» »

S.T.A.L.K.E.R.

S.T.A.L.K.E.R.

««
6 / 11
»»

Izi ::

Je možno, da mi procesor bottlenecka, torej zadržuje moč grafične?

Je možno.
Procesor deluje vedno skupaj v tandemu z grafično. Z slabim procesorjem se bo tudi najboljša grafična odrezala bolj slabo.
Če hočeš imeti hi-end grafično izkoriščeno moraš imeti tudi hi-end procesor. Tvoj procesor je pa že precej low-end. Če ga še nimaš navitega je sedaj skrajni čas, če ga misliš uporabljati še kakšno leto.

Med enakimi grafičnimi karticami različnih proizvajalcev ni v performancu skoraj nobene razlike. Vse imajo enak procesor (GPU) in enake karakteristike.
Precej se plača tudi ime firme, podobno kot pri avtomobilih. Kartice izdelane v Ameriki so jasno precej dražje kot tiste izdelane na Tajvanu.
So pa lahko precej različne kvalitete, kar je pomembno pri navijanju in imajo različne hladilnike, kar je tudi pomebno pri navijanju in pri glasnosti kartice.
Če grafične ne navijaš vedno vzemi najcenejšo, ki se jo dobi, samo glej, da ne bo gori kakšen hudo glasen hladilnik.
Osebno prisegam na Club3D :D . Vedno najcenejše in nič kaj opazno slabše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

macgajver ::

sam zarad x2 ti neb smel tko slabo delat jest mam 8800gtx pa tud athloncka sem igral stalkerja na 1920-1080 vse nastavitve max je delalo čisto glatko. samo jest imam 2gb rama.
tenstan krompir je pa zakon

xabre ::

pri stalkerju je 2gb rama že kar nujno.

Tac20 ::

Jaz imam 8600gt in z vklopljenim dynamic lightningom sem gledal tm nekje 15 fps in se mi ni dalo. izklopis dynamic lightning vse ostalo na high 1680x1050 in laufa tekoče, igro obrnil dobil you wanna be rich željo, ampak je res bedna tako da bom šel naredit še ostale misije, špil je pa kul, prvi po dolgem cajtu da se mi je dalo priti do konca, vzdusje je uredu okolic tudi, všeč mi je ker se veliko dogaja zunaj ne samo u hodnikih in pod zemljo.

_n00b_ ::

Jaz skor nisem mogu verjet, ko sem odkril da lahko na moji geforce 7300 in 1 gb rama daš detajle na max (dynamic lightning) na 800x600 in še vedno solidno špilaš (dokler ne prideš v zaporte prostore). Potem pa vedno paničarim ko me "nevidnež" napade pa rafalno žgem vsepovsod. :8)

Nisem gajmer, ampak zarad tega špila grem mašino nadgrajevat... :D

Aja: pa še neki glede gameplaya; V agropromskem podzemlju me je namest enga napdla cela tolpa bloodsuckerjev. Se lahko to ponovi v drugih hodnikih (X16 npr)?

Drgač pa: Vodka efekt!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

krneki0001 ::

V agropromu na bloduckerje samo bombice zmečeš in imaš mir. Jaz sem jih našel 12 komadov. V skoraj vsak hodnik preden sem vstopil je letela bomba in je bilo hitro spucano. Enga sem pa z RPG-jem naciljal od daleč - ga full je razmetal po sobi.

Igram brez patcha, pa tut težke misije se dajo lepo odšpilat, samo malo večkrat moraš shranit pozicijo vmes. Po vsakih treh ubitih nasprotnikih v zaprtih prostorih, zunaj itak ni panike, pa lahko na malo dlje shranjujem, ker vse s sniperjem potolčem, notri pa sniper ni uporaben, zato mam za notranje prostore nadgrajenega obokana z vgrajenim minometom.


