» »

S.T.A.L.K.E.R.

S.T.A.L.K.E.R.

««
5 / 11
»»

suntrace1 ::

Mene zanima, na podlagi česa ocenjujete, če je rokovanje z orožjem realno ali ne. Sam sem imel v rokah 7 mesecev samo AK-47, streljal pa sem streljal še tromblone s staro repetirko - tukaj pa najdeš vse mogoče "specialce", ki vejo koliko in katero orožje se rado zatika, kako se z njim meri, koliko je povratnega udara, ... skratka sami SAS veterani.

Ko pride do Kuperja v šoli pa špricajo pouk :D

xabre ::

@Urc

Meni tud piše da kuri samo okol 350mb rama, ampak z 1gb je po zagonu ene 5-10min štekal, pol pa samo še občasno.
Zdaj z 2gb sploh ne mrdne.:\

Urc ::

No ja sej meni z 1 gb šteka občasno pa dolgo se nalaga. Sej prav to me tudi moti ;(
Verjetno bom dokupil še 512 rama, upam da bo potem 1,5 gb zadosti ker imam še DDR1 ampak ne mislim še menjat sistema, ker se mi zdi nesmiselno. Mislim počakat in kupit nov comp potem ko se bo uveljavil dx10 in bodo cene padle(upam da bo to kmalu>:D ) :\

Sorry za off topic

xabre ::

Drugač piše da je priporočeno 1.5gb.

Heavy ::

Jaz imam 1GB pa rabi okoli 700MB.

Poldi112 ::

@suntrance
Tudi jaz sem 7 mesecel nosil okoli kalašnika. In glede na to da sem jaz kritiziral zatikanje bi te prosil da mi poveš, kako realno se ti zdi da imaš na vsake 3 saržerje zastoj?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Heavy ::

Čeprav se v igri zatikajo bolj pogosto rabljena orožja, zaradi obrabe. Je pa malo čudno da se ti zatakne dvocevka, čeprav bi lahko v realnosti izstrelil drugi naboj.

Kalašniki da se tako pogosto zatikajo? Kaj pa pištole SV je z njimi podobno? (sklepam da ste vojaki SV)

macgajver ::

HM Zanimivo Je tole slišat o zatikanju pušk sam sem videl AK47 Samo na diskoveriju pa so ga hvalil ko boga kao najbolša puška neuničljiva nikol ne zataji se ne pregreva itd.

A je drugač pri stalkerju kej važn tud glede težavnostne stopne kolk se puška zatika sam igram na easy pa se mi še nikol ni.
tenstan krompir je pa zakon

D-PaX ::

MeGreat

Narobe sem se izrazo res je, da nimaš roke čisto namiru ampak v špilu arma, ko premakneš merilec na drugo tarčo ti merilec kr premakne za par metrov bolj levo sploh ne moreš streljat. Pri stalkeru pa takoj nameriš takoj pokolješ 5 mutantov na 1x, tu v arma pa samo enega počiš, ker enostavno drugega ne moreš, ker se ti merilec premakne za par metrov miško pa si komaj pomakno za 1mm. :(
Paxy

Izi ::

Jaz sem še stari Jugo vojak :D in smo z kalašnikom prestreljali še pa še.
Je brez dvoma najbolj trpežna puška na svetu, kar pa še zdaleč ne pomeni, da se ne zatakne.
Seveda ne toliko kot v igri ampak če bi toliko streljal kot v igri, se ne bi samo zatikala ampak bi jo popolnoma uničil v nekaj minutah. >:D
Če si z njo zelo nežen in prizanesljiv se v povprečju se zatakne na vsakih 10 šaržerjev (v vsakega gre 30 nabojev).
Seveda samo, če jo močno paziš in redno vsak dan razdreš in očistiš.
Strelja se vedno posamično ali pa kratke rafale po 2 do 3 naboje.
V REALNOSTI SE NIKOLI NE STRELJA DOOOOOLGE RAFALE !!!
Niti ne toliko zaradi tega, ker boš takoj ostal brez municije, ampak zaradi pregrevanja.
10 sekundno neprestano rešetanje bo uničilo tudi tako trpežno puško kot AK-47 >:D
Material se bo pregrel in raztegnil, cev ne bo več ravna in boš slabo zadeval pa mehanizem ne funkcionira več tako kot bi moral, če se vse raztegne za kašno desetinko milimetra.

