Forum » Problemi človeštva » Podrli bodo tovarno ROG
Podrli bodo tovarno ROG
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
Bojan xxxx je izjavil:
Okupiranje tuje lastnine tudi ne sodi v civilizirano družbo, jaz kot civiliziran posameznik nikdar ne bi šel v tujo nepremičnino brez najemne pogodbe ali povabila tam stanujočega.
Saj se strinjaš ne?
Kolikor razumem je ROG v lasti MOL in torej tu ne gre za neko privatno lastnino. In tudi ne gre za takšno obliko "okupacije" kot to poskušaš predstavit. Ampak v principu, se strinjam, da okupacija stavbe ni nekaj kar bi lahko sprejeli za normalno in nevprašljivo. Z načinom reševanja tega vprašanj apa se nikakor ne strinjam.
Ponovno - nasilje ne sodi v civilizirano družbo. Saj se strinjaš, ne?
Saj je sodišče odločilo v prid MOLa... in ker se niso izselili je paš prišla policija če se ne bi upirali jih nihče ne bi nasilno pridržal...
Osnovna napaka je napaka ljudi ki grejo nekam pa sploh ni njihovo... civiliziran človek tega ne naredi =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Bojan xxxx ::
Saj je sodišče odločilo v prid MOLa... in ker se niso izselili je paš prišla policija če se ne bi upirali jih nihče ne bi nasilno pridržal...
Osnovna napaka je napaka ljudi ki grejo nekam pa sploh ni njihovo... civiliziran človek tega ne naredi =)
O razsodbi sodišča ne vem ničesar. Ampak sama narava vprašanja/problema se mi ne zdi takšna, da bi lahko o tem odločalo sodišče. Mislim, da imamo tudi prebivalci Ljubljane kakšno besedo pri tem, kako naj mesto izgleda. Zdi se mi, da bi bil za ta primer bolj smiselno uporabit dialog z namenom nekega pametnega dogovora namesto: sodišče - varnostniki - policija + pretepanje ljudi.
Si sploh pogledal video?
lahJ8suonuhu ::
Včeraj sem na seji mestnega sveta zaradi kopice dobrih projektov in kljub temu, da predstavljam opozicijo, podprl letošnji rebalans proračuna, kot tudi osnutka proračunov za leti 2022 in 2023.
Rebalans proračuna vključuje tudi dodatnih 1,8 mio eur za center Rog.
Da je MOL rušenje objektov začel praktično nekaj ur po sprejetju rebalansa, je nadvse prozorno - kot da se je čakalo prav na ta sredstva. Za začetek del je vodstvo občine včeraj prav gotovo vedelo in če bi o tem seznanilo mestni svet - kar bi bilo prav - rebalansa nekateri svetniki ne bi podprli.
Žal so se včeraj pristojni odgovorom na vprašanja o Rogu spretno izognili.
Počutim se prevarano.
Bojan xxxx je izjavil:
O razsodbi sodišča ne vem ničesar. Ampak sama narava vprašanja/problema se mi ne zdi takšna, da bi lahko o tem odločalo sodišče. Mislim, da imamo tudi prebivalci Ljubljane kakšno besedo pri tem, kako naj mesto izgleda. Zdi se mi, da bi bil za ta primer bolj smiselno uporabit dialog z namenom nekega pametnega dogovora namesto: sodišče - varnostniki - policija + pretepanje ljudi.
Si sploh pogledal video?
Nekaj je kar ti misliš drugo je pa dejstvo in lastnina MOL je nekaj s čemer upravljajo ljudje na občini ne pa vsi ljubljančani (oni samo posredno z izvolitvijo) tako da veljajo pravne oblike od sodišč do policije...
Bottom line je takšen:
Težav ne bi bilo če bi ljudje ustvarjali v LEGALNO najetih prostorih
Koraaz ::
lahJ8suonuhu je izjavil:
https://www.mladina.si/164539/ljubljans...
Veliko bolje skvoterji, kot zokijeva mafija.
To bi bil prav hec, če bi sedaj zaskvotal še zapuščen kompleks stadiona v Stožcah
In pol bi se Jankovič čudil, čemu je temu tako.
mn ::
> Rebalans proračuna vključuje tudi dodatnih 1,8 mio eur za center Rog
...
> Za začetek del je vodstvo občine včeraj prav gotovo vedelo in če bi o tem seznanilo mestni svet - kar bi bilo prav - rebalansa nekateri svetniki ne bi podprli.
Kaj pa so potem mislili, da se bo zgodilo.
Kaj je projekt je že dolgo znano. Rušenje, sanacija nevarnih odpadkov ter novogradnja kulturnega centra. Kaj je pa ta oseba mislila zakaj bo porabljenih teh 1,8 mio EUR za Rog?
IMHO je tole navadno sprenevedanje.
> O razsodbi sodišča ne vem ničesar. Ampak sama narava vprašanja/problema se mi ne zdi takšna, da bi lahko o tem odločalo sodišče.
Kdo pa? Ljubljančani ste že odločili kaj želite. Če ne drugače ko ste Jankoviča izvolili, ki je stal za tem projektom. Stvar se tudi vleče dovolj časa, da če bi obtajala kak druga opcija bi se lahko sprovedla. Bi bil možen referendum?
> sodišče - varnostniki - policija + pretepanje ljudi
Si prepričan, da niso skvaterji začeli z nasiljem?
...
> Za začetek del je vodstvo občine včeraj prav gotovo vedelo in če bi o tem seznanilo mestni svet - kar bi bilo prav - rebalansa nekateri svetniki ne bi podprli.
Kaj pa so potem mislili, da se bo zgodilo.
Kaj je projekt je že dolgo znano. Rušenje, sanacija nevarnih odpadkov ter novogradnja kulturnega centra. Kaj je pa ta oseba mislila zakaj bo porabljenih teh 1,8 mio EUR za Rog?
IMHO je tole navadno sprenevedanje.
> O razsodbi sodišča ne vem ničesar. Ampak sama narava vprašanja/problema se mi ne zdi takšna, da bi lahko o tem odločalo sodišče.
Kdo pa? Ljubljančani ste že odločili kaj želite. Če ne drugače ko ste Jankoviča izvolili, ki je stal za tem projektom. Stvar se tudi vleče dovolj časa, da če bi obtajala kak druga opcija bi se lahko sprovedla. Bi bil možen referendum?
> sodišče - varnostniki - policija + pretepanje ljudi
Si prepričan, da niso skvaterji začeli z nasiljem?
Nekaj je kar ti misliš drugo je pa dejstvo in lastnina MOL je nekaj s čemer upravljajo ljudje na občini ne pa vsi ljubljančani (oni samo posredno z izvolitvijo) tako da veljajo pravne oblike od sodišč do policije...
