» »

Siol - Email - Navlaka

Siol - Email - Navlaka

Kekec ::

MEne pa zanima če še kdo ki ima mail pri siolu dobiva zadnje čase ogromno navlake in reklam. Prekleto me jezi ker nikoli nisem objavljal tega naslova in dobivam vsak dan tega dreka več, v naslovni vrstici pa je jasno razvidno da je bilo poslano 3/4 siolovim naročnikom, tako da ali so jim to prekleto bazo naslovnikom ukradl, ali pa je kaki kmet tam na siolu to bazo komu dal ali pa jo kar sam koristi????

Seveda če bi to komu na siolu reku bi verjetno slo še isti trenutek v koš!

lp

Dusko ::

Ma to pa prvič slišim,ker jaz sem tudi na siolu in ne dobivam nobenih reklam katere omenjaš ti.
Ali pa mam srečo ,da mojega naslova ni na seznamu.Drugače pa povprašaj kaj menijo na silovem helpdesku. Oziroma jim pošlji maile nazaj,ker verjetno ne bodo niti vedli o čem govoriš.

tintorel ::

Res je obupno, vsak dan 20 spam mailov na siolu....!!!
Se na hotmailu ni tako hudo.

Kekec ::

Ja sej pošiljam mejle nazaj, ampak sej vem kako to zgleda tam en pubec mal pogleda pa zbiše pa že v naslednjih 2 minutah pozabi nato!

Matek ::

Hjao. Ne vem če res vsi mislite, da siol vaše maile okrog prodaja. Kot prvo, njim spam dodatno obremenjuje mail serverje (a res to hočejo?), poleg tega pa so najbrž nekje v pogodbi zavezani, da ne smejo podatkov dajat nobenmu.

Spamerji dobijo maile s skeniranjem raznih strani, pomislite, na katerih forumih in kje vse imate vpisan svoj email.

Aja, kam in zakaj vi pošiljate maile nazaj???
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

grmek ::

In kar je se boljse - pred dvemi tedni sem na Siolu odprl popolnoma nov account in si naredil do takrat se neuporabljeni email naslov.

In kaj me cez 1 teden caka v nabiralniku? Cca 20 spam mailov, vsi od istega posiljatelja, brez kakrsne moznosti 'odjave' od le-teh.

Iz novega e-mail naslova do tedaj nisem poslal nic se nikomur, prav tako emaila nisem komurkoli posredoval.

LP

Matek ::

Grmek, možnosti odjave ni nikoli. Tudi če te hoče spamer prepričati v nasprotno. Z odjavo ti samo potrdiš da maš ta email in da te lahko še naprej veselo spamajo. Nisi tega emaila se nikjer objavil? Sploh?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

vlastika ::

pred kakim letom sem dobivala preko siola na dan čez 100 spamov (pet let naročnik), zatem sem presedlala na ADSL, in še isti dan ko sem se registrirala (in nikomur ne poslala maila) dobila 3 spam maile. Zdaj jih je nekje od 15 do 20. Zadeva je žalostno smešna, naj čestitam siolu predobri zaščiti serverjev in na tajnosti podatkov. Lahko bi postali naša nova tajna policija "ČUKI" :\

No zadevo je tako ali tako nesmiselno komentirati.

LP

vlastika ::

MadManMato, a si tako zelo mlad ali tako zelo naiven ? :D

" Nisi tega emaila se nikjer objavil? Sploh? "
človek božji saj se pogovarjamo o SIOLU, o naših novih "ČUKIH":))

grmek ::

MadManMato: Nikomur! In po datumih sodec je spam pricel prihajati ze en dan po opravljeni registraciji! Sej ne mores verjet...

Se to: od Arnesa uporabljam isti email naslov ze 7 let in dobim na mesec kvecjemu 1 spam mail.

Toliko o tem.

LP

Matek ::

vlastika, kaj že majo SiOL-ovci od tega da prodajo naslove spamerjem? A misliš da tako veliko dobijo za njih da se jim splača?

