zloben in nimam človečnosti. Nič od tega ne drži. Dokler boš počel imam tudi sam pravico do izpada s "seronjo".
Kdo prevzema odgovornost za vse te ljudi? Kaj je njegova garancija?
-Se strinjam zato tega ne pocnem. Za ostale vidim, da mislijo in delajo drugace. Ce se ti gre za pravico, usmeri svojo energijo v nepravilnosti vlade, policije, varnostnikov... recimo. V vsakem primeru, ne samo v zvezi z Rogom.
-Sam si je izbral to službo, lahko bi se tudi napil in zletel iz ceste, umrl. Oče.
Najstnica pa bi lahko bila noseča, bodoča mlada mati.
-Ne predstavljem sebe ampak pristop, idejo. Realnost kreiramo z dejanji in mislimi, zato raje mislim solidarno in ne reakcionisticno, kot se rado pocne. Za lastne zulje odgovarjaj sam, jaz ti nocem slabega.
-Problem je, da obstaja potreba po skvotanju. To je druzbeni problem, ne individualni.
Ce oblast porihta okolje glede na potrebe celotne druzbe, skvotanja ne bo. Ce pa ignorira neko populacijo/subkulturo, s casom nastane problem.
-Krivi so motenja posesti, se strinjam. A kaj zdaj? Gremo po pendreke in gasa? Sorazmernost
-Ne trdim tega za rog, govorim o nekdanji situaciji. Mislim, da so v osnovi bile stvari podobne/povzete.
Vprasanje...kaj ti ves zakaj nekdo ne placa vstopnine? Morda imajo notranji dogovor o izmenjavi dobrin? Da vsi prispevajo enako je popolna neumnost. Vsak prispeva kot zmore in zeli.
-Zapravljanje casa? Mogoce zate, ki ti je vseeno za deviantno mladino. Imas organizacije, ki delajo samo to, ker nikogar ne briga. Super druzba. Drzava in vlada pa super zgled kako se drzati pravil. LOL
-Merila so relativna. Zame si lahko prikrito zloben, privoscljiv in selektivno socuten. Iz tvojega pisanja se to lahko razbere. Nic narobe s tem a ne drzni si drugim postavljati ogledala preden sam ne stopis predenj.
-Sami prevzemajo odgovornost, polnoletne osebe in to.
@solatko
Zal ne zivim v pravljici, zgolj v propadajoci simulaciji.
Glede vecine se strinjam ampak vztrajam pri tem, da so dolocene resitve sicer uspesne ampak neprimerne. Ce tega ne vidite ali nocete, ni moj problem.
Tudi moje razmisljanje naj ne bo vas problem.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
Zgodovina sprememb…
- spremenil: innerspace ()
solatko ::
Samael - Lažeš, da živiš blizu, saj bi ti bilo, kot ljubljančanu, še kako v interesu, da se rogova ekološka bomba sanira že 30 let nazaj, ne pa čaka do sedaj, predvsem zaradi nekaj "uporabnikov", ki se nikakor niso bili pripravljeni umaknit iz tuje posesti.
Bi imel enako razmišljenje, če bi šlo za zapuščeno jedrsko elektratno, z gorivnimi celicami in jedrskimi odpadki?
innerspace - So "rogovcem" življenje izbirali drugi ali je to posledica napačnih odločitev staršev in otrok v posameznih obdobjih življenja, pred potrebo po skvotanju?
Varnostnik, policist, vojak so službe, katerih del so tudi malo bolj trdi prijemi takrat, ko družba to pričakuje. Kaj, naj bi se policaj, ko dobi flašo v ščit obrne in pobegne? Družba ga namreč plačuje za to, da nasilneža, z najmanšo mero sile in drugih pripomočkov USTAVI in mu prepreči nadaljevanje nasilja.
Vsak, ki se spravi nasilno uveljavljat svoje "pravice", mora pričakovati, da ga bo to koštalo, tudi kakšne modrice, če ne še kaj hujšega.
Dokler problem ne zadane tebe osebno, lahko vztrajaš pri čemer koli, ko pa bo mestni vodovod poslal v javnost obvestilo, da voda ni več pitna, ker vsebuje preveč toksičnih snovi, ki so se uporabljale v tovarni Rog, pa to postane tudi tvoj problem in tvojih bližnjih, bi potem še vztrajal?
Bi imel enako razmišljenje, če bi šlo za zapuščeno jedrsko elektratno, z gorivnimi celicami in jedrskimi odpadki?
innerspace - So "rogovcem" življenje izbirali drugi ali je to posledica napačnih odločitev staršev in otrok v posameznih obdobjih življenja, pred potrebo po skvotanju?
