Forum » Na cesti » Skiro električni
Skiro električni
Temo vidijo: vsi
woroh4 ::
Ne sodi števcev po sebi
Jih ne. Dejstvo je da sem ti povedal resnico, števec ki je že tovarniško vgrajen v sam skiro pa kaže cca 2 km/h preveč.
Če jih pravilno nastaviš, števci kažejo natančnejšo vrednost kot gps.
Na factory skiroju iz tovarne števec kaže 3 km/h preveč. Legalne možnosti nastavljanja števca NI!
razen če gre za čunga lunga števce.
Števec ni nič posebaj, števec je v aplikaciji ki se prek skiroja poveže z bluetoothom.
49106 ::
Govoriva o števcih na splošno in ne o teh na kitajskih skirojih. Kolega ima na skiroju števec posebej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Po GPS-u gre isto (telefon). Sem sprobal vse kar se da, ko sem ga kupil. Vključno z ogromno nastavitvami FW.
Pri meni in pri prijatelju ne.
Da bi pa odklenjen šel smo 30km/h je pa možno, če si odklenil samo hitrost, ne pa tudi povečal max moči. Kar je pa nekako neumno.
Moć sem povečal na 850 W, kar je na meji še varne povečave moči. Kaj več in reskiraš da se ti skuri matična.
Govoriva o števcih na splošno in ne o teh na kitajskih skirojih. Kolega ima na skiroju števec posebej.
Najbolj prodajani skiroji Xiaomi nimajo števca posebaj. Check:
https://www.mimovrste.com/smart-sport/x...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: woroh4 ()
Ne posplošuj preveč, če pa misliš točno določeno zadevo, potem takoj to povej, da ne ugotavljava tega z xy prispevki.
Sicer pa brezveze se prerekamo za te 2 km/h, moj point je bil da : "Moj point je bil da tudi odklenjen ne gre bistveno hitreje kot pa zaklenjen.". Hitrost če je gor odrasel človek je cca 30 km/h. plus kilometer gor alpa dol.
Vsi skiroji pod 1000 €, kar je 95 % vseh prodanih skirojev nima števca posebej in gre okoli maks 30 km/h odklenjen, oziroma 25 km/h zaklenjen.
Ne posplošuj preveč, če pa misliš točno določeno zadevo, potem takoj to povej, da ne ugotavljava tega z xy prispevki.
Vsi skiroji pod 1000 €, kar je 95 % vseh prodanih skirojev nima števca posebej in gre okoli maks 30 km/h odklenjen, oziroma 25 km/h zaklenjen.
Zgodovina sprememb…
Verjamem, da je temu tako. Moja kolega imata takšnega, ki se pelje nad 50km/h. Plačala sta ga 1500 eur in 2000 eur.
Zgodovina sprememb…
Kdo pa da 2 jruja za skiro? Kot sem povedal, skiroji za 2000 EUR so redka zadeva, veliko večino predstavljajo skiroji kot so Xiaomi M465, M365 pro, Nineboot in podobni do 1000 EUR, katerih hitrost je cca 30 km/h ko jih odkleneš, drugače pa 25 km/h.
Zgodovina sprememb…
Logično, tisto so že nišni produkti. Priznam, da letijo, sploh ko nastaviš na maksimalno moč.
Ponavadi tisti, ki so izgubili izpit za avto ali pa ga sploh niso naredili in niso več najmlajši.
Kdo pa da 2 jruja za skiro? Kot sem povedal, skiroji za 2000 EUR so redka zadeva
Ponavadi tisti, ki so izgubili izpit za avto ali pa ga sploh niso naredili in niso več najmlajši.
Zgodovina sprememb…
Tukaj imaš, lažnivec:
Zato ker je že 30 km/h kolikor gre odklenjen Xiaomi na robu fizičnih zmogljivosti za Slovenske pločnike.
Na robu zmogljivosti za slovenske pločnike
Aja, pa slovenske se piše z malo ;)
Lažnivec si ti, ne jaz. Ob dveh zjutraj se pa res ne mislim ukvarjati s slovnico, pa čeprav sem jo imel 5 v gimnaziji. TTi SlovaNACI.
Zgodovina sprememb…
reeves ::
Sicer pa brezveze se prerekamo za te 2 km/h, moj point je bil da : "Moj point je bil da tudi odklenjen ne gre bistveno hitreje kot pa zaklenjen."
To se strinjam. Že veter ali manjši naklon vpliva.
Verjamem, da je temu tako. Moja kolega imata takšnega, ki se pelje nad 50km/h. Plačala sta ga 1500 eur in 2000 eur.