In zakaj jih primerjaš s Sovo, na podlagi česa? :\
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

vlastika ::

Kdo pravi da jih prodajo, hackerji jim verjetno vdirajo na serverje.... (možno pa da jih celo tudi nekgo od tam prodaja) prej ti meni argumentiraj mojo ADSL izkušnjo, pa če ti bom verjela ti povema za SOVO in ČUKE :8)

LP

sash ::

Čist mimgrede, kaj za ene e-mail cliente pa uprabljate ?

če uporabljate Outlook ali pa Oulook Express, ki so luknjasti hujš ko švicarski sir in ste ob tem še na ADSL-u in brez firewallov (ali pa z napačno nastavljenimi) pol sploh ni čudno. Aja pa Gator&Co. tud niso nevem-kako neškodljivi.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash ()

vlastika ::

Za pošto Oulook Express in za zid Nortona 2003, vendar fora je v tem da so spami prišli TAKOJ po registraciji še pred uporabo Oulook Express (za slabih 10 minut), PC je bil formatiran in nanovo tako ali tako naložen ves bučkoriž, OS pa WIN XP PRO. :P

sash ::

saj kot sem napidal Programi ala Gator&Co znajo poslat ven marsikaj, kljub nevem kakšnim jakim požarnim zidom - vem iz lastnih izkušenj.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Matek ::

vlastika, spamerji brez problema ugibajo e-mail naslove. Še posebej take v obliki ime.priimek@domena.com. Ampak dobro, na prvi dan dobiti 3 maile se tudi meni zdi čudno. Samo pravim, da je naivno meniti, da siol kar tako razdaja okrog maile.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Predator ::

koliko od vas vas dela tole
-bere maile v plain tekstu
-ko mu kdo pošlje kakšno mass joke/forward mail... v katerem je noter po 50+ folka, nazaj grožnjo da ga boš poslal v 3 p........ m...... če to še enkrat naredi ( dejansko sem dobil že take forwarde z 300+ maili, raj za vsakega spammerja, tako d asploh ni nujno da je kdo od vas objavil mail, lahko za vas to stori tud kakšen sošolec ;(( )
-redno ( to je večkrat kot 1krat na mesec ) skrbi zato da je computer add/spyware free
....

edini trade mailov ki pa poteka je pa tisti med spammerji, noben isp ne bo dal prostovoljno mailov nikomur

km- ::

jst vse maile ki jih imam nikoli nism dobu spama, pa sem prijavljen na 4 - 5 strani ki skozi obiskujem pol jih je se dosti drugih ki sm pac slucajno se kdaj prijavu,.. pa nikoli dobu spama.. imam pa outlook express, pa nobenih firewallow niti antivirusow pa antispamow ne nic.. :D jst nevem kaj vi dobivaste spame..

opica123 ::

Na siolu mam mejl, pa zaenkrat ne dobivam nobenega spama, pa uporabljam outlook express brez firewalla na ADSLu. Sicer pa, kaj pomaga firewall, odjemalec pošte tako in tako mora imet dovoljenje za dostop na net. Siolovci so pa itak čudni, kar zna marsikdo povedat. Aja zakaj pa majo neko zaščito pred visrusi in spamiom, če spama ne zbriše? ;((

Kekec ::

MadMato sej ne pravim da jih prodajajo amapk ni 2× za rečt da so naslovi dosegljivi kakmu mulcu ki pa si je pol obesu "recimo" kaksno zadevo za sluzenje denarja preko emailov ali kaj podobnega in boli njega in uporabi te naslove.

Seveda je tu se druga stvar kot marsikateri briljantni administrator mogoce tut na siolu niso kdaj kak security patch gor dal in sop jim kaj dol vzel, to ni noben problem.

Na siolu bi se lahko malo zamislili glede tega in kdo sedi zatemi serverji!