Varnostnik, policist, vojak so službe, katerih del so tudi malo bolj trdi prijemi takrat, ko družba to pričakuje. Kaj, naj bi se policaj, ko dobi flašo v ščit obrne in pobegne? Družba ga namreč plačuje za to, da nasilneža, z najmanšo mero sile in drugih pripomočkov USTAVI in mu prepreči nadaljevanje nasilja.
Vsak, ki se spravi nasilno uveljavljat svoje "pravice", mora pričakovati, da ga bo to koštalo, tudi kakšne modrice, če ne še kaj hujšega.
Dokler problem ne zadane tebe osebno, lahko vztrajaš pri čemer koli, ko pa bo mestni vodovod poslal v javnost obvestilo, da voda ni več pitna, ker vsebuje preveč toksičnih snovi, ki so se uporabljale v tovarni Rog, pa to postane tudi tvoj problem in tvojih bližnjih, bi potem še vztrajal?
Delo krepa človeka
Pimoz ::
Nam lahko poveš o tem kaj več? O zanimivih vstopninah.
Lahko. Boris plac. Vstopnina 10€. Za določene. Vsakič tako. Ni bilo nič prostovoljno, je bil kar nek "varnostnik" na hodniku. Kdo je to pobral in kako so ta denar delili pa ne vem. Cena pijače se pa ne spomnim. Vem pa, da so prodajali.
Torej profitabilna dejavnost na tuji posesti.
In prostovoljni prispevek je prostovoljni. Ko to zapakiraš v "prostovoljni prispevek 7€" ni nič več prostovoljnega v njemu. Si pa prostovoljno prikorakal tja. To da definitivno.
V vsakem primeru, ne samo v zvezi z Rogom.
Se držim tega. Kolikor le zmorem. Se ti?
Sam si je izbral to službo, lahko bi se tudi napil in zletel iz ceste, umrl. Oče.
Najstnica pa bi lahko bila noseča, bodoča mlada mati.
In najstnica je odreagirala kot najstniki pač reagirajo in hvala bogu so policisti odreagirali kolikor so najbolje lahko.
Ne predstavljem sebe ampak pristop, idejo.
Edino idejo, ki jo vidim v tvojem pisanju je, da je potrebno določenim dat nekaj. Za njih pa pravila ne veljajo.
Problem je, da obstaja potreba po skvotanju.
A res? Potreba? Da vlomiš nekam kjer ni tvoje in tam delaš žurke? Temu se reče potreba? In tem ljudem se reče uporabniki?
Krivi so motenja posesti, se strinjam. A kaj zdaj? Gremo po pendreke in gasa? Sorazmernost
So bili sorazmerni.
Vprasanje...kaj ti ves zakaj nekdo ne placa vstopnine? Morda imajo notranji dogovor o izmenjavi dobrin? Da vsi prispevajo enako je popolna neumnost. Vsak prispeva kot zmore in zeli.
Ta sistem je neumnost. Tako nobena skupnost ne more delovat na dolgi rok. Hitro se začnejo pritoževanja kdo je naredil kaj in kateri več. Iz prve roke ti povem, da je šlo izključno za izmenjavo znancev. Koliko je kdorkoli prispeval kamorkoli ni imelo veze. Razen, da je z varnostnikom hodil na pivo.
Po drugi strani mi je vseeno. Mi je tudi takrat bilo vseeno. Samo ne se širokoustit okoli tega. Vemo kako zadeve špilajo.
Imas organizacije, ki delajo samo to, ker nikogar ne briga.
Bravo. In to počnejo pod okriljem nekih pravil. Internih in eksternih. Hvala bogu, da so.
In spet me obtožuješ, da mi ni mar. Pa ne veš nič o meni.
Nic narobe s tem a ne drzni si drugim postavljati ogledala preden sam ne stopis predenj.
Enako velja zate.
Sami prevzemajo odgovornost, polnoletne osebe in to.
A-a. Prvič, ker so bile prisotne tudi mladoletne osebe. Drugič, ker pravni sistem tako ne deluje. Če nekaj organiziraš, prevzemaš odgovornost.
Veliko sem jih že slišal izrečt: če bo kaj narobe bom jaz kriv, jaz prevzamem odgovornost. Ko do težave pride pa rep med noge. Lep primer tega je, da ko nekoga pelješ v avtu vedno zahtevaš, da se priveže. Če ne želi ali začne z prej navedenimi nebulozami gre lahko peš. Peljem, torej prevzemam odgovornost.
