Forum » Pomoč in nasveti » RAM problem
RAM problem
vres.ales ::
Imam sledeči problem.
Ko sta vstavljeni 2 ploščici rama se računalnik ne zažene. Vstavil sem vsako posebej in vsaka za sebe dela. Moram pa vedno vsaj 3x zagnati računalnik, da sploh pride v post.
Sem pa včeraj ta računalnik sestavil skupaj iz vseh delov, ki sem jih imel doma in je včeraj celi dan delal normalno. Danes pa se ni zbudil iz načina spanja.
V BIOS je izklopljen fast boot za windowse in tudi za RAM. Matična plošča je stala kakšno leto v škatli. Resetiral sem tudi CMOS.
Konfiguracija:
420W napajalnik
MSI H61M-P31/W8 - najnovejši BIOS
i5 2400 1155 podnožje
2x Corsair Pomnilnik RAM DDR3 4GB 1333 MHz (kupljena sta bila 1 leto narazen in imata malenkost drugačne oznake, vendar vse iste specifikacije)
MSI Geforce 8800GT
1220gb ssd
Ima kdo kakšno idejo?
Ko sta vstavljeni 2 ploščici rama se računalnik ne zažene. Vstavil sem vsako posebej in vsaka za sebe dela. Moram pa vedno vsaj 3x zagnati računalnik, da sploh pride v post.
Sem pa včeraj ta računalnik sestavil skupaj iz vseh delov, ki sem jih imel doma in je včeraj celi dan delal normalno. Danes pa se ni zbudil iz načina spanja.
V BIOS je izklopljen fast boot za windowse in tudi za RAM. Matična plošča je stala kakšno leto v škatli. Resetiral sem tudi CMOS.
Konfiguracija:
420W napajalnik
MSI H61M-P31/W8 - najnovejši BIOS
i5 2400 1155 podnožje
2x Corsair Pomnilnik RAM DDR3 4GB 1333 MHz (kupljena sta bila 1 leto narazen in imata malenkost drugačne oznake, vendar vse iste specifikacije)
MSI Geforce 8800GT
1220gb ssd
Ima kdo kakšno idejo?
MIHAc27 ::
Memtest na CD ali USB in ganjaj ene 2-3 cikle vsaj. Najprej eno palčko nato drugo, nato pa še obe skupaj.
Ram je lahko OK, pa je z slotom kaj narobe.
Če bo ram ok, probaj posodobit BIOS na zadnjo verzijo za tvojo plato.
Ram je lahko OK, pa je z slotom kaj narobe.
Če bo ram ok, probaj posodobit BIOS na zadnjo verzijo za tvojo plato.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ugasne/ zmrzne - overclocking failed (nič ni OC)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2758 (2133) | Han |
» | Zmrzovanje črn/rdeč/zelen... screen RX480 8GBOddelek: Pomoč in nasveti | 6942 (6073) | abaximan69 |
» | pc zamrzujeOddelek: Strojna oprema | 2037 (1421) | D3m |
» | Ali je moja grafična pokvarjena? (gtx 970) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8642 (7299) | Jst |
» | Računalnik se mi kar ugašaOddelek: Pomoč in nasveti | 2106 (1765) | mojo31 |