» »

Tsk, tsk, SiOL!

Tsk, tsk, SiOL!

pine ::

Se opravičujem za DVA(!) grda izraza v naslovu ampak kar je res je res!

Zakaj gre:
Konco tud jest postanem srecni narocnik ADSL-ja in seveda tudi siola (ter ISDN-ja)! Izberem si lep e-mail naslov ki bo pripadal celi druzini in ko prvic pregledam mail dobim 3 spam-e (made in japan). ok, bo ze - zacetniska smola pac ampak nasledn dan sm dobu ze 10 mailov! mal cudna ze stvar vsa skp... zj je prslo do tega da na dan dobim CEZ 50 mailov (spamov)!!! Klicem na siol kaj zej to, da kuj dobim maile ce cploh nkamr nism se napisov svojga maila (razen ko sem se prijavljal na siol seveda) in prijazen svetovalec na drugi strani linije mi rece:"hm, zanimivo kaj doloceni priimki pomenijo razlicnim narodom(!!!??), lahko vam zamenjamo mail ali pa se na vse odjavite!) mail je res tko lep da ga nebi menjov pa zej ga ze kr neki ljudi ma(prijatelji in sorodniki seveda) ampak ce se gres pa tist odjavlat je pa tud srane - najvecji problem pa je da sploh ne ves kaj klikas (a si se se km prjavu a kwa si naredu-japonscina & co. pac).


tko zej sm si saj mal olajsol duso, na zalost pa to ne bo pomagal...

pa lep pozdrav...in pazite da vas kdo ne prehiti (by siol)

;((

>>>Srečno Kekec, triglavski mornar!<<<
  • spremenil: Sergio ()

Ziga Dolhar ::

Pine, jaz prejemam ves mail, ki prileti na mojo domeno. To vključuje naslovnika 'anything@', 'skinny', 'all', 'everything' 'stupid', 'rat'...

Tako da če se slučajno pišeš 'f*ck', se ne čudi...

Resno, nekateri pač pošiljajo spam 'na slepo', pač na pogosto uporabljana uporabniška imena.

Ne razumem pa najbolje, kaj ima tukaj ('grde') veze SiOL...

p.s.: res se lahko "odjaviš" -- a še bolje je, če uporabiš spam filtre v svojem email klientu.

Se bolj splača, verjemi :].

Zgodovina sprememb…

pine ::

tud jest dobim mail na *@moja-modena.nek
sam to pa nima veze ker po tej logik bi to dobival vsi k so na siolu!!


username pa tud ni tak (pac moj priimk) da bi ga zadel kr tko...

zakwa sm krivil siol?
pac zato k mi je mal sumljiv da nimajo one ksne lukne pa jim ene pobira maile!???


drugac pa tud jest druge resitve ne vidm ja....
>>>Srečno Kekec, triglavski mornar!<<<

ABX ::

pine:

Odpri outllook al kar koli že imaš. Napiši en e-mail in ga pošlji fasdsdfa@dasasd.kj

In glej ga zlomka 1 minuto pred tem si je en papak v Tanzaniji naredil nov email fasdsdfa@dasasd.kj. Ter cel jezen kliče Telekom Tanzanija da jim en Slovenec vdira na e-mail strežnik in ga spama.

Kapiš?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Ziga Dolhar ::

Ne -- nek sdklfjasdlfjsakljr4e9our9dčfjsalk@siol.net verjetno ne bo prejel kaj veliko "slepega" spama. Nekdo s sočnim usernameom pa verjetno bo -- ali pa 'all', ki g anekateri uporabljajo kot alias za razpošiljanje vsem članom ... pač, poskušajo srečo :].

To vidiš pri svoji domeni: če prejemaš v svoj inbox vse, kar pade pod tvojo domeno, potem vidiš, da so emaili povečini usmerjeni na določene uporabnike -- zgoraj omenjenega skoraj gotovo ni med njimi :)).

Odjavljanja ti pa res ne priporočam. No, v redu tam, kjer si se res prijavil oz. gre za podjetja. Od UCE senderjev pa raje ne...

ABX ::

Sej sploh ni pomembno koliko je možnosti, pomemben je način.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Bass0 ::

Sicer ne poznam vseh izrazov, kot npr. UCE sender, pa saj si bom sam poiskal, če me bo zanimalo.

