» »

Geslo za po spanju ne dela več - win 8.1 64b

Geslo za po spanju ne dela več - win 8.1 64b

«
1
2

jedateruk ::

Včeraj sem spremenil geslo za izhod iz spanja (nastavitve-računi-možnosti vpisa). Zraven sem dal še nasvet za pozabljeno geslo. To novo geslo je že delalo - lahko sem se prijavil po spanju. Enkrat sem pa po izklopu spanja in ko bi moral vnesti geslo, izklopil računalnik. Od takrat po vklopu zahteva geslo in zagotovo prav vtipkanega gesla ne sprejme.
Kaj se da narediti poleg nove inštalacije windowsa? To odpade, ker bi preveč izgubil. Edino, kar dobim na googlu, je da na drug računalnik inštaliram program za resetiranje gesla (password recovery tool). Ima kdo izkušnje s temi programi? Sprašujem, ker se sekiram, da ne bi en od teh programov naredil več slabega kot dobrega.
Da pokažem, kaj vse gledam:
https://www.lifewire.com/free-windows-p...
http://mywindowshub.com/top-6-free-pass...
http://www.windowspasswordsrecovery.com/
Obstaja še druga rešitev?

ST-777 ::

Na tvojem mestu, bi iz CD-ja zagnal Knoppix, vse podatke, ki jih želim ohraniti, bi shranil na drugo particijo ali drugi disk, nato bi preizkusil programe, ki jih omenjaš in če ne bi delovalo, bi naredil svežo inštalacijo Win.

smacker ::

Geslo 100% ni prav vtipkano, možni razlogi:
1. preveri caps lock, num lock
2. preveri layout (če maš ang tipkovnico in tipkaš kake posebne znake: y/z, čćžđš, .-_@!"#$,...)
3. si imel pri spreminjanju gesla morda vklopljen caps lock/num lcok ali naštiman drugačen layout tipkovnice? Probaj vnest isto zaporedje z caps lockom in z angleškim layoutom
4. preveri če ti ni kdo fizično zamenjal tipk na tipkovnici
5. je kak nagajivec imel dostop do tvojega računalnika da bi ti spremenil geslo?

solatko ::

Če ob spremembi gesla nisi naredil ponovni zagon, novo geslo ni pravilno sprejeto, vprašanje pa je, kaj je naredilo s starim. Ponovno zaženi, ko se naloži, daj spanje in ga poizkusi zbudit s starim geslom.
Delo krepa človeka

XIIT ::

Prenesi in zapeči si Hiren's Boot CD (klik), s katerim lahko enostavno odstraniš geslo za prijavo (vodič za odstranitev gesla).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XIIT ()

jedateruk ::

Solatko, res je, da nisem izklopil računalnika po spremembi gesla. Kot sem prej napisal, novo geslo je delalo po spanju, ko sem pa po naslednji zahtevi za geslo samo izklopil računalnik (brez vnosa gesla) , mi gesla več ne sprejema. Zdaj ko dostikrat vnašam geslo, mi po 10 poskusig že kaže Dobrodošli nekaj sekund, potem pa spet napiše, da geslo ni pravo.

ST-777 ::

@jedateruk , morda bo program Tenorshare Windows Boot Genius rešil tvoj problem.

"... updated version of Hiren’s boot CD has not been released since 4 years ... boot CD which can replace Hiren’s BootCD ... Tenorshare Windows Boot Genius ... The software includes 4 mainly functions, Windows Rescue, Password & Key Recovery, Data Recovery and Disk Tools. The most important is, it supports all 32/64 bit Windows systems, including Windows Vista/XP/7/8/8.1 and the latest Windows 10. It is really an awesome Hiren’s BootCD alternative." https://www.lostwindowspassword.com/win...

jedateruk ::

Brez zamere, dajte pomoč tisti, ki imate izkušnje s tem, in veste, da nek boot cd ali usb ne bo tudi česa pokvaril.

mihagr ::

jedateruk
Kot ti je solatko rekel, ponovni zagon računalnika ni enako izklopu. Izvesti moraš ponovni zagon (restart) računalnika, ne izklop. Šele po restartu, se bojo stvari nastavile kot je treba. Seveda obstaja verjetnost, da je sedaj že prepozno.

jedateruk ::

Sem ga že dostikrat povsem izklopil, potegnil kabel ven, pritisnil na stikalo zadaj. Nič ne pomaga. Free trial programa si ne želim, ker bo morda tudi izbris gesla deloval določen čas, potem me lahko spet da v tako stanje kot sedaj, tudi če bom naredil novo geslo.

