» »

1.400 eur za Iphone X !!!!

1.400 eur za Iphone X !!!!

Temo vidijo: vsi

Saul Goodman ::

btw, če se komu da, lahko pogoogla po koliko se prodajajo zapakirani iphone 1 na ebayu.

nato malo premislite, kako se bo prodajala jubilejna iphone X edicija, ki je bila narejena za 10. leto obstoja iphona, čez par let.

potem pa govorte o debilnih investicijah. trg je tak, da se splača kupit celo enga iphone X na zalogo in ga obdržat v škatli za 5 let. verjetno ga boste prodali še dražje.

ebay link: https://www.ebay.com/itm/Apple-iPhone-1...

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

shadeX je izjavil:

Mislim pa, da se lahko vsi strinjamo(tudi apple fanboji), da je cena precej previsoka za to kar ponuja.

Včerajšnje čakalne vrste v trgovinah in dolgi dobavni roki spletnih trgovin, tvojo trditev postavlja na laž.

Moje mnenje honestly? Glede na povpraševanje, bi jaz postavil ceno 1.6k za vstopni model in 2k za najdražjega.

TI dobavni roki mimogrede so fake.

Sem slišal s prve roke za Balkan od Applovcov, da ko dobijo naročila od trgovin, da morajo poslat samo 20% željenih telefonov ker se tako umetno ustvarja hype da je to super, ker mrš čakat... marketinške fore itd...

4knative ::

Bolj čakam na telefon, več sem pripravljen plačat, logično. Jaz sem za iPhone X+, da bi bil večji, boljši zaslon, več ramov, grafična ranga 1080 ti, cpu navit u 3pm itd. To bi potem blo nekaj, pa da ma še kaj žlahtne kovine okoli, da dvigne ceno nad 3000 in da se vidi kdo je elita in kdo ne. :)

run2 ::

Dejstvo je, da noben ne rabi tako dragega telefona. Ja, kamera je verjetno res boljša od prejšnje, ampak že zdaj lahko gledamo na YT zelo kvalitetne videe s prejšnjimi. Gre pač pa isto kot pri kakem drugem izdelku. Ljudje mislijo, da si bojo v trgovini kupili srečo, če bodo imeli najboljši izdelek. In kdor si ta eksperiment lahko privošči, naj si ga, nimam nič proti. To še nekak človk razume, se nekak sklada s tem zahodnim svetom, pač znan pojav v vsakem nakupovalnem centru. Ampak, da MORAŠ pa to kupiti takoj prvi dan (in še bit v vrsti več ur), si pa že resni bolnik po moje.

IL_DIAVOLO ::

4knative je izjavil:

Bolj čakam na telefon, več sem pripravljen plačat, logično. Jaz sem za iPhone X+, da bi bil večji, boljši zaslon, več ramov, grafična ranga 1080 ti, cpu navit u 3pm itd. To bi potem blo nekaj, pa da ma še kaj žlahtne kovine okoli, da dvigne ceno nad 3000 in da se vidi kdo je elita in kdo ne. :)

Ti se appla od blizu videl nisi.

D3m ::

Vsak dan jih gledam v Big Bangu, ko pridem kaj efektivnega nakupovati.
|HP EliteBook|R5 6650U|

gusto ::

Samo na glavno vprašanje pa še vedno niste odgovorili. Kdo ima daljšega? Applovci ali Androidovci?

shadeX ::

Glavno vprašanje je sploh kaj je point te teme in zakaj ni že zaklenjena?

4knative ::

Point teme je da se javi tu gor elita - smetana slovenske družbe - in potrdi lastništvo novega telefona.

Zaenkrat se ni še nobeden.

Kaj te pa pravzaprav moti, če si kdo lasti nov telefon..?

Poleg tega, da si ga ne moreš privoščiti seveda.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: 4knative ()

r3dkv1c4 ::

shadeX je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Ampak ključno vprašanje je, kaj siromaki izgubijo proti apple-u, česa niso deležni, kar iphone ima in android ne?

- iOS
- Redne posodobitve še za 5+ let stare modele
- Varnost

Obrazloži, kako se bolj varnega počutiš....če te pa bistveno prej oropajo zaradi iphone-a, kot pa android-a.....tale del ti ne gre ravno najboljše.
Redne posodobitve.....nekaj me bega....tole: za 5 let star telefon redne posodobitve...čaki....nekaj tu ne razumem....če 5 let star model redno posodabljaš potem je vse to navoljo....se motim?
iOS....zakaj bi ga moral imet, če imamo Android....to je stvar izbire posameznika...tako, kot pri avtomobilih...seat, vw, audi....isto sranje samo drug znak......

....bolj se mi zdi, da mislite lastniki iphone-a, da ste več vredni z iphone-om, kar drži.....če gledamo samo kaj imate v žepu....drugače ste pa revni.:D
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: starboi ()

drugače ste pa revni.

