Forum » Loža » KFC v Sloveniji
KFC v Sloveniji
Temo vidijo: vsi
mtosev ::
A je možno, da bo prišel subway tudi v Maribor? ko sem bil v Zda sem rad hodil v subway.Vedno manj možnosti.
https://www.youtube.com/results?search_...
Tole pa nisem vedo, da jim ne gre dobro.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
WizzardOfOZ ::
Najboljšega piščanca spečejo kar v Merkatorju, kjer me stane cel piščanec 5-6 EUR.
Če boš kdaj v BTC, probaj še od perutnine ptuj tam v pokriti tržnici. Meni bolj sočen in bolj okusen kot v merkatorju. Cena pa tam tam (mogoče od perutnine še malo cenejši).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Magic1 ::
V Mercatorju je problem, ker ga lahko dobiš že res dolgo nazaj pečenega in so prsa že bolj žaganje.
Magic
c3p0 ::
Najboljše, da še pride Dunkin' Donuts, najbolj precenjena zanič slaščica kar sem jih kdaj dal v usta.Ti res ljudem ne privoščiš zapravljanja svojega denarja. Vsi naj umrejo zdravi in bogati ali kaj.
Po 4€ za en z margarino in cukrom nafilan mini krofek.
Ne, jaz iščem dobre in okusne deale. Priporočam 4 pack krofa od PPS za 2.7 EUR cca.
111111111111 ::
Naj pride, če je folk tako glup, da gre tja zapravljat...
Najboljšega piščanca spečejo kar v Merkatorju, kjer me stane cel piščanec 5-6 EUR.
Najboljšega piščanca spečem jaz na žaru. Piščanca pa dobim pri lokalnem kmetu. :D
Grem pa tudi v KFC tu in tam :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
WizzardOfOZ ::
111111111111 je izjavil:
Najboljšega piščanca spečem jaz na žaru. Piščanca pa dobim pri lokalnem kmetu. :D
In pri kmetu so piščanci dobri, zdravi,....
Imeli smo farmo piščancev doma. Verjemi, da vem kako se piščance na kmetiji vzreja. V Sloveniji večina lokalnih kmetov za piščance kupuje hrano v Jati. Bro štarter in Bro Finišer sta dva taka produkta. Tam not je taka svinjarija, da nočeš tistih piščancev jest. Na 100 piščancev zaslužiš kake 400€, če jih futraš s svinjarijo za hitro rast. Na srečo so starši opustili to dejavnost.
Sedaj vzredita samo še kakih 200 komadov na leto za celo familjo (5 otrok, vsi poročeni, pa polno vnukov, ki dost pojedo). Ampak sedaj ni več 3 mesece da zraste od 0 do 3kg, ampak pol leta pa imajo še vedno pod 2kg. Futrajo se pa samo z ječmenom, pšenico, ovsom in malo koruze (če je koruze preveč so mastni). Pa naokol lahko laufajo, ne tako kot nekoč, ko so se premikal samo od posode z vodo do posode s hrano.
Tako da tudi lokalni kmetje, če delajo za zaslužek, bodo futrali s "pospeševalniki" rasti, ki pa so totalna svinjarija.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
feryz ::
Najboljše, da še pride Dunkin' Donuts, najbolj precenjena zanič slaščica kar sem jih kdaj dal v usta.Si pa pozabil povedati, da za par evrov dobiš pol litra kofeta zraven, kar je skoraj zastonj.
Po 4€ za en z margarino in cukrom nafilan mini krofek.
Ok, od tega ga 0,498 litra zliješ stran, ker je zanič, ampak to je dlakocepljenje.
Sem bil prvič včeraj in je meh. Ni slabo, ni pa tudi nekaj posebno dobrega. Probal vse tri opcije piščanca pekoče in nepekoče. Konkretna gužva pozno popoldne. Zato so bile ene stvari zelo sveže, bedra pa so že malo stala. P/P ni glih pretirano dober. Doma narejeni fingersi so dosti boljši in zdravi.