Bottom line je takšen:
Če bi vsi razmišljali tako kot ti, potem bi bilo od kulture v Ljubljani najverjetneje samo Opera in Cankarjev dom. Jaz podpiram to, da mora biti v mestu prostor tudi za neko alter sceno. Ni nujno, da je to točno bivša tovarna ROG. Na noben način nisem udeležen pri tej polomiji - načeloma pa se zavzemam za _dogovor_ in pa predvsem za _ne-nasilje_. Lahko bi jim, naprimer, dali nek drug prostor v zameno. Nasilno reševanje problemov v mestu je nesprejemljivo.
> Lahko bi jim, naprimer, dali nek drug prostor v zameno.
Kakor vem jim je bil ponujan. Niso hoteli.
> načeloma pa se zavzemam za _dogovor_ in pa predvsem za _ne-nasilje_
Kakor vem je Jankovič poskušal skleniti nek dogovor z njimi. Pa se ni dalo. Imeli so 3 leta časa da nenasilno odidejo iz teh prostorov. Pa niso sprejeli te opcije.
> načeloma pa se zavzemam za _dogovor_ in pa predvsem za _ne-nasilje_
Kakor vem je Jankovič poskušal skleniti nek dogovor z njimi. Pa se ni dalo. Imeli so 3 leta časa da nenasilno odidejo iz teh prostorov. Pa niso sprejeli te opcije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mn ()
Iz prebiranja novic (...) na to temo jaz neke dobronamerne pripravljenosti MOL-a na dogovor nisem razbral.
l0g1t3ch ::
Alternativna scena ne more uspevati v nekem sterilnem in nadzorovanem okolju. Ni isto.
Tudi metelkova je bila na začetku tak problem kot je sedaj rog, pa se je uredila in je danes zanimiv plac. Ne moreš pa metelkove stlačit v Cankarjev Dom, ne gre ni to isto.
Sej vem da bi razni Matoti podrli tudi metelkovo, samo na srečo niso vsi tolk zaplankani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
l0g1t3ch ::
In nekdo je napisal, da se roke ki te hrani ne grize, v smislu da pač ne bodo kritizirali MOL-a če jim ta daje prostor.
To je še en omejenec, ki ponižno kima oblasti in je pripravljen požreti vsak drek.
Oblast se pač mora kritizirat in mora biti pod budnim očesom javnosti.
Oblast se mora bati ljudi in ne obratno. Če smo malo idealisti :)
To je še en omejenec, ki ponižno kima oblasti in je pripravljen požreti vsak drek.
Oblast se pač mora kritizirat in mora biti pod budnim očesom javnosti.
Alternativna scena ne more uspevati v nekem sterilnem in nadzorovanem okolju. Ni isto.
Tudi metelkova je bila na začetku tak problem kot je sedaj rog, pa se je uredila in je danes zanimiv plac. Ne moreš pa metelkove stlačit v Cankarjev Dom, ne gre ni to isto. vem, da bi
Sej vem da bi razni Matoti podrli tudi metelkovo, samo na srečo niso vsi tolk zaplankani.
OK, razumem. Samo to da se nekaj ljudi enostavno prilasti lastnino nekoga drugega se mi tudi ne zdi prav. Ne rečem, mogoče bi bilo za Ljubljano res bolje, če bi dopustili še kakšen podoben prostor kot je Rog. Ampak odločili so se drugače in posledično bi bilo prav da bi se ljudje od tam umaknili. Imajo pravico vršiti politični pritisk.
Pravite da bi morali Ljubljančani odločati ne župan. Zakaj potem niso šli v lokalni referendum? Verjetno ker vedo da ne bi uspel. Kako lahko potem ti ljudje trdijo, da so Ljubljančani za.
Tudi ne smeš zanemariti dejstva, da je tovarna potencialna ekološka bomba. Kaj bi se zgodilo če pride do izliva snovi, ki so tam?
Stavbe niso varne za ljudi. Tukaj je tudi pravna odgovornost MOL kot lastnika za vsakogar ki je notri.
Bojan xxxx je izjavil:
Bottom line je takšen:
Če bi vsi razmišljali tako kot ti, potem bi bilo od kulture v Ljubljani najverjetneje samo Opera in Cankarjev dom. Jaz podpiram to, da mora biti v mestu prostor tudi za neko alter sceno. Ni nujno, da je to točno bivša tovarna ROG. Na noben način nisem udeležen pri tej polomiji - načeloma pa se zavzemam za _dogovor_ in pa predvsem za _ne-nasilje_. Lahko bi jim, naprimer, dali nek drug prostor v zameno. Nasilno reševanje problemov v mestu je nesprejemljivo.
Dogovora ki bi bil všeč zastonjkarjem pač ni, oni bi radi na tujem brez najemne pogodbe kao ustvarjali... to ne gre, naj ustvarjajo na lastni nepremičnini ali v najemu, tu je bistvo težave... naj najamejo poslovne prostore kot normalna "scena" pa je
> In nekdo je napisal, da se roke ki te hrani ne grize, v smislu da pač ne bodo kritizirali MOL-a če jim ta daje prostor.
Ja, to je problem definitivno. Veš kako ga najlažje rešiš? Tako da imaš LASTNI prostor. Takšen, ki je vpisan v zempliško knjigo da si njegov lastnik.
Pa kar me zanima. Ogromno govorite o tamkajšnji kulturi. Nihče pa ni znal napisati o tem nič drugega, kot da so bile žurke tam.
Ja, to je problem definitivno. Veš kako ga najlažje rešiš? Tako da imaš LASTNI prostor. Takšen, ki je vpisan v zempliško knjigo da si njegov lastnik.
Pa kar me zanima. Ogromno govorite o tamkajšnji kulturi. Nihče pa ni znal napisati o tem nič drugega, kot da so bile žurke tam.
Pimoz ::
Bojan xxxx je izjavil:
Iz prebiranja novic (...) na to temo jaz neke dobronamerne pripravljenosti MOL-a na dogovor nisem razbral.
Kako ne? Vrsto let so jih pustili čisto pri miru.
Groot ::
Bojan xxxx je izjavil:
In spet v tej temi najbolj zagovarjajo rogovce ravno tisti, ki nimajo prav nobene pojma o vsem skupaj, najbrž niso niti z Lj.
Rogovci so bili praktično 3 leta konstantno vabljeni na občinske seje, posvete in vse možno drugo, ravno z namenom da bi našli nek skupen dogovor. Pred časom so se nato celo strinjali s tem da se stvar obnovi, oni pa dobijo prostore v novi stavbi (kar načeloma velja še sedaj). Ampak čudežno je to strinjanje potem tudi izginilo, ker je preostalih 99% uporabnikov, ki nimajo za pokazati nič in posledično tudi nebi dobili prostora v obnovljeni stavbi, ugovotilo da bojo ostali brez svojega prostora.