Kako pa veš? A me poznaš?

Jaz sem dovolj bogat. Pa ne materialno da ne bo pomote.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

4knative je izjavil:

facepalm je izjavil:

Verjamem, da je na tem forumu zelo majhen delez ljudi, ki si nebi mogli privoscit iPhona. Je pa dosti vecji delez takih, ki si ga noce privoscit zaradi dolocenih razlogov.

90% postov izhaja iz fovšije, kakorkoli obrneš.

Ne nakladaj. Veš, kaj je tipično slovensko? OČITANJE nevoščljivosti.

Se strinjam. Zato ker je zgolj in le golo dejstvo. Dokler boste androidneži imeli probleme s tem kam ljudje zapravljajo SVOJ denar, potem ni tukaj kaj sploh za dodati.

Golo dejstvo.. žal..

Zgodovina sprememb…

VaeVictis ::

Mislim, da je bilo že navedeno nekaj prednosti iOS-a.

Ampak ključno vprašanje je, kaj bogataši izgubijo proti androidu-u, česa niso deležni, kar android ima in iphone ne?

Odprtost oz kustomizacija sistema in "nižja" cena.

Še kaj?

NikolormousB ::

Dejstvo je, da noben ne rabi tako dragega telefona.

Ne, to ni dejstvo ampak tvoje mnenje.

NikolormousB je izjavil:

Dejstvo je, da noben ne rabi tako dragega telefona.

Ne, to ni dejstvo ampak tvoje mnenje.

No povej kaj ima 1400 evrov vreden iPhone, cesar 500 evrov vreden nexus nima? Katere so te ekskluzive?

Invictus ::

Nexus ne pusti nobenega vtisa.

Pač pomemebna zadeva v veliko zadevah, od posla do pečanja pičk.

Poleg tega so to stara jajca...

Ostale novosti iPhona dobiš na Googlu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Apofis ()

Sem te imel za malo bolj pametnega.

No povej kaj ima 1400 evrov vreden iPhone, cesar 500 evrov vreden nexus nima? Katere so te ekskluzive?

- Neprimerno hitrejši procesor in grafika.
- Večji (in boljši) ekran v precej manjšem form factorju.
- Veliko boljši fotoaparat
- 256gb opcijo
- Bolj kakovostno izdelan telefon

Če pustimo ob strani cel Apple ekosistem, ki je za nekatere očitno vreden ogromno.

Invictus ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Sem te imel za malo bolj pametnega.

Saj sem.

Sam ti nisi, pa tega ne dojameš ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

NikolormousB je izjavil:

- Neprimerno hitrejši procesor in grafika.
- Večji (in boljši) ekran v precej manjšem form factorju.
- Veliko boljši fotoaparat
- 256gb opcijo
- Bolj kakovostno izdelan telefon

Če pustimo ob strani cel Apple ekosistem, ki je za nekatere očitno vreden ogromno.

Ekran nexusa je boljši tako po resoluciji, kot po številu pikslov. Fotoaparat je prav tako na strani nexusa. Baterija appla neprimerno slabša, večji ekran samo še poslabša zadevo. Nexus je izdelan iz aluminija in ne plastike, tako tukaj ni nobene razlike v kvaliteti izdelave. Še kaj unikatnega?

Baterija appla neprimerno slabša,

Govori nekdo, ki nima pojma kako iOS sploh deluje in zakaj manjša kapaciteta baterije, nima vpliva na to, da iPhone NE zdrži manj od konkurenčnih Androidov.

Nexus je izdelan iz aluminija in ne plastike,

iPhone X ima materiale iz nerjavečega jekla. In če bi pogledal drop test, ki sem ga linkal zgoraj, bi videl, da plastika ne more zdržati drop testa z višine glave, brez da bi se razbila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

Ekran nexusa je boljši tako po resoluciji, kot po številu pikslov. Fotoaparat je prav tako na strani nexusa. Baterija appla neprimerno slabša, večji ekran samo še poslabša zadevo. Nexus je izdelan iz aluminija in ne plastike, tako tukaj ni nobene razlike v kvaliteti izdelave. Še kaj unikatnega?

Praktično vse kar si napisal, je narobe.

gddr85 ::

okvir je že lahko odporen na droptest samo kaj ko ti ob padcu skoraj ziher poči steklo spredaj al pa zadaj..

NikolormousB je izjavil:

Praktično vse kar si napisal, je narobe.

Tako kot nisi napisal nic unikatnega

Ganon ::

shadeX je izjavil:

iPhone X ima materiale iz nerjavečega jekla. In če bi pogledal drop test, ki sem ga linkal zgoraj, bi videl, da plastika ne more zdržati drop testa z višine glave, brez da bi se razbila.

