» »

1.400 eur za Iphone X !!!!

1.400 eur za Iphone X !!!!

Temo vidijo: vsi

r3dkv1c4 ::

4knative je izjavil:

Samsung galaksi 8 je 500 eur, iphone x pa 1500 eur. Androidi so bolj za siromake, nimaš kaj.

Res je.
Ampak ključno vprašanje je, kaj siromaki izgubijo proti apple-u, česa niso deležni, kar iphone ima in android ne?
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Furbo ::

Jerry000 je izjavil:

Tudi moj android za 260 po 3 letih izgleda svez z minimalisticnim designom, dela pa enako smooth kot prvi dan. Your point?

Ga pa niti podariti ne moreš nikomur. 8-)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

K0l1br1 ::

Ključni vprašanji sta vsaj dve:
- od kje domneva o bogastvu tistega z iPhonom,
- od kje domneva o siromaštvu tistega z Androidom?

IMO, ni od sistema odvisna kvaliteta utemeljitve odgovora na zastavljeni vprašanji.

Furbo ::

Ja saj, take drame za jurja štiristo, kot da je to res tak denar.

Večina slovencev za avta zmeče še bistveno več, vsaka čistilka se skoraj fura z novim avtom, vsaka hčerkica na faksu fura kak novi mali avtek..

Vsaka bajta ima okoli kako blesavo ograjco, ki ne služi ničemur, vsaka stenca v dnevni je obložena s tistim blesavim kamnom..

V bistvu pa se z marsičem folk ukvarja precej manj, kot s telefonom.

Tako da, kdo je tu resnično nor?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

IL_DIAVOLO ::

Nikoli nisem govoril da ga imam in ga tudi ne potrebujem. Nexus 6P sluzi mojemu namenu in bo se tako par let. Ce pa ga bom kdaj v prihodnosti kupil, to ne bo pred btc-jem in ne za 1400 evrov. Cenim apple kot znamko in sem mnenja da je top brand, ki se placa. Sicer ne 1400 evrov, ampak 500-600 evrov pa bi bil pripravljen placati.

Nisem ljubosumen na folk ki ga ima, samo ne razumem fetisa da kampiras vsaki 2 leti(oz. ko izide nov model) pred btc-jem. Naprava kot je apple, brez tezav deluje 3-5 let z vsemi update-i. Samo to je kamen spotike z moje strani.

Jerry000 ::

4knative je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

4knative je izjavil:

iPhone je za elito - smetano družbe. Siromaki prisegajo na Android.

Zanimivo pa je, da ga ravno siromaki kupujejo. Pa nehajte ze s tem. Tudi elita ima androide. Ce imas iPhone nisi nekaj vec...k sreci al pa na tvojo zalost

Ni res. Si več, ker lahko daš 1500 eur za telefon in si jači od Androidaša za 200 eur. Pa tudi počutiš dosti boljše, toplo ti je pri srcu.

Hehe aja ok, štekam zdej sarkazem :D. Ja, se strinjam :D

Furbo je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Tudi moj android za 260 po 3 letih izgleda svez z minimalisticnim designom, dela pa enako smooth kot prvi dan. Your point?

Ga pa niti podariti ne moreš nikomur. 8-)

In zakaj bi ga, če še vedno dela tekoče in brez problema?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

tomy5 ::

Ta tema zgleda nekako tako:

- iPhone uporabniki uživajo nekje zunaj na zraku
- ostali pa natepavajo tole temo in šimfajo tiste ku kupijo iPhone

D3m ::

Sem že bil zunaj s otroki, sedaj pa kuham kosilo.

Nisem lastnik iPhone-a.
|HP EliteBook|R5 6650U|

bambam20 ::

D3m je izjavil:

Nisem lastnik iPhone-a.

Verjetno je žena.

VaeVictis ::

Malo retro zadeva sicer, mogoče off topic.

A se kdo spomni koliko % plače ste dali za svoj prvi mobilni telefon?

4knative ::

D3m je izjavil:

Nisem lastnik iPhone-a.

Dokaži da si bil zunaj z otroki in da kuhaš kosilo na kakem socialnem omrežju. Če dobiš pod 100 lajkov ne velja, moraš ponoviti vajo. Torej še enkrat na teren. :D

Shegevara ::

VaeVictis je izjavil:

Malo retro zadeva sicer, mogoče off topic.

600 deutche mark za nokio. Malce manj kot ena plača.

Dejstvo je,
Če ljudje ne bi metali denar skozi okno za iphone, bi ga pa za drage ure, dražje avte, obleke, skratka...
Luksuznega in precenjenega blaga je ogromno. Brezveze se zdej razburjat, če imamo spodobne telefone za veliko manj, naj folk zapravlja če mu daje užitek.