ECO 9 in ECO 10 sta precej popularna trenutno. Že dva kolega jih imata. Me rajca devetka.
34km/h.
Ne, navaden M365 gre 30 km/h če si bolj lahke sorte, če ne pa 28 do 29 km/h. Sprobano.
No, jaz sem sprobal navadnega in proja in oba sta šla 34km/h pa imam 110kg. Je pa navadnemu prej padla hitrost.
Sta šla kurac 34 km/h, morda po števcu (ne pa resnična hitrost), pa še to samo če si imel srečo da si zaradi tolernc pri motorju dobil motor z malenskost več obrati. In enkrat pišeš da sta šla 34 km/h, nato pa takoj naslednji stavek zanikaš prvo trditev in praviš da je navadnemu precej padla hitrost. Še sam ne veš kaj pišeš.
ECO 9 in ECO 10 sta precej popularna trenutno. Že dva kolega jih imata. Me rajca devetka.
Sicer sploh nisem fasciniran nad skiroji, ampak ta dva sta cenovno zelo dostopna, ponujata pa ogromno.
Tukaj imaš, lažnivec:
Zato ker je že 30 km/h kolikor gre odklenjen Xiaomi na robu fizičnih zmogljivosti za Slovenske pločnike.
Na robu zmogljivosti za slovenske pločnike
Aja, pa slovenske se piše z malo ;)
Lažnivec si ti, ne jaz. Ob dveh zjutraj se pa res ne mislim ukvarjati z slovnico, pa čeprav sem jo imel 5 v gimnaziji. TTi SlovaNACI.
Praviš, da si imel slovnico 5, ne znaš pa pravilno uporabljati predloga s/z?
Zgodovina sprememb…
Če jo imata ravno po naključju dva kolega to ne pomeni da sta popularna. Prodajne številke kažejo da je Xioami M365 najbolj prodajan električni skiro na svetu. Ko pa greš po ljubljani pa mogoče na vsake 30 Xiaomi/Nineboot in podobnih skirojev srečaš kakšnega ECO 9 in ECO 10.
Praviš, da si imel slovnico 5, ne znaš pa pravilno uporabljati predloga s/z?
Ja sem imel in znam kadar hočem (pišem za spise/članke/poročila/seminarske). Zdele ob dveh ponoč se mi pa jebe.
Zgodovina sprememb…
Sta šla kurac 34 km/h, morda po števcu (ne pa resnična hitrost), pa še to samo če si imel srečo da si zaradi tolernc pri motorju dobil motor z malenskost več obrati. In enkrat pišeš da sta šla 34 km/h, nato pa takoj naslednji stavek zanikaš prvo trditev in praviš da je navadnemu precej padla hitrost. Še sam ne veš kaj pišeš.
Imaš kar nekaj težav, a ne? Z branjem, razumevanjem.
Če bi vsaj bral kaj pišem, bi videl, da sem napisal "PREJ padla hitrost" in ne precej.
Ne znaš brat, nekaj bluziš o 119km. Pejd raje spat.
Imaš kar nekaj težav, a ne? Z branjem, razumevanjem.
Niti podrazno. Nimam ne težav z branjem, ne z razumevanjem.
Če bi vsaj bral kaj pišem, bi videl, da sem napisal "PREJ padla hitrost" in ne precej.
Slabo se izražaš-
Ne znaš brat, nekaj bluziš o 119km. Pejd raje spat.
Znam brat, ne bluzim. Številka ki piše pri imenu Reeves je natanko 119 km. Slika ne laže.
Zgodovina sprememb…
No kakorkoli, brezveze da se kregamo sredi noči. Jutri je nov dan.
Zgodovina sprememb…
Še podvprašanje. Tisti, ki električni skiro že imate - kolikšna je (ocenjena) večinska hitrost potujočih pred vami?
S kolikšno hitrostjo jih prehitite?
Jaz vozim 30km/h na 365Pro in prehitim vse skiroje in kolesarje (razen sem in tja se najde kakšen jype).
Skiroji vozijo 25km/h, kolesarji večinoma še manj...okrog 20km/h.
Evo tukaj si jasno napisal da voziš 30 km/h. TI si sam tako rekel. Torej ali si lagal takrat, ali pa lažeš sedaj. Link do tvojega posta kjer si priznal da je hitrost 30 km/h:
https://slo-tech.com/forum/t708648/p681...
Znam brat, ne bluzim. Številka ki piše pri imenu Reeves je natanko 119 km. Slika ne laže.
In kaj ima Reeves veze z mojim skirojem??? To je moj nick na ST.
Precej manjhna verjetnost je da si je kdo dal identično ime kot pa je tvoje ime na Slotechu.