Dusko ::

Pa jaz sn že tudi 6 ali 7 lert siolov narocnik.Imam mail ime.priimek pa do zdaj nisem od siloa dobil nobenega spama.Samo obvestila o njihovem vzdrzevanju.
Mam pa zone alarm pa Outlook Express.Tako,da to mate neke težave samo posamezniki.
Drugače pa mogoče res prišlo do vdora.Glede na to obvestilo.
Spostovani uporabniki,

v noci iz srede, 23. julija, na cetrtek, 24. julija, bodo na sistemu elektronske poste potekala nujna vzdrzevalna dela. Elektronska posta naj bi med posegom delovala normalno. Izpadov sistema sicer ne pricakujemo, vendar se za vse morebitne nevsecnosti ze vnaprej opravicujemo.


Vzdrzevalna dela se bodo zacela ob polnoci in bodo predvidoma koncana do 2. ure zjutraj.


Hvala za razumevanje.

Drugače pa obvestite helpdesk prej pa se prepričajte da ste spyware free in da niste se mogoče sami kam registrirali.

PaJo ::

Jaz mam tudi pri siolu mail in do sedaj sem dobival nix drugega kod samo obvestila od siola, nobenga spama ali kaj podobnega. Folk siol zagotovo ne daje mailov naprej, raje poskrbite, da ne vpisujeta vasih emalov v cudne obrazce in bo vse ok, oziroma si za take zadeve raje dobite en mail na hotmalu, kjer boste zbirali spam in lahko spite v miru:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Tody ::

če vam grejo spami na živce čisto lepo jih blokirajte outlook ma lepo možnost pravila da iz tega pa tega naslova avtomatično zbirše že iz serverja. Poleg tega lahko zbriše vasko sporočilo kjer piše v topicu beseda free in če še to ni zadosti si namestite kake filtre in podobno navlako. Hočete totalno free of spam use X 400 :D .

Kekec ::

Ma jst mam povhn ostalih mejlov in je vse ok sam ta siol me je*e, filtre oz. rule mam ze tko nastavljene da ampak vsak dan neki novga pride in pol blokiram ali od koga ali na besede ali kako 3jo stvar ampak nič ne pomaga!

matter ::

Še 1x nisem dobil spama na siolu. Kar pa ne velja za Voljo :(
Ampak Mozilla mail (jest mam sicer thunderbird) res dobr spam v junk mapo da, kar je supr.

DMouse ::

Kekec: verjetno je že pred tabo kdo imel tak email, pa je potem nehal uporabljati siolove storitve (mogoče ravno zaradi spamanja?). Sam imam podobno izkušnjo z nekim arnesovim naslovom.

Predator: kakšna je verjetnost da je nekdo od tistih 300 naslovnikov spammer? Mislim da zelo majhna, tako da se ni potrebno razburjati zaradi tega ;)

Freelancer ::

Js in fotr mava oba na siolu mail. Js nism dobil se nobenega spama, fotr jih pa dobi skor vsak dan (ene in iste pizdarije). Da ne omenjam, da je on ful manj na netu pa ful manj folka ve za njegov mail. Sem ze pisal na abuse@siol.net, ampak tisti lamerji sploh ne jebejo nic. Ja pa client mava oba isti.

Zgodovina sprememb…

roCkY ::

Siol pomoje nima s spamom absolutno nič. Za vso količino spama smo skoraj v celoti odgovorni uporabniki. Sam sicer dobivam ogromno te navlake izključno na mail na siol-u, ki je trenutno tudi najstarejši v uporabi in ima zaradi moje naivnosti tam od leta 96 pač pestro zgodovino distribucije. Vrndar me več ne moti, ker jo 99% počisti antispam. Se sploh več ne poskušam odjavljat iz spam list. Ročno dodam vsake toliko še nekaj preostalih naslovov v ignor listo. Enkrat na teden pa počistim ignor mapo. Zadevo spravt na 0 poslanih spamov na teden na ta naslov pa se mi zdi glede na poskuse v preteklosti dejansko nemogoče;(( . Sem se nekako vdal v usodo in se trudim porabit čimmanj časa za to.