Kje dobiš kak ruzak ali pa kej podobnega, da lahko nosiš več kot samo 50kg? Al moraš zadeve spravljat in nosit samo tisto, kar rabiš. S sniperjem sem napadel bazo vojakov in jih vse pobil in dobil okol 50 komadov vojaških health packov (20 v eni skriti omari), pa mi to zasede polovico nosilnosti, nebi jih pa rad zgubil.

krneki0001 ::

Aja pa v vojaški bazi imajo tut 15 paketkov metkov za kalašnika z visoko prebojno močjo - tko da rabiš 2 metka, da vojaka ubiješ. Je pa zanimivo se na viojaška oporišča spravljat, sploh specialce je full dobr streljat, ker gredo kr hitro proti tebi in so malo bolj realni kot kaki dutyji.

Meizu ::

nebivedu, tvoj lik lahko nese največ 50kg v celotni igri ni nobenega ruzaka več, zato boš moral puščat stvari za sabo in kasneje, ko se vrneš, pobereš oz. zamenjaš. Recimo na IGN majo en dober vodič. Te vodi po celotnih misijah, vse pove, kje shranjevat predmete in podobno. Vedi tudi, da težji ko si, slabše oz. težje tečeš;)


STALKER Guide - IGN

_n00b_ ::

nebivedu: Da se dobit ščit, ki ti poviša nosilnost na 60 do 80 kil (ampak sam ščit tehta 15). Če opraviš neko misijo za lukasha (freedom leader), lahk kupiš ta ščit pr njihovem traderju. Imenuje se exoskeletion.

Lahko ti pa sidorovich da tourist suit, ki lahko nosi 70 kil, tehta pa samo 5, če mu prneseš night start artefakt.

Jst običajno nosim precej zraven. VLA assault rifle, shotgun in obokan (ter ammo za vse). Denarja imam ~250k rubljev, tak da sem plen že dolgo nazaj nehal nosit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _n00b_ ()

krneki0001 ::

Jst nosim obleko od dutyjev, ker je lahka in kolikortoliko si dobro zaščiten. Pa par atifaktov imam da me dodatno ščitijo (občasno tudi night star (zaščitno polje okoli tebe), ko me napada večja množica napadalcev) in da ne rabim hrane(Mama's Beads - nikoli ne potrebuješ hrane in pijače)). Nosim pa s sabo samo medikite, pa pištolo, snajper in obokan, pa municijo za vse in še par ročnih granat za čiščenje hodnikov in rovov.

Z night star artifaktom te z bližine (par metrov) s kalašnikom skoraj ne more ubit.

krneki0001 ::

A kdo ve kje se najde SVU Sniper Rifle, ker mi je dragunova že dost.

_n00b_ ::

Jaz prisegam na tale set artefaktov: Mama's beads, Flash, Slime, 2x Meat chunk

Mama's beads včasih zamenjam z še enim flashom, tolk da pridem hitreje skoz prazno divjino. Na sebi pa vedno nosim duty armor. Prisegam pa na obokana z scopem. Če se navadiš lahk kar vredi tud z njim snajpaš.

@nebivedu: baje ga lahk fašeš v red forestu, pa freedom ga baje prodaja (ko nardiš misije).

krneki0001 ::

n00b sprobaj še night star, ki ti dela zaščitno polje okol tebe - zanimivo laufat med psi, ko te ne morejo ugriznit tok, da bi ti delali poškodbe - še vedno malo krvaviš, ampak ni krize.

_Enterprise_ ::

Jaz pa prisegam na F200N+exoskeleton+4x night star

=

najboljše orožje v igri + 80%-tna zaščita proti metkom

krneki0001 ::

Kako prideš mimo Duty-jev, tam ko te ne pustijo naprej proti mestu. Mislim na tistem mestu, ko imajo kr ene barikade postavljene in jih je okol 10 skupaj. Nočem se z njimi strelat, ker naj bi jih bilo povsod veliko in jih imaš potem za sovražnike, poleg tega je dobro z njimi sodelovati in trgovati. Čeprav bi jih za šalo potolkel in jim pobral orožje, samo nočem, ker je že tko povsod polno roparjev.

msms ::

Ga podkupiš z denarjem.