IL_DIAVOLO ::
https://www.24ur.com/novice/slovenija/r...
Kolesarje bodo zamenjali rogovci...v obeh primerih levaki. Zna bit zabavno.
Kolesarje bodo zamenjali rogovci...v obeh primerih levaki. Zna bit zabavno.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
innerspace ::
"Edino idejo, ki jo vidim v tvojem pisanju je, da je potrebno določenim dat nekaj. Za njih pa pravila ne veljajo."
Ce je to res, bolje da me ne beres vec. Ne gre ti dobro.
Ce je to res, bolje da me ne beres vec. Ne gre ti dobro.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
Samael ::
Samael - Lažeš, da živiš blizu, saj bi ti bilo...
Solatko, a da lažem? A kar za lažnivca si me oklical, ker stvari ne sovpadajo s tvojimi zgrešenimi predstavami? Kolikorat si se ti v tej temi zlagal, recimo kakšna je Trubarjeva zaradi Rogovcev itd. medtem ko grem jaz vsako jutro po njej v službo in pozno popoldne iz službe, pa se mi ni zdelo vredno niti replicirati.
Se ti da nocoj na kakšen sprehod skozi center, pa se mimogrede oglasiš še na Ilirski, pa rečeva kakšno kulturno na to temo v živo? Ti dam telefonsko na pvt? Ne provociram, imaš mojo resno ponudbo in priložnost, da se za svoje nesmisle opravičiš.
Samael != Samuel
Nedasemiveč ::
Solatko, a da lažem? A kar za lažnivca si me oklical, ker stvari ne sovpadajo s tvojimi zgrešenimi predstavami? Kolikorat si se ti v tej temi zlagal, recimo kakšna je Trubarjeva zaradi Rogovcev itd. medtem ko grem jaz vsako jutro po njej v službo in pozno popoldne iz službe, pa se mi ni zdelo vredno niti replicirati.
Se ti da nocoj na kakšen sprehod skozi center, pa se mimogrede oglasiš še na Ilirski, pa rečeva kakšno kulturno na to temo v živo? Ti dam telefonsko na pvt? Ne provociram, imaš mojo resno ponudbo in priložnost, da se za svoje nesmisle opravičiš.
Evoooooooo to smo čakali ja . Skrajna levica spet prikazana v svoji "nedolžni luči".
Mirni rogovski narkomani že napadajo policiste.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()
Huh HypoHypo? In čakal si kaj točno? No, kar razloži, da se še bolj osmešiš.
Če se ti skrivaš pred svetom tam v neki kleti, še ne pomeni, da je nas ostale strah sveta in s kom podebatirati, iti na čvek v real. S te teme sem zaradi skupnih interesov in hobijev spoznal ter srečal, marsikoga s foruma.
V kakšnih drugačnih okoliščinah bi ga povabil na pir, pa v končni fazi tudi tebe, pa so te dni lokali zaprti, tako da nam kaj dosti od sprehoda in čveka ne ostane.
Lahko pa si to shraniš in me spomneš na to, ko boš polnoleten in ti bo dovoljeno v družbi popiti tudi kakšen pir.
Če se ti skrivaš pred svetom tam v neki kleti, še ne pomeni, da je nas ostale strah sveta in s kom podebatirati, iti na čvek v real. S te teme sem zaradi skupnih interesov in hobijev spoznal ter srečal, marsikoga s foruma.
V kakšnih drugačnih okoliščinah bi ga povabil na pir, pa v končni fazi tudi tebe, pa so te dni lokali zaprti, tako da nam kaj dosti od sprehoda in čveka ne ostane.
Lahko pa si to shraniš in me spomneš na to, ko boš polnoleten in ti bo dovoljeno v družbi popiti tudi kakšen pir.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Hahahah ena je čist nafilana z drogami, se kar zaganja v policaja pa psa oponaša. WTF hahaha
Potem pa pričakujete podporo nas normalnih Ljubljančanov?
Zgodovina sprememb…
Nedasemiveč je izjavil:
Hahahah ena je čist nafilana z drogami, se kar zaganja v policaja pa psa oponaša. WTF hahaha
Normalnih? Glede na tvoje pisanje ... ah, saj ok :)
Samael != Samuel
Ja nevem no, tale vaš mamilarska zbor, ki dobesedno laja in renči na policaje zame ni normalen.
Saj tudi ti nisi, pa te ne zgolj toleriram ampak celo prizanesljivo komuniciram s teboj.