Ostale maile imam 100% čiste spama. Jih pa nikoli ne vpisujem v nobeno mailing listo, imenik ali na www stran.

Je pa nekaj 10 spamov vsakih par ur resen problem za dial-up, kjer lahko traja pobiranje spama s serverja kar nekaj časa.

Viri spamerjev pa so kot večina sicer ve različni. Od dobronamerne prijave uporabnika na neko majling listo, ki jo je nekdo razširil naprej, do pobiranja mailov iz raznoraznih imenikov, iz www strani... Tu nekje je tudi razlog za več ali manj spama na določen naslov.

Freelancer: Fotr je mail vpisal v kakšno listo, ki ga je razširla naprej alpa ima kje objavljenga, ti pa ga pač nisi.

ali3n ::

5 let naročnik siola... nimam spama.. :-)

nasvet - no Pr0n! :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

roCkY ::

To le mal pomaga. Iz te kategorije nimam niti 5% spama. Glavnina so raznorazni oglasi za take, drugačne in še drugačne izdelke ter neverjetno ugodne ponudbe, finančni inžiniring, neverjetno ugodni krediti...

Ahiles ::

Na Siolov mail se niti 1x nisem spama dobu pa mam ze ene 4 leta mail res pa da tega ve sam ene 5-6 folka ki ne posiljajo veriznih pisem celi sloveniji itd. Na drugem mailu ki ga pa uporablam za razne forume razne page pa dobim 2-5 spamov na dan vcasih ksn dan spustijo da ni nobenga.

Spajky ::

Jest nisem dobival na SiOL praktično nobenega spama, pol pa odjednom po 15.maju je začelo ko blesavo, čeprav ga ne uporabljam od kar je volja proradila. Ne vem kako to kar naenkrat, ga pa veselo tamanim že na serverju, ma kljub kill listi pridejo po par dnevno skozi; če ne bi bilo kill liste v mojem "letterbox" programu, bi jih verjetno tudi jest imel po nekaj deset dnevno! Tudi jest ne vem kaj se je zgodilo! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Matek ::

Freelancer:
Sem ze pisal na abuse@siol.net, ampak tisti lamerji sploh ne jebejo nic.

Na abuse@siol.net moras pisat takrat, ko nekdo zlorablja njihove storitve, recimo da ti je nekdo vdiral in je mel ip iz jihovega rangea.

Če pa te nekdo spama, moraš pisat na abuse service od tistega serverja, s katerega je bil spam poslan.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Kekec ::

Hrabrimisek: hehe malo teško da bi kdo imel isti email glede nato da je moje ime.priimek ki ni glih vsakdanji!

mišon ::

Tut mam mejl na siolu, nikol nobene junk pošte k men hodile... pazi, če se boš kej odjavlu na teh zadevah... ker ko vpišeš svoj mejl na (na 1/2) teh unsubscribe linkih... ne samo, da te ne odjavi... tvoj mejl (ki si ga pridno vpisal, da bi te izbrisalo) doda na 20 novih list... pa maš še dodatno viška pošto... ;((

majk2000 ::

Jaz bi pristavil samo se toliko, da sem zaradi spama zacel precej bolj paziti kaj delam in komu dajem moje podatke. Ko vidis, kako lahko je iz IE oz. Outlooka dobiti account info, sem presaltal na Opero in za mail imam Outlook Express in Spam filtre.

Drugace pa kdor je na ADSLju brez firewala, je za kakrsnekoli tezave glede varnosti in zlorabe popolnoma sam kriv. Saj ko se gres peljat z avtom, se tudi pripnes z varnostnim pasom ane ?

Mavrik ::

Jaz mam tudi račun pri siolu pa na njega ne dobim 0 (z besedo: nič) spama.
The truth is rarely pure and never simple.