Tac20 ::

Mi lahko nekdo da link od zadnjega patcha od stalkerja worldwide al pa us 1.0004, kamorkoli grem se morm logirat al pa placat da lahko downloadam, hvala

pozitron ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

Tac20 ::

Hvala

krneki0001 ::

msms tisto velja za specialce, ki sočisto na začetku, jst sem mislil na duty stražarje pred vrati, tam ko prideš potem v bar in naprej v yantar. Sem jih že pobil, tko da ni blema, ker sem že monolithe vse potolkel in zdej grem nad zombije v yantar.

ivanuscha ::

Jst mam pa problem s stalkerjem če vklopim dynamic lightening(na static je ok), začne mi čisto random zmrzovati. Sem že prečekiral google, naj bi bila lahko kriva tista save ikona, samo pri meni ni to. Zmrzne mi pa samo špil, ne cel rač. in to takrat, ko začne brskat po disku. :\ Mi pa kr precej brska po disku ta špil, je krivo da imam samo 1GB rama? Igram pa na 1680x1050, high details z 1.0004 patchom (btw zakaj je tok decimalk v teh patchih?? :D)

Moj sistem:

P4 3,0 512Kb cache
Asus P4P800
1GB Geil PC4000
Sapphire Radeon x1950pro

Hvala in lp

_Enterprise_ ::

1. Kupi si še en gigabajt RAM-a
2. tvoja kartica nima dovolj VRAM-a, da bi spravila vse teksture notri in zato fašeš zastoje, ko se stare teksture zbrišejo in naložijo nove

Meni se je to tudi dogajalo, mel sem na max vse z 8800 GTS 320Mb, pa sem dokupil še 2 Gb RAM-a(zdaj mam 3 Gb)in zdaj teh zastojev skorajda ni več, če pa že so, so precej kratki.

ivanuscha ::

Ni res, da kartica nima dovolj rama. Mam 512mb varjanto. 8-) Drugač pa hvala za odgovor, bom premislil o nakupu še 512mb rama.

Jakka ::

En zanimiv bug. Pred zadnjim koncem, ko hodiš po strehi sarkofaga, skočiš vanj. Stene in določeni elementi so samo navidezni, greš lahko skozi njih, tako da lahko padeš pod reaktorsko posodo. Je pa tudi drugačna kot tista pri obisku wishgranterja. :D

Če kdo hoče save na tej točki, naj pove.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Klemzz ::

LOL, kako za vraga pa vn prideš?

krneki0001 ::

Kako tm mimo monolithov prideš?

Jakka ::

Ven ne prideš, ker se ne moreš premikat. >:D

nebivedu: kje mimo monolithov? Drugače pa, pobiješ jih?

krneki0001 ::

Sam kako ko tm full slabo vidš, pa eggheadi skos težijo.

_Enterprise_ ::

Pobiješ jih ane. Na easy si daš pa je precej lahko, samo bolj je problem tistga leaderja, ki ti bi dau nagrado obržat pri življenju, ker budala prec crkne.

krneki0001 ::

2448
Nismo se razumeli. monolithi so naprej od freejev v army warehouse, freeje potolčeš za šalo, monolithi imajo pa eggheade na svoji strani in ti PSI skos v glavo prbija, tko da slike ne vidiš dobro in podobno. Pa še snajperjev imajo ogromno in tiste explozivne sode spuščajo dol.

Pa igric nikoli ne šprilam na easy - to ni zanimivo, vedno na hard, ali pa vsaj na medium, pa nikoli s cheati.

In tko stalkerja špilam že en mesec vsak dan kako urco, pa še nisem niti do srede prišel.

Jakka ::

Če si izbereš težje pogoje, potem pogrntaj kako jih ugnat. Na novice je na vrh hriba in čez red forest zelo enostavno priti. :D

xabre ::

Če hočeš, si lahko z vsemi prijatelj, ali pa vse pobiješ. 8-)

_Enterprise_ ::

Z monolithovci se ne moreš spoprijateljiti, niti se ne moreš z armijo ali banditi.