Rezultat vsega je pa tole včeraj. MOL bi v stavbo lahko vkorakal že davno, saj so na sodišcu dobili vseh (če prav vem) 9 tožb, kj ao bile vložene v tej zvezi. Taktično in pa tudi dejansko pravilno so čakali da bo stavba pač dovolj prazna.
O nasilju pa raje nebi, ker si seveda vsi zaščitniki tiščijo oči pred tem da so na policaje letele bakle, stekelenice, jajca in še kaj. Pa to niti ne v samem postopku izselitve, ampak šele par ur po začetku ko so se vsi zadetki zbudili in prišli pogumno tja.
Nedasemiveč ::
Za referendum mora obstajati pravna podlaga, ki je pa v tem primeru ni.
Koraaz ::
Iz prve roke ti lahko povem za plesno društvo GOR Breakdance in Sista'z (ženska varianta GOR Breakdance).
To je bil plesni kotiček slovenske plesne breakdance skupine, ki je bila tudi uspešna na dogodkih v tujini. Bboy Naki recimo (ki sicer ni bil v Rogu je pa tam veliko treniral, ker je breakdance skupnost v Slo zelo povezana med sabo) je bil celo na prestižnem breakdance tekmovanju Red bull BC one na finalah v Ukrajini.
https://www.redbull.com/si-sl/events/re...
Organizirali so pa tudi samostojni dogodek King of the concrete, ki je bil največji (neodvisen)slovenski HipHop/Breakdance dogodek v Slo.
https://www.paradaplesa.si/ritem-izjav/...
Potem si imel koncertno dvorano v pritličju, kjer so bili brezplačni koncerti in priložnost za vse neznane mlade bende, da zablestijo.
http://atrog.org/prostori/koncertna-dvo...
Pa skatepark
http://atrog.org/prostori/skatepark-rog
Te 3 ti lahko povem iz prve roke, ko sem včasih še občasno tja zahajal.
Ampak, če pa pogledaš na atrog.org pod rubriko prostori vidiš kdo ima vse prostore in za kaj se gre:
http://atrog.org/
Težava je v tem, ker težko veš katere informacije so prave in potem imaš razne rekla kazala kaj naj bi tam bilo. Predsodki o mamilaših, ki naj bi bil Rog poln in se o njih govori po celem slotechu, 24ur in redditu (namesto, da bi tem ljudem pomagali, da nebi več bili odvisni) v resnici pa imaš neko manjšino ljudi, ki vlečejo na svojo stran in je zaradi tega najebala večina, ki je bila pripravljena na kompromis.
gruntfürmich ::
Bojan xxxx je izjavil:
A za kakšen civiliziran dialog pa tukaj ni prostora? Mislim, da je uporaba kakršnegakoli nasilja popolnoma nesprejemljiva. Jankoviča bi spomnil, da je bil izvoljen za _župana_ in ne za _cesarja_. Ali so bili v ROG-u umetniki, kvazi umetniki, falirani študenti ali kdorkoli že, o tem ne vem ničesar - in to tudi ni bistveno vprašanje. Jaz si to razlagam kot kršitev človekovih pravic.
Mislim, da bi se morali prebivalci mesta Ljubljana odločit, kaj želijo narediti z ROG-om. Naprimer javna razprava na to temo?
si ti iz lune padel ali samo ne veš kako poteka civilizacija?
tebe bi bilo potrebno spomniti, da so ljubljančani demokratično in večinsko izvolili jankoviča. in ta želi pošistiti rog. in v tem kontekstu ti omenjaš civilizacijo in človekove pravice? in celo napačno razlagaš?
višek debilizma.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
WizzardOfOZ ::
Se pravi jaz najdem prazno stanovanje, se vselim in ko me hoče lastnik ven vreč, mu grozim in hočem nadomestno stanovanje. In občina/država ali pa kar lastnik mi ga mora zrihtat?
Kdo je tukaj na glavo padu?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Spxy ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Se pravi jaz najdem prazno stanovanje, se vselim in ko me hoče lastnik ven vreč, mu grozim in hočem nadomestno stanovanje. In občina/država ali pa kar lastnik mi ga mora zrihtat?
Pozabil si, da moraš bit "umetnik".
nurmaln ::
Bojan xxxx je izjavil:
Mislim, da bi se morali prebivalci mesta Ljubljana odločit, kaj želijo narediti z ROG-om. Naprimer javna razprava na to temo?
Če je ROG v lasti MOL, potem je prav da MOL določi, kaj se bo naredilo tam. Ne rabimo "javne razprave" na vprašanje vsakega objekta, še posebej ne, če gre za nevaren objekt. Župana in mestni svet smo izvolili (ne glede na to koga je vsak posameznik volil), pa naj delajo.
Bojan xxxx je izjavil:
Vsekakor pa - nasilje ne sodi v neko civilizirano družbo.
Če se nekdo tretji vseli v mojo hišo brez mojega dovoljenja, bom kar vesel če ga bo policija pospremila ven, tudi na silo če bo treba.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()
blink ::
Takole se takih anarhističnih zadev lotevajo v Berlinu:
1500 policistov, zaprejo tri ulice vse naokoli, zgodaj zjutraj pomečejo anarhiste iz stavbe, zgodba zaključena. Za razliko od Slovenije, tam noben poslanec ne skače naokoli in prepričuje policaje, niti se o tem ne razpravlja v parlamentu.
https://www.dw.com/en/berlin-police-cle...
1500 policistov, zaprejo tri ulice vse naokoli, zgodaj zjutraj pomečejo anarhiste iz stavbe, zgodba zaključena. Za razliko od Slovenije, tam noben poslanec ne skače naokoli in prepričuje policaje, niti se o tem ne razpravlja v parlamentu.
https://www.dw.com/en/berlin-police-cle...
Bojan xxxx je izjavil:
Jaz podpiram to, da mora biti v mestu prostor tudi za neko alter sceno. Ni nujno, da je to točno bivša tovarna ROG. Na noben način nisem udeležen pri tej polomiji - načeloma pa se zavzemam za _dogovor_ in pa predvsem za _ne-nasilje_. Lahko bi jim, naprimer, dali nek drug prostor v zameno. Nasilno reševanje problemov v mestu je nesprejemljivo.
Ni problema. Kupi nekaj tisoč kvadratov zazidljive parcele v Ljubljani, postavi gor objekte kakršne misliš da bi bili ustrezni, pa jih podari ali daj v brezplačno uporabo "alter sceni".
Yap. Ampak na žalost nimamo drugega amandmaja.
Zgodovina sprememb…
Saj ti nihče ne brani da sedaj ti te ROGovce k sebi vzameš. Plesalke in drogeraše, oboje lahko sedaj rešiš.
Tvoj odgovor je odraz zahojene slaboumnosti. Človek ti je lepo argumentirano navedel kako pa kaj iz prve roke. Niti ni nekaj polemiziral ne nič, zgolj lepo razložil.