Ena mala nerodnost in pri iPhonu ti počita sprednje in zadnje steklo.

Nikonja ::

me prav zanima kako izgleda sestanek pri Applu ko se menijo za prodajno ceno.... a nabijemo 200 ali 250% marže, dejmo 300% itak ga bodo naše ovčke kupile ne glede na ceno.... :)
Ampak sej je pr vsem tako, ni epl izjema, ampak pravilo, sej vodo v plastenkah nam prodajejo po cca 1000krat višji ceni kot tisto iz pipe in se prodaja samo zivišuje.....

barocco ::

4knative je izjavil:

Če primarno browsaš na telefonu in je to SE, potem sta z uporabnikom barocco podobna generacija. Penzionevji a bote Evjavca volil?

Hehe 43let in daleč od penzije,enostavno ne nucam IphonaX Z ipd..
Verjetno si ti generacija unih v družbi , ko jih videvam po kafičih in vsi buljo v mobi in sam tišina ejjejej..

doma vse kar potrebujem da pridem na net ipd..
Ti pa kr,tko naprej,jz grem raje z psi,punco v naravo in z prijatelji na kavo brez morjenja in gledanja na net.
Motorola rock!!
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

:))

njyngs ::

V Sloveniji ljudje še vedno merijo dolžine organov z avti in telefoni?

Cruz ::

Ko sem prodajal telefone, sem imel gospoda, ki si je ogledoval iPhone. Vprašal sem ga, če mu je všeč. Rekel je, da mu ni, da ima raje Samsunga(S6 Edge+ je uporabljal), ampak se vsi v službi smejejo z njega, ker ne uporablja iPhone. Tako, da ja. Tale telefon bodo kupili ljudje, ki so poslovneži(zgleda je v teh časih iPhone nadomestil Blackberryja), razvajenci aka apple fanboyi in ljudje, ki bodo živeli iz meseca v mesec, samo da bi lahko pokazali drugim, da imajo zadnji model iPhone, majhen delež pa bo ljudi, ki bodo kupili, ker jim je telefon všeč in si bodo privoščili zaradi samega sebe.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

Jerry000 ::

njyngs je izjavil:

V Sloveniji ljudje še vedno merijo dolžine organov z avti in telefoni?

Dolžine, status, finance, ego, you name it. Slovenci pač...

Utk ::

Kaj serjete, drugje ni nič drugače, še slabše. Pri nas se sicer meri organe s hišami in avti, kar je veliko boljše kot Nemci, Italijani in podobni, ki živijo v najemu, in to merijo s telefoni.

Furbo ::

shadeX je izjavil:

:))

Neverjetno odporen na vse oslarije, očitno se cena pozna marsikje, kjer ni očitno na prvi pogled.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Vazelin ::

Aplle naj naredi x verzijo z bezelom od titana in nabije 2k eur začetno

ferdov ::

KSZ:
The total cost of iPhone X components is $581, research company Susquehanna International Group estimates, according to The Wall Street Journal.

Precej ugodno Apple prodaja tele igračke, če jih skoraj 600 stanejo komponente.

M-XXXX ::

ferdov je izjavil:

KSZ:
The total cost of iPhone X components is $581, research company Susquehanna International Group estimates, according to The Wall Street Journal.

Hm, lahko vir za tole? Oziroma več info. Ker kar malo dvomim, da bi bila taka cena. Ker jo nič ne opravičuje...

harmony ::

1400 eni dajo za hebeno torbico iz koze, eni 1400€ pomeni pol leta prehranjevanja...eni pa pac kupjo iphone x...

Jaz ga ne bom kupil nikoli, pa ne zato ker nimam denarja, ampak enostavno nezelim podpirat tega. Ko bodo enkrat premium telefoni in to bo najbrz kar kmalu cez 1000€, bom pac presedlal na low budget phone...do takrat pa upam, da bo 6s zdrzal kolikor toliko...

Mavrik ::

M-XXXX je izjavil:

ferdov je izjavil:

KSZ:

Hm, lahko vir za tole? Oziroma več info. Ker kar malo dvomim, da bi bila taka cena. Ker jo nič ne opravičuje...

Verjetno display in senzorji (za primerjavo, iPhone 7 bi naj stal cca 240$ za izelavo). Itak se že dolgo govori da ima Apple resne težave z izdelavo dovolj displayev, kar tudi razloži ceno - namreč če bodo prodali VSE telefone in ne bodo sposobni dobavljati dovolj novih, potem nima smisla jih prodajati poceni ker jim to samo znižuje dobiček.
The truth is rarely pure and never simple.

M-XXXX ::

Za S8 naj bi se cena gibala pri okoli 300$ https://www.gadgetsnow.com/tech-news/sa...