NikolormousB ::

Jerry000 je izjavil:

Mogoče. Večina android flagshipov je vrednih blizu 0 po 3 letih, med tem, ko za iPhone še vedno iztržiš spodoben denar.

30.000 SIT za Mobi belko. V tistih časih cca. 1/5 mesečnih dohodkov (štipendija + izdelava spletnih strani, ki sem jih delal od 1. letnika gimnazije naprej).

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

r3dkv1c4 je izjavil:

Ampak ključno vprašanje je, kaj siromaki izgubijo proti apple-u, česa niso deležni, kar iphone ima in android ne?

- iOS
- Redne posodobitve še za 5+ let stare modele
- Varnost

Kaj točno pridobiš z rednimi posodobitvami? Zakaj moj moj stari 4 leta star android poganja vse aplikacije, ki jih naložim?

Sej ne rečem, lepo se sliši da veš da je tvoj telefon posodobljen. Praktično pa jaz še nisem niti ene težave imel na starem telefonu. Sem prejšnji mesec kupil novega za 500€ pa ni res nič drugačen.

shadeX je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

- iOS
- Redne posodobitve še za 5+ let stare modele
- Varnost

- Continuity
- iMessage

Tole pa ne vem, če ima Android ali ne, boste Androidovci povedali (velik plus, ker ni več tečnarjenja z Write a review, če ima well done Android, če ni, Vam privoščim, da boste kmalu dobili to nastavitev ...).

How to disable in-app ratings and review requests on iPhone and iPad

Plus vse appe, ki sem jih že kupil in jih že ves čas uporabljam, bi moral sedaj prestaviti na Android, vejetno večino tudi kupiti, plus privajanje na Android (ta del enako velja za vse, ki bi šli iz Androidan na iOS).

ps: Predvidevam, da je enako tudi pri Androidu, samo ko imaš več Apple zadev in se zadeve dokaj brez šivno povezujejo in sodulejojo med seboj ima zadeva veliko večjo korist, kot pa en Android produkt, en iOS produkt in en MS produkt. Sploh Continuity je zakon za uporabo!

Shegevara je izjavil:

Kaj točno pridobiš z rednimi posodobitvami? Zakaj moj moj stari 4 leta star android poganja vse aplikacije, ki jih naložim?

Sej ne rečem, lepo se sliši da veš da je tvoj telefon posodobljen. Praktično pa jaz še nisem niti ene težave imel na starem telefonu. Sem prejšnji mesec kupil novega za 500EUR pa ni res nič drugačen.

Dobivaš tudi določene nove funkcije, niso samo varnostne posodobitve BTW.

Pa tole velja za iOS in Android!

Zgodovina sprememb…

Dobivaš tudi določene nove funkcije

niso samo varnostne posodobitve BTW.

Imam naložen F-secure, ki se redno posodablja. Je pa res, da če nalagam aplikacije jih preko app store in to, da ne nalagam sumljivih dotatek če nalagam iz drugih virov. Nikoli nobene okužbe.

Zgodovina sprememb…

Shegevara je izjavil:

Dobivaš tudi določene nove funkcije

niso samo varnostne posodobitve BTW.

Imam naložen F-secure, ki se redno posodablja. Je pa res, da če nalagam aplikacije in to, da ne nalagam sumljivih dotatek. Nikoli nobene okužbe.

Če ti ne vidiš prednosti v določenih novih funkcijah, to še ne pomeni, da jih ni...

Ampak OK, saj vem, da si zadovoljen z Androidom 1.0 in MS DOS 6.22.

Te ne obsojam ali karokoli, sam ni treba sedaj pametovati, da posodobitve sistema in nove funkcije niso prednost.

Sam bi bil veliko bolj vesel, če bi proizvajalci Androidov tako redno posodabljali svoje telefone, kakor Apple dela z svojimi produkti...

edi45 ::

Dr_M je izjavil:

Nikonja je izjavil:

In še cela vrsta pred trgovinami kako pri nas tako v tujini, smo pa res ovce !!!

Ali je res tolk boljši kot SGS8 ki ga dobiš za 590 eur ali note 8 za 740 eur
Evo linki spodaj da ne izpade da se izmišljam cene.
https://www.ebay.de/itm/Samsung-Galaxy-...
http://www.ebay.de/itm/Samsung-Galaxy-N...

Sej ne preferiram nobeno znamko ampak da je tolk ljudi pripravljeno plačat 1200-1400 eur za telefon mi iskreno ni jasno.