Oboje, izklop in restart.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

jedateruk - Če ti bo uspelo s P&R spremeniti geslo, tega orodja do naslednjič ne boš rabil. Geslo se ne spreminja samo od sebe ali si naredil napačen vnos ali si kakšen znak ali presledek pozabil ali pa nisi dal ponovnega zagona pa spremembi gesla. Če moraš mašino izklopit na silo (tipka zadaj, ugasnitev napajalnika), ti ne naredi varne zaustavitve in ti ne zapiše spremenjenih stvari, stare pa ne veljajo več, ker si jih spremenil.
S tem orodjem resetiraš vsa zapisana gesla in potem postaviš novo, daš ponovni zagon in zadeva mora delovati.

Lahko pa imaš kakšnega nadebudneža pri hiši, ki se rad heca s fotrom in mu vsake toliko časa, malo spremeni gesla - pozanimaj se pri potencialnih krivcih. Najprej pa premisli, da nisi dal kak presledek.
Delo krepa človeka

jedateruk ::

Včeraj sem naredil usb boot ebim free trial programom. Takoj, ko je naredil boot, je napisalo, da je to demo verzija in da je treba kupiti program za kompletno resetiranje. Računalnik je napisal, da na usb-ju ni ničesar. Zato bi raje sprobal freeware program kot npr. Ophcrack liveCd.

popravek: usb boot z enim free trial...

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Nasilna sprememba gesla ima lahko neželene posledice.

Z uporabniškim geslom so zakodirane določene stvari preko DPAPI, npr. gesla za šifriranje datotek, shranjena gesla, določeni certifikati ...

V primeru izgubljenega gesla se potem dostop do teh podatkov izgubi. Včasih je to sicer edina možnost.

Kot že zgoraj omenjeno, je tvoja težava (skoraj) zagotovo v tem, da vpisuješ napačno geslo. Lahko si se pri menjavi dvakrat enako zatipkal, lahko si imel drugače vklopljen/izklopljen num lock/caps lock/scroll lock, lahko si imel drug layout tipkovnice ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

solatko ::

jedateruk : Na tej povezavi potegneš dol komplet hirrens boot dvd, ga zapečeš na dvd in potem, ko bootaš, izbereš potrebno orodje. To je disk, ki ga uporablja veliko serviserjev in je skupek utillity programov. Te stvari so free in vse delajo b.p..

https://www.lostwindowspassword.com/win...

darkolord - Si ti sploh prebral, kaj OP rabi - resetiranje gesla ob zbujanju računalnika iz spanja, to geslo nima nikaršne zveze s katerim koli drugim failom. Je pač zato, da ti nekdo ne pokvari tistega, kar trenutno delaš ali da ti ne špionira, kaj počneš. Nisi tega še nikoli videl?
Delo krepa človeka

jedateruk ::

Samo na dvd gre lahko ta hirrens?

solatko ::

Jaz sem ga uporabljal izključno na CD, če ga je kdo na ključku, se bo pa verjetno javil. Je nekaj nasvetov za hirens usb, vendar sam nimam izkušenj s tem, ker iamam usb cd/dvd/rw in se ne mučim s ključki pri teh malenkostih.
Delo krepa človeka

darkolord ::

solatko je izjavil:

darkolord - Si ti sploh prebral, kaj OP rabi - resetiranje gesla ob zbujanju računalnika iz spanja, to geslo nima nikaršne zveze s katerim koli drugim failom. Je pač zato, da ti nekdo ne pokvari tistega, kar trenutno delaš ali da ti ne špionira, kaj počneš. Nisi tega še nikoli videl?
Kolikor sem razumel, se sploh ne more več prijaviti v sistem, torej gre za prijavno geslo za njegov Windows račun. Za to geslo velja tisto, kar sem zgoraj napisal.