Tudi HulkHogan je čisto lepo povedal, da ne čuti nobene želje (tako kot še cca 250.000 drugih ljubljančanov), da bi financiral te ljudi, da pa tudi nima nič proti, da jih financirajo tisti ki to želijo.
Samael ::
Saj ti nihče ne brani da sedaj ti te ROGovce k sebi vzameš. Plesalke in drogeraše, oboje lahko sedaj rešiš.
Tvoj odgovor je odraz zahojene slaboumnosti. Človek ti je lepo argumentirano navedel kako pa kaj iz prve roke. Niti ni nekaj polemiziral ne nič, zgolj lepo razložil.
Tudi HulkHogan je čisto lepo povedal, da ne čuti nobene želje (tako kot še cca 250.000 drugih ljubljančanov), da bi financiral te ljudi, da pa tudi nima nič proti, da jih financirajo tisti ki to želijo.
Zdaj ne vem, a si funkcionalno nepismen, ali pa ti kakšna druga omejitev preprečuje razumeti napisano? Ja, razumem, da ti nekaj ni všeč, vendar je tvoj odgovor glede na citirano povsem nerelevanten. Kot tudi sam argument glede financiranja. Kaj misliš, kdo financira pa Slovenski filharmonični orkester? Pa mladinsko lutkovno gledališče itd. Pa te kljub temu nič od tega ne zanima.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
KAVINSKY ::
Bojan xxxx je izjavil:
Lahko bi jim, naprimer, dali nek drug prostor v zameno.
Saj drugi prostor se jim je ponujal v zameno:
Ob tem so napovedali, da bodo približno 11.000 kvadratnih metrov prenovljenih površin namenili »izključno javnim programom«, ob Trubarjevi cesti pa nameravajo urediti tudi 20 produkcijskih prostorov, ki bi jih oddajali brezplačno, splošno knjižnico, ki bi v delu delovala kot specializirana knjižnica za arhitekturo, oblikovanje in kreativne industrije, ter večnamensko dvorano.
Kaj misliš, kdo financira pa Slovenski filharmonični orkester? Pa mladinsko lutkovno gledališče itd. Pa te kljub temu nič od tega ne zanima.
Na žalost jih ne financirajo samo tisti, ki jih to zanima dovolj, da bi plačali vstopnice.
nirm ::
vidim, da je precej ultra neoliberalna agenda večine, enkrat, ko pride do nepremičnin.
bil sem v rogu 2x v življenju, tako da sem dobil vtis, nisem pa človek, ki bi tja redno zahajal, pa lahko povem še svoje videnje.
rog je razsut do amena, nekateri deli so zelo nevarni, vseeno pa so ene trije prostori, ki so za silo urejeni z dekicami, razsvetljavo, kakšnimi stoli/kavči in kakšnim inštrumentom.
rog služi kot "svoboden henging place" ljudem, ki ta heng potrebujejo. omenjen heng ti sicer hitro pride pod kožo in svoje življenje lahko hitro zavisiš v temu za nekaj časa. v rogu so se našli predvsem ljudje, ki so v življenju malo izgubljeni. mnogi se ne razumejo s starši, mnogi so malo introvertirani, kakšni so zabluzili faks, nekateri pa imajo v življenju preveč vsega. vendar jim rog predstavlja točko, kamor lahko grejo, ko jih začne napajati praznina. veliko si jih potem v rogu najde še kakšen na pol amaterski hobi in se proglasi za "umetnika".
te ljudi (od katerih je večina mladih) je nesmiselno grajati in pošiljati delati, kajti te ljudje so predvsem produkt časa, v katerem živimo. časa, v katerem se ne da kaj dosti narediti / spremeniti, časa, kjer je večina ljudi na internetu in kjer vsi gledajo le še na denar in seks. ogromno je ljudi, ki dela, pa so vsak dan na antidepresivih ali pa z muko vstajajo in čakajo, da bo dneva konec.
zakaj po obnovi roga ne bo isto?
- rog je razsut. in ko prideš na koncert, se prideš tudi podružit. po koncertu se lahko zavisiš, od nekje se bo našlo par kozarcev in plastenk z vinom. začele se bodo debate, spogledovanja med spoloma, kakšen spontan jam session, marsikaj. nihče ne bo nikogar preganjal. ko se ti bo zdelo, boš šel domov. če se ti kozarec prevrne s police, ni panike, parkrat boš povlekel s papirjem in bo, itak je bilo že prej umazano in slabše ne more biti. naslednje jutro se boš zmačkan zbudil povsem lahkoten ker si malo okusil življenje. brez 3e v denarnici, ki si jih pripeval za vino.
- po obnovi roga bo vse spedenano. večina ljudi ne bo dobila ateljejev, ker amaterski "umetnik" pač ne bo dovolj. veliko se bo oddalo po politični liniji. Po koncertu (ki bo po možnosti plačljiv) bo prišel hišnik in čistilka in ob 10h zaklenila. adijo, mladina. razumljivo, ker prostor mora ostati urejen. mladini torej ostane ali drag kafič za turiste, ki se bo zaprl ob 12h, ali pa klopca (kar je problem, z vidika mrzlih letnih časov in dežja). v obeh primerih ne bo zasebnosti, večino pa bo vse skupaj odvrnilo in bodo rajši šli domov nazaj za računalnik.
kar se tiče visenja pred metelkovo, se da priti do podobnega izhodišča, kot v rogu. vendar pa je metelkova precej kapilatistična za zidom kvazi anarhije. čim boš želel iti pod streho, boš moral plačati vstopnino in pijačo, ki ne bo nič cenejša kot v lokalih.
kar se tiče "svobodnega henga" je to ena od osnovnih potreb ljudi že od pradavnine. ljudje so se včasih okupljali okoli lipe, pogost je bil tudi kakšen skupen prostor za druženje. pravilo "svobodnega henga" je, da je na voljo vsem kadarkoli, da je brezplačno, in da se ga vsi akterji udeležijo z enako mero sproščenosti. to pa je mogoče le, če imajo do nekega prostora vsi isti odnos, se pravi na noben ni lastnik ali pa posebej zadožen za skrb. včasih (tudi še v poznem socializmu) je bilo teh prostorov kar nekaj v skupnosti, s prihodom kapitalizma in ekonomske logike pa se je prostore zavarovalo in posledično zbirokratiziralo s pravili do amena. kot še veliko drugih stvari. zato večina starejših ne razume te situacije, ker na stvari gleda skozi svoje oči. ( podobno kot npr. starejši so se morda na faks lahko odfurali z vespico, danes je treba narediti izpit, plačati registracijo in zavarovanje in večina mladih nima denarja za kaj takega, čeprav bi vespico lahko vozila enako dobro tudi brez vse birokracije).