Realnost je daleč od filmov, pa tudi kar ste prebrali ali videli v dokumentarcih je večinoma dokaj zgrešeno, ker novinarji, ki to snemajo in sestravljajo ponavadi nikoli niso sodelovali v kakšnih obsežnejših bitkah.
Realno en hud boj poteka nekako tako:
Če ni ravno pomanjkanja municije postreljaš okoli 15 nabojev na minuto in ponoči se bodo vedno vse cevi rdeče svetile tudi, če boš streljal zelo pazljivo in varčno.
Dejansko lahko tudi z karatkimi rafali postreljaš cel šaržer prej kot v minuti. Tako v 5 minutah ostaneš brez municije in ni treba več skrbeti, da boš uničil puško. :D
Počutiš se, kot da glavo držiš 10 centimetrov daleč od infrardeče pečke in vsakič ko zamenjaš šaržer si opečeš roke ali pa še kaj drugega, če si nepreviden :P
Vsak vojak z seboj tovori 5 polnih šaržerjev (150 nabojev) eden je v puški in štirje v posebni torbici, ki jo nosiš z seboj.
Za napolniti vse šaržerje rabiš okoli 5 minut trdega dela. Tisti fedri so precej močni in je treba kar precej pritiskati še posebno na koncu in če ne boš vsak naboj pravilno vložil, se ti bo zataknilo že v šaržerju in ne šele v puški.
Prazne šaržerje ne odmetavaš naokoli, ker novih ne boš dobil nikjer več.
Vse kar okrepitve prinašajo na bojišče so naboji v lesenih zabojčkih.
Trupel ni nikjer, pa še tistega mrtvega, ki ga vidiš enega na vsakih par dni, nima ničesar uporabnega pri sebi.
Soborci in medicinci vsakega mrtvega, sproti odnesejo, tako ali tako pa v realnosti vojaki ne umirajo ravno pogosto. Umre precej več civilistov.
Tvoja puška je tako tvoj najboljši prijatelj in primoran si, da skrbiš za njo po najboljših močeh, če jo uničiš to ponavadi pomeni tvojo smrt.

Tudi, če lepo delaš z njo se ti bo od časa do časa zataknila in ponavadi se naboj tako zagozdi v mehanizmu, da je treba vse skupaj razdreti, da lahko odstraniš zagozdeni naboj.
Nikjer ni tipke "R" in nato čakanja slabo sekundo. :D Tudi če zamenjaš šaržer ne bo nič pomagalo, kar je naboj zagozden v mehanizmu.
Moraš kar razpreti šotorsko platno in začeti razdirati puško. Delčkov ne moreš kar metati po tleh, ker boš mimogrede kaj izgubil :D , pa še če če vse zamažeš z prahom in kamenčki, mehanizem niti približno ne bo več deloval.
V realnosti torej en tak zastoj pomeni par minut dela.

Realnost je torej taka, da je najbolj od vsega treba paziti, da se ti orožje ne pregreje. Čim greš preko neke temperaturne meje, ni več vrnitve nazaj in orožje je zanič.
Rezultat je, da ti cel mehanizem popolnoma zariba ali pa ti lahko celo naboj eksplodira v cevi in ker vse skupaj držiš 5 cm stran od glave si lahko predstavljaš kaj se zgodi.

Če bi hotela biti igra realna, bi moral imeti poleg vsega še en "bar" za temperaturo.
10 sekund rafalnega streljanja in če ne prenehaš ostaneš brez puške. To je realnost.