Zgodovina sprememb…
Voziti 30km/h ne pomeni, da je takšna tudi najvišja hitrost.
P.S. Zanimivo, da eden in edini (Keanu?) Reeves zahaja na ST.
Zgodovina sprememb…
Evo tukaj si jasno napisal da voziš 30 km/h. TI si sam tako rekel. Torej ali si lagal takrat, ali pa lažeš sedaj.
Nobenkrat. Sprobal sem vse, nisem pa pustil max. nastavitev. Hitrost v FW je na 32km/h, kar da 30km/h končne. Power constant je pa na 45. Max. naj bi bila nekje 35, stock pa je 53 mislim.
Jep, ne razumeš. Samo pametnega se delaš.
Evo tukaj si jasno napisal da voziš 30 km/h. TI si sam tako rekel. Torej ali si lagal takrat, ali pa lažeš sedaj.
Nobenkrat. Sprobal sem vse, nisem pa pustil max. nastavitev. Hitrost v FW je na 32km/h, kar da 30km/h končne. Power constant je pa na 45. Max. naj bi bila nekje 35, stock pa je 53 mislim.
Jep, ne razumeš. Samo pametnega se delaš.
Ne drži. Vse razumem gre samo za to da realna hitrost (ne po števcu ampak v realnosti) je okoli 30 km/h. Pride pa do malenkostne variacije in če imaš srečo dobiš motor ki ima malenkost boljši KV rating (obrate na volt) in tako pride ko kakšnega 1 k/h odstopanja. Do te variacije pride ker kitajci ne navijejo popolnoma isto žice na vsak motor, ampak je lahko pri enem skiroju pac centimetrov več, na enem pa manj.
Sploh pa dajmo se spomniti kako je sploh prišlo do te debate:
1. Messiah je impliciral da skiroji na splošno gredo 50 do 60 km/h.
2. Povedal sem mu da velika večina skirojev gre 25 km/h ker je toliko omejitev po zakonu.
4. Messiah je kot izgovor privlekel da ga lahko odkleneš (in gre pol kao 50 do 60 km/h?! To v oklepaju sicer ni direktno rekel, je pa impliciral).
5. Povedal sem mu da hitrost tudi ko ga odkleneš ni bistveno višja in je pri odklenjenem skiroju okoli 30 km/h (kar je daleč od tistih njegovih 50 do 60 km/h).
Dajte bolje sledit debati.
Zgodovina sprememb…
Precej manjhna verjetnost je da si je kdo dal identično ime kot pa je tvoje ime na Slotechu.
Se pravi si pametoval na pamet. No, zgrešil si
Sploh ne uporabljam Dashboarda. Ga nikoli nisem. Danes sem se po zelo dolgem času sploh povezal na skiro.
Ja, dejansko je bil Keanu povod za moj nick. Zaradi Matrice Sem bil čisto nor nanjo.
Se pravi si pametoval na pamet. No, zgrešil si ;)
Seveda nisem. V takšna naključja pač ne verjamem.
Sploh ne uporabljam Dashboarda. Ga nikoli nisem. Danes sem se po zelo dolgem času sploh povezal na skiro.
Saj ti verjamemo. /s
Sicer pa sliko sem pripel že včeraj, to da si šel odgovarjati na moje poste in na sliko tudi kliknil nisi pa samo kaže kakšen ignorant si.
Zgodovina sprememb…
Ne drži.
Prav imaš. Priznam vse. Nikoli ni šel več kot 30km/h, imam 119km total, nastavitve v FW imam.... ne vem, ti mi povej.
Če ti tako praviš, potem je tako in konec
Pa pridi preverit osebno, če imaš željo. Če si iz Ljubljane samo reci kje se dobiva. Se konektaš pa vidiš sam.
Saj ti verjamemo. /s
A ti res misliš, da se obremenjujem s tem, če mi verjameš ali ne.
Vidim, da tebi ne da miru, pa sem ti ponudil osebno preverbo.
Sicer pa sliko sem pripel že včeraj, to da si šel odgovarjati na moje poste in na sliko tudi kliknil nisi pa samo kaže kakšen ignorant si.
Saj sem videl sliko in prebral kaj si ti napisal. In ti odgovoril, da se motiš.
In to je sedaj tako težko preboleti
4. Messiah je kot izgovor privlekel da ga lahko odkleneš (in gre pol kao 50 do 60 km/h?! To v oklepaju sicer ni direktno rekel, je pa impliciral).
1. Povedal sem, da se nekateri vozijo s takšno hitrostjo. Kako si prišel do tega, da sem impliciral očitano, veš samo ti.
