» »

Kazen za prehitro vožnjo iz Avstrije

Kazen za prehitro vožnjo iz Avstrije

chuck ::

Dobil sem dve kazni za prehitro vožnjo na avtocesti v Avstriji. Kakšne so posledice, če ne plačam?

black ice ::

Posledice? Plačal boš. :)

shadeX ::

...pa dražje tudi.

šernk ::

če je kazen nad 80eur pride položnica iz naše strani. če je pa pod 80eur pa samo v avstrijo ne smeš več it.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

FTad ::

Kazni so tako nizke, da se ti splaca placati, ce mislis se kdaj v At, kajti ce te ustavi policija in vidi, da imas se neplacane obveznosti, si ga nasrkal.

Invictus ::

Nisi nasrkal, samo plačati moraš vse za nazaj ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Andrej4 ::

Se mi je enako zgodilo lani. V dveh urah so me med Lienzom in Špitalom dobili 2x (35€ in 30€).
Je tako poceni da plačaš in pozabiš.
Pri nas bi bilo vse skupaj kakšnih 250€ (s popustom) in še par točk zvestobe za zraven.

feryz ::

Ne, šel si tako počasi.
Kazni sploh niso tako ugodne. Tudi 350 evrov fasaš, le malo hitreje moraš iti.
250€!? Med Linzenzom in Spittalom? To pomeni, da si ga žgal 130 do 140 po normalni cesti? Niti ni tako malo.
Se pa strinjam, da imaš hitro tako brzino noter v Avstriji. Tudi mnogo več gre po navadnih cestah.

c3p0 ::

Je odločba v SLO jeziku? Če ni, vljudno napiši nazaj, da ne razumeš.

TheBlueOne ::

Sago, verjetno bo potrata casa. Moj prijatelj pravnik je igral na to karto in dobil odgovor v perfektni slovenscini. :) Je pa v Avstriji tako, da v primeru neplacila kazen eskalira iz te minimalne na visjo in se potem tudi vpisuje v nek register. V prvi fazi je takorekoc placano, pozabljeno, ce ni nek hujsi prekrsek.

Drugace pa nujno instalirat aplikacijo Blitz.de in jo uporabljati v Avstriji in Nemciji. Jaz je nisem samo enkrat na relaciji Celovec Minhen in sem kasiral tri (3x35€). :)

Andrej4 ::

Iz Koroške zvezne države dobiš poleg nemškega besedila še slovenski prevod (najbrž zaradi dvojezičnosti).
Iz Tirolske je le v nemščini.

DOOM_er ::

chuck je izjavil:

Dobil sem dve kazni za prehitro vožnjo na avtocesti v Avstriji. Kakšne so posledice, če ne plačam?

potrdil boš status balkanca
Robots will steal your job. But that's OK

Invictus ::

Teh zgodb (reničnih) zaradi cestnih prekrškov v Avstriji je cel kup. Še iz časa bivše Juge.

Dejstvo pa je, da Avstrijci lepo beležijo vse te prekrške. Odkar pomnim. In ko imaš prvič opravka s policijo, točno vedo kaj si naredil in koliko si dolžan.

Zato je marsikdo plačal vse kazni tudi za precej nazaj. Da ne govorim o tem, da so policaji šraufali ven avto radie in jemali ročne ure.

Danes seveda tega ni. Lepo pošljejo kazen na dom. EU pač. Ampak izognit se pa kazni ziher ne bo dalo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

petrus ::

chuck je izjavil:

Posledica je, da nam vsem delaš sramoto, kar lepo plačaj in dodaj opravičilo!
stati inu obstati

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

kazen za prehitro vožnjo slaba vidljivost (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
517431 (5513) AndrejO
»

Toleranca števca/tempomata in radar

276868 (5588) St235
»

Avstrija radar info

165594 (5020) St235
»

Obvestila o radarjih in dvoličnost (strani: 1 2 3 4 )

19637750 (33838) Pithlit
»

Policijske kontrole na cesti dandanes (strani: 1 2 )

618226 (6220) jype

Več podobnih tem