rogovci so izjemno neprilagodljivi in tudi imajo masla na glavi. ampak dana situacija mi je vseeno sprožila nekaj razmišljanja.
bil sem v rogu 2x v življenju, tako da sem dobil vtis, nisem pa človek, ki bi tja redno zahajal, pa lahko povem še svoje videnje.
rog je razsut do amena, nekateri deli so zelo nevarni, vseeno pa so ene trije prostori, ki so za silo urejeni z dekicami, razsvetljavo, kakšnimi stoli/kavči in kakšnim inštrumentom.
rog služi kot "svoboden henging place" ljudem, ki ta heng potrebujejo. omenjen heng ti sicer hitro pride pod kožo in svoje življenje lahko hitro zavisiš v temu za nekaj časa. v rogu so se našli predvsem ljudje, ki so v življenju malo izgubljeni. mnogi se ne razumejo s starši, mnogi so malo introvertirani, kakšni so zabluzili faks, nekateri pa imajo v življenju preveč vsega. vendar jim rog predstavlja točko, kamor lahko grejo, ko jih začne napajati praznina. veliko si jih potem v rogu najde še kakšen na pol amaterski hobi in se proglasi za "umetnika".
te ljudi (od katerih je večina mladih) je nesmiselno grajati in pošiljati delati, kajti te ljudje so predvsem produkt časa, v katerem živimo. časa, v katerem se ne da kaj dosti narediti / spremeniti, časa, kjer je večina ljudi na internetu in kjer vsi gledajo le še na denar in seks. ogromno je ljudi, ki dela, pa so vsak dan na antidepresivih ali pa z muko vstajajo in čakajo, da bo dneva konec.
- rog je razsut. in ko prideš na koncert, se prideš tudi podružit. po koncertu se lahko zavisiš, od nekje se bo našlo par kozarcev in plastenk z vinom. začele se bodo debate, spogledovanja med spoloma, kakšen spontan jam session, marsikaj. nihče ne bo nikogar preganjal. ko se ti bo zdelo, boš šel domov. če se ti kozarec prevrne s police, ni panike, parkrat boš povlekel s papirjem in bo, itak je bilo že prej umazano in slabše ne more biti. naslednje jutro se boš zmačkan zbudil povsem lahkoten ker si malo okusil življenje. brez 3e v denarnici, ki si jih pripeval za vino.
- po obnovi roga bo vse spedenano. večina ljudi ne bo dobila ateljejev, ker amaterski "umetnik" pač ne bo dovolj. veliko se bo oddalo po politični liniji. Po koncertu (ki bo po možnosti plačljiv) bo prišel hišnik in čistilka in ob 10h zaklenila. adijo, mladina. razumljivo, ker prostor mora ostati urejen. mladini torej ostane ali drag kafič za turiste, ki se bo zaprl ob 12h, ali pa klopca (kar je problem, z vidika mrzlih letnih časov in dežja). v obeh primerih ne bo zasebnosti, večino pa bo vse skupaj odvrnilo in bodo rajši šli domov nazaj za računalnik.
kar se tiče visenja pred metelkovo, se da priti do podobnega izhodišča, kot v rogu. vendar pa je metelkova precej kapilatistična za zidom kvazi anarhije. čim boš želel iti pod streho, boš moral plačati vstopnino in pijačo, ki ne bo nič cenejša kot v lokalih.
kar se tiče "svobodnega henga" je to ena od osnovnih potreb ljudi že od pradavnine. ljudje so se včasih okupljali okoli lipe, pogost je bil tudi kakšen skupen prostor za druženje. pravilo "svobodnega henga" je, da je na voljo vsem kadarkoli, da je brezplačno, in da se ga vsi akterji udeležijo z enako mero sproščenosti. to pa je mogoče le, če imajo do nekega prostora vsi isti odnos, se pravi na noben ni lastnik ali pa posebej zadožen za skrb. včasih (tudi še v poznem socializmu) je bilo teh prostorov kar nekaj v skupnosti, s prihodom kapitalizma in ekonomske logike pa se je prostore zavarovalo in posledično zbirokratiziralo s pravili do amena. kot še veliko drugih stvari. zato večina starejših ne razume te situacije, ker na stvari gleda skozi svoje oči. ( podobno kot npr. starejši so se morda na faks lahko odfurali z vespico, danes je treba narediti izpit, plačati registracijo in zavarovanje in večina mladih nima denarja za kaj takega, čeprav bi vespico lahko vozila enako dobro tudi brez vse birokracije).
rogovci so izjemno neprilagodljivi in tudi imajo masla na glavi. ampak dana situacija mi je vseeno sprožila nekaj razmišljanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nirm ()
Ta svoboden heng lahko nardijo kar na klopcah v parkučez dan, samo ne se drogirat
Raptor F16 ::
kar se tiče "svobodnega henga" je to ena od osnovnih potreb ljudi že od pradavnine. ljudje so se včasih okupljali okoli lipe, pogost je bil tudi kakšen skupen prostor za druženje. pravilo "svobodnega henga" je, da je na voljo vsem kadarkoli, da je brezplačno, in da se ga vsi akterji udeležijo z enako mero sproščenosti. to pa je mogoče le, če imajo do nekega prostora vsi isti odnos, se pravi na noben ni lastnik ali pa posebej zadožen za skrb..
Kaj pol ? Najbolj da se postavi neko golo armiranobetonsko konstrukcijo brez vsega pa naj si jo rihtajo kakor vedo in zanjo?
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
LeQuack ::
Raptor F16 je izjavil:
kar se tiče "svobodnega henga" je to ena od osnovnih potreb ljudi že od pradavnine. ljudje so se včasih okupljali okoli lipe, pogost je bil tudi kakšen skupen prostor za druženje. pravilo "svobodnega henga" je, da je na voljo vsem kadarkoli, da je brezplačno, in da se ga vsi akterji udeležijo z enako mero sproščenosti. to pa je mogoče le, če imajo do nekega prostora vsi isti odnos, se pravi na noben ni lastnik ali pa posebej zadožen za skrb. včasih (tudi še v poznem socializmu) je bilo teh prostorov kar nekaj v skupnosti, s prihodom kapitalizma in ekonomske logike pa se je prostore zavarovalo in posledično zbirokratiziralo s pravili do amena. kot še veliko drugih stvari. zato ve...
Kaj pol ? Najbolj da se postavi neko golo armiranobetonsko konstrukcijo brez vsega pa naj si jo rihtajo kakor vedo in zanjo?
V času kapitalizma in ultra lastništva noben še njive noče dat, kaj šele parcelo v mestu. To je tisto kar je bilo najbolj dragoceno tu, lokacija. Ti lahko isto tovarniško razvalino postaviš/najdeš nekje v rovtah izven Ljubljane, ampak ne bo nobenega tja.
Quack !