Glugy ::

Probaj če staro geslo prime, če ne izbereš možnost ponovnega zagona in probaš z novim geslom.
" Zraven sem dal še nasvet za pozabljeno geslo. "
Poglej kaj ti piše pri nasvetu za pozabljeno geslo. Se to ujema z novim ali starim geslom? Ali sploh je nasvet za pozabljeno geslo v delovanju?

Dobr pomisl tud če nisi slučajno pozabil gesla in da je v resnici malenkost drugačno. Prav tako pomisli v kater račun se prijavljaš ( če jih imaš več ). Al si geslo slučajno namesto na svoje uporabniško ime nastavil na Administrator, User ali kaj podobnega.

Iz dons na jutr imaš praktično problem; Jz imam na sumu da si enostavno pozabil geslo. Windows sam od sebe ne bo spreminjal gesla. Še vedno pa tudi nismo dobili odgovora na to če je imel dostop do računalnika še kdo drug.
Nemogoče je da bi geslo samo od sebe se spremenilo.

Lahko probaš še nekaj in sicer; probaj it ob zagonu v Varni način ( "Safe Mode" ) pa se tam prijavit (tako z novim kot starim geslom). To pravim zato ker si rekel da ti za sekundo pokaže tekst "Dobrodošli"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

jedateruk ::

Prav nič nisem pozabil. In to novo geslo mi je delalo 10 minut. Ne bom še tretjič istega pisal,kaj sem delal. Za prejšnje geslo nisen imel nasveta. Tudi safe mode ne sprejema starega in novega gesla.

Zgodovina sprememb…

jedateruk ::

In nihče drug mi ne šari po moji pc škatli. 2 leti stara hči menda ne zna zamenjati gesla.

solatko ::

darkolord - nastavi si geslo za spanje in ne boš več prišel v sistem, če ga boš pozabil. Lahko si brez gesla za sistem, samo za spanje računalnika si ga nastaviš.
Delo krepa človeka

jedateruk ::

Na koncu gesla je klicaj. Geslo je nekaj takega kot: bolimekurac! - vse male črke, nič presledkov vmes in klicaj na koncu. Je morda ! prepovedan?

Zgodovina sprememb…

ST-777 ::

jedateruk je izjavil:

Je morda ! prepovedan?
Klicaj sodi v nabor ASCII.
"Znaki, ki ne sodijo v nabor ASCII, v uporabniškem imenu ali geslu niso dovoljeni." https://www.ibm.com/support/knowledgece...

</head> ::

Pri prijavi imaš nastavljen angleški layout in namesto klicaja nekaj drugega tipkaš.
Napiši geslo v polje za uporabniško ime, da boš videl kaj tipkaš.

jedateruk ::

Desno od polja za vnos gesla je gumb, da lahko namesto pik vidim geslo. Sigurno je, da sem za*ebal, ker nisem šel na restart takoj po spremembi gesla. Pišite samo, kako se da resetirai geslo. Hvala vsem, ki ste že dali nasvete. Pozna kdo Ophcrack ali Offline NT Password & Registry Editor?

konspirator ::

Offline NT Password & Registry Editor je ok.Dela.
--

jedateruk ::

Solatko in XIIT, šele zdaj vidim, da ima hirensbootcd.org podobno ali isto kot pogostick.net/~pnh/ntpasswd/bootdisk.html - Offline NT Password & Registry Editor. V čem je razlika med njima?

Zgodovina sprememb…

marvin42 ::

Nas trolaš ali se dejansko že cel dan ukvarjaš s tem? Če bi uporabil eno od orodij, ki je bilo predlagano, bi zadevo že rešil.
Mostly Harmless

jedateruk ::

Sekiram se, ker so to hekerski pripomočki in bi lahko s tem resetiralo še kaj več kot samo geslo. Zato nočem iti takoj v to.

crniangeo ::

edino kar se ti resetira v tem primeru so certifikati c kolikor uporabljas nlb klik ali sigenco, sigovco, postar-ca.