4. Pri tej točki si se grdo zlagal in to kar dvakrat. Nisem rekel, da ga lahko odkleneš, niti da gre odklenjen pol kao 50-60.
Ne vem, kaj ti dogaja, da si tako narobe razumel.
Zgodovina sprememb…
Ne drži.
Prav imaš. Priznam vse. Nikoli ni šel več kot 30km/h, imam 119km total, nastavitve v FW imam.... ne vem, ti mi povej.
Če ti tako praviš, potem je tako in konec
Pa pridi preverit osebno, če imaš željo. Če si iz Ljubljane samo reci kje se dobiva. Se konektaš pa vidiš sam.
Saj ti verjamemo. /s
A ti res misliš, da se obremenjujem s tem, če mi verjameš ali ne.
Vidim, da tebi ne da miru, pa sem ti ponudil osebno preverbo.
Saj sem videl sliko in prebral kaj si ti napisal. In ti odgovoril, da se motiš.
In to je sedaj tako težko preboleti
Ni potrebe po srečanju (nisem gej, zaštihan pa tudi nočem bit), lahko po posnameš video za dokaz. Povedal sem samo da obstaja majhna možnost (ne ničelna tho) da bi tako uporabnik Slotecha z imenom "Reeves" in uporabnik aplikacije z istim imenom imela oba dva M365 skiro. Možnost za to je relativno majna, vendar ne ničelna in to drži (ta stavek drži in se ne motim niti slučajno).
1. Povedal sem, da se nekateri vozijo s takšno hitrostjo. Kako si prišel do tega, da sem impliciral očitano, veš samo ti.
4. Pri tej točki si se grdo zlagal in to kar dvakrat. Nisem rekel, da ga lahko odkleneš, niti da gre odklenjen pol kao 50-60.
Ne, nobenkrat se nisem zlagal. 1. Si impliciral ker si na mojo splošno izjavo "Noben ne gre po pločniku 60 km/h, saj je to skoraj nemogoče v praksi, poleg tega so skiroji omejeni na 25 km/h.", kar se smatra da je večina skirojev omejenih na 25 km/h izpodbijal z "Ne prbiji, model. + specifikacije za nek izjemno drag in hiter skiro ki je IZJEMA". Ker si izpodbijal se lahko upravičeno smatra da se ne strinjaš z dejstvom da je večina skirojev omejenih na 25 km/h in tu se seveda motiš (in dejansko je večina res omejena na toliko ker je toliko zakonska omejitev). 4. Lagala sta skupaj z reveezem z naslednjo izjavo "90% skirojev gre hitreje od 25km/h ampak imajo blokado, ki je ni težko obiti. Tudi jaz sem jo." Kar implicira kot da je hitrost bistveno višja po odstranitvi blokade, kar pa ni res. Gre 5 km/h več po ostranitvi blokade, vse skupaj okoli 30 km/h. 30 km/h je cirka podobno kot 25 km/h, vsekakor pa niti približno ni podobno 60 km/h. To izjavo je seveda izrekel reeves, ti pa jo nisi negiral, kar pomeni da se implicitno z njim strinjaš.
Zakaj torej ni možno voziti 60km/h po pločniku?
Japajade. S kolesom sem se že peljal hitreje po pločniku, se pa s skirojem na elektromotor ne moreš.
Nič japajade. Očitno ne veš da ima kolo velika kolesa, skiro pa mala. Razlika pri peljaju na pločnikih je ogromna, ker je tudi razlika v velikosti koles ogromna. Večje kot je kolo bolj blaži neravnine, zadeva pa gre eksponentno gor. 60 km/h po slovenskih pločnikih z majhnimi kolesi skiroja je misija nemogoče, vsaj če govorimo o redni vožnji, ne pa nekaj sekund. Gor in dol, robniki, udarne jame, pesek, jaški ipd. Boš kaj hitro na urgenci.
Zgodovina sprememb…
Snegec ::
Od kdaj pa je zakon sprejet? Govorilo se je, da je predlogih za sprejetje..
Prejšnji teden v četrtek je bilo na SLO1 TV oddaja o Električnih skirojih (okoli 17te ure), kjer je predstavnik Policije povedal, da je vožnja s kakršnimkoli električnim eno-slednim vozilom trenutno še nezakonito na javnih površinah in se kršiteljem lahko izda globa 500 €. Govoril je tudi predstavnih Ministrstva za Promet, pa tudi ni povedal nič potrdljivega.
Za kogarkoli je spraševal kater skiro je bil, bil je Segway ES1, ampak po mojih izkušnjah je vseeno kakšen skiro imaš in za kolko denarja. Če ga ne uporabljaš v nekih mejah normale, bodo prej ali slej šli deli zaradi prekomernih obremenitev.