Samael != Samuel
svecka ::
Še en protest, ki bo šel mimo, tako kot vsak drug v Sloveniji....noben se ga naslednji dan ne bo spomnil, lol
Taip4n ::
Protestniki sporočajo: "Prste stran od avtonomnih prostorov".
Hahaha. Kupi zemljo pa bo tvoje in boš lahko počel kar želiš.
Hahaha. Kupi zemljo pa bo tvoje in boš lahko počel kar želiš.
Še en protest, ki bo šel mimo, tako kot vsak drug v Sloveniji....noben se ga naslednji dan ne bo spomnil, lol
Glede tega imaš najbrž prav. Je pa vseeno ok, da mladi tu pa tam dvignejo riti in gredo ven, ker želijo biti slišani. Sicer jih lahko zarukani omejeni virtualni kmetavzi oklicujejo za mamilaše itd, ampak glej, mamilaši ne dvignejo zdajle riti in se gredo tja izpostavljati.
Če ugibam, bi rekel, da gre za vse prej kot džankije ampak pretežno študentko populacijo, tisti del, ki ne zgolj iz mama hotela anonimno tipka po netu in se kurči čez vse in vsakogar ampak dejansko v kaj verjame, je pripravljen za to kaj storiti (čeprav tu vemo, da nimajo nobenih šans in bo šlo, kot praviš mimo).
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
A110 ::
Ti jaz povem da gre pretezno za džanks populacijo. Seveda jih je večina obenem študentov. Sem jih kar nekaj prepoznal ker jih poznam iz študentskih domov.
Ja, to si strokovnjak, ja. Prav ne morem verjeti, kako zarukane komentarje berem. Gotovo jih poznaš tudi osebno, aneda?
Mimogrede, random post pod to video reportažo, ki jo zdajle spremljamo.
Mimogrede, random post pod to video reportažo, ki jo zdajle spremljamo.
Več kot 10 let pred Rogom smo konstantno prosil ljubljano, da zgradi skatepark, obljubljal so, vsako leto znova so obljubljal, zgradil ga niso.. Po naključju smo naleteli na prazen, zapuščen, propadajoč prostor v Rogu in v njem zgradili Skatepark ROG, pizda največji pokrit skatepark na območju Jugoslavije, v Avstriji nimajo tazga parka, zgradil smo ga brez nasilja, brez moledovanja, enostavno smo ga, ker smo vedeli, da ga lahko in smo ga, stran od sistema, samo stran od sistema, ki je obljubljal, a obljub ni izpolnil. Vmes sta BMX in skejtanje postala olimpijska športa! Slovenija pa brez pokritga objekta, kera luzerska država! Brez nasilja, stran od sistema, nismo ga gradil za nas same, zgradil smo ga za skupnost, za skupno dobro. Brez nasilja, sodeloval smo z občino, ki nam je obljubila, da nam bo pred rušenjem dala vsaj možnost izpraznit prostore in potem so nas pofukal iznenada, pizda vam materina, zjutraj, iznenada, s pofukanimi robokopi, 15 let trdega dela, fucking izpopolnjujočega, trdega dela ste uspel demolirat v DVEH DNEH. O model, brez opozorila...kaka govna. Bolj se trudiš delat dobro, bolj in še raje te zjebejo. Kaka psihopatija je ta slovenija, tok mejhna, tolk globalno nepomembna, tako nesramna do lastnih ljudi, ma to je neverjetno. Tut ko greš stran od sistema, ta pride za tabo in te pofuka, ti meče polena pod noge, jebem vam mater, hvala vam slovenija! Hvala za nič, jebite se iz dna srca. Nikoli vaš, Skatepark ROG.
Vsa čast za protest, ne le ta, za vse proti tem očitnim psihopatom.
Samael != Samuel
Tale današnji posnetek protesta bi jaz vsem osnovnošolcem predvajal, da vidijo, kaj delajo droge.
@Samael zarukani komentarji? A še nisi opazil, da ste morda trije v tej temi, ki zagovarjate te skrajne levičarje na drogicah?
Skličite lokalni referendum, da vas cela Ljubljana zabije tudi v številkah ;)
@Samael zarukani komentarji? A še nisi opazil, da ste morda trije v tej temi, ki zagovarjate te skrajne levičarje na drogicah?
