Forum » Kaj kupiti » Kateri kombinirani bojler na elektriko in drva?
Kateri kombinirani bojler na elektriko in drva?
k4vz0024 ::
Iščem kopalniški bojler na elektriko in drva. Ima kdo izkušnje s prve roke, da bi mi ga lahko priporočil?
Stric Google da zelo omejeno število takšnih bojlerjev.
Tx
Stric Google da zelo omejeno število takšnih bojlerjev.
Tx
gorjanc ::
Mogoče ker nikomur ni jasno kaj sploh rabiš.
Mogoče bojler z ogrevalno kačo in električnim grelcem?
Mogoče bojler z ogrevalno kačo in električnim grelcem?
Assass1n ::
Ne, obstaja takšen kot nek gašperček(upam da vsaj to veš kaj je) spodaj zakuriš in pogreje vodo v njem in imaš za tuš/kuhinjo... Vendar to se skoraj ne uporablja več, ker je cena elektrike tako nizka.
Žal ti konkretnega ne znam priporočat.
Žal ti konkretnega ne znam priporočat.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
FrRoSt ::
Ponavadi se to ravno ne kombinira. :) Se lahko uporablja kot možna alternativa. Ne (pa) v isti izvedbi.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Magic1 ::
A resno ima še danes nekdo voljo in čas, da zakuri ogenj za segret 80l vode?!? Kaj pa dodatne dimniške storitve? Raje kupi samo na elektriko in segrej vodo v cenej tarifi ter porabi manj tople vode.
Magic
FrRoSt ::
Rabim temu podobno:
Le, da je ceneje:)
Poglej, koliko je navaden bojler, samo električen, pa boš videl, koliko lahko dobiš ceneje.
A resno ima še danes nekdo voljo in čas, da zakuri ogenj za segret 80l vode?!? Kaj pa dodatne dimniške storitve? Raje kupi samo na elektriko in segrej vodo v cenej tarifi ter porabi manj tople vode.
Upokojenci.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FrRoSt ()
k4vz0024 ::
Na drva zato, ker jih imamo.
Na elektriko pa za to, ker se včasih mudi.
Prvotno sem imel plan, da bi obstoječo peč, ki je kombinirana zamenjal z novo. Dolgo časa nismo dobili grelca in termostata.
Sedaj to imamo.
Vendar me zanima, kako naj grelec varno vgradim. Grelec prid z vrha navzdol in se privije. Sedaj je na tem mestu kovinski zamašek z navoji. Zanima me, če v primeru, da je zarjavet za probat, da se našprica WD 40 ali kaj drugega in počaka nekaj dni?
Predvidevam, da moram glavni ventil za vodo v stavbi zapreti in iztočiti vodo iz bojlerja. Potem šele odviti kovinski čep. Drugače bi ga verjetno zaradi pritiska dobil v glavo. Ali rabim še kašno tesnilno sredstvo, ki ga navijem okoli navojev? Za vse nasvete se vnaprej zahvaljujem.
Na elektriko pa za to, ker se včasih mudi.
Prvotno sem imel plan, da bi obstoječo peč, ki je kombinirana zamenjal z novo. Dolgo časa nismo dobili grelca in termostata.
Sedaj to imamo.
Vendar me zanima, kako naj grelec varno vgradim. Grelec prid z vrha navzdol in se privije. Sedaj je na tem mestu kovinski zamašek z navoji. Zanima me, če v primeru, da je zarjavet za probat, da se našprica WD 40 ali kaj drugega in počaka nekaj dni?
Predvidevam, da moram glavni ventil za vodo v stavbi zapreti in iztočiti vodo iz bojlerja. Potem šele odviti kovinski čep. Drugače bi ga verjetno zaradi pritiska dobil v glavo. Ali rabim še kašno tesnilno sredstvo, ki ga navijem okoli navojev? Za vse nasvete se vnaprej zahvaljujem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toplotna Črpalka Sanitarna Voda (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5788 (584) | Magic1 |
» | Kateri bojler?Oddelek: Loža | 9162 (4468) | Djole |
» | Ogrevanje sanitarne vode (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31512 (18222) | energetik |
» | nakup bojlerjaOddelek: Loža | 21042 (17803) | Spock83 |
» | Toplotna črpalka za vodo (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 19990 (17767) | mn |