Sej sm reku, da je iphone za butle. Zdej pa butli iscejo se vecje butle.

nekdo je samo jezn ker nima dnarja za iphone;)

velik plus, ker ni več tečnarjenja z Write a review, če ima well done Android, če ni, Vam privoščim, da boste kmalu dobili to nastavitev ...).

Zakaj bi to sploh izklopil, če uporabljaš app ki ti je všeč? Tale Rate Prompt, lahko posamezna aplikacija pokaže uporabniku 3x na leto in je ključen dejavnik, da oddaš svoj feedback developerju kar preko aplikacije. Ker je omejen 3x na leto, spama zagotovo ne bo s te strani.

In kot dodatno, to ne vejla za custom made Rate prompte.. ker ne uporabljajo SKStoreReviewController API-ja v samem appu.

Koliko takih rate promptov si že videl, da so bili zate tako nadležni da si jih izklopil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

shadeX je izjavil:

velik plus, ker ni več tečnarjenja z Write a review, če ima well done Android, če ni, Vam privoščim, da boste kmalu dobili to nastavitev ...).

Zakaj bi to sploh izklopil, če uporabljaš app ki ti je všeč? Tale Rate Prompt, lahko posamezna aplikacija pokaže uporabniku 3x na leto in je ključen dejavnik, da oddaš svoj feedback developerju kar preko aplikacije. Ker je omejen 3x na leto, spama zagotovo ne bo s te strani.

In kot dodatno, to ne vejla za custom made Rate prompte.. ker ne uporabljajo SKStoreReviewController API-ja v samem appu.

Koliko takih rate promptov si že videl, da so bili zate tako nadležni da si jih izklopil?

Ker mi osebno gre na živce, da enkrat napišeš review, potem izdajo pa novo verzijo in zadeva ponovno teži.

Bom že napisal review, če mi je aplikacija všeč, sem jih že kar nekaj in jih verjetno še bom napisal kar nekaj.

Ni mi pa treba težiti vsakih par dni s tem, sploh pa mi je všeč, da ta zadeva tudi izklopi večino predvajanja reklam.

Malo off topic sicer ampak enako mi gre na živce In-App Purchase.

Sicer razumem, zakaj imajo aplikacije/igre In-App Purchase, sam osebno bi raje videl, da plačam malo več za aplikacijo/igro in dobim vse zadeve v aplikaciji/igri.

Včasih, ko je bil ta In-App Purchase mišljen samo za pohitritev določenih dejanj v igri me ni motil in sem ga celo pozdravljal.

Ker si lahko z grindanjem dosegel enako kot nekdo, ki je kupil In-App Purchase.

Sedaj, ko pa določene igre zahtevajo In-App Purchase, da lahko napreduješ oz. si uspešen, mi gre pa že ornk na živce.

Enako me ne moti, če ti In-App Purchase umakne vse reklame, ki ti jih zastonjska aplikacija kaže (primer Speed-Test aplikacije od Ookle).

Enako kakor mi gre na živce, vse možne naročnine na produkte, recimo Adobe naročnina ipd.

Ampak OK, sedaj sem že zelo off topic, tako da rant mode off! 8-)

potem izdajo pa novo verzijo in zadeva ponovno teži.

Nova verzija se lahko drastično razlikuje od prejšne v obe smeri. Kot že rečeno, 3x na leto se ti lahko tale rate prikaže v aplikaciji. Če si prvikrat dal review, je ostalo samo še 2x v tekočem letu.

Ni mi pa treba težiti vsakih par dni s tem,

Kot že rečeno, samo 3x na leto. Če ti "teži", pritisneš "Not Now" ostaneta ti samo še 2 prompta v tekočem letu. Grem stavit, da točno takega rate prompta še nisi videl, ker je star nekaj mesecev in večina appov, tega prompta sploh še nima.

sploh pa mi je všeč, da ta zadeva tudi izklopi večino predvajanja reklam.

Kak vir za tole?

Sicer razumem, zakaj imajo aplikacije/igre In-App Purchase,

Developerji ne delamo zastonj. Če ti app ni všeč ga briši dol. Če ti je všeč ga uporabljaj in če upaš kupi remove ads če ima app to možnost.

bambam20 je izjavil:

D3m je izjavil:

Nisem lastnik iPhone-a.

Verjetno je žena.

Ženi je predrag za klice, sms-e in par določenih aplikacij.