Magic
WizzardOfOZ je izjavil:
Imeli smo farmo piščancev doma. Verjemi, da vem kako se piščance na kmetiji vzreja. V Sloveniji večina lokalnih kmetov za piščance kupuje hrano v Jati. Bro štarter in Bro Finišer sta dva taka produkta. Tam not je taka svinjarija, da nočeš tistih piščancev jest. Na 100 piščancev zaslužiš kake 400€, če jih futraš s svinjarijo za hitro rast. Na srečo so starši opustili to dejavnost.
Sedaj vzredita samo še kakih 200 komadov na leto za celo familjo (5 otrok, vsi poročeni, pa polno vnukov, ki dost pojedo). Ampak sedaj ni več 3 mesece da zraste od 0 do 3kg, ampak pol leta pa imajo še vedno pod 2kg. Futrajo se pa samo z ječmenom, pšenico, ovsom in malo koruze (če je koruze preveč so mastni). Pa naokol lahko laufajo, ne tako kot nekoč, ko so se premikal samo od posode z vodo do posode s hrano.
Tako da tudi lokalni kmetje, če delajo za zaslužek, bodo futrali s "pospeševalniki" rasti, ki pa so totalna svinjarija.
Seveda, ker kupujem piščance od kmeta, ki jih na leto vzgoji 4000. Vse bio eko. :D
Lokalc jih ima 40 na leto in jih vsak dan pase. Dejansko hodim MIMO piščancev, ki jih potem pojemo. Koža je rumena, meso čvrsto, iz prsi se ne ulije voda.
Dobro vem kaj kupujem.
mojsterleo ::
Sam je pa treba vsako foodie temo nasmetit z reklamiranjem hrane od lokalnega kmeta. Naredite svojo temo!
Ganon ::
WizzardOfOZ je izjavil:
In pri kmetu so piščanci dobri, zdravi,....
Zakaj vedno razmišljate o ekstremih? Tudi jaz kupim piščance pri nekomu, ki jih vzreja zase in za bližnje. In to se zgodi maksimalno dvakrat letno. Meso je odlično.
111111111111 je izjavil:
Dobro vem kaj kupujem.Če ti tako praviš.
Slabe pičance, kot bio-eko prodamo mestnim srajcam, ki itak ne ločijo enega od drugega. :D
matobeli ::
Ma ne nabijaj, jem občasno pravega bio domačega piščanca (tm) in sicer je okus res nekaj boljši kot tisti iz trgovine, ampak še vedno je samo piščanc...
Sploh ko ga zatlačte v rižote ima okus po grahu paradajz in čebuli ne glede na to kje je gor zrasel.
Sploh ko ga zatlačte v rižote ima okus po grahu paradajz in čebuli ne glede na to kje je gor zrasel.
Jaz skoraj raje jem "Jatinega" piščanca, je bolj mehak in sočen. Me pa mal skrbi kaj jim dajejo, da hitro rastejo. Da ne bo moja hčerka 190cm, ker jo futram s tem mesom.
Magic
feryz ::
Piščancem nič ne dajo za jest, ampak ga potem, ko je crknjen in razstavljen na prafaktorje nabutajo s kemijo.
Bodisi s potapljanjem mesa ali z iglami kemikalije direktno vbrizgajo.
In je potem res dober.
Bodisi s potapljanjem mesa ali z iglami kemikalije direktno vbrizgajo.
In je potem res dober.
fikus_ ::
Farmski piscanci hitro rastejo zaradi šopanja z bogatimi krmnimi mešanicami, ob pripravi je meso mehko, skoraj pade s kosti...., na dvorišču/ v ogradi zunaj vzrejeni brez šopanja krmil, rastejo počasneje, meso je malo bolj žilavo,...
Tako da vsak lahko izbira, kaj bo jedel....
Tako da vsak lahko izbira, kaj bo jedel....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
c3p0 ::
Manj se giblje, bolj je meso mehko. Zato mlado govedo dostikrat kar fiksirajo, da se ne morejo niti prav gibat. Da je teletina bolj mehka, mmmm.
