» »

LibreOffice Slo: insert horizontal line!!!

LibreOffice Slo: insert horizontal line!!!

Sasha05 ::

Kot spletnega programerja ter kategoričnega zagovornika odprte kode, me je sram priznati, da se še vedno mučim z vstavitvijo horizontalne črte v LibreOffice-u (horizontal ruler) (hr/) po drugi strani sem pa prav tako zgrožen nad nepreglednostjo predvsem slo različice!
Namreč za potrebe pisanja dokumentov uporabljam omenjeni office ter se spomnim, da sem velikokrat potreboval preprosto horizontalno črto do katere sem prišel na vedno neki novi eksperimentalni način. Toda ne nocoj! Nocoj sem si želel, da si enkrat za vselej vzamem čas ter pridem do tega shortcut-a, ki ga prav rad uporabljam, tako v kodi kot tudi v osebnih dokumentih.
No poglejmo mojo pot, ki mi še ni podala preprostega načina:
Google poizvedba me le nekako pripelje do 'vstavi vodoravno ločilo': na to pa: =>

Ta vodnik opisuje vstavljanje grafičnih ločil. Vstavite lahko tudi druge vrste črt; oglejte si Risanje črt v besedilu.

Kliknite v dokument, kamor želite vstaviti črto.
    Izberite Vstavi - Vodoravno ločilo.
    V Izboru kliknite črto, ki jo želite vstaviti.
    Kliknite V redu.
    "Navadno" ločilo

Ok, toda kje za vraga je v meniju "Vstavi" => "Vodoravno ločilo" ?!!! V kateri verziji?

V angleščini je podobna razlaga:

Menu(Insert)->(Horizontal ruler), toda jaz na žalost tega nimam v meniju in se poslužujem raznih obrob..underline...ipd...

No kakorkoli že, žalostno, saj tako malo zahtevam...
Lp,

Sašo

DOOM_er ::

Insert -> Horizontal line

Verzija 5.4.2.2
Robots will steal your job. But that's OK

Sasha05 ::

Slo Različica: 4.2.8.2
ID gradnje: 4.2.8.2-8.fc20

V meniju ni te izbire...
Lp,

Sašo

Furbo ::

Jaz sem v wordu vedno samo natolkel ene par minusov, pa je sam spremenil.. ------------------
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

DOOM_er ::

Žal nevem, za tvojo verzijo. Če ne drugega nadrgadi na kaj novejšega ker hiter google pokaže da je zadeva broken v verziji 4.1
Robots will steal your job. But that's OK

fosil ::

Kot je omenil furbo, probaj dat nekaj minusov (-------) ali podčrtajev (_________) in pritisni enter.
Tako je!

ToniT ::

Namesti novo verzijo. Tam je pod Vstavi->Vodoravno črto.

laguna1 ::

Pozdravljeni, kako bi lahko v libre office 7.4 vstavil črto, ki je sestavljena iz 10 črtic, nato znak za škarje, pa spet deset črtic, pa spet znak škarje, ... torej črto, ki bi uporabniku nakazovalo, da naj po tej črti odreže

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

Sem na hitro poskusil.... Napisal sem deset znakov - (minus, pomišljaj, vezaj...), na to pa šel na to stran:

https://unicode-table.com/en/2704/

kliknil na "copy" spodaj (spodaj pod napisom "Click to copy and paste symbol") in ga "pastal" v dokument...

?

Se mi nidalo iskati po naboru vseh možnih sombolov...

Lp

Jože

Zgodovina sprememb…

filip007 ::

7.3.7.2
Trevor Philips Industries

Franz21 ::

laguna1 je izjavil:

Pozdravljeni, kako bi lahko v libre office 7.4 vstavil črto, ki je sestavljena iz 10 črtic, nato znak za škarje, pa spet deset črtic, pa spet znak škarje, ... torej črto, ki bi uporabniku nakazovalo, da naj po tej črti odreže

Font - Wingdings

Font - Wingdings

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Franz21 ()

laguna1 ::

hvala vsem za namig, bom nekaj poskušal s tega naredit.

b3D_950 ::

Vprašaj AI:

:P
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CorelDraw

Oddelek: Programska oprema
202146 (1375) BlackHole
»

libre office

253796 (2326) darkolord

Kdaj bodo v šolah nehali uporabljat MS ekosistem? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Šola
28851564 (45458) Aston_11
»

Dreamweaver MX 2004

5808 (724) JOKER
»

Razlika med Natural Flat in Dyna Flat monitorji

Oddelek: Pomoč in nasveti
221832 (1458) eland

Več podobnih tem