Forum » Omrežja in internet » Zakaj je na Gmailu toliko spama?
Zakaj je na Gmailu toliko spama?
neres ::
Po le nekaj minutih ko sem ustvaril account na Gmailu sem dobil ene par spam mailov. Nihče še ni poznal tega naslova.
Zakaj se to dogaja?
Sicer res da je v "spam" predalu, ampak še vedno moraš tja pogledat da ni slučajno kak ne-spam vmes. (ker kdaj je)
Pri nobenem drugem ponudniku ni toliko spama. Imam en račun na mail386, ki ga uporabljam za vse možne neumnosti, pa dobim ena 2 spama na dan. Na volji ne dobim nič. Na email.si do 2 na dan, ampak to so zelo stari accounti.
Ko sem iskal (sicer z Googlom) sem našel samo eno stran s podobno tematiko. Možno da je to res, kar pravijo. Da namreč Gmail preusmerja pošto na približne naslove. Ampak to se mi zdi butasto, če se res dogaja.
Jaz sem imel v mislih kako teorijo zarote, pogodbe s spamerji... mislite da je to možno? Zgolj ugibam...
Zakaj se to dogaja?
Sicer res da je v "spam" predalu, ampak še vedno moraš tja pogledat da ni slučajno kak ne-spam vmes. (ker kdaj je)
Pri nobenem drugem ponudniku ni toliko spama. Imam en račun na mail386, ki ga uporabljam za vse možne neumnosti, pa dobim ena 2 spama na dan. Na volji ne dobim nič. Na email.si do 2 na dan, ampak to so zelo stari accounti.
Ko sem iskal (sicer z Googlom) sem našel samo eno stran s podobno tematiko. Možno da je to res, kar pravijo. Da namreč Gmail preusmerja pošto na približne naslove. Ampak to se mi zdi butasto, če se res dogaja.
Jaz sem imel v mislih kako teorijo zarote, pogodbe s spamerji... mislite da je to možno? Zgolj ugibam...
zee ::
teorijo zarote ??
calm down, mon.
calm down, mon.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Teorija zarote sem napisal nekoliko karikirano/za hec, ne se zdej na to obešat.
Ampak teorija da gmail pošilja na približne naslove je prav tako absurdna, ni?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neres ()
jperc21 ::
Če pa jaz še nikdar nisem dobil spam pošto na gmail.
LP
LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!
kixs ::
LOL...
ravno hocem pohvalit Gmail in grem pogledat malo v SP@M, kjer je v zadnjih 30 dneh prislo 590 sporocil in takoj najdem eno, ki to NI Potem sem pogledal vse in je bilo to edino
Huh...
ravno hocem pohvalit Gmail in grem pogledat malo v SP@M, kjer je v zadnjih 30 dneh prislo 590 sporocil in takoj najdem eno, ki to NI Potem sem pogledal vse in je bilo to edino
Huh...
Tr0n ::
To je precej super rezultat za spam filter. Pac moras sporocila, ki so pomotoma pristala v spamu, oznacit za valid, spam, ki pa je pristal v inboxu pa "report spam" in se scasoma zrihta.
Nagi Bator ::
V mojem spam folderju na gmailu je okrog 500 mejlov.
Nima smisla brisat, ker se takoj napolni nazaj.
Direkt v inbox dobim morda manj kot enega tedensko.
Zaceli so se pojavljat hitro po ustvarjenju racuna.
Mimogrede, na drugem racunu prav tako na gmailu, ki ga uporabljam za "bedarije" zacuda spama skoraj ni ?! Prej bi pricakoval obratno.
Nima smisla brisat, ker se takoj napolni nazaj.
Direkt v inbox dobim morda manj kot enega tedensko.
Zaceli so se pojavljat hitro po ustvarjenju racuna.
Mimogrede, na drugem racunu prav tako na gmailu, ki ga uporabljam za "bedarije" zacuda spama skoraj ni ?! Prej bi pricakoval obratno.
Zanimivo da so take razlike.
Sicer se nisem nikoli poglabljal v to kako spamerji delujejo, ampak morda generirajo kombinacije(/variacije) poznanih imen in priimkov ter nato pošiljajo spam na te naslove, ne glede na to ali ti naslovi obstajajo ali ne. Je to možno? Bi se to sploh splačalo?
edit: ja, zgleda da to obstaja: http://en.wikipedia.org/wiki/Directory_harvest_attack
Sicer se nisem nikoli poglabljal v to kako spamerji delujejo, ampak morda generirajo kombinacije(/variacije) poznanih imen in priimkov ter nato pošiljajo spam na te naslove, ne glede na to ali ti naslovi obstajajo ali ne. Je to možno? Bi se to sploh splačalo?
edit: ja, zgleda da to obstaja: http://en.wikipedia.org/wiki/Directory_harvest_attack
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neres ()
Ustvaril sem en račun z zelo naključnim imenom tipa "h96jhg36409gs78g9" dolgim 30 črk in številk (kolikor se da). Po 5min še vedno 0 spama. Če je Google priden bo tako tudi ostalo, vsaj dokler ne bom delil tega naslova še s kom.
Kakorkoli pa, bom poročal o tem.
