» »

Problem z volume pedalom

Problem z volume pedalom

Music Man ::

Nabavil sem si en poceni volume pedal (ki naj bi deloval tudi kot expression pedal). Priklopim na multiefekt Zoom 505 II Guitar in pedal v bistvu deluje, vendar ne tako kot bi moral; namesto, da bi z njim spreminjal glasnost, wah-wah, pitch bender, ipd., mi pedal deluje kot navaden footswitch, se pravi na multiefektu le premika patche naprej.
Bi bilo mogoče kaj narobe z vezavo kabla na poteciometer v pedalu? Vezano je nekako tako: sredinski kabel, ki je še ovit s plastiko je vezan na srednjo nožico, kabel, ki potuje okrog tega (navit je