Glede na to, da iphone ne nudi nič kaj veliko več (senzorji, število,...) in je zaslon kvečjemu cenejši kot dražji od S8 se mi zdi številka neresnična. Lahko pa seveda, da se motim...

GrX ::

barocco je izjavil:

4knative je izjavil:

Če primarno browsaš na telefonu in je to SE, potem sta z uporabnikom barocco podobna generacija. Penzionevji a bote Evjavca volil?

Hehe 43let in daleč od penzije,enostavno ne nucam IphonaX Z ipd..
Verjetno si ti generacija unih v družbi , ko jih videvam po kafičih in vsi buljo v mobi in sam tišina ejjejej..

doma vse kar potrebujem da pridem na net ipd..
Ti pa kr,tko naprej,jz grem raje z psi,punco v naravo in z prijatelji na kavo brez morjenja in gledanja na net.
Motorola rock!!

Torej zgolj tisti, ki imajo iphone cele dneve buljo v telefone? Tega pač lastniki Samsungov, LGjev itd ne počnejo? ROFL, česa ne preberem na ST.

bambam20 ::

Največji hec, da če bo to poizkusil Samsung naslednje leto in bi zahteval za 256GB različico 1400€ se ne bo dobro izšlo.

Machete ::

Če ne drugega mu boš lahko vstavil 400GB micro SD in s tem postal kralj shrambe s 656GB. Na xphonu je konec zabave pri 256GB modelu, ki je na račun shrambe tudi cenovno kar znantno dražji od osnovnega modela. Mislim, da znajo isto izivati podoben cenovni rang.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

gddr85 ::

roCkY ::

bambam20 je izjavil:

Največji hec, da če bo to poizkusil Samsung naslednje leto in bi zahteval za 256GB različico 1400€ se ne bo dobro izšlo.

Zakaj 256GB v žepu v času oblakov, LTE-ja?
Taka cenovna politika se ne more iziti v Android ekosistemu, ker je v njem veliko uporabnih šaktlc v rangu 200-400€ in tudi manj.
Sem vzel pred par meseci praktično na blef za familjo A5 pa je čist soliden produkt tudi za intenzivnejšo rabo. Za mojo rabo sicer nekaj zmanjka. Predvsem ekran. A živel bi tudi z njim, saj sem nekdaj tudi s S2. Trenutno imam S7, ki je menjal poneserečen S4, ki je menjal ponesrečen S2. Prej sem bil pa malo skeptik do toucha v svojem vsakdanu... pa nekak imam navado počakat na 2-3 generacijo. Ko se ta razsuje/crkne pa dvomim, da bom še vzel flagship androidnik tisti moment. Zaenkrat še komplet skup stoji. Se mu pozna da je IP 67 v primerjavi s predhodnikoma. Pa ne mi reči da se jabčki ne razsujejo ker praksa kolegov pravi drugače.

Na jabčkih pa ne vidim nobene dodatne funkconalnosti za vsakdan. Važno mi je da net dela tekoče, da lahko remote dostopam do PC-ja, da je dobra vidnost v soncu (morda razlog za top produkt ob naslednji menjavi), pogojno da je fotkič malo boljši kot za silo zaradi kakega detajla kdaj.

Skratka nobene potrebe za jabolčnik na katerem ne vidim nekaj več za njegovo prodajno ceno.

Sicer pa kakor komu paše. Kdor misi, da je računalnik za v žep vreden 1400€ ga pač kupi. Mene Apple ne z HV ne z SW v stikih kolikor sem jih imel z njim ni nikoli prepričal.

Geho ::

Machete je izjavil:

Če ne drugega mu boš lahko vstavil 400GB micro SD in s tem postal kralj shrambe s 656GB. Na xphonu je konec zabave pri 256GB modelu, ki je na račun shrambe tudi cenovno kar znantno dražji od osnovnega modela. Mislim, da znajo isto izivati podoben cenovni rang.

Ja hitrost kartice pa 10% to kar ima flash od iphone-a? Good luck then.

32 giga je prek glave.

brez-imenko ::

Ma najlepša hvala takim ovcam, da bom lahko starejšega, rabljenega dobil po čimugodnejši ceni.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google predstavil telefona Pixel 2 in Pixel 2 XL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9431116 (14666) poweroff
»

Apple predstavil nove iPhone, uro Watch 4 in iOS 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
427103898 (89766) MrStein
»

Huawei Mate 10 pro ali iPhone X (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7411108 (9259) shadeX
»

Apple predstavil iPhone X, iPhone 8 in iPhone 8 Plus (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
888224934 (189682) shadeX
»

Qualcommov prvak Snapdragon 845 odličen tudi v praksi

Oddelek: Novice / Procesorji
219006 (6352) D3m0r4l1z3d

Več podobnih tem