» »

Razlika med Natural Flat in Dyna Flat monitorji

Razlika med Natural Flat in Dyna Flat monitorji

wind ::

Torej razlika me razlika in kateri je boljsi.

hvala

Marjan ::

Dyna Flat nima tistih dveh črt, saj ni trinitron cev, kot je NF. Če gledaš Samsungove modele je tud DFX tudi malo cenejši kot NF. Imata pa oba raven ekran.

Jaz imam 757DFX, in sem zelo zadovoljen. Razen pri nekaterih nestandardnih ločljivostih - med 1024*... in 1240*... se ne da (ali pa jaz ne znam?) popolnoma odpraviti Moire črt, ki se malo vidijo, čeprov ma monitor funkcijo za odpravljanje Moire...?!

Na Samsungovi strani sta oba modela dobro razložena.

OZZY ::

Boljša je natural flat varjanta. Zakaj? Natural flat ima cev Diamondtron, medtem ko je Dyna flat le fancy varjanta. Edino kar je pri dyna flat zanimivega je to, da je ekran raven. to pa naredijo tako, da malo skrajšajo katodno cev in pa potem dajo gor malo bolj odebeljeno steklo in dobijo raven ekran. Jaz ti povem, da vzemi raje NF varjanto. So barve veliko bolj žive in ekran je resnično raven. Ker ko sem rekel je pri DF spredaj le odebeljeno steklo, ki naredi ekran ravnejši. Ista fora je pri Flat varjanti pri Hyundai monitorjih. Če že razmišljaš o DF varjanti raje vzemi navadno varjanto, ker se ne splačajo.
Pa tudi slika je lahko ob robovih neostra. Vsekakor je NF bojša izbira.
Go with the flow.

VASkO ::

kar OZZYu verjami, ker je DF (sam sem videl) prevec izbocen - je v bistvu "bunkast" monitor z ravno vlitim sprednjim steklom. Meni se sploh ne dopade. Poglej si ga in se odloci.

eland ::

Pa tud pika je dokaj važna, če kupuješ monitor. NF je ubistvu edini flat monitor, tiste dve črte so znamenje kvalitete, če jih sploh opaziš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: eland ()

OZZY ::

pika koker vem je manjša prui df modelu samo to je relativno, saj proizvajalci radi propagirajo nekaj, kar ni res. Vsekakor ti priporočam, da raje kupiš navaden monitor in ne DF modela (najbolje NF), saj tisti denar, ki ga plačaš za raven ekran pri DF vržeš stran. Kar je, in to sem že povedal, ena fancy varjanta, da folk reče, da ima raven ekran, kar pa ni res. Je gora dano samo steklo, ki je ravno. Odzadaj je pa še vedno isti šit kot pri navadnem monitorju. Sej tako ali tako, če ga boš kupil si poglej razliko. Predvsem ob strani je steklo bolj odebeljeno,kar privede k malo bolj megleni sliki. NF pa je sploh zakon. Jaz mam samsungov model 757NF in sem presrečen. Sem sicer razmišljal o nakupu 19 inč samsung 957p (navaden monitor, ki ima tudi zelo dobro sliko) skoraj za isti denar pa sem raje odločil za 17 inč model.
Go with the flow.

wind ::

Torej z Samsungom 757NF ne morem zgresiti :)

Marjan ::

No, sam tolk, da povem resnico - ker tale Ozzy mal zavaja :(

Velikost pike pri DFX je manjša kot pri NF. Proizvajalc ne bo sel zavajat za dolocen model ja, za druzga pa ne. Podatki, ki jih Samsung navaja so točni. Torej 0.20mm pri DFX.

Sploh ne mislm propagirat monitorja v katerga gledam, samo tolk sem se pa ze pozanimu pred nakupom, da vem!

Glede ravnosti ekrana je pa resnica to, da je DFX edini monitor z vizualno ravnim zaslonom, ki nima dveh vodoravnih črt. In s tem praktično edina konkurenca trinitroncem - NF-jem.

wind!
Ce imas moznost ti priporocam, da si pred nakupom oba modela ogledas.
Drugace je pa popolnoma res - ce te tisti dve vodoravni crti ne motita, se sploh ne obotavljaj in kupi NF.

[t502] ::

Tistih 2 crt v resnici sploh ne opazis...saj nista debeli kot hlod :)

VASkO ::

ok, ce gres iz ukrivljenega monitorja na DF, potem se ti bo zdel skoraj cudovit. Ce pa si imel ali si ze kdaj videl totalni flat monitor (NF, Flatron), potem se ti bo DF zdel malo cuden, vsaj meni se, ker prav vidis sliko, kako je ukrivljena - zato je na desni in levi strani tudi bolj "gosta". Npr. ce imas po celem zaslonu tekst, je v blizini levega in desnega roba dolzina dolocene besede krajsa kot dolzina taiste besede na sredi monitorja in to zaradi ukrivljenosti ekrana.

Marjan ::

kiralys:
"...tiste dve črte so znamenje kvalitete..."

lol, ta je pa huda :D


t502:
"Tistih 2 crt v resnici sploh ne opazis...saj nista debeli kot hlod"

Ni res. Pri Samsungovih NF modelih se tisti dve crti vidita na svetli podlagi. Zato ga jaz nisem hotel. Npr. LG trinitron so (vsaj za ene modele sem sigurn) pa tisti dve cri nevidni. In tist monitor pa je res dober trinitronc.
Samsungovi pa niso. Crte se vidjo in amen.


VASkO:
Ja teoreticno naj bi bil tekst res gostejsi na L in D strani (in tudi zgoraj in spodaj). Prakticno pa sem lih zdele testeru - tega ni. Tekst je povsod popolnoma enakomeren.

