Forum » Mobilne tehnologije » 1.400 eur za Iphone X !!!!
1.400 eur za Iphone X !!!!
Temo vidijo: vsi
gusto ::
bojsi ::
Saj zato pravim, Applu je Samsung prodal slabši lcd, kot ga sam uporablja za Note 8. Vem pa, da se bo našel fan, kateremu bo X zaslon superioren :).
Če zanemarimo notch, ki je fail sam po sebi.
Zakaj bi mu prodal slabši zaslon? Je za to kakšen vir? Pa pusti fane, X zaslon se med drugim zdi superioren tudi Displaymateu ;) Sicer pa sta oba dobra, kolikor je oled lahko pač dober...
While Samsung’s latest OLED panels, which are used in the Galaxy S8 and the Galaxy Note 8, can reach a peak brightness of up to 1,000 nits, the iPhone X’s peak screen brightness is limited to 625 nits. Unless Apple has limited the maximum brightness deliberately or stated incorrect numbers on its website, there’s a chance that Samsung isn’t offering Apple its best OLED panels.
Se pa je med tem pojavilo že dosti reviewov, kjer pravijo, da je applu iz tega displaya uspelo izvleči več kot samemu Samsungu. Kaj je res, je pri vseh današnjih "technology influencers", vprašanje.
Zgleda, da res.
The Best Smartphone Display
· The iPhone X is the most innovative and high performance Smartphone display that we have ever tested.
· First we need to congratulate Samsung Display for developing and manufacturing the outstanding OLED display hardware in the iPhone X.
· But what makes the iPhone X the Best Smartphone Display is the impressive Precision Display Calibration that Apple developed that transforms the OLED hardware into a superbly accurate, high performance, and gorgeous display!!
Glede peak brightnessa:
A record high Full Screen Brightness for OLED Smartphones of 634 nits, which improves screen visibility in high Ambient Light. The Samsung Galaxy Note8 can produce up to 1,240 nits, but only for small portions of the screen area (Low Average Picture Levels) – for Full Screen the Note8 can produce up to 423 nits with Manual Brightness and 560 nits with Automatic Brightness only in High Ambient Light. For small portions of the screen area the iPhone X can produce up to 809 nits (Low Average Picture Levels). On its Home Screen the iPhone X produces an impressively bright 726 nits.
crypt0 ::
Berem in berem komentarje... pa da pristavim še svoj lonček...
Sam imam opravka z mobilnimi telefoni čiiist predolgo in preveč, saj moram po službeni dolžnosti skrbeti za cca 250 službenih aparatov v firmi in na račun tega mi pod roke pride n na n-to potenco različnih telefonov, od "kinderjajčkov" do povprečnežev, do "overpriced" flagshipov za naš trg.
Ne morem mimo tega, saj sem preizkusil Androidne, Windows mobile, Symbian, razni drugi derivati OSa, v preteklosti in tudi kakšen "jabuček" mi je padu pod roke, pa vendarle ne vidim ZAKAJ bi nekdo plačal 1400 eur za napravo, ki ne ponuja nič več kot ostali trg, predvsem pa če v okvir vzamem še čedalje boljšo dostopnost smart phone-ov iz Kitajske...ja vem jabuk deluje in uporabnik se NE rabi ukvarjati z ozadjem delovanja ekosistema, mu je pač všeč to, da uporablja "black box".... meni osebno striženje naivnih ovc.
Spomladi sem za 800 eur MANJ nabavil zase Xiaomi MI MIX, ki je še zdaj po večini specifikacij konkurenčen SGS 8 ali pa novemu "masterpisu" od jabuka...
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-...
Ob vsem tem se res vprašam kje je tista meja človeške neumnosti in emocionalnim nakupom brez zdrave pameti :) Ne rečm, za marsikoga je tudi moj nakup najbrž neumnost...
Mogoče še primerjava :) (pa eno leto razvoja vmes)
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...
Sam imam opravka z mobilnimi telefoni čiiist predolgo in preveč, saj moram po službeni dolžnosti skrbeti za cca 250 službenih aparatov v firmi in na račun tega mi pod roke pride n na n-to potenco različnih telefonov, od "kinderjajčkov" do povprečnežev, do "overpriced" flagshipov za naš trg.
Ne morem mimo tega, saj sem preizkusil Androidne, Windows mobile, Symbian, razni drugi derivati OSa, v preteklosti in tudi kakšen "jabuček" mi je padu pod roke, pa vendarle ne vidim ZAKAJ bi nekdo plačal 1400 eur za napravo, ki ne ponuja nič več kot ostali trg, predvsem pa če v okvir vzamem še čedalje boljšo dostopnost smart phone-ov iz Kitajske...ja vem jabuk deluje in uporabnik se NE rabi ukvarjati z ozadjem delovanja ekosistema, mu je pač všeč to, da uporablja "black box".... meni osebno striženje naivnih ovc.
Spomladi sem za 800 eur MANJ nabavil zase Xiaomi MI MIX, ki je še zdaj po večini specifikacij konkurenčen SGS 8 ali pa novemu "masterpisu" od jabuka...
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-...
Ob vsem tem se res vprašam kje je tista meja človeške neumnosti in emocionalnim nakupom brez zdrave pameti :) Ne rečm, za marsikoga je tudi moj nakup najbrž neumnost...