Prejšnji teden v četrtek je bilo na SLO1 TV oddaja o Električnih skirojih (okoli 17te ure), kjer je predstavnik Policije povedal, da je vožnja s kakršnimkoli električnim eno-slednim vozilom trenutno še nezakonito na javnih površinah in se kršiteljem lahko izda globa 500 €. Govoril je tudi predstavnih Ministrstva za Promet, pa tudi ni povedal nič potrdljivega.
Za kogarkoli je spraševal kater skiro je bil, bil je Segway ES1, ampak po mojih izkušnjah je vseeno kakšen skiro imaš in za kolko denarja. Če ga ne uporabljaš v nekih mejah normale, bodo prej ali slej šli deli zaradi prekomernih obremenitev.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
Zakon je bil že sprejet, veljati pa začne od objave v uradnem listu (še kakšen teden verjetno).
https://www.rtvslo.si/slovenija/nizje-k...
Očitno je da ta policaj nima pojma! Skiro po ta stari zakonodaji spada med posebna prevozna sredstva, katera je dovoljeno uporabljati "le na pločnikih, poteh za pešce in kolesarskih poteh ter na območjih za pešce in območjih umirjenega prometa".
Citiram zakon:
(1) Posebna prevozna sredstva se smejo v cestnem prometu uporabljati le na pločnikih, poteh za pešce in kolesarskih poteh ter na območjih za pešce in območjih umirjenega prometa, odvisno od njegove velikosti. Uporabniki posebnih prevoznih sredstev ne smejo ovirati ali ogrožati pešcev in kolesarjev. Način in hitrost gibanja morajo prilagoditi razmeram v prometu, njihova hitrost pa ne sme preseči največje hitrosti, s kakršno se lahko gibljejo pešci.
Seveda pa zakon ne definira koliko je "največja hitrost s katero se LAHKO gibljejo pešci". Slovenska sodna praksa tekače obravnava kot pešce, najvišja hitrost s katero se lahko (se je zmožen) gibati pešec pa je 45 km/h (svetovni rekord v šprintu).
https://zakonodaja.com/zakon/zprcp/97-c...
To je seveda ta star zakon ki bo veljal še kakšen teden do objave v uradnem listu. Ta nova zakonodaja pa skiroje definira posebaj. Tako po ta stari, kot po ta novi zakonodaji skiroji SO dovoljeni.
Prejšnji teden v četrtek je bilo na SLO1 TV oddaja o Električnih skirojih (okoli 17te ure), kjer je predstavnik Policije povedal, da je vožnja s kakršnimkoli električnim eno-slednim vozilom trenutno še nezakonito na javnih površinah in se kršiteljem lahko izda globa 500 EUR.
Očitno je da ta policaj nima pojma! Skiro po ta stari zakonodaji spada med posebna prevozna sredstva, katera je dovoljeno uporabljati "le na pločnikih, poteh za pešce in kolesarskih poteh ter na območjih za pešce in območjih umirjenega prometa".
Citiram zakon:
(1) Posebna prevozna sredstva se smejo v cestnem prometu uporabljati le na pločnikih, poteh za pešce in kolesarskih poteh ter na območjih za pešce in območjih umirjenega prometa, odvisno od njegove velikosti. Uporabniki posebnih prevoznih sredstev ne smejo ovirati ali ogrožati pešcev in kolesarjev. Način in hitrost gibanja morajo prilagoditi razmeram v prometu, njihova hitrost pa ne sme preseči največje hitrosti, s kakršno se lahko gibljejo pešci.
Seveda pa zakon ne definira koliko je "največja hitrost s katero se LAHKO gibljejo pešci". Slovenska sodna praksa tekače obravnava kot pešce, najvišja hitrost s katero se lahko (se je zmožen) gibati pešec pa je 45 km/h (svetovni rekord v šprintu).
To je seveda ta star zakon ki bo veljal še kakšen teden do objave v uradnem listu. Ta nova zakonodaja pa skiroje definira posebaj. Tako po ta stari, kot po ta novi zakonodaji skiroji SO dovoljeni.
Zgodovina sprememb…
Mare2 ::
Od kdaj pa je zakon sprejet? Govorilo se je, da je predlogih za sprejetje..
Zakon (spremembe) so bile že sprejete, ni pa še objavljeno v Uradnem listu. Veljati začne 15 dan po objavi.