Upoštevajte, da sem opisal daleč najbolj trpežno puško na svetu, ki se sploh ne pregreje ali zatakne tako hitro kot ostale. :D
Biti vojak ni nič kaj zabavno, tudi če povsem odmisliš, da lahko kakšna krogla zadane tudi tebe.

Highlag ::

@Izi
Tole si pa napisal, ko da bi prišel iz kakšne vojne:D.
Ranjenci tule pač obležijo, ker ni sanitetnikov. Trpečim olajšaš bolečino z malce svinca>:D Če pa ni drugega. Itak je sam igrica....:\

Tistih nekaj nabojev, ki sem izstrelil iz Kalašnika v Slo vojski ne more biti ravno merilo, se pa z rafali razen z kratkimi res ne strelja, ker zadeneš mogoče le nekoga, ki je tik pred tabo.

Mogoče bi lahko imeli še tipko za vzdrževanje puške, da se nebi toliko zatikala. Če bi puško čistil bi bilo ok, drugače pa bi bilo zatikanja več.
Never trust a computer you can't throw out a window

SKZero ::

a mi lahko kdo pove kaj bi bilo narobe z igro.
Nekaj časa sem jo igral, pa ni ni nič štekala, zdaj pa že nekaj dni mi vedno šteka pol pa na enkrat samo vse zašteka tak da moram samo še resetirati comp.imam core 2 duo e6400, asus p5b deluxe, petriot 1 gb 800mhz, ter ati radeon x1600pro

Nevem zakaj mi je začelo štekati, sem igro reinstaliral pa ni nič pomagalo.

Izi ::

SKZero, so samo tri možnosti zakaj ti je začelo štekat.
Ali si v igri premaknil kakšno nastavitev.
Ali si namestil kakšen nov ali noveši driver ali program, ki ti teče v ozadju.
Ali se ti je v računalniku kaj pokvarilo.

Za prve dve možnosti veš samo ti.
Za tretjo pa odpri računalnik in najprej preveri ali se vsi ventilatorji normalno vrtijo, ali niso hladilniki preveč zabasani z prahom, ker lahko se ti vse skupaj pregreva.
Potem testiraj RAM z Memtest programčkom in med igranjem igre imej v ozadju prižgan programček, ki ti bo beležil temperature, da boš videl ali se ti kaj pregreje.

Z nastavitvami tudi ne pretiravaj, ker tvoja grafična je precej uboga kar se tiče hitrosti pa tudi RAMa nimaš ravno na pretek.

Sama igra je ena najbolj zoptimiziranih zadnjih let, če ne kar najbolj, vidi se, da jo niso zaman pilili celih pet let, da sedaj lahko igramo tudi na zelo slabotnih računalnikih, pa je z vsemi nastavitvami na minimum še vedno videti odlična.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

cloud ::

jast sm opazil zakaj naj bi zatikal naboje moznosti so velike: - zaradi dezja - zaradi premal strelanja ino pa tisto k ma "condition" slab...to naj bi bli razlogi...

suntrace1 ::

Preigral do konca in dobil seveda "You wanna be rich" željo. Ne bi rekel da sem se ravno gnal za denar, sam pri teh cenah pokalic, si nor če nimaš vsaj 40 čukov za nakup.

Deus Ex pa še vedno ni presežen (razen v grafiki).

Poldi112 ::

Um, nisi preigral do konca ...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Highlag ::

Igra postane neigralna ko me teleportirajo iz nuklearke. Žal. Ne vem sicer zakaj, a gledam slideshow 2-3fps.
Never trust a computer you can't throw out a window

suntrace1 ::

Če se odvrti odjavna špica in te vrne v glavni meni, potem je konec. Verjetno pa si imel v mislih še alternativna konca, za katere moraš igrati malo dlje. Se mi nidal, bom raje prišparal za drugič.