Mogoče še primerjava :) (pa eno leto razvoja vmes)
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: crypt0 ()
Geho ::
Jaz pa ne vidim problema z nakupom 1400€ telefona. Bolj ne vidim smisla menjati telefon vsko leto, če ti obstoječ dela še vedno enako ali bolj hitro kot na začetku ko si ga kupil in zanj še vedno dobivaš redne update-e. to je tisto bolj pereče vprašanje. Ja ima not mal nove tehnologije, ampak nič brez česar nebi mogel človek živeti. Če smo do sedaj zdržali brez, lahko še par let počakam.
Sam imam iPhone za 3+ let, trenutnega bom probal obdržati 5 let, tako da se mi zdi investicija cca 1000€ za telefon, ki me ne bo v tem časi nikoli hecal oz. me nikoli pustil na cedilu super investicija.
Bolje kot pa vsako leto menjati telefon za 200-400€ in delati še več odpadkov in hkrati imeti telefon ki dobi mogoče 1 ali 2 update-a in mu vsake toliko časa zašteka še phone app. Najbolj kar me je pogrelo pri androidu je bilo to, da sm rabu nujno enga poklicat, pa mi je phone app crashov, tak da sem mogu res telefon reštartat. Jebeš tak nezanesljiv telefon...
Iphone-i so pač narejeni za daljšo uporabo. Ne rabi vsak takoj kupit novga modela, pa tudi če recimo kupi, se lahko stari telefon proda naprej in ga lahko nekdo še vedno uporablja naprej. Iz tega vidika je tudi iPhone boljši, medtem ko konkurenca pa sam štanca in prisilno naredi telefon obsolete po max 2 letih, včasih že prej. bolje imeti telefon, ki vsaj dobi še kak update in kritične popravke, kot pa telefon, ki je obstal nekje v času zadaj in brez vseh popravkov.
Sam imam iPhone za 3+ let, trenutnega bom probal obdržati 5 let, tako da se mi zdi investicija cca 1000€ za telefon, ki me ne bo v tem časi nikoli hecal oz. me nikoli pustil na cedilu super investicija.
Bolje kot pa vsako leto menjati telefon za 200-400€ in delati še več odpadkov in hkrati imeti telefon ki dobi mogoče 1 ali 2 update-a in mu vsake toliko časa zašteka še phone app. Najbolj kar me je pogrelo pri androidu je bilo to, da sm rabu nujno enga poklicat, pa mi je phone app crashov, tak da sem mogu res telefon reštartat. Jebeš tak nezanesljiv telefon...
Iphone-i so pač narejeni za daljšo uporabo. Ne rabi vsak takoj kupit novga modela, pa tudi če recimo kupi, se lahko stari telefon proda naprej in ga lahko nekdo še vedno uporablja naprej. Iz tega vidika je tudi iPhone boljši, medtem ko konkurenca pa sam štanca in prisilno naredi telefon obsolete po max 2 letih, včasih že prej. bolje imeti telefon, ki vsaj dobi še kak update in kritične popravke, kot pa telefon, ki je obstal nekje v času zadaj in brez vseh popravkov.
bambam20 ::
IL_DIAVOLO ::
Jaz pa ne vidim problema z nakupom 1400EUR telefona. Bolj ne vidim smisla menjati telefon vsko leto, če ti obstoječ dela še vedno enako ali bolj hitro kot na začetku ko si ga kupil in zanj še vedno dobivaš redne update-e. to je tisto bolj pereče vprašanje. Ja ima not mal nove tehnologije, ampak nič brez česar nebi mogel človek živeti. Če smo do sedaj zdržali brez, lahko še par let počakam.
Sam imam iPhone za 3+ let, trenutnega bom probal obdržati 5 let, tako da se mi zdi investicija cca 1000EUR za telefon, ki me ne bo v tem časi nikoli hecal oz. me nikoli pustil na cedilu super investicija.
Bolje kot pa vsako leto menjati telefon za 200-400EUR in delati še več odpadkov in hkrati imeti telefon ki dobi mogoče 1 ali 2 update-a in mu vsake toliko časa zašteka še phone app. Najbolj kar me je pogrelo pri androidu je bilo to, da sm rabu nujno enga poklicat, pa mi je phone app crashov, tak da sem mogu res telefon reštartat. Jebeš tak nezanesljiv telefon...
Ravno to delajo iphone uporabniki
Sicer se pa strinjam s tvojim razmisljanjem. Tudi sam bom imel nexusa cca 3-4 leta oz. dokler bojo update-i.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
DeeJay ::
Če maš Audija (bmw, mercedes, porsche, lambo ...) pač ne morš met Android krša... ne gre skup drgač te pa folk ne jemle resno.
Zakaj bi kupoval Rolex, če maš Casio? Obe ti povesta kolk je ura.
Tist k jamra v tej temi glede cene je enostavno fovš, drugega razloga ne more met.
Zakaj bi kupoval Rolex, če maš Casio? Obe ti povesta kolk je ura.
Tist k jamra v tej temi glede cene je enostavno fovš, drugega razloga ne more met.
bambam20 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google predstavil telefona Pixel 2 in Pixel 2 XL (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30560 (14110) | poweroff |
» | Apple predstavil nove iPhone, uro Watch 4 in iOS 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 101630 (87498) | MrStein |
» | Huawei Mate 10 pro ali iPhone X (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 10959 (9110) | shadeX |
» | Apple predstavil iPhone X, iPhone 8 in iPhone 8 Plus (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 221235 (185983) | shadeX |
» | Qualcommov prvak Snapdragon 845 odličen tudi v praksiOddelek: Novice / Procesorji | 8920 (6266) | D3m0r4l1z3d |