Skličite lokalni referendum, da vas cela Ljubljana zabije tudi v številkah ;)
Zgodovina sprememb…
Nedasemiveč je izjavil:
Tale današnji posnetek protesta bi jaz vsem osnovnošolcem predvajal, da vidijo, kaj delajo droge.Ja, pa opazil sem tudi, da si intelektualno podhranjena preprosta duša, ki si pač ne more pomagati. To v neki drugi temi, kjer sem občasno naletel na tvoj post, ni bilo razvidno. Kaj čmo, ljudje te slej ko prej razočarajo
Samael != Samuel
ja samael, kakšne 4 poznane sem videl na posnetku (in že na par prejšnjih rog protestih). Ko nekoga pričakuješ da bo tam pač malo bolj pozorno tudi gledaš. Star sem 27 let. 6 let sem živel v študentskih domovih in bil vedno zelo socialen. Vrjemi da spoznaš ogromno ljudi iz ravne te generacije ki je trenutno večinoma tam
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
ja samael, kakšne 4 poznane sem videl na posnetku (in že na par prejšnjih rog protestih). Ko nekoga pričakuješ da bo tam pač malo bolj pozorno tudi gledaš. Star sem 27 let. 6 let sem živel v študentskih domovih in bil vedno zelo socialen. Vrjemi da spoznaš ogromno ljudi
In glej ga zlomka, prav vsi štirje so narkomani. Kako prikladno.
Samael != Samuel
Glej, vrjemi kar hočeš. Ja vsi so uproabniki drog. Niso zdaj ravno oni hard zadetkoti s heroinom ampak je pa trava (vsaj bila vsa leta kar sem jih videl) na dnevnem nivoju in še kake tablete kdaj.
Nedasemiveč je izjavil:
Tale današnji posnetek protesta bi jaz vsem osnovnošolcem predvajal, da vidijo, kaj delajo droge.Ja, pa opazil sem tudi, da si intelektualno podhranjena preprosta duša, ki si pač ne more pomagati. To v neki drugi temi, kjer sem občasno naletel na tvoj post, ni bilo razvidno. Kaj čmo, ljudje te slej ko prej razočarajo
Ti me kar žali, me to ne gane. Odraz tvoje nemoči.
Na eni strani skrajna levica, ki ne razume, da se bo Rog prenovil, ves čas vsiljuje svoje LGBT prepričanja na drugi pa skrajna desnica z Normo Brščič, ki v živo razlaga o židovski dominanci in lenih ter neumnih Afričanih. Na vsake toliko časa nam pa še Janez prek twitterja malo sramote uprizori. Naša opozicija pa izgubljena v širnem vesolju.
Svašta, kje jaz to živim.
Zgodovina sprememb…
Ah, ti dete mlado, nedolžno. Grozen je ta svet. Boš ti zgradil boljšega, kar povej.
Samael != Samuel
WizzardOfOZ ::
Naj si kupijo zemljo, pa jih noben ne bo dol iz nje teral.
Jaz bi tut kr v en blok uletel, pa si vzel štirisobno stanovanje in težil, da mi morajo dat nadomestnega, če hočejo da grem ven. Samo ponaših zakonih se tega ne sme. Zakaj bi si pa zadetki iz roga lahko to privoščili, če si ostali ne smemo?
Jaz bi tut kr v en blok uletel, pa si vzel štirisobno stanovanje in težil, da mi morajo dat nadomestnega, če hočejo da grem ven. Samo ponaših zakonih se tega ne sme. Zakaj bi si pa zadetki iz roga lahko to privoščili, če si ostali ne smemo?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Ne zastopiš. To je underground/alternative/xyz scena. Pri tebi je drugače. Ti si samo navaden davkoplačevalec, ki te možnosti nimaš.
Seveda ima možnost, od kje ti to, da je nima? Le, da si mora zdaj najti kakšen drugi zapuščen, na pol pozabljen propadajoči objekt v lasti občine ali države. Mogoče kaj v Stožicah? Ampak bo verjetno slej ko prej tudi fasal solzilec v oči, ane.
Več kot 10 let pred Rogom smo konstantno prosil ljubljano, da zgradi skatepark, obljubljal so, vsako leto znova so obljubljal, zgradil ga niso.. Po naključju smo naleteli na prazen, zapuščen, propadajoč prostor v Rogu in v njem zgradili Skatepark ROG, pizda največji pokrit skatepark na območju Jugoslavije, v Avstriji nimajo tazga parka, zgradil smo ga brez nasilja, brez moledovanja, enostavno smo ga, ker smo vedeli, da ga lahko in smo ga, stran od sistema, samo stran od sistema, ki je obljubljal, a obljub ni izpolnil.