Da ne bom odpiral nove teme... Uporabljam tri e-mail račune: @siol.net, @email.si in @volja.net. Čudno in sumljivo se mi zdi, da ravno na SiOL-ov e-mail prejemam daleč največ spama, čeprav je najnovejši in naslova @volja.net ter @email.si uporabljam dosti bolj pogosto.

Zaenkrat je sicer moj Mozilla Mail kos vsem nezaželenim sporočilom, a zakaj toliko spama ravno na @siol.net? Samo zaradi tega, ker je SiOL podjetje z mnogimi uporabniki? Ironično je, da edina firma, ki ponuja kvaliteto proti plačilu, te kvalitete nudi najmanj.

Matri[X] ::

Čudno, jaz imam siolov email že dobro leto in pol in v tem času nisem še prejel nobenega SPAMa oz. nezaželjenega sporočila.

Tody ::

Upam da se ne pišeš Novak....>:D

madmitch ::

SiOL je kot ISP omenjen na veliko listah internet ponudnikov (strani za preverjanje hitrosti DL in UL...). Menim, da ni problem narediti skripto - program, ki bo pošiljala maile random na vse možne varjante pred @. Ni vrag, da bo marsikaj zadelo. Posebno če se vključi še imena in priimke, ki so za državo značilni.

Odkar (eno leto) imam svojo domeno ne dobim NOBENEGA spama, tako, da je to tudi dobra rešitev.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

asskicker ::

Jaz sem tudi že pol leta na ADSL-ju in nisem dobil še nobenega spama. Je pa res, da je ime pred @ sestavljeno iz črk in številk in je težko ugotovljivo.
Imam še zastonjski naslov na Volji in spama kolikor ga hočeš. Tudi tistega naslova nisem nikjer javno objavljal.
Pozdrav. 8-)
Heaven is on the next door!

bmen ::

Bom še jaz pristavil svoje:

Približno en do dva meseca nazaj sem nenadoma začel na SIolov naslov dobivati po 10 - 30 mailov (spam v vseh variantah) in najbolj zanimivo je to, da naslovnik v mailih ni moj e-mail ali moj alias ampaj 3 do 4 druge variante (in nobeden garant ni moj). Kakih 14 dni sem se zavrkaval z brisanjem in pošiljanjem obvestil na abuse@siol.net, ampak nekako ne pomaga.

Tudi jaz menim, da imajo na siolu eno veliko luknjo v katero poniknejo naslovi.

P.S.
Torej če je kdo inetersent za zastonj viagro, kreditno kartico dolgoročno posojilo brez ID v ZDA, ali pa bi se rad naslajal s pronom mu z veseljem odstopim "svojih" par e-naslovov na siolu.

PPS za primer:
Za prijatelja sem sestavljal PC in nato tudi naštimal ADSL (jasno pri SIOLU) - glej ga zlomka, manj kot 10 minut po tistem, ko je bil e-naslov odprt - 120% ni bil še v uporabi (opravljena samo registracija) je že priletelo vanj par spamov. Pa prijatelj ni imel maila s povsem običajno in predvidljivo vsebino (takih imen je v sloveniji in na svetu bore malo)

reber ::

Zanimivo. Moj mail pa je javno objavljen na kar nekaj internetnih straneh pa ne dobivam toliko spama. Včasih jih je res 10 ali še celo več v enem dnevu, včasih le kakšen velikokrat nobeden, vendar je normalno da je spam, če je mail javno objavljen. če pa mail ni javno objavljen pa je pač smola ali pa je krivo forwardiranje mailov in podobno. Drugače pa se nekako splača uporabiti možnost unsubscribe, saj večina spama ima to možnost če pa ne, pa se pritožiš na tisti strani, ki se ti odpre iz linka v spamu. Ene parkrat sem že prejel opravičilo, seveda najbrž zato, ker sem jim napisal nekaj krepkih...

Bakunin ::

preveri ce ni tvoj e-naslov "re-objavljen" na najdi.si e-imeniku.

Pa jim hlace stresi - kako si drznejo.

Bakunin ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je na Gmailu toliko spama?

Oddelek: Omrežja in internet
252431 (1640) michel
»

spam in www.darilo.si

Oddelek: Omrežja in internet
252204 (1711) meatwaad
»

vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14012932 (10409) Bakunin
»

Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
16316471 (16471) Bakunin
»

Siol - Email - Navlaka

Oddelek: Omrežja in internet
422261 (1842) Sunna

Več podobnih tem