97.a člen je objavljen tudi na FB skupini Električni skiro Slovenja. Tam najdeš tudi nekaj komentarjev na to temo.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Gregor P ::
Naj ponovim, da je po stari zakonodaji policistka voznika e-skiroja oglobila, ker je vozil po kolesarski stezi (ker je bil mnenja, da je tako najbolj varno za vse udeležence prometa) in da ga ne bi, če bi vozil po kolesarski poti, ali tudi po pločniku čez prehod za pešce ipd.; do tega pa je prišlo le zaradi tega, ker je bila nesreča, ko je voznik avtomobila trčil v njega in je potem pač vsem potalala kazni. Ironično bo sedaj po novi zakonodaji ravno obratno lahko vozil po kolesarski stezi, ali pa bo oglobljen
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
predi ::
Zakon je bil že sprejet, veljati pa začne od objave v uradnem listu (še kakšen teden verjetno).Policist je kar prav povedal, nekateri samo površno berete zakon (citirati bi moral peti odstavek). To je bilo v tej temi že razčiščeno. Do objave nove novele v UL je uporaba motoriziranih posebnih prevoznih sredstev, ki so zmožna preseči hitrost gibanja pešca, v cestnem prometu prepovedana.
Prejšnji teden v četrtek je bilo na SLO1 TV oddaja o Električnih skirojih (okoli 17te ure), kjer je predstavnik Policije povedal, da je vožnja s kakršnimkoli električnim eno-slednim vozilom trenutno še nezakonito na javnih površinah in se kršiteljem lahko izda globa 500 EUR.
To je seveda ta star zakon ki bo veljal še kakšen teden do objave v uradnem listu. Ta nova zakonodaja pa skiroje definira posebaj. Tako po ta stari, kot po ta novi zakonodaji skiroji so dovoljeno.
Ne, nobenkrat se nisem zlagal. 1. Si impliciral ker si na mojo splošno izjavo "Noben ne gre po pločniku 60 km/h, saj je to skoraj nemogoče v praksi, poleg tega so skiroji omejeni na 25 km/h.", kar se smatra da je večina skirojev omejenih na 25 km/h izpodbijal z "Ne prbiji, model. + specifikacije za nek izjemno drag in hiter skiro ki je IZJEMA".
Bralno razumevanje mu dela hude težave.
Seveda sem izpodbijal izjavo, da noben ne gre po pločniku 60km/h, s takšnim skuterjem, ki gre 60km/h. Vidim, da si zelo omejen.
poleg tega so skiroji omejeni na 25 km/h.", kar se smatra da je večina skirojev omejenih na 25 km/h
Ne, Koko, iz te izjave se sklepa, da so vsi skiroji omejeni na 25 km/h
Zgodovina sprememb…
Policist je kar prav povedal
Ne ni! Niti podrazno.
nekateri samo površno berete zakon
Ne pa ga ne. Samo nekateri imamo zmožnost razumevanja, nekateri je pa nimate. Peti odstavek pravi da ni dovoljeno samo če PRESEGAŠ hitrost gibanja pešcev, če si pod hitrostjo gibanja pešcev je DOVOLJENO.
"(5) Uporaba posebnih prevoznih sredstev, ki jih poganja motor, in ki presegajo hitrost gibanja pešcev (gokart, motorne sani, miniaturna motorna vozila ipd.), v cestnem prometu ni dovoljena. Izjemoma je dovoljena uporaba motornih sani v cestnem prometu, če je to potrebno za reševanje človeških življenj ali premoženja, preprečitev ali odpravo velike materialne škode ali odpravo posledic onesnaženja okolja. V takih primerih sme v skladu s prometnimi pravili, ki se uporabljajo za vožnjo motornih vozil, upravljati motorne sani oseba, ki sme voziti motorno vozilo."
To je bilo v tej temi že razčiščeno.
Je bilo in očitno še vedno nisi razumel.
Do objave nove novele v UL je uporaba motoriziranih posebnih prevoznih sredstev, ki so zmožna preseči hitrost gibanja pešca, v cestnem prometu prepovedana.
NE! NE če "so zmožna preseči hitrost gibanja pešca" ampak "ki presegajo hitrost gibanja pešcev". Hitrosti gibanja pešcev zakon ne definira. Prav tako zakon ne obravnava posebaj tekača. Slovenska sodna praksa tekače obravnava kot pešce, najvišja hitrost s katero se lahko (se je zmožen) gibati pešec pa je 45 km/h (svetovni rekord v šprintu). Za zakon je tekač=pešec. Skiro torej ne presega hitrosti pešca, torej je dovoljen.
Zgodovina sprememb…
Seveda sem izpodbijal izjavo, da noben ne gre po pločniku 60km/h, s takšnim skuterjem, ki gre 60km/h. Vidim, da si zelo omejen.