Vmes sta BMX in skejtanje postala olimpijska športa! Slovenija pa brez pokritga objekta, kera luzerska država! Brez nasilja, stran od sistema, nismo ga gradil za nas same, zgradil smo ga za skupnost, za skupno dobro.
Brez nasilja, sodeloval smo z občino, ki nam je obljubila, da nam bo pred rušenjem dala vsaj možnost izpraznit prostore in potem so nas pofukal iznenada, pizda vam materina, zjutraj, iznenada, s pofukanimi robokopi, 15 let trdega dela, fucking izpopolnjujočega, trdega dela ste uspel demolirat v DVEH DNEH. O model, brez opozorila...kaka govna.
Bolj se trudiš delat dobro, bolj in še raje te zjebejo. Kaka psihopatija je ta slovenija, tok mejhna, tolk globalno nepomembna, tako nesramna do lastnih ljudi, ma to je neverjetno. Tut ko greš stran od sistema, ta pride za tabo in te pofuka, ti meče polena pod noge, jebem vam mater, hvala vam slovenija! Hvala za nič, jebite se iz dna srca. Nikoli vaš, Skatepark ROG.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
Le, da si mora zdaj najti kakšen drugi zapuščen, na pol pozabljen propadajoči objekt v lasti občine ali države
Pa dobro no. Veš kaj pomeni "LASTI OBČINE" ali "LASTI DRŽAVE". Kaj pa če bi na tvojem propadajočem zemljišču zgradili?
Imamo 15 strani dokazov, da ne dojame :)
Spxy ::
Nedasemiveč je izjavil:
Le, da si mora zdaj najti kakšen drugi zapuščen, na pol pozabljen propadajoči objekt v lasti občine ali države
Pa dobro no. Veš kaj pomeni "LASTI OBČINE" ali "LASTI DRŽAVE". Kaj pa če bi na tvojem propadajočem zemljišču zgradili?
Imamo 15 strani dokazov, da ne dojame :)
Jep. Ko pa nima argumentov, pa privleče izjave kako je on intelektualno nad vsemi. Imam občutek, da so mu dobavitelja izselili, pa se zdaj tukaj jezi.
Samo popravil sem te tam, kjer si se očitno zmotil, nič osebnega. Ne vem od kje ideja, da ti pa ne moreš tega narediti, kar so oni. Seveda lahko. Je pa res, da boš moral pošteno pljuniti v roke, če hočeš da iz tega kaj nastane, pri čemer zna biti nekoliko frustrirajoče, ko pridejo bagerji.
Ni potrebe, da daješ mojemu malemu popravku na netočno izjavo kakšen drugačen prizvok ali pomen.
Samael != Samuel
ripmork ::
O sami situaciji iskreno premalo vem. Bom pa le to rekel - glede na to, da so ROG-ovci dejali, da imajo v prostorih še kup svoje opreme in osebnih stvari bi najmanj to pričakoval od MOL-a, da jim dopustijo zadnji obisk in da vzamejo svoje stvari pred rušenjem. Magari bi jih enega po enega spuščali notri če jih je bilo strah, da potem grupno ne bi hoteli zapustit prostorov.
Za Skatepark ROG sem pa že slišal, točno... žalost tole potem. Oziroma so jih res na grd način iznenada očitno.
Več kot 10 let pred Rogom smo konstantno prosil ljubljano, da zgradi skatepark, obljubljal so, vsako leto znova so obljubljal, zgradil ga niso.. Po naključju smo naleteli na prazen, zapuščen, propadajoč prostor v Rogu in v njem zgradili Skatepark ROG, pizda največji pokrit skatepark na območju Jugoslavije, v Avstriji nimajo tazga parka, zgradil smo ga brez nasilja, brez moledovanja, enostavno smo ga, ker smo vedeli, da ga lahko in smo ga, stran od sistema, samo stran od sistema, ki je obljubljal, a obljub ni izpolnil.
Vmes sta BMX in skejtanje postala olimpijska športa! Slovenija pa brez pokritga objekta, kera luzerska država! Brez nasilja, stran od sistema, nismo ga gradil za nas same, zgradil smo ga za skupnost, za skupno dobro.
Brez nasilja, sodeloval smo z občino, ki nam je obljubila, da nam bo pred rušenjem dala vsaj možnost izpraznit prostore in potem so nas pofukal iznenada, pizda vam materina, zjutraj, iznenada, s pofukanimi robokopi, 15 let trdega dela, fucking izpopolnjujočega, trdega dela ste uspel demolirat v DVEH DNEH. O model, brez opozorila...kaka govna.