Kakorkoli pa, bom poročal o tem.
para! ::
Jaz pa na Gmail sploh nimam problemov v spamom. Trenuten account mam že nekaj mesecev pa tudi v mapi spam ni ničesar, ne zdaj, ne 30 dni nazaj, kolikor naj bi znašal interval avtomatskega brisanja spam mejlov.
Poleg tega ta naslov redno objavljam na malih oglasih, bolhi itd, brez raznih antispam "mailNO@SPAMdomena.net in podobnih neumnosti.
Mogoče je nekatere mejl naslove lažje generirat oziroma ugant, kot pa druge?
lp
Poleg tega ta naslov redno objavljam na malih oglasih, bolhi itd, brez raznih antispam "mailNO@SPAMdomena.net in podobnih neumnosti.
Mogoče je nekatere mejl naslove lažje generirat oziroma ugant, kot pa druge?
lp
Death before dishonor!
SynTax64 ::
Tudi pri meni ni ne duha ne sluha po SPAM-u z ozirom, da gmail uporabljam reci piši skoraj okrogli dve leti.
Res pa je da ga ne uporabljam za primarno uporabo ter zelo redko.
Res pa je da ga ne uporabljam za primarno uporabo ter zelo redko.
jperc21 ::
Jaz osebno ga uporabljam predvsem za videosmešnice , mislim da že tudi kako leto in pol pa še niti enega spam maila.
LP
LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!
buttcrack ::
men se to dogaja na siolu... samo da je ime pravo, roma v moj spam filter (outlook)...
kako se kaj takega lahko dogaja?
necromncr ::
Moj spam filter pravi: "Hooray, no spam here!"
.. gmail imam ze vec kot dve leti, zanj ve .. um.. 3 al 4...
Za spam je email.si
.. gmail imam ze vec kot dve leti, zanj ve .. um.. 3 al 4...
Za spam je email.si
AlienGT ::
Necro si me prehitel, samo da meni piše: "Juhu, tukaj ni vsiljene pošte!"
Važno je da se dela, pa četudi škoda.
Keyser Soze ::
Prav zanimivo, kdo vse ima blazne probleme z spamom.
Sam imam ta account že od vsega začetka(3 leta), pa moram reči, da dobim par spamov na teden. Moj mail naslov ima verjetno že mali maljon ljudi.
Uporabljam ga tako tule, kot na bolhi, MSNju, za privatne in malo manj privatne zadeve. Skratka povsod.
Glede na izkušnje parih tule, bi moral imet 100% zabasan mail. 99% s spamom.
Sam imam ta account že od vsega začetka(3 leta), pa moram reči, da dobim par spamov na teden. Moj mail naslov ima verjetno že mali maljon ljudi.
Uporabljam ga tako tule, kot na bolhi, MSNju, za privatne in malo manj privatne zadeve. Skratka povsod.
Glede na izkušnje parih tule, bi moral imet 100% zabasan mail. 99% s spamom.
OM, F, G!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
Mr.B ::
Jaz imam en ponaadi max 1x spamm na dan, včasih nič. Če klikaš in daješ svoj e-mail vse povsod, bodo temu primerno tudi toliko več spam-a
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
;-) ::
Ja valda povspod spamamo svoje maile tisti ki mamo probleme Kak lahko rečeš nekaj kar nisi prepričan.
#000000 ::
michel ::
Mr.B moja mama si je prejšnji teden odrla poštni predal. Danes je že poln spama.
Pa skor noben ne ve zanj (še sama si ga ne more zapomnt) .
Na email.si računu še nobenega spama nism dobu, pa ga zmer uporabljam če kaj naročam, prodajam, poizvedujem,...
Na siolu pa dobim približno 40 takih mailov na dan, v zadnjih dneh pa vse več in več.
Pa skor noben ne ve zanj (še sama si ga ne more zapomnt) .
Na email.si računu še nobenega spama nism dobu, pa ga zmer uporabljam če kaj naročam, prodajam, poizvedujem,...
Na siolu pa dobim približno 40 takih mailov na dan, v zadnjih dneh pa vse več in več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: michel ()
Mr.B ::
Žal, ga nimam.
Na Siolu sem tudi imel pred leti odprt račun, ki sem ga dobil zraven, pa ga nikoli nisem uporabljal, pa je bil poln solate?
Kaj misliš da so nekateri spamerji malo nesposobni ?
Na Siolu sem tudi imel pred leti odprt račun, ki sem ga dobil zraven, pa ga nikoli nisem uporabljal, pa je bil poln solate?
Kaj misliš da so nekateri spamerji malo nesposobni ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spam je nazajOddelek: Novice / Varnost | 6463 (4141) | bosta92 |
» | Večina emailov še vedno spamOddelek: Novice / Varnost | 4983 (3572) | Dragi |
» | Kaj proti spamu??? Men se bo zmešal!Oddelek: Programska oprema | 1519 (1207) | knesz |
» | Siol - Email - NavlakaOddelek: Omrežja in internet | 2421 (2002) | Sunna |
» | spam - koliko ga dobiteOddelek: Omrežja in internet | 2957 (2466) | Gandalfar |