@nirm
Ne vem no, jaz ne vidim nič ultra neoliberalnega na tem, da če lastnik nepremičnine reče "prosim da prostore zapustite" je normalno da "gosti" nepremičnino zapustijo. Nič neoliberalnega na tem, da če nekdo tega ne upošteva, ga pospremijo varnostniki ali policija.
Saj nas večina nekako razume kaj je ta place (bil), tudi od Jaše idilični filmček ni potreben, štekamo. Samo se ne strinjamo, da ene parim posebnežem ni potrebno upoštevati istih pravil, kot jih upošteva preostala 2 milijona Slovencev.
Pa verjetno se marsikdo ne strinja, da teh ljudi nima smisla pošiljati delat. Zakaj ne? Delo krepi. Pa to. A ni čudno da po vaseh ni teh nekih nerazumljenih duš? A veš zakaj jih ni? Ker grejo delat. Ker morajo. Ker nimajo prepolnih riti in zaledja staršev do 50. leta.
Če jih pa delo duševno ne izpopolnjuje pa gas v prostovoljno gasilsko društvo, k tabornikom, na košarko, whatever. V cerkev če jim paše. Vse to so okolja kjer ne bodo osamljeni, kjer si bodo našli neke cilje, družbo, etc.
Ja, včasih smo se zbirali ob lokalnem košarkarskem igrišču, "na rimcu" smo preživeli časa kolikor hočeš, parkov, trgov, športnih igrišč v Ljubljani ne bo zmanjkalo.
Če hočeš kak zaprt, ogrevan prostor pa tudi ni problema. Za zgled naj si vzamejo gasilska društva, ki jih je pri nas kolikor hočeš. Ampak tam je treba pa že kaj narediti, prispevati, najti financiranje. In to je super.
Ne vem no, jaz ne vidim nič ultra neoliberalnega na tem, da če lastnik nepremičnine reče "prosim da prostore zapustite" je normalno da "gosti" nepremičnino zapustijo. Nič neoliberalnega na tem, da če nekdo tega ne upošteva, ga pospremijo varnostniki ali policija.
Saj nas večina nekako razume kaj je ta place (bil), tudi od Jaše idilični filmček ni potreben, štekamo. Samo se ne strinjamo, da ene parim posebnežem ni potrebno upoštevati istih pravil, kot jih upošteva preostala 2 milijona Slovencev.
Pa verjetno se marsikdo ne strinja, da teh ljudi nima smisla pošiljati delat. Zakaj ne? Delo krepi. Pa to. A ni čudno da po vaseh ni teh nekih nerazumljenih duš? A veš zakaj jih ni? Ker grejo delat. Ker morajo. Ker nimajo prepolnih riti in zaledja staršev do 50. leta.
Če jih pa delo duševno ne izpopolnjuje pa gas v prostovoljno gasilsko društvo, k tabornikom, na košarko, whatever. V cerkev če jim paše. Vse to so okolja kjer ne bodo osamljeni, kjer si bodo našli neke cilje, družbo, etc.
kar se tiče "svobodnega henga" je to ena od osnovnih potreb ljudi že od pradavnine. ljudje so se včasih okupljali okoli lipe, pogost je bil tudi kakšen skupen prostor za druženje. pravilo "svobodnega henga" je, da je na voljo vsem kadarkoli, da je brezplačno, in da se ga vsi akterji udeležijo z enako mero sproščenosti. to pa je mogoče le, če imajo do nekega prostora vsi isti odnos, se pravi na noben ni lastnik ali pa posebej zadožen za skrb
Ja, včasih smo se zbirali ob lokalnem košarkarskem igrišču, "na rimcu" smo preživeli časa kolikor hočeš, parkov, trgov, športnih igrišč v Ljubljani ne bo zmanjkalo.
Če hočeš kak zaprt, ogrevan prostor pa tudi ni problema. Za zgled naj si vzamejo gasilska društva, ki jih je pri nas kolikor hočeš. Ampak tam je treba pa že kaj narediti, prispevati, najti financiranje. In to je super.
Zgodovina sprememb…
V času kapitalizma in ultra lastništva noben še njive noče dat, kaj šele parcelo v mestu. To je tisto kar je bilo najbolj dragoceno tu, lokacija. Ti lahko isto tovarniško razvalino postaviš/najdeš nekje v rovtah izven Ljubljane, ampak ne bo nobenega tja.
Sam... roko na srce. A mora bit v centru ?
vidim, da je precej ultra neoliberalna agenda večine, enkrat, ko pride do nepremičnin.
Hvala za ta post. Kot si napisal, daje človeku misliti.
Škoda, da ga tudi tisti, ki so polni predsodkov kot noji zarili glavo v pesek, ne bodo nikoli niti poskusili razumeti, malce pomislili o vsem tem s človeške plati, vendar razumem zakaj je tako - tudi tile so produkt svojega časa in enostavno ne znajo, ne zmorejo bolje.
Samael != Samuel
@mato989
kot sem napisal je klopca probematična s tega vidika, ker ni pod streho in ker je vsem na očeh. včasih je bil popularen heng pod mostom, kot rezultat tega. vendar pa je pri mostu problem širjenje zvoka v okolico in posledično problem s hrupom po 10ti zvečer. med štirimi stenami biti zaprt zmanjša emisije zvoka v okolico kar precej (žal tudi ne na 0 a veliko boljše kot most)
@RaptorF16
točno to je rog bil. betonska konstrukcija brez vsega, ki je po možnosti še malo razpadala in točno to so potrebovali.
@LeQuack
točno tako je, za v ljubljani živečo mladino je važno, da je plac dosegljiv peš. noben se ne bo vozil ne vem kam (konec koncev niti bus ne vozi po polnoči). in pred leti je bil prostor poceni, zato se za raznorazne objekte nihče ni dosti sekiral, danes pa je to velik problem, vsak si želi lastništvo objekta spremeniti v nek donos. zoki pa ima rad mesto urejeno kot iz škatlice, čeprav posledično precej dolgočasno. tudi metelkova še pride na vrsto.
možnost za heng mladine bi lahko bil sicer študenstki kampus, ki je posledično last vseh študentov, ampak z njimi upravljajo polizani posamezniki v glavnem zvezani z ekonomsko fakulteto in politiko (ala luka lah) in skozi njega perejo denar in si želijo, da se ga čim manj uporablja.