Bolj se trudiš delat dobro, bolj in še raje te zjebejo. Kaka psihopatija je ta slovenija, tok mejhna, tolk globalno nepomembna, tako nesramna do lastnih ljudi, ma to je neverjetno. Tut ko greš stran od sistema, ta pride za tabo in te pofuka, ti meče polena pod noge, jebem vam mater, hvala vam slovenija! Hvala za nič, jebite se iz dna srca. Nikoli vaš, Skatepark ROG.
Za Skatepark ROG sem pa že slišal, točno... žalost tole potem. Oziroma so jih res na grd način iznenada očitno.
@ripmork: stvari lahko prevzamejo v skladišču.
Iznenada u desetih letih po osmih dobljenih tožbah so jih ja :D Dejte no...
Zanimivo danes RTVslo ne poroča o nasilnih protestnikih :)
Iznenada u desetih letih po osmih dobljenih tožbah so jih ja :D Dejte no...
Zanimivo danes RTVslo ne poroča o nasilnih protestnikih :)
Zgodovina sprememb…
Ne vem od kje ideja, da ti pa ne moreš tega narediti, kar so oni. Seveda lahko. Je pa res, da boš moral pošteno pljuniti v roke, če hočeš da iz tega kaj nastane, pri čemer zna biti nekoliko frustrirajoče, ko pridejo bagerji.
Sicer se mi na prvi stavek niti ne da odgovarjati, ker vsak ve koliko je ura. Glede drugega pa: Prišli so bagerji, če je za njih frustrirajoče je to njihov problem.
Groot ::
O sami situaciji iskreno premalo vem. Bom pa le to rekel - glede na to, da so ROG-ovci dejali, da imajo v prostorih še kup svoje opreme in osebnih stvari bi najmanj to pričakoval od MOL-a, da jim dopustijo zadnji obisk in da vzamejo svoje stvari pred rušenjem. Magari bi jih enega po enega spuščali notri če jih je bilo strah, da potem grupno ne bi hoteli zapustit prostorov.
Smešno kako določeni radi vpijejo v nebo o vseh možnih krivicah, a hkrati pozabljajo da je MOL ravno na pobudo meščanov zgradil povsem nov skate park pod Fabianijevem mostom. Ampak seveda je tisto tam najbrž spet preveč "sterilno" za hardcore outback rogovce.
Foto: Samael
Imate dovoljenje lastnika vsaj za te grafite, če se ze drugje po Ljubljani uštulite zraven, kjer vam ni mesta?
Maja lani ste namreč Rogovci, lepo brez vprašanj pri Ruskem carju okupirali mesto rezervirano za grafit navijaske skupine Green Dragons ter zapisali "Ivan Gale, ljubimo te". To je bilo na privat območju in G.D so imeli DOVOLJENJE lastnika - več mesecev! Vendar niso barvali zaradi karantene.
Navijaška skupina je vaše skropucalo prebarvalo in ustvarila nov grafit, ki nikakor ni bil vezan na politiko. Takšni "umetniki" in "kulturniki" in še sto drugih nazivov katerih imate pa ste šli narediti nekaj, kar je v svetu grafitov prepovedano. Uničili ste ga. Uničili ste grafit, ki je bil narejen z dovoljenjem lastnika.
Ves čas nabijaš o subkulturi. Kaj pa navijaška subkultura? Jaz nepoznam nobene navijaške skupine v Sloveniji, ki bi tako kot vi okupiralo mesto, ki ni v vaši lasti in se potem bunili
... in zdaj gre naš pravičnik, ki ima sicer velike težave z razumevanjem prebranega ali pa zgolj demenco, zagovarjati huligane od navijačev. This is getting better and better ... Ultras pa to po zidovih vse naokoli
Drugače pa, če ti Net Nanny ne dovoli googlati, lahko v pomoč preletiš tale link: https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljublj...
Drugače pa, če ti Net Nanny ne dovoli googlati, lahko v pomoč preletiš tale link: https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljublj...
Samael != Samuel
Hmmmm... Metanje flaš, bakelj in prerivanje s policaji ni huliganizem? To so tvoji idoli namreč počeli sedaj že na dveh protestih zapored. In kje zagovarjam huligane?
Glede dovoljenja pri Rogu je bilo vprašanje retorično, da sem lahko navedel primer, kako cigansko se obnašate ;)
Glede dovoljenja pri Rogu je bilo vprašanje retorično, da sem lahko navedel primer, kako cigansko se obnašate ;)
Zgodovina sprememb…
Pimoz ::
O hvala za tale link o grafitiranju.