Zato ima Sony XA.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Looooooka ::

1400 je zato, da si lahko revezi v srajcah za 20 eur in kavbojkah za 40 eur privoscijo luksuz. Seveda pred tem obvezno prodajo star telefon.
Vsi ostali siromaki imajo vse svoje telefone se zmeraj doma, ker si dejansko taka jajca lahko privoscijo pa si jih pac ne, ker so jajca. Ampak ni panike...eni pac placajo glede na komponente, drugi si kupujejo fake luksuz za katerega v resnici nimajo denarja. Vazno je samo to, da jih clovek pravocasno prepozna. Gledat reveze vcasih boli pa je fino ce se lahko nanje pravocasno pripravis. Hvala bogu za to, da ponavadi pustijo genericen ring phone, da se ja slisi, da imajo iPhone. Tako imamo dovolj casa, da se nam nehajo smiliti se preden opazijo obcutek socutja in se jim fasada sesuje pred nasimi ocmi.

cekr ::

Pustimo EUR cifro;
koliko iPhonov in iPadov se proda v Sloveniji?
kolikšen ima Jabuk zaslužka pri nas?
----------------
koliko vlaga v lokalizacijo = 0EUR
Je prav, da se pri nas sploh prodaja zaradi tega?
To je glavno vprašanje pri nas. Ostalo me niti ne briga.
----------------
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Vazelin ::

Galaxy s8 je peasant phone?

Totalno.

Utk ::

Ce nimas denarja za res drage stvari, stanovanje, avto, lahko kupujes drage modne dodatke. To je se bolj res za druge kot Slovence, razen kakih izjem, je pri nas vseeno bolje glede tega.

Za porša 911 rabiš ene 1500 eur krede na 7 let. Vsak mesec en X:D

Vazelin je izjavil:

Kolko krede pa rabiš za jahto od Abramoviča za 400 mio? Eni ste res obupanci in ker nimate za telefon primerjate avto za 300k s telefonom.

911 Carrera pride cca. 120k ne 300k.

meho7 ::

Lol 1400€ :))
Once a sheep always a sheep. Se spomnim pred leti kako je en nategun, ko se nismo imeli uradnega dobavitelja za ajfone pri nas sprejemal narocila za takratni iphone 4? Folk pa veselo placeval avanse :)) in potem je ves denar zapravil za avto - Lancer evo 9. Se kdo spomni tega tipa?

facepalm ::

Verjamem, da je na tem forumu zelo majhen delez ljudi, ki si nebi mogli privoscit iPhona. Je pa dosti vecji delez takih, ki si ga noce privoscit zaradi dolocenih razlogov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

MasterTade ::

Skratka nategujejo vas v glavo vi se pa dobro počutite ker ste elita s telefončkom za 1400 :8). Raje dam še malo zraven in potujem, z rabljenim za solidno ceno hehe

4knative je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Kolko krede pa rabiš za jahto od Abramoviča za 400 mio? Eni ste res obupanci in ker nimate za telefon primerjate avto za 300k s telefonom.

Nisem mislil na drage avte in draga stanovanja, ampak kakrsnakoli. Vecina zahoda je v najemu, vse manj jih ima avto in vse vec iphone ali kaj drugega dragega. To je bedarija. Ampak logicno, ce se nima za nekaj, potem tega ne rabis, ce imas za iphone, ga pa nujno rabis.

Raje dam še malo zraven in potujem, z rabljenim za solidno ceno hehe

Nekateri imamo srečo, da nam ni treba izbirati.

facepalm je izjavil:

Verjamem, da je na tem forumu zelo majhen delez ljudi, ki si nebi mogli privoscit iPhona. Je pa dosti vecji delez takih, ki si ga noce privoscit zaradi dolocenih razlogov.

90% postov izhaja iz fovšije, kakorkoli obrneš.

Mislim da nihce normalen ni favs pameti, ki te pripelje v btc par ur cakat na telefon. Tudi ce bi ga zastonj talali.

Druženje z ljudmi, ki jih zanimajo iste stvari kot tebe je super.

NikolormousB je izjavil:

Druženje z ljudmi, ki jih zanimajo iste stvari kot tebe je super.

Malo se podružiš, poveš katere vse Apple naprave si lastiš, kako nenormalno kreativen si odkar imaš te reči in mine 3 urce kot bi mignil. :P

Tako ja. Pa vmes Apple časti še kakšen prigrizek in kaj za popit. Težko si predstavljam boljši večer zunaj. Med tem nekateri kot kreteni sedijo doma na kavčih in gledajo neke južnoameričane, ki se podijo za žogo.

Omg, to je se huje kot sem mislil, se menit se moras s tem folkom...