@nurmaln
večina umorov in zločinov se zgodi po vaseh, tudi večina družinskega nasilja in drugih socialnih problemov. poleg tega imajo po vaseh "beznice" ki so jih po lj zamenjali "butični lokali" z precej višjimi cenami. vse kar si napisal je lepo in prav ampak časi so se spremenili. pozabi na heng na igriščih nekdo bo poklical policijo, ki bo prišla in mladini brez obotavljanja napisala kazni (ker nespanje nekoga pomeni manjšo delovno storilnost in manjši denar nekoga). miličnikov ni več, se je pokazalo tudi tekom te epidemije. za karkoli veselega v lj v okviru nekih skupnih prostorov, pa je toliko pravil, da večino ljudi mine (tudi gasilske veselice v lj laufajo silno malo. v prostorih četrtne skupnosti kjer imamo vaje z lokalnim društvom npr od leta 2012 ni dovoljeno uživanje alkohola. primerjaj vse skupaj izpred 30 let, ko ni bilo pol toliko pravil, pol toliko kontrole, če pa si že imel smolo je prišel miličnik in te oštel in to je bilo to). živimo v pomehkuženi družbi kjer si nihče ne želi biti odgovoren, kot je pisal mazzini
kot sem napisal je klopca probematična s tega vidika, ker ni pod streho in ker je vsem na očeh. včasih je bil popularen heng pod mostom, kot rezultat tega. vendar pa je pri mostu problem širjenje zvoka v okolico in posledično problem s hrupom po 10ti zvečer. med štirimi stenami biti zaprt zmanjša emisije zvoka v okolico kar precej (žal tudi ne na 0 a veliko boljše kot most)
@RaptorF16
točno to je rog bil. betonska konstrukcija brez vsega, ki je po možnosti še malo razpadala in točno to so potrebovali.
@LeQuack
točno tako je, za v ljubljani živečo mladino je važno, da je plac dosegljiv peš. noben se ne bo vozil ne vem kam (konec koncev niti bus ne vozi po polnoči). in pred leti je bil prostor poceni, zato se za raznorazne objekte nihče ni dosti sekiral, danes pa je to velik problem, vsak si želi lastništvo objekta spremeniti v nek donos. zoki pa ima rad mesto urejeno kot iz škatlice, čeprav posledično precej dolgočasno. tudi metelkova še pride na vrsto.
možnost za heng mladine bi lahko bil sicer študenstki kampus, ki je posledično last vseh študentov, ampak z njimi upravljajo polizani posamezniki v glavnem zvezani z ekonomsko fakulteto in politiko (ala luka lah) in skozi njega perejo denar in si želijo, da se ga čim manj uporablja.
@nurmaln
večina umorov in zločinov se zgodi po vaseh, tudi večina družinskega nasilja in drugih socialnih problemov. poleg tega imajo po vaseh "beznice" ki so jih po lj zamenjali "butični lokali" z precej višjimi cenami. vse kar si napisal je lepo in prav ampak časi so se spremenili. pozabi na heng na igriščih nekdo bo poklical policijo, ki bo prišla in mladini brez obotavljanja napisala kazni (ker nespanje nekoga pomeni manjšo delovno storilnost in manjši denar nekoga). miličnikov ni več, se je pokazalo tudi tekom te epidemije. za karkoli veselega v lj v okviru nekih skupnih prostorov, pa je toliko pravil, da večino ljudi mine (tudi gasilske veselice v lj laufajo silno malo. v prostorih četrtne skupnosti kjer imamo vaje z lokalnim društvom npr od leta 2012 ni dovoljeno uživanje alkohola. primerjaj vse skupaj izpred 30 let, ko ni bilo pol toliko pravil, pol toliko kontrole, če pa si že imel smolo je prišel miličnik in te oštel in to je bilo to). živimo v pomehkuženi družbi kjer si nihče ne želi biti odgovoren, kot je pisal mazzini
Škoda, da ga tudi tisti, ki so polni predsodkov kot noji zarili glavo v pesek, ne bodo nikoli niti poskusili razumeti, malce pomislili o vsem tem s človeške plati, vendar razumem zakaj je tako - tudi tile so produkt svojega časa in enostavno ne znajo, ne zmorejo bolje.
Sam če tko pogledaš - tudi tisti z večvrednostnim kompleksom, z "drugačnimi a pravimi" pogledi, tisti ki verjetno edini v stiku s svojo človeškostjo, tudi tisti so produkt svojega časa. Ane?
@mato989
Pol pa imajo možnost it v naravo daleč od oči... v gozd pa je... tam ne bodo motli praktično nikogar razen srn pa še pod streho listja bodo... samo pospravijo naj za sabo smeti
vendar pa je pri mostu problem širjenje zvoka v okolico in posledično problem s hrupom po 10ti zvečer.
Spet, zakaj bi za njih veljala druga pravila kot za vse ostale? Tudi jaz se ne smem dret sredi mesta po 22:00.
Ti garantiram da ko bi ta prvemu en kos betona padel na glavo, bi bil takoj pri odvetniku pa tožil MOL za odškodnino. To je vsem valda jasno ne?
Zgodovina sprememb…
Če ti ti kvazi koncerti prinesli vsaj toliko, da bi si objekt lahko sami renovirali, bi na mestu MOL celo razmislil, da se jim pusti "ustvarjat". Dokler pa niso niti samozadostni se pa ne čuditi, da jih nočejo tam gledat. Po posnetkih sodeč, je za ohranitev ogromno ljudi.. Pa ni hudič, da če bi imeli željo, bi si lahko nekaj ustvarili.
Apofis ::
Nism bil še v rogu, sam sm si predstavlju, da je zadeva v tej smeri. Ja, na nek način škoda, da gre zadeva po gobe...po drugi strani, če moram jst plačevat za vsako faking pičkarijo in mi noben ne pogleda skoz prste, kaj so oni kej bolšga...pač naj se zorganizirajo ter znajdejo in najamejo plac kje drugje za nadaljne "henganje". Na dolgi rok jim bo tko najbolš...
Če se nekdo tretji vseli v mojo hišo brez mojega dovoljenja, bom kar vesel če ga bo policija pospremila ven, tudi na silo če bo treba.
Vidiš, to je problem. Težave z razumevanjem.
Če se nekdo vseli v tvojo hišo in ga ven pospremi policija, bom to odobraval tudi jaz. Vsakdo bo. Ampak nekaj vas ima težave z razumevanjem in si stvari, ki jih napišemo, prevede nekoliko po svoje, ter jih polaga sogovornikom na usta.
Če pa se bo pa v praznem, leta in leta propadajočem, zapuščenem skladišču, propadli tovarni ... v lasti občine ker živim organizirala in angažirala skupina ljudi različnih interesnih dejavnosti, kot so razne delavnice, plesne skupine, koncerti, organiziranje deljenja hrane brezdomcem ... bom pa to pozdravil. Ja bom. Pa če se svetohlinci, kvazi pravičniki, in ostali vseznalci po tleh mečete.
Da, zavedam se, da bo takšna stvar pritegnila tudi nekaj izgubljenih duš, da bo tam zatočišče mogoče našel tudi kakšen narkoman, brezdomec, celo migrant, da bo za marsikogar to postala hangouts točka, ampak to ne spremeni v mojih očeh prav ničesar.