LP
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

konspirator ::

crniangeo
Kakšen vir za tvoje trditve v zadnjem sporočilu ?
--

jedateruk ::

Da se ne spremenijo tudi attrib nastavitve? Se sigurno ne resetira services.msc, msconfig in še kaj takšnega?

darkolord ::

solatko je izjavil:

darkolord - nastavi si geslo za spanje in ne boš več prišel v sistem, če ga boš pozabil. Lahko si brez gesla za sistem, samo za spanje računalnika si ga nastaviš.
No, ta je pa bosa. Če si brez gesla za sistem ne moreš v sistem brez gesla?

Nikjer nisem videl, da bi lahko ločeno nastavljal posebno geslo samo za spanje.

jedateruk ::

Isto geslo je, razlika je v mestu, kjer vklopiš zahtevo po geslu. Za vnos gesla po koncu spanja se gre na nastavite računalnika>računi>možnosti vpisa. Za vnos gesla po vklopu pa direktno na nek pripomoček z nazivom netplwiz.

PacificBlue ::

Ne vem če ima kaj veze, hey maybe, samo vem, da pozabljeno geslo za win10 se lahko kamot resetira(ustvari novo) preko recovery v cmd..

jedateruk ::

No, danes grem v akcijo. Vzel bom freeware .zip, ki ima .iso ali kaj takšnega, da ni treba ničesar inštalirati, samo burn cd. Je sigurno, da hiren's boot cd 15.2 dela na win 8.1 64bit?

ST-777 ::

jedateruk je izjavil:

Je sigurno, da hiren's boot cd 15.2 dela na win 8.1 64bit?
Prej preberi to: "How to Reset/Recover/Unlock XP / Vista / Win 7 / Windows 8.1 Administrator Password with Hiren’s BootCD ... Warning: This Complex Manual Guide is not recommended at all for Non-technical users. Any mistake may damage your Important Data! by corrupting your working windows." http://broexperts.com/how-to-resetrecov...

Če boš upošteval nasvet iz mojega prvega posta, morebitna izguba podatkov ne bo predstavljala večjega problema, ker jih boš lahko obnovil.

jedateruk ::

Sem že dostikrat prebral, kaj se mora narediti pri Offline NT Password & Registry Editor. Za Knoppix boot cd mi marsikje napiše, da ne dela na win 8.1. Enako tudi za hiren's boot cd.
Tudi http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/ ima Offline NT password registry editor in za tega piše, da dela na 8.1 64 bit.

Zgodovina sprememb…

konspirator ::

Vsa orodja, ki jih omenjaš v temi, delajo izven win sistema, in sicer tako, da bootaš iz usb/dvd medija, kjer so nameščeni, direktno vanje brez instalacije (zato se jim reče "live (linux)" orodja).


Pri Offline NT Password & Registry Editor moraš ti samo bootati vanj in resetirati geslo, pusti registri urejanje za koga drugega.




Ali brez tega orodja, potebuješ samo win 8.1 install medij



Ali samo poljuben live linux, ki ima rw dostop do ntfs particij (sedaj jih ima to že 99.9% vse distrov), kjer spremeniš utilmana v cmd (6:47).
--

Zgodovina sprememb…

jedateruk ::

konspirator, sem že 100x videl walkhtgrough za to stvar pri hiren's ali pogostick. Izbere se disk ali particijo, kjer je windows, izbereš system32\config za mesto registra in tako naprej. Rad bi našel nekaj kot Knoppix, ki morda ne dela na win 8.1. Na googlu ne dobim nič izstopajočega kot alternativa.

ST-777 ::

jedateruk je izjavil:

Rad bi našel nekaj kot Knoppix, ki morda ne dela na win 8.1.
Knoppix je OS in dela izven win sistema, in sicer tako, da ga bootaš iz usb/dvd medija, kjer je nameščen, kot je že konspirator povedal. S Knoppixom lahko urejaš datoteke na disku, kjer sploh ni nobenega operacijskega sistema.

jedateruk ::

Vem, da je to samostojna stvar. Prej sem narobe napisal, moralo bi biti tako: nekje sem prebral, da ne more kopirati ali premikati datotek na win 8.1.

ST-777 ::

jedateruk je izjavil:

... nekje sem prebral, da ne more kopirati ali premikati datotek na win 8.1.
Knoppix je dobro imeti na CD/DVD mediju, morda ga boš potreboval še kdaj kasneje, na primer, če se disk pokvari, s Knoppixom lahko še vedno prejemaš in pošiljaš e-pošto, gledaš filme itd. Kdor je napisal, da Knoppix ne more kopirati ali premikati datotek na win 8.1, se moti.