Ni ravno ne vem kakšna revolucija kot se je govorilo, prej evolucija. Pričakoval sem več dinamike in daljšo zgodbo (ta mi je bila nekako brez suspenza), nekaj med Deus Ex-om in Far Cry-om. Ko bom imel spet čas za igre, bom naložil Deus Ex in High Definition Texture paket, ki se menda nahaja na Steamu, STALKER-ja pa ponovno šele ko bo cena rabljene 8800GTX padla na okoli 250€. X1900XT s 256MB rama se je kar pošteno namatrala na low nastavitvah pri resoluciji 1920x1200, medtem ko Doom3 in Far Cry na high tečeta bolj gladko kot hladno pivo na tak topel in sončen dan.

Tr0n ::

Kaj pa spilas na 1920x1200 oz. imas tak velik monitor. ;)

Poldi112 ::

>Se mi nidal, bom raje prišparal za drugič.

>Pričakoval sem več dinamike in daljšo zgodbo

Se ti ne zdi tole tako, malo protislovno? Hočeš daljšo zgodbo, a ne da se ti odigrati do konca?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

suntrace1 ::

Niti ne Poldi112, zame dolžina zgodbe ni enaka dinamiki.

M-XXXX ::

Ustavilo mi je v tistem laboratoriju kjer moraš odpret ena vrata (za prva vrata imam kodo 1243) za druga pa ne vem- tista vrata ki se tresejo (kaj pa me čaka na drugem koncu?)

Heavy ::

za vrati ni nič posebnega, samo malo so ustvarili bolj napeto vzdušje. kodo za ta vrata pa boš našel v neki podzemni dvorani, kjer je ena velika žwaw ki je ubila znanstvenika z kodo za vrata.

M-XXXX ::

Uno sem že ubil. Sam kode pa še zdaj ne vem0:)

Heavy ::

ja tam nekje bi mogu bit en znanstvenik, mu vzameš dlančnik in potem pogledaš kodo

M-XXXX ::

Že najdu0:)

M-XXXX ::


Tole je v labaratoriju 16, priti moram iz njega pa ne vem kje0:)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Heavy ::

Ja tam ko si ubil ono psi-pošast in dobil dokumente od Duha (Ghost) je nek jašek. Tam splezaš not.

M-XXXX ::

Pri Ghostu je jašek? Pri uni pošasti ki, ti kar neke valove pribija? Kako jo sploh ubiješ?

Heavy ::

KAKO SE KOGA UBIJE??? lol zakaj imaš kalašnik, granate, šibrovko? jaz sem se mu približal in ga ustrelil z bližine. če pa še imaš metalec granat na AK-ju bi morala biti situacija lažja.

alen_e ::

Zdravo!
Meni pa se ustavi v lab x-18, to je potem, ko pridem čez druga vrata, kjer morem vtipkat kodo.





Kaj morem naret. Prosim pomagajte.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Aggressor ::

Fentaj duhca, ki šiba okoli. Granate pomagajo.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Heavy ::

ha na istemu se je ustavil moj kolega pa mi težil po x-fire kako se odpre ona požarna vrata:|

M-XXXX ::

Ravno sem obrnu- moj konec je bil da si zaželi da je konec z Zone, in se pojavi v lepi hostici>:D
Predvidevam da je to napačen konec, zanima pa me kam naj grem za pravi konec in če lahko kje dobiš kašno dobro stalker obleko- tako kot jo imajo Expert-i,...

Ko sem se znebu AK streliva- sem ga imel malo veliko,....

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

M-XXXX ::

Malo sem brskal po netu in sem našel da moraš iti čez nek lab. Zdi se mi da sem našel pot do njega, vendar je zaklenjen (moral pa bi imeti nek dekoder ali nekaj podobnega, vendar ga nimam) A mi je možno priti v ta lab?

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Poldi112 ::

To smo že odgovorili v tej temi. Rabiš neko misijo, da se srečaš s stricem v brlogu od Streloka, da imaš potem kasneje misijo nekih v hoteli, ki ti omogoči pravi konec.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

xabre ::

A kdo ve kje so shranjene saved games?