Ma ne nabijaj, jem občasno pravega bio domačega piščanca (tm) in sicer je okus res nekaj boljši kot tisti iz trgovine, ampak še vedno je samo piščanc...
Speci ga po kosih v pečici ali žaru pa boš videl razliko je kot dan in noč. ALi skuhaj piščančjo obaro.
Se strinjam, da med prsmi, ki jih zatlačiš med grah čebulo in korenje, ne ločiš. Redkokdo bi.
Pečenega v kosih pa vsak trolek loči, tudi ti bi ga.
111111111111 je izjavil:
Speci ga po kosih v pečici ali žaru pa boš videl razliko je kot dan in noč.
Ja sej ti pravim, še vedno sam piščanc. A res misliš da samo v vašem selu lokalci prodajajo eko pšance. Tud zekota se dobi ponavadi, za divjačno morš pa že poklicat kolega. Đizs, eni pa res mislite da je poleg lokalne vukojebine sam še Ljubljana v sloveniji.
Ja sej ti pravim, še vedno sam piščanc. A res misliš da samo v vašem selu lokalci prodajajo eko pšance. Tud zekota se dobi ponavadi, za divjačno morš pa že poklicat kolega. Đizs, eni pa res mislite da je poleg lokalne vukojebine sam še Ljubljana v sloveniji.
Če nimaš pojma o hrani, si pač mestna srajca. Mesto pa ni sam Ljubljana.
Ker ne priznavam superiornosti eko pečenega piščanca nad trgovinskim pečenim piščancem?
Res? Domet je pečen piščanec?
link_up ::
sej glavno, da se prerekata kdo ma bolj mehkega piscanca, ampak ok...sej bo.
kaj se pa zgodi, ce jes super industrijskega enkrat na teden?
In and Out
Ker ne priznavam superiornosti eko pečenega piščanca nad trgovinskim pečenim piščancem?
Ne. Ker nimaš pojma o stvareh, pa še kar komentiraš. Lahko pa se pogovarjava tudi na kakšnem višjem nivoju, recimo vzreja Limuzin goveda, razkosanje Angusa, da je optimalno, kako najbolje speči zajca, da meso ne pride pusto in suho...
Miško, pojdi nazaj v blok in jutri po piščanca v Lidl ali Hofer (Merkator toplo odsvetujem, ker imajo zanič nadzor nad perutnino).
sej glavno, da se prerekata kdo ma bolj mehkega piscanca, ampak ok...sej bo.
Popolnoma nič. :D
Tudi jaz na vsake toliko v Hoferju kupim perutničke in si jih privoščimo, ostalo so pa domači piščanci na pladnju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Ko bova v temi o vzreji goveda in ne o pohanih pšancih bova govorila o govedu. Do takrat sva pa edini govedi klele midva in če ti rečeš da je tvoj bio pšanc boljši kot moj kemični pšanc, jebiga imej boljšega pšanca za svojimi plankami, pa pazi da ti ga ne ukrade kakšen lisac.
Ko bova v temi o vzreji goveda in ne o pohanih pšancih bova govorila o govedu. Do takrat sva pa edini govedi klele midva in če ti rečeš da je tvoj bio pšanc boljši kot moj kemični pšanc, jebiga imej boljšega pšanca za svojimi plankami, pa pazi da ti ga ne ukrade kakšen lisac.
Fair enough.
BuDi79 ::
Tretja lokacija bo KFC Miklošičeva, v nekdanji trgovini s pasjo hrano.sem te mal popravil
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
LeQuack ::
KFC je realno bolj drobtine+olje kot piščanec, vsaj po teži. Tako da lahko bi se reklo da servirajo pohane drobtine z okusom mesa.
Quack !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Burger king v btc (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 199832 (1488) | 2dark |
» | Mc'Donalds (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Loža | 181833 (6400) | Horas |
» | Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 55092 (37796) | D3m |
» | Nobel Kebab (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 44616 (31062) | Mare2 |
» | McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19363 (14723) | Gremio |