Kere eggheade to vi mislite? Exoskeletonske vojake ali kaj?

krneki0001 ::

eggheadi so tisti mutanti, ki delajo psi področja. Sej sem enga že najdu, v monolithovi bazi je v hiši v prvem nadstropju. Sem ga nafilal s svincem in zdej lepo počasi čistim monolithe. Sem pa porabil 43 komadov army medikitov na hardu, da sem prišel do njihove baze. Vse kar sem imel pri sebi je bilo nekaj čez 2000 metkov 5.56 + M300 predelan v sniper z poboljšanim daljnogledom (dobiš ga v eni vasici v šraufštoku), 9 bomb in 50 medikitov. Ko sem prišel v bazo mi je ostalo okol 400 metkov in 7 medikitov. Zdej grem pa počasi nazaj pobirat ostanke in pol še po ostale zadeve, ki sem jih pustil v avtobusu na začetku levela. Je trajal par ur, da sem znosil vseh 2000 metkov v avtobus, da sem potem lahko naredil level. Dobr je to, da če greš ven iz levela in potem nazaj je army warehouse spet povhen in je notri 25 vojakov, od katerih ima vsak okoli 40 metkov 5.56, tko da si lahko nabereš rezerve.


A kdo ve kje dobiš exoskeletonsko obleko? Z njo namreč naj bi nosil lahko več kot 50kg.

Jakka ::

To obleko dobiš šele na koncu, v elektrarni. Edina pomankljivost je, da z njo ne moreš laufat. Zato je za premikanje po odprtem neuporabna. Lahko pa zato enostavno nosiš do 80kg. :)

_Enterprise_ ::

Z obleko lahko neseš 80 kg, ampak sama stvar tehta 15 kg, torej lahko nosiš 65 kg. Sicer pa šprintati ne moreš, tečeš lahko. Dobiš jo kmalu po prihodu v notranji del elektrarne, malo preiskuj sobe in jo boš našel s sobi, do katere prideš po lestvi iz sobe, kjer je polno nekih navpičnih cevi. Drugo dobiš na začetku dolgega hodnika proti vratom za v monolithovski laboratorij. SIcer pa, obleka ima dobro zaščito proti eksplozijam in metkom (proti metkom ima 60%, za drugo sem pozabil) in slabo zaščito proti radiaciji (30%), je pa še ena obleka vredna omembe. In sicer military armored suit, ki ima 70% zaščito proti radiaciji in 55% zaščito proti strelivu. Dobiš jo proti koncu monolithovega laboratorija in kasneje še na zadnjem delu zunanjosti NPP-ja.

Za več informacij je tale stran precej dobra:
http://stalker.heroesradio.com/Items_Ar...

krneki0001 ::

60% zaščito proti strelivu ima že obleka od freedom-ov, ki jo dobiš v vojaški bazi. Drugače pa za radiacijo in anomalije nosim tisto oranžno obleko. Jo imam vedno s seboj in se preoblečem pred laboratoriji in podobnimi zadevami.

_Enterprise_ ::

Nope, nobena druga obleka nima 60% odpornosti proti strelivu. Tista, ki si jo ti omenil, ima 40%-tno zaščito.

krneki0001 ::

Za vse, ki imate nvidiine kartice 8 serije (8500, 8600, 8800), so prišli novi beta driverji 163.44, ki pospešijo stalketrja za skoraj 50%.

Snamete jih pa lahko tukaj.

krneki0001 ::

As per a recent article at Computerbase.de, the Californian graphics forge nVidia released the new nVidia Forceware 163.44 driver, which, specifically with nVidia GeForce 8500GT, 8600GT & 8800GTS 320MB cards, improves performance by up to 48% in S.T.A.L.K.E.R.
The problem is a so-called VRAM bug, concerning all nVidia cards of the GeForce 8 series, more precisely, it's caused by programming errors in the memory management. Hence it reduces performance with said cards and prevents them from unfolding their full potential - due to the massive amount of VRAM of the 8800GTS 640 / 800GTX / 8800GTX Ultra, these cards are not effected, because the memory is by far not stressed as much as with the other mentioned cards.