Rotaidal ::

Mislim da v C:\Documents and Settings\All Users\Documents

SodVina ::

Se opravicujem, ce je bilo ze povedano, ampak kaj pomeni tista stevilka v mapi zgoraj levo, ki se venomer spreminja? (recimo na zadnjih dveh slikah v tej temi je 2 in 10). Nekako mi ne uspe ugotovit :|

thx
lp,
SodVina

CoolBits ::

Koliko ljudi je skener zaznal v tvoji bližini...

SodVina ::

ok, thx.
Se eno vprasanje:
Na voljo je en kup modifikacij za originalno igro. (modifikacije za realna imena in visje ali manjse cene orozij, voznje z avtomobili, izboljsane mape, itd.). Ali se vam zdi sploh smiselno uporabljat le-te? Ce je kdo igro obrnil z modi in brez, ali lahko pove, kaksen nacin igre je boljsi?

TechBeats ::

nou patch je uzuni 1.0.3, je kr neki izboljšav.
AciD TriP

Klemzz ::

ti save filetki ustanejo??? al morš tko k pr prejšnem patchu na novo začet... :\

TechBeats ::

nism sprobu k mi ne dela tok kul (če uporabljam dynamic lightning), sam sm pa prebral, da ostanejo ja. Ni tko k pr prejšnem patchu
AciD TriP

Codename_47 ::

Tole je neigralno z 1GB RAM-a :|

Urc ::

Pravijo da če počakaš 10-15 min da je:) .

_Prince_ ::

kje se bi doblo prvi patch za stalkerja k popravi baje tistega hrosca ko te posiljajo na misije za katere sploh se nisi dovolj mocan??

Jakka ::

Greš na google, vpišeš stalker, klikneš na 1. link in prideš na tole stran. :)
Potem pa samo še pod downloads izbereš patches in dolcukneš željeni patch.

_Enterprise_ ::

Mah, sem naložil 1.003 patch in zdej mi spet sence jebejo... prej je bilo vse lepo... že tretjič reinštaliram...

Bi mi lahko kdo poslal save game, od tam nekje, ko greš v red forest... pred njim...
Po možnosti, da ni nobene misije narejene od Freedom pa od Duty od une grupe assaultne...

Čist sm na konc z živci. Res. Pr navadnem špilu brez patchov je tolk enih problemov pri kvestih, enkrat tu kvestodajalec umre in si zajebal na celi črti, enkrat ti un znanstvenik ne da obleke...

Ma še kdo težave s patchi?

_Enterprise_ ::

Evo, rabim vašo pomoč!

V vseh benchmarkih, vključno s Stalkerjem, so z 8800 GTX dobili na 1600 X 1200 rezultate okoli 50 FPS, kar je popolnoma igrabilno.
GTS, mislim 320 Mb verzija bi mogla bit do 30 % počasnejša, a to ne drži pri meni.
V konzolo sem napisal rs_stats on in dobil čisto zgoraj v levem kotu fps-je. In bilo jih je od 15 do 32, na 1280 X 1020.

Tisti ljudje so pri testiranju uporabljali provesorje ekstrem, 6700 in 6600 ter okoli 2 giga rama. Sam imam Athlona X2 4200+ ter 1 giga rama.

Za RAM vem, da ne vpliva dost na FPS-je, ampak vseen. Je možno, da mi procesor bottlenecka, torej zadržuje moč grafične?

Aja, a so res ene velike razlike med tovarnami grafičnih kartic? Ker je velika razlika v ceni - sam imam Club3D-jevo, ki je kar dosti cenejša od XFX-ove. Vem, da je XFX-ova tovarniško navita, ampak, je drugače še kaj razlik v performansi?


[nevem, če tole spada sem, ampak iskanje mi ne povrne nobenih zadetkov o 8800 GTS v Strojni opremi]
««
5 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Igre
1889259016 (1305) oo7
»

Areal

Oddelek: Igre
83957 (3686) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)

Oddelek: Igre
206745 (6461) yayo
»

Kaj od tega se splaca spilat?

Oddelek: Igre
282975 (2975) damjan11
»

Najbolj pričakovane igre leta 2007

Oddelek: Igre
403292 (2319) opeter

Več podobnih tem