Čeprav sem sam prestar za te hece in Rog, kot sem v preteklosti že poudaril, ni bil ravno v interesu mojega zanimanja, ironično sam med prav vsemi vami, ki tu komentirate in se po tleh mečete zaradi nekih namišljenih "igel vsepovsod, kamor stopiš" in podobnih bedarij, ki ste jih sproducirali (celo štajerci tipa IL_DIAVOLO, Mato989 in podobni jamrači, ki imajo že tako samo po sebi dovolj masla na glavi ... niso pa Roga od blizu videli) živim najbližje tega - na Ilirski, zgolj par metrov stran. Ampak vsi vi veste več. Vsi se po tleh mečete, kot da je Rog nekaj najbolj groznega, kar se vam je zgodilo v življenju. Da, domišlija na osnovi predsodkov naredi svoje.
Samael != Samuel
večina umorov in zločinov se zgodi po vaseh, tudi večina družinskega nasilja in drugih socialnih problemov
hočeš rečt da umore in družinsko nasilje zagrešijo mulci zato ker ne morejo "hengat"?
Vidiš, to je problem. Težave z razumevanjem.
Če se nekdo vseli v tvojo hišo in ga ven pospremi policija, bom to odobraval tudi jaz. Vsakdo bo. Ampak nekaj vas ima težave z razumevanjem in si stvari, ki jih napišemo, prevede nekoliko po svoje, ter jih polaga sogovornikom na usta.
Če pa se bo pa v praznem, leta in leta propadajočem, zapuščenem skladišču, propadli tovarni ... v lasti občine ker živim organizirala in angažirala skupina ljudi različnih interesnih dejavnosti, kot so razne delavnice, plesne skupine, koncerti, organiziranje deljenja hrane brezdomcem ... bom pa to pozdravil. Ja bom. Pa če se svetohlinci, kvazi pravičniki, in ostali vseznalci po tleh mečete.
Da, zavedam se, da bo takšna stvar pritegnila tudi nekaj izgubljenih duš, da bo tam zatočišče mogoče našel tudi kakšen narkoman, brezdomec, celo migrant, da bo za marsikogar to postala hangouts točka, ampak to ne spremeni v mojih očeh prav ničesar.
Čeprav sem sam prestar za te hece in Rog, kot sem v preteklosti že poudaril, ni bil ravno v interesu mojega zanimanja, ironično sam med prav vsemi vami, ki tu komentirate in se po tleh mečete zaradi nekih namišljenih "igel vsepovsod, kamor stopiš" in podobnih bedarij, ki ste jih sproducirali (celo štajerci tipa IL_DIAVOLO, Mato989 in podobni jamrači, ki imajo že tako samo po sebi dovolj masla na glavi ... niso pa Roga od blizu videli) živim najbližje tega - na Ilirski, zgolj par metrov stran. Ampak vsi vi veste več. Vsi se po tleh mečete, kot da je Rog nekaj najbolj groznega, kar se vam je zgodilo v življenju. Da, domišlija na osnovi predsodkov naredi svoje.
Saj so jim pustili biti v tej tovarni. Zdaj jo pa pač hočejo nazaj, ker jo rabijo. A je važno za kaj jo rabijo?
pozabi na heng na igriščih nekdo bo poklical policijo, ki bo prišla in mladini brez obotavljanja napisala kazni
Res? kazen za kaj?
Zimonem ::
Ne poznam situacije sedaj, ampak vedno je bilo potrebno vlagati. Če ni dodatnega vira grejo te zade nizdol. Ne moreš imeti smetišča na vrtu galerije. Ok ja en teden v ostalem je pa za delovanje potrebno poskrbet. Spravit vsaj na osnovni higienski minimum. ŠOU pa pomagal ne bo. Christania je uspela ker je bila urejena ne ker, so imeli idejo.
@RaptorF16
Žal je ta konstrukcija zaradi nevzdrževanja in neobstoječih prenov nevarna tako za skovterje kot tudi okolico. Pa azbestna kritina ... matr bi bilo to fino za okolico ob kakem potresu, kaj meniš ? Za tiste bazene kadmija, niklja in podobnih težkih kovin nimam zanesljivega podatka toda po mojem vedenju to nekako paše kakšnim barvilom kadmij in mogoče galvanski zaščiti (nikljanje). Navsezadnje so delali pisalne stroje in kasneje predvsem kolesa. Sledi kemikalij/težkih kovin v konkretnih koncentracijah lahko obstajajo itd. ampak v to se ne bom spuščal ker zanesljivih podatkov nimam.
Za moje pojme je take nevzdrževane propadle objekte treba čim prej porušiti in če so pod spomeniškim varstvom postaviti na novo po istem tolrisu in podobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
primerjaj vse skupaj izpred 30 let, ko ni bilo pol toliko pravil, pol toliko kontrole, če pa si že imel smolo je prišel miličnik in te oštel in to je bilo to
To da je verjetno preveč pravil se strinjam, ampak to je folk sam hotel. Jaz bi itak pol prepovedi črtal jutri če bi lahko. Ampak če "smo" jih hoteli jih pač imamo in veljajo za vse.
Pred 30 leti je miličnih mulca znal tudi usekat, danes pa mislim da se to ne dogaja. Pa zato ker je nekdo malo bolj glasen bo prvič tudi dobil opozorilo ne kazni. Tudi policisti so v veliki večini čist normalni in ne neki psihopati ki samo kazni pišejo.
pozabi na heng na igriščih nekdo bo poklical policijo, ki bo prišla in mladini brez obotavljanja napisala kazni
Res? kazen za kaj?
kazen za javni red in mir, hrup, pitje na javnem kraju, pozabljeno osebno marsikaj se najde.
takšne sive točke kot so rog so že zadnji ostanki kaosa nekega preteklega obdobja, preden bo vse spedenano in zbirokratizirano.
ravno take sive točke mehčajo družbo. kaj hitro se lahko zgodi, da ne bo zunaj po 22ti prepovedan samo hrup ampak tudi fizična prisotnost ljudi. da ti bodo dovolili voziti avto samo do ene tone in samo do 40kw, da boš pil pivo samo še iz vrečke, da bo tvoja bajta pod kulturno zaščito in je ne boš niti smel več podreti...
vse zadeve so lahko nevarne za nekoga ali pa sporne z nekega moralnega vidika. do kje bomo še zbirokratizirali naše življenje. potem pa pride ven cyberpunk in vsi navalijo, da lahko vsaj tam naredijo kakšno piz****jo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | parkiranje redarstvaOddelek: Loža | 7122 (5344) | St235 |
⊘ | Policijsko nasilje v skvotu Argo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17069 (12215) | drvo |
» | S skejtanjem "motim javni mir in red" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20139 (16122) | Jerry000 |
⊘ | Rog (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 38504 (31478) | kuglvinkl |