Ne mi ne. Ravno obratno je, tebi dela težave bralno raumevanje.. "Noben ne gre po pločniku 60 km/h, saj je to skoraj nemogoče v praksi," se nanaša na to da v praksi noben ne vozi po pločniku 60 km/h. Teoretično je možno, v praksi pa ne.
Samo če si bralno nepismen. "poleg tega so skiroji omejeni na 25 km/h." Skiroji so po zakonu omejeni na 25 km/h, in velika večina tudi je, če je več pač ni legalno.
Eh. Piši kar želiš, tako bo čez par dni nepomembno.
No, dejstvo je da nimaš prav. Je pa res da bo čez par dni ko bo začel veljati nov zakon to res nepomembno. Je pa dejstvo da slovenska sodna praksa tekača obravnava kot pešca, linki do sodnih praks so bili v tej temi že objavljeni pred kakšnim letom.
Zgodovina sprememb…
Ne mi ne. Ravno obratno je, tebi dela težave bralno raumevanje.. "Noben ne gre po pločniku 60 km/h, saj je to skoraj nemogoče v praksi," se nanaša na to da v praksi noben ne vozi po pločniku 60 km/h. Teoretično je možno, v praksi pa ne.
Kako, da ne, če sta se vsaj moja dva prijatelja peljala toliko po pločniku.
Aha pa trava je vijolična kajne? Daj no mir. Je očitno da skiro še nisi peljal po pločniku.
Zgodovina sprememb…
Očitno je kvečjemmu to, da se nisi peljal z resnim skirojem.
Ne sodi drugih po sebi. Dokazal sem, da niso vsi skiroji omejeni na 25 km/h, pika.
Nihče ne vozi čez omejitev
Samo če si bralno nepismen. "poleg tega so skiroji omejeni na 25 km/h."
Ne sodi drugih po sebi. Dokazal sem, da niso vsi skiroji omejeni na 25 km/h, pika.
Skiroji so po zakonu omejeni na 25 km/h, in velika večina tudi je, če je več pač ni legalno.
Nihče ne vozi čez omejitev
Zgodovina sprememb…
Ne sodi drugih po sebi
Jih ne. Sam sem bralno pismen, za razliko od tebe.
Nihče ne vozi preko omejitev :))
Tega nisem rekel. Je pa dejstvo da z veliko večino skirojev ne moreš voziti več kot 25 km/h ker so omejeni na to hitrost. Tudi če ga odkleneš greš lahko največ 30 km/h. To velja za preko 95 % vseh skirojev. Se pa najdejo izjeme, kot pri vsaki stvari.
Zgodovina sprememb…
Kvinta ::
vsi brez čelad, samo čakate, da boste ubili kakega pešca če boste že sebe pri tem dirkanju
Enako je z temi downhill friki kateri se po cesti vozijo brez čelade ampak imajo jo pa zadaj na hrbtu pripeto v čem je tu point al pa motoristi pa čelada na roki
A.C.A.B
Ne sodi drugih po sebi
Jih ne. Sam sem bralno pismen, za razliko od tebe.
Za razliko od mene? Pa saj še predloga s/z ne znaš pravilno uporabljati
Zgodovina sprememb…
Znam. Bralna pismenost pa seveda nima prav nič s predlogi by the way. Pri bralni pismenosti gre za razumevanje prebranega, upoštevanja konteksta in tako dalje. Že v parih temah sem zasledil da samo trolaš in drkaš folk. https://www.gov.si/teme/bralna-pismenos...
Zgodovina sprememb…
Seveda ne. Edini ki ima zablode si tukaj ti, ne jaz. No pa saj, kdorkoli bo pogledal tvoje in moje teme bo videl kdo trola.
Zgodovina sprememb…
predi ::
Pa z gokartom, mini motorjem in motornimi sanmi se lahko tudi pelješ kjer ti paše, samo pod 6-8 km/h ga držiš, ne? Kar po pločniku. Ta novela se sprejema že od 2017, zaradi nesposobnega zakonodajalca, ki pač ždi in diletantsko gnije tam v tistem zanje namenjenem prostoru. V tem času je druga veja oblasti marsikomu pogledala čez prste, ker je bilo vsem jasno, da se bo zadeva kmalu spremenila, uporabnikov pa je bilo nezanemarljivo veliko. Kar pa še ne pomeni, da prepovedi ni bilo. O sodni praksi govoriš? Tule jo imaš:Bralno razumevanje mu dela hude težave.
Samo če si bralno nepismen. "poleg tega so skiroji omejeni na 25 km/h." Skiroji so po zakonu omejeni na 25 km/h, in velika večina tudi je, če je več pač ni legalno.