Pa še nekaj. Tisto steklo, ko je spredaj ni zato, da pol lahko reces, da je sprednja ploskev ravna in se s tem hvalis. Ampak je zato, da ti zakrivljeno sliko naredi vizualno ravno!


Tako. Da se ne bo ljudstva zavajalo. :))

wind ::

Imam ze sedaj triniton monitor tako, da ne bo problemov z crtami :)

Cosmo ::

Marjan, se strinjam - le to bi popravil: Vzrok, da pri Lgju ni tistih dveh horizontalnih crt je to, da Lg ni Trinitron (oz. Diamondtron) ampak uporablja tehnologijo Flatron, ki pa je v bistvu navadna CRT cev, s tem da so nekako dosegli popolno ravnost ekrana (za razliko od Dynaflata).
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

OZZY ::

marjan: da zavajam. Ko sem kupoval monitor sem se tudi odločal med različnimi model. Na koncu sem prišel do zaključka, da nima smisla kupovati DF monitorjev, saj za svoj denar po mojem mnenju ne ponujajo toliko, kot hočejo zanje. Kar plačaš je raven ekran in nič več.
Prišel sem do zaključka, da je boljša varjanta navaden crt monitor od DF. Najbolj pa je NF ali pa trinitron. Mal sem možnost tudi preverjat sliko na vseh modelih. DF in NF ter crt. Kakovost slike je bila zame v tem redu: Prvo NF, nato crt in na koncu df. Zakaj zadnji df. Zato, ker je imel ob robovih malo megleno sliko, ki pa ni bila opazna na crt zaslonu. Pa tudi slika ni bila toliko vizualno ravna kot bi hotel.
Go with the flow.

Marjan ::

zzyzx,
Tako torej. Thx za razlago. :)

OZZY,
Ja sej sem ti napisal s čim si zavajal - z velikostjo pike. Ane! (pa še neki druzga, kar sem pa že zgoraj ovrgel).

Pač, si prišel do svojega zaključka, za katerega jaz ne morem reči, da je resničen.
Sem tudi jaz gledal v vse vrste monitorjev, in zato sem se odločil za DFX. Ker ima zame najboljšo sliko. S tem mislim najmanj vidnih defektov in popačenj.

[t502] ::

Marjan ::: Jaz imam Samsunga NF-ja pa tistih crt v resnici ne opazis edino ce jih res "isces" :)

Marjan ::

Ja, vem.

Tako kot recimo 3 mrtve piksle pri LCD monitorju.

Torej sta ta dva defekta (oz. nepravilnosti v prikazu slike) priližno enakovredna.

To je pa že kar šit če maš 3 mrtve piksle. Za štiri se menda, da LCD-ja že reklamirat.
Pri NF pa nimaš kaj - tako pač je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marjan ()

krucymucy ::

Tud jest sem se en mesec zanimal prej ko sem kupu monitor ... gledu sem pa za 757DFX in 757NF ... itaq, da sem se odloču za 757 NF ... kvaliteta slike, barve ... vse to gre v plus NF-om

OZZY ::

marjan: Je pač tako, da majo ljudje svoje okuse.

Glede pike. Sej nisem rekel, da ne drži podatek. Samo včasih tudi proizvajalci malo zavajajo. Jaz na to velikost sploh ne gledam. Bolj je pomembna slika pri določeni ločljivosti.
Go with the flow.

Marjan ::

Pri velikosti pike ne zavajajo, brez skrbi. Skor ne morjo. Ker je izražena v milimetrih. In se ne morjo kar lagat. Hvalabogu.

Lepota slike pa seveda je subjektivna stvar, ni dvoma.

krucymucy ::

Velikost pike se meri pa širini ... če se men prou zdi ... in če se men prou zdi tudi da ima trinitron višino veliko manjšo kot širino (razmerje teh dveh) kot pa npr. navaden CRT kar DFX tudi je ... in pol lahko iz tega potegnemo da je 0.20 CRt = 0.27 trinitron - samo ne vem, kje sem to pobral - zdi pa se mi, da je to to!

P.S. pa se bunit, če se komu ne zdi prou!

Marjan ::

Ne, ni enako. Se mi zdi, da se višine sploh ne da primerjat ker majo NF cist drugač narejen...?
Samo horizontalo lahko primerjaš:
-> DFX = 0.20mm
-> NF = 0.25mm

No pa ko smo ravno sredi debate, tle sta dva linka do opisa DFX tehnologije:
DFX prvic
DFX drugic

To je to. Za NF pa sploh nisem najdu na Samsungovih straneh... ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marjan ()

eland ::

Sam imam Nokia 730 C, izbral pa sem jo zaradi res enkratne slike in barv. Črt se ne vidi, zato se na to sploh ne bi obešal, opazim jih samo na belini, zato bi težko primerjal to z ''defektom''. Če je to cena za tako gladko sliko, jo z veseljem plačam. In raje imam ta monitor, kot 19'' navaden ali LCD. 100* raj. Vendar vsake oči imajo svojega malarja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj pa monitor? Flat CRT ali Trinitron?

Oddelek: Kaj kupiti
81062 (919) undefined
»

Katerega od naštetih monitorjev naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
262009 (1566) gappee
»

Samsung 17" monitor

Oddelek: Kaj kupiti
8863 (758) nodes
»

Samsung 757NF (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634550 (3565) Marjan
»

Kateri monitor z ravnim zaslonom?

Oddelek: Kaj kupiti
232343 (1837) Uporabnik

Več podobnih tem