» »

IPTV po WiFi

IPTV po WiFi

bbf ::

Iščem hitro rešitev za iptv+internet po wifi poin-to-point linku. Nekej, kar lahko kupiš, sestaviš in poadministriraš, ne neke domače wrt kuharije, stvar mora bit stabilna in delat sama.
Torej, T-2 priključek bi razširil na sosednjo bajto, kabel ni opcija. Dokupil bi se 1 HDTV priključek. In to bi moral zdej speljat do soseda.
Rabim dva ruterja z VLAN per port podporo, en port bi bil navaden internetovski promet, drugi IPTV promet, zato VLANi. Ker ne vem, če TV dela prek navadnih wifi routerjev s switch topologijo portov. Pa dal bi usmerjene antene gor, zarad zanesljivosti. Torej router s konektorji na antenah. Gledal sem tale par, pa se mi zdi da ima router antene brez konektorjev.
http://shop.wlan-antene.net/wi-fi-wlan-...
http://shop.wlan-antene.net/wlan-antene...
Budget tam do 150€. Lahko 5G band, če ni predrago.

Anyone?

mauriciofabi ::

za t2 ne vem ampak pri siolu/telekomu tavečji boxi podpirajo wifi

čeprav pri dveh bajtah prideš hitro že do fundamentalnih težav wifija (razen če sta zlo blizu skupaj + nobenih dreves + lepo vreme)

najboljše bo če s sosedom postavita optični kabel med bajtami, ni najceneje, bo pa delalo v bilo kakih pogojih (in b4 tornado), je nadgradljivo, prisluškovanje policije in ostalih nepridipravov praktično nemogoče, galvansko izolirano se pravi če strela rukne sosedovo bajto ti ne boš mel težav in obratno + ni težav z nulo na različnih napetostih, lahko maš drevesa (mah cel gozd, hribe, bilo kaj med bajtami)

je pa res da terminalska oprema stane (kabli niti ne)

če si lastita vso zemljo med bajtama lahko fukneta kabel kar po tleh in nič ne zakopavata (se dobijo tud taki bolj robustni), če ne pa rabita soglasje še vseh osatalih + verjetno ne bodo veseli da imajo kar en kabel na tleh tko da treba zakopat

bbf ::

Ni opcija kabel. Bi bla, če: ne bi blo daleč - treba kopat, strele kurijo (smo že mel to, skos eno sranje..); optika je draga zarad vmesnikov ja. WiFi se ponuja kot primerna rešitev, samo še pravo robo je treba poiskat.

fujtajksel ::

Mogoče rajši vprašaj v tej štacuni (pa seveda še kakšni drugi ki ponuja to robo).
Imajo tud komplete za usmerjeno antensko povezavo
http://shop.wlan-antene.net/wifi-komple...
http://shop.wlan-antene.net/wifi-komple...
Ti bi sicer če prav razumem rad samo po en cheapo router na vsaki strani, brez ekstra dostopnih točk za link, samo po eno anteno zamenjal s (čimkrajšim) kablom do zunanje usmerjene?

Optični pretvorniki tudi niso vsi strašno dragi, v isti štacuni:
https://www.wlan-sat.com/mrezna-oprema/...

Machete ::

Tele 'loco 5' antene globoko priporočam. Nastaviš in pustiš tam za vedno. Če boš rabil pomoč piši, ker imam pogruntane po principu 'monkey sees monkey does', ker nastavitev ne razumem, dela pa kot urca (je pa nekaj fint preden jih nastaviš).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

mauriciofabi ::

optike ti ne kurijo strele, tko da ta problem rešiš

će masta še kanalčke od starih kablov sam potegneta optiko čez, tko da to je tud rešeno

problem so edino vmesniki, ki niso najbolj poceni, ampak če zdaj vzameš enega 10 gbit si dober za 5-10 let (odvisno kolko bo t2 škrtaril na povezavah pa kolk hočeš bleeding edge), vzameš pri t2/tk še najhitrejšo optiko (glej poslovne pakete, domači imajo nek debilen 0,4 ul saj na tkju


mogoče se ti še bolj splača če hočeš vse legalno da vzameš poslovni paket brez iptv (al pa samo osnovni paket tolk da maš teh par slo programov) + kak netflix, če te pa bk za te stvari maš pa itak razne travnike, za kjere nism zihr če jih lahko omenjam, ampak itak veš kaj mislim


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usmerjena WiFi antena

Oddelek: Omrežja in internet
153449 (3020) twom
»

Brezžična razdalja

Oddelek: Omrežja in internet
111625 (1058) glinik
»

Kako povezati router in yagi anteno

Oddelek: Kaj kupiti
161819 (1464) Duncaneo
»

internet in siol tv do sosednje hiše (50 metrov)

Oddelek: Omrežja in internet
184586 (4178) Tilen
»

Visoko zmogljiv ruter?

Oddelek: Kaj kupiti
71282 (1096) Spajky

Več podobnih tem