Na bolhi jih maš za 1200. Se ni treba nič menit če maš keš

Utk je izjavil:

Omg, to je se huje kot sem mislil, se menit se moras s tem folkom...

Seveda. Zakaj bi drugače čakal v vrsti?

Jerry000 ::

Najbolj me pa čudi...da se ne naveličate tega drkanja v glavo iPhone vs Android in vice versa. Svaka vam čast. Nauk zgodbe, iPhone uporabniki niste nič drugačni in nič boljši od Android uporabnikov. Objektivno, ja iPhone je bolj varen in OS support je daljši kot Android. Je pa res da imate 0 izbire. Design furajo en in isto že nekaj časa, OK, z X so šli na drug design, šele pred letom ste dobili budget SE telefon, Android ima tukaj pač več svobode, imaš budget in premium telefone. Ampak, vsak si telefon kupi po svojih močeh in uporabi. Ne vidim zakaj bi nekdo moral iPhone kupit, samo za klice in SMSe, ko pa je zanga bolj relevanten kakšen veliko cenejši android ali celi iPhone SE, ajde. Ja, če si jabolčnik potem ne vidim razloga za nabavo Androida saj imaš sigurno vse naprave syncane skupaj.
Ampak ne mi pa srat z to elito lepo prosim. Sam zato ker imaš iPhone nisi nobena elita. Elito naredi oseba, ne telefon. Kaj je res postal tale slo-tech forum kot izklop z sami trolli? Dejte se mal ustavit predno pišete.

IL_DIAVOLO ::

NikolormousB je izjavil:

Tako ja. Pa vmes Apple časti še kakšen prigrizek in kaj za popit. Težko si predstavljam boljši večer zunaj. Med tem nekateri kot kreteni sedijo doma na kavčih in gledajo neke južnoameričane, ki se podijo za žogo.

1400 evrov za tisti sendvič in sokec? Za 1400 evrov lahko gres za 14 dni na Ibizo. Ce si ze sam neumen, ne poneumljaj se drugih.

Za 1400 evrov lahko gres za 14 dni na Ibizo.

S tem da po 14 dneh si že doma, iPhone maš pa še 5+ let po tem.

I'll take iPhone, thanks :))

Koliko zgražanja ker nekdo da 1400 za telefon lol

Saul Goodman ::

z elito drekajo samo še ruralneži. ko pogledaš mal v svet, vidiš, da je iphone popularen kot je bil včasih blackberry. torej, da si ga lahko privošči vsak. kot tudi v sloveniji. tle pa folk vzame vedno v primerjavo najdražjega iphona in neko srednjo žalost od android jajca in primerja tech specs.

danes se primerja iphone in pixel. ker je edino googlov android vreden pol kurca mrzle vode, ostale izvedbe ala samsung android pa so smešne, groteskne, ranljive in nevredne primerjave. ko primerjaš pixel in iphone, ugotoviš, da v ceni ni razlike, razlika je v ekosistemu.

od tam naprej pa kakor komu paše. ios ima svoje prednosti, android svoje.

ampak kupci samsung telefonv bi se pa lahko zavedal, da ste persona non grata. ne uporabljate ne ios, ne androida, ampak neko vmesno spakedravščino od samsungovih smeti, za katero moraš najrej it obiskat xda-developers forum, da najdeš primeren ROM in potem upat, da ta ROM nima bednih bugov. če uporabljate stock samsung android rom, niti nimate kej sodelovat v tej debati, ker je vaša uporaba pametnega telefona na ravni vaše stare mame.

danes folk ne kupuje samo jebene črne škatlce s top specsi, ampak user fucking experience. zato google dela svoje aparate, da lahko ponudi folku pravi android experience in da jih ne prepusti nemilosti samsung polizdelkov.

Zgodovina sprememb…

It looks like Apple's business plan of extorting the stupid to pay for two year old technology has paid off. People are queuing to buy Apple's massively overpriced iPhone X.

I have to say that I was wrong, and Apple was right

by NICK FARRELL FUDZILLA.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google predstavil telefona Pixel 2 in Pixel 2 XL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9430577 (14127) poweroff
»

Apple predstavil nove iPhone, uro Watch 4 in iOS 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
427101639 (87507) MrStein
»

Huawei Mate 10 pro ali iPhone X (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7410961 (9112) shadeX
»

Apple predstavil iPhone X, iPhone 8 in iPhone 8 Plus (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
888221251 (185999) shadeX
»

Qualcommov prvak Snapdragon 845 odličen tudi v praksi

Oddelek: Novice / Procesorji
218920 (6266) D3m0r4l1z3d

Več podobnih tem