Although, with Forceware 163.44, the VRAM bug could not be fixed completely, its effects could be reduced. Therefore, further performance boosts can be expected with future driver releases.

PC Games Hardware has been testing the driver and sums up their test results:

"By now, we can recommend the newest driver to all nVidia users, after seeing the test results.With the GeForce 7 series, the Forceware 163.44 driver is slightly faster than the previous versions and does not introduce any new problems.
With the GeForce 8800 GTS/320 however, the results could be easily called a performance explosion. The new driver increases the card's performance by no less than 48 percent, compared to the Forceware 162.18 drivers (under Windows XP). In the case of Windows Vista x64, it's still 25 percent, with 32 bit it's only 13 percent."

_Enterprise_ ::

OMG! Na Xp-jih 48%, na Visti pa 25 oz. 13?! Nezaslišano.8-O
;(( :\

krneki0001 ::

Da ne boš prepameten. Driverji se vedno izboljšujejo in tako zadeve zato lahko hitrje laufajo - enako se dogaja z ATI-jem.

jeryslo ::

1. Calculating detailed objects was moved to the second CPU stream.
2. Engine optimization, which resulted in FPS 10-15% gain.

Pravkar spet inštaliral igro in sprobal novi patch, ki naj bi izboljšal delovanje igre. Toda na E6400(oc. 3.20 Ghz) se v Task managerju skoraj ne vidi, da bi se uporabljalo tudi drugo jedro, medtem ko prvo dela 100%. Sem pa opazil, da dela igra malo boljše, še malo manjka, pa bi lahko igral na 1280*1024 na dynamic lightning, vendar še vseeno raje igram na object, kjer dela skoraj zmerja nad 30fps(7900 gt).

Tac20 ::

Meni je stalker skoraj prišel do vrha glave ravno zarad tega ker ne morš nositi s sabo veliko stvari, če pa že pa šprintat ne morš in to potem traja pa traja da prideš z enga konca mape na čisto drugega. Zato sm si snel dol mod, s katerim lahko nosiš do 150 kg, sedaj je špil veliko bolj prijeten. (prvič sem ga obrnil brez moda)

Tukaj imate link do strani z dodatki, patchi, modi, skini za to igrico.

Stalker file front

Meizu ::

Tile modi ti samo sfukajo špil. Jst sm tudi mel tale, mod, oz. podobnega, le da sem lahko nosil 200kg stvari. Enkrat je delalo, naslednjič sem dal loadad save file, mi je kr iz igre vrglo. :\

Tac20 ::

Meni dela brez problema, sem pri koncu špila..

_Enterprise_ ::

nebivedu, doh, vem, da se driverji izboljšujejo. Samo tisto pa je le neka razlika, ane?

krneki0001 ::

Očitno so pogruntal kako morjo driverje narest, da se bo v špilah poznala hitrost.


Katr se tiče modov v igri - tega jst ne uporabljam nikoli, pa sploh je stalker brez modov pa na hard težavnostni stopnji nora zadeva za špilat.

krneki0001 ::

Kako prideš ven iz X16? A si moraš škatle navlečt do tja, pa potem gor skakat proti polomljenim lestvam, al je kak drug izhod?

Jakka ::

Kjer najdeš dokumente, pa tistega biggija ubiješ, je nekje luknja dol v predor. Ko greš v sobo na koncu na desni.
««
6 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Igre
1899262063 (408) oo7
»

Areal

Oddelek: Igre
83980 (3709) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)

Oddelek: Igre
206779 (6495) yayo
»

Kaj od tega se splaca spilat?

Oddelek: Igre
282989 (2989) damjan11
»

Najbolj pričakovane igre leta 2007

Oddelek: Igre
403296 (2323) opeter

Več podobnih tem