RegulusDraco ::

jedateruk je izjavil:

Včeraj sem spremenil geslo za izhod iz spanja (nastavitve-računi-možnosti vpisa). Zraven sem dal še nasvet za pozabljeno geslo. To novo geslo je že delalo - lahko sem se prijavil po spanju. Enkrat sem pa po izklopu spanja in ko bi moral vnesti geslo, izklopil računalnik. Od takrat po vklopu zahteva geslo in zagotovo prav vtipkanega gesla ne sprejme.
Kaj se da narediti poleg nove inštalacije windowsa? To odpade, ker bi preveč izgubil. Edino, kar dobim na googlu, je da na drug računalnik inštaliram program za resetiranje gesla (password recovery tool). Ima kdo izkušnje s temi programi? Sprašujem, ker se sekiram, da ne bi en od teh programov naredil več slabega kot dobrega.
Da pokažem, kaj vse gledam:
https://www.lifewire.com/free-windows-p...
http://mywindowshub.com/top-6-free-pass...
http://www.windowspasswordsrecovery.com/
Obstaja še druga rešitev?


si preveril, če imaš po spanju še vedno isti jezik tipkovnice? Morda ti preskoči iz slovenščine na angleščino.....
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

jedateruk ::

Kje lahko še dobim knoppix? uTorrenta ne bon dajal na prenosnik od žene, na spletni strani so pa neki mirror downloadi, pri katerih se mi zdi, da moram prenesti vsako datoteko in jih dati skupaj v .iso. Tega ne mislim delati. Že gledam drugje za download, eden je npr. na http://iso.linuxquestions.org/knoppix/k... ampak vsak iso je velik 4 gb, torej preveč za cd. Bi moral v power iso programu zmetati ven paket adriane. Ni mi do tega, da bi še power iso dal na prenosnik.
Se da kje dobiti knoppix brez adriane? Če veste, dajte link.

jedateruk ::

Se lahko da kar cel iso na pečenje ali samo vsebino? Imam iso iz pogostick.net, vse sem potegnil ven in naredil burn. Bios imam naštiman, da najprej pogleda cd, ampak brez učinka, nič ni pokazalo, šlo je na windows prijavo.

ST-777 ::

@jedateruk, ko sem pred več meseci zapekel Knoppix na ploščo, je to bilo bolj enostavno opravilo kot sedaj. Uporabiš pa lahko tudi OS Slax Linux, ki ima samo eno datoteko in je za tvoj namen prav tako dober.

"Slax je sodoben, prenosni, majhen in hiter Linux operacijski sistem z modulnim pristopom in izrednim videzom. Kljub svoji majhnosti, Slax nudi širok izbor pred-instaliranega vsakodnevnega programja, vključno z dobro organiziranim grafičnim vmesnikom in uporabnim orodjem za vzdrževanje sistemskih administratorjev." https://www.slax.org/sl/

Download Slax je tudi v našem jeziku: https://www.slax.org/sl/download.php

jedateruk ::

Ne pišem o knoppixu, ampak o offline NT... iz pogostick.net. Vse iz iso sem dal zdaj na usb in stvar morda dela. Mi pa že 5 minut stoji na "booting the kernel."

jedateruk ::

Naj gre v p. m. Grem probat še kaj drugega. V bios je secure boot izklopljen.

jedateruk ::

Moderator, zbriši to temo. To pišem iz svojega računalnika.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 8 problem

Oddelek: Operacijski sistemi
181269 (1035) boris22
»

Kako dobiti dostop do Windows 7 admin accounta?

Oddelek: Pomoč in nasveti
156088 (4444) kmet12
»

Windows XP- Pozabljeno administratorjevo geslo.

Oddelek: Operacijski sistemi
83463 (3299) givos
»

Win xp Administrativne pravice! Težave... Rabim pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
281728 (1508) smrekca
»

kako odstraniti ali odkleniti administratorjevo geslo?? ---pomoč!!!---

Oddelek: Operacijski sistemi
208084 (7595) gapi000

Več podobnih tem