Drugače pa piše:
ROG - Trubarjeva 74, notranji zidovi kompleksa tovarne ROG
Pografitirano je pa vse. No saj ne samo tam in ne samo od njih.
Drugače pa piše:
ROG - Trubarjeva 74, notranji zidovi kompleksa tovarne ROG
Pografitirano je pa vse. No saj ne samo tam in ne samo od njih.
Nedasemiveč je izjavil:
Hmmmm... Metanje flaš, bakelj in prerivanje s policaji ni huliganizem?
No ja, v primerjavi z vašim četrtkovim protestom (na sliki), so tile petkovi Galetovi kolesarjev res ena milina.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
Rekel sem, da si ti s svojo podporo huliganov od Ultrasov hipokrit. A tebi se ne zdi?
Sploh pa, kako ti je v tej debati iz riti uspelo potegniti ven Galeta. Povsem prepričan sem, da ga ni omenjal prav nihče - razen tebe. A se ti je že malce pomračilo?
Sploh pa, kako ti je v tej debati iz riti uspelo potegniti ven Galeta. Povsem prepričan sem, da ga ni omenjal prav nihče - razen tebe. A se ti je že malce pomračilo?
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
Jaz nikjer nisem napisal, da podpiram huliganizem, kdo ima sedaj težave z bralnim razunevanjem?
Sem samo podal primer na vašo cigansko ravnanje. Kradete mestno lastnino, kradete elektriko, krade place za grafite ostalih. Ko vam nekdo reče, da to tako ne gre, pa mečete baklje in se zaletavate v policijo.
Gale tukaj nima veze. Pač povezan je bil z primerom ;)
Sem samo podal primer na vašo cigansko ravnanje. Kradete mestno lastnino, kradete elektriko, krade place za grafite ostalih. Ko vam nekdo reče, da to tako ne gre, pa mečete baklje in se zaletavate v policijo.
Gale tukaj nima veze. Pač povezan je bil z primerom ;)
Zgodovina sprememb…
sumoborac ::
Lepo, da se sprehodis zjutraj in zvecer mimo. Jst sm bil prisiljen zaradi "alternativne rog scene" preselit. Pa živel sem več kot 20 let tam ;)
V 3 letih pred selitvijo sem tako nabral približno 140 prijav motenja nočnega miru (in vsakokratnega legitimiranja policajem), da o pobiranju praznih flas in piksen, pobruhanih vhodnih vrat ne govorim... dvignil roke in se preselil.
Tole je pa tako nakladanje. Zgradili so nekaj, to ja. Kako je pa "gradnja" potekala in kako so pa prostor "počistili" pa raj nebi zgubljal besed. 15 let proste uporabe in delanja z objektom kokr se jim je zazdelo... je težko požret. Vrjamem, da so nekateri tam zgubili dobre dohodke.
Ko je MOL leta 2016 želel izpraznit objekt, je bil upor. Zadeve so stekle na sodišču, vsi takratni "skvoterji" so zgubili. Vsak, ki je po letu 2016 stopil notri misleč, da lahko stvari tam pusti... si je sam kriv. Če bi spet jih čakali, bi spet zadeve bile na sodišču naslednjih 5 let. Vrjamem pa, da je mnogim tam, ta situacija ustrezala. No-mans-land-ftw!
Nedasemiveč je izjavil:
Foto: Samael
Imate dovoljenje lastnika vsaj za te grafite, če se ze drugje po Ljubljani uštulite zraven, kjer vam ni mesta?
Niso imeli. Bil je sicer v nekem trenutku ustni dogovor z enim od umetnikov, da bojo vsakic sproti javili, ampak tisti clovek je ze vec kot 5 let nazaj nehal sodelovati pri temu, saj je sam povedal, da so se ljudje zamenjali in da to kar se dogaja ne podpira. Tudi nekaj tujih umetnikov je pozvonilo in vprašalo, kaj več pa nikoli.
Prid sm al pa tm ostan...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sumoborac ()
Hvala za odgovor, se mi je zdelo
Replike Samaela na tvoj odličen komentar o dogajanju tam pa ne pričakujem.
Replike Samaela na tvoj odličen komentar o dogajanju tam pa ne pričakujem.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | parkiranje redarstvaOddelek: Loža | 7122 (5344) | St235 |
⊘ | Policijsko nasilje v skvotu Argo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17067 (12213) | drvo |
» | S skejtanjem "motim javni mir in red" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20138 (16121) | Jerry000 |
⊘ | Rog (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 38504 (31478) | kuglvinkl |