» »

mcdonalds/kitajska

mcdonalds/kitajska

krefi ::

pozdravljeni
sicer je tama malce nenavadna ampak do sedaj sem use stvari ki so me zanimale in jih na spletu nisem zasledil nasel tukej. torej zanimajo me dve omake kako se pripravijo doma kajti nor sem na sladko kislo omako v mc-ju ter tisto v kitajski ze veckrat sem iskal kako se jih pripavi doma samo na spletu nisem nasel tocnega recepta. zato me zanima ce ga kdo ve in bi bil toliko prijazn da ga napise tukej oz. kopira link kjer bi nasel recept.
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

NikolormousB ::

Za osnovno sladko kislo omako:

Kupi ananasov kompot. Tekočino zlij v posodo. Dodaj 2 jedilni žlici sladkorja, 2 jedilni žlici kisa (če imaš rižev kis, sicer pa navaden beli kis tudi dela). V skodelici zmešaj 2 jedilni žlici koruznega škroba (Gustin) in 2 žlici vode, oz. toliko, da lahko narediš lepo zmes brez grudic.

V kozici pogrej ananasov sok, sladkor in kis da zavre, malo pokuhaj in mešaj, da kristali sladkorja izginejo. V vrelo tekočino zlij koruzni škrob in mešaj, dokler se vse skupaj ne zgosti (kakšno minuto ali dve).

Po želji lahko ananasovem soku dodaš malo sojine omake, žlico kečapa, omako iz ostrig.

To je vsa znanost.


Če želiš narediti sladko kislega piščanca je precej pomembno tudi, kako pripraviš meso.

- Nareži piščanca na poljubno velike kocke.
- S skledi zmešaj 1 jajce s koruznim škrobom in ščepcem soli, malo vode ter pol čajne žličke pecilnega praška. Toliko, da nastane dokaj gosto in gladko testo za cvrtje (mora biti tekoče ampak toliko gosto, da ne steče iz mesa).
- V testo streseš piščanca in dobro premešaš, da je vsak kos lepo prekrit s testom. Pustiš da malo stoji.
- V kozici segreješ za 2, 3 prste olja in v razgretem olju ocvreš piščanca. Super je, da daš vsak kos posebej v ponev, da v olju ni odvečnega testa. Cvreš par minut, toliko, da dobi lepo zlato barvo.

Ponev dobro razgreješ. Vliješ žlico olja (sezamovo olje je super, da značilen okus, sicer pa tudi navadno naredi svoj job). V ponvi na hitro prepražiš narezano zeleno in/ali rdečo papriko ter kocke ananasa iz kompota (po potrebi narežeš na manjše kose).

Vliješ v ponev mešanico za sladko kislo omako od zgoraj, pokuhaš, da škrob naredi svoje delo in se omaka zgosti. Dodaš ocvrtega piščanca in dobro premešaš, da omaka prekrije meso in zelenjavo.

Serviraš na kuhanem rižu.

Magic1 ::

En recept si že dobil. Drugače pa je youtube.com tvoj prjatu. Verjetno ne boš našel tuje hrane, za katero ne bo recepta gor.
Magic

LenartB ::


crazyLIKEme ::

Jaz sem sladko-kislo delala tudi po zgornjem receptu, samo nisem uporabila škroba, sem pa dodala limonino marmelado. :)
http://crazyl1keme.deviantart.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj vse znate skuhati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5410541 (9128) STASI
»

Vok in stir-fry (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6716661 (14262) Brane22
»

Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8722654 (21003) ales85
»

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

Oddelek: Sedem umetnosti
2213934 (10025) St@jler
»

Jetamova mala šola kuhanja

Oddelek: Loža
314986 (4075) Mercier

Več podobnih tem