Birkoff ::

Jaz mam doma ADSL in sem dobu k paketu tud 1 e-predal, katerga nisem nikol uporabljal, ker mam pač registrirano domeno in uporabljam svoj e-mail in tud nikol nisem dobu na SiOLOV e-mail nobene pošte razen njihovih obvestil o nedelovanju storitev in take.

Mogoče SiOL vid, da ta račun nihče ne nuca in zato, ker nihče pošte ne pregeduje ne pošilja spama. Možno pa je tudi, da tisti, ki dobivate spam preveč obiskujete pornografske strani :)

MadMicka ::

Jaz mam tud mail na Siolu in skoz dobivam en ruski spam (skoz neki v cirilici, kokr o nekem ameriškem centru (se mi ni nikol dal brat), ampak zarad tega seveda še ne krivim Siola.

Drugač Kekec, dej povej kako ti to daš re na spam?? Ker mail ti vrne administrator, kokr naslovnik ni poznan... tko da reja noben pubec ne bere :D

Kekec ::

Ma sej ne odgovarjam na spam ampak ga forwardiram na abuse@siol.net

roCkY ::

Precejšen problem je razlikovanje med naročenimi sporočili in dejanskim spamom. Problem je širjenje baz e-mail naslovov, ko se recimo naročiš na prejemanje neke teme potem pa začne iz serverja prihajati po 10-20 sporočil o vsem mogočem. Odjava pa ne dela!

Kar je za nekoga spam za drugega ni. Sem naletu že na kar nekaj naslovov, ki jih je imel antispam program v svoji osnovni downlowdani bazi nezaželenih, sam pa sem bil naročen na ta sporočila. Zaradi tega moram vedno preden zbrišem spam mapo vse naslove pregledat. Nekdo ga je pač dodal med nezaželene, čeprav se je nekoč v preteklosti po vsej verjetnosti naročil nanj, ker imam sam pozitivne izkušnje s servisi pri katerih je to bilo.
Zaradi tega ne pride v poštev filtriranje vsevprek pri ponudniku e-maila. Kot uporabnik moram imeti zagotovljen vpogled v vse kar pride na moj naslov. Za to abouse@siol.net nima nič z tem kar prihaja na tvoj naslov. Edina varianta je da preden potegnem k sebi oz. zbrišem avtomatsko določen spam na strežniku pogledam kaj je gor. Čudno pa se mi zdi, da ti niso niti odgovorili, kaj oni menijo o tem.

Sicer pa download spama in morebiten njegov pregled ob vzposavljeni povezavi prek dial-upa prinaša skunde povezave, te pa cekine:D.

Matek ::

Ja Kekec, kaj pričakuješ da bodo oni storili na abuse@siol.net? Sem ti prijaviš samo zlorabo njihovih storitev. Če bi ti spam dobil z enega njihovega naslova (npr. spammer@siol.net), POTEM lahko forwardaš na abuse@siol.net, ker takega človeka lahko oni pol skenslajo, če si pa ti dobu spam z 123qwerty@hotmail.com, pa nimajo oni kaj, a misliš da ga bojo šli na hotmail preganjat?

Vseeno pa bi ti morali poslati kak mail nazaj, če ne drugo da ti vsaj to razložijo kar ti jaz tu pišem.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Sunna ::

jaz imam tudi ze vrsto let ( ehm 8-7 +/- ? ) account na siolu , sedaj ze nekaj casa dva ( ADSL ) in NIKOLI nisem dobil spama. siol ni nic kriv.. ne govorim z namenom delanja reklame.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sunna ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prijava spletne strani

Oddelek: Informacijska varnost
173253 (2058) Gost
»

Zakaj je na Gmailu toliko spama?

Oddelek: Omrežja in internet
252431 (1640) michel
»

Grafična zgodovina nezaželene elektronske pošte

Oddelek: Novice / Grafične kartice
242923 (2923) KoKi
»

Tsk, tsk, SiOL!

Oddelek: Omrežja in internet
142146 (1598) Bakunin
»

vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14012926 (10403) Bakunin

Več podobnih tem