Eh. Piši kar želiš, tako bo čez par dni nepomembno.
No, dejstvo je da nimaš prav. Je pa res da bo čez par dni ko bo začel veljati nov zakon to res nepomembno. Je pa dejstvo da slovenska sodna praksa tekača obravnava kot pešca, linki do sodnih praks so bili v tej temi že objavljeni pred kakšnim letom.
Električni skiro je glede na definicijo posebnih prevoznih sredstev, ki izhaja iz 30. točke 3. člena ZPrCP, nedvomno uvrstiti pod pojem posebnih prevoznih sredstev, saj nenazadnje gre v osnovi za skiro. Ker pa ga poganja električni motor in ker presega hitrost gibanja pešcev, je električni skiro nedvomno posebno prevozno sredstvo, ki ga poganja motor in ki presega hitrost pešcev, uporaba teh posebnih prevoznih sredstev pa glede na določbo petega odstavka 97. člena ZPrCP izrecno ni dovoljena.Pa drugo si tudi preberi.
https://www.sodnapraksa.si/?q=skiro&dat...
Snegec ::
Hvala za razjasnitev glede zakona. Jaz osebno nobenega ne poznam, da bi ga kdorkoli oglobil za vožnjo s skirojem in skirojev je od 2019 naprej kar precej več videti po cestah.
Jaz sicer ko se vozim s kolesom ali skirojem imam vedno čelado, ziher je ziher, sej varujem svojo glavo. Če si jo bo pa kdo drug razbil, je pa to njihov problem. Edina težava je, da bo seveda proizvajalec obsojen, da je kriv za neko smrt in ne voznik.
Jaz sicer ko se vozim s kolesom ali skirojem imam vedno čelado, ziher je ziher, sej varujem svojo glavo. Če si jo bo pa kdo drug razbil, je pa to njihov problem. Edina težava je, da bo seveda proizvajalec obsojen, da je kriv za neko smrt in ne voznik.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
Pa z gokartom, mini motorjem in motornimi sanmi se lahko tudi pelješ kjer ti paše, samo pod 6-8 km/h ga držiš, ne? Kar po pločniku.
Po zakonu če ne oviraš pešcev lahko (tudi nad 6 do 8 km/h, ker to hitrost si potegnil iz riti, ker zakon omejitve hitrosti ne omenja). Ni pomembno kako hitro se v praksi gibljejo pešci, pomembno je kolikšna je "maksimalna hitrost s katero se LAHKO gibljejo pešci. In ta znaša 45 km/h, toliko je maksimalna hitrost najhitrejšega pešca med šprintom (svetovni rekord v šprintu). In za zakon tekač=pešec.
Kar pa še ne pomeni, da prepovedi ni bilo.
Ne drži, prepovedi dejansko ni bilo če je bila le hitrost nižja od maksimalne hitrosti s katero se lahko giblje pešec.
Električni skiro je glede na definicijo posebnih prevoznih sredstev, ki izhaja iz 30. točke 3. člena ZPrCP, nedvomno uvrstiti pod pojem posebnih prevoznih sredstev, saj nenazadnje gre v osnovi za skiro. Ker pa ga poganja električni motor in ker presega hitrost gibanja pešcev, je električni skiro nedvomno posebno prevozno sredstvo, ki ga poganja motor in ki presega hitrost pešcev, uporaba teh posebnih prevoznih sredstev pa glede na določbo petega odstavka 97. člena ZPrCP izrecno ni dovoljena.
Če bi se pritožil bi sodbo dobil. Pravniki so povedali svoje, vprašaj Erika Zama v skupini za električne skiroje. Res je da skiro spada pod posebna prevozna sredstva, ni pa res da "presega maksimalno hitrost s katero se lahko gibljejo pešci." Zakon maksimalne hitrosti pešca ne definira, sodna praksa pa tekača obravnava kot pešca. Pešec=tekač med šprintom doseže hitrost 45 km/h, maksimalna hitrost skiroja M365 pa je samo 25 km/h. Sicer pa to ni pomembno ker bo sedaj čez dober teden v veljavi nov zakon, ki skiroje prav posebaj definira in jih prav izrecno dovoljuje.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektricni skiro (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15278 (3757) | DamijanD |
» | Hitrost skiroja? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9134 (6786) | c3p0 |
» | Električni skuter/skiro .... (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 26080 (5909) | sds |
» | Začela se je doba Xiaomija (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 14738 (9152) | dore2 |
⊘ | Električni skiro- lahek, zložljiv, zmogljivOddelek: Na cesti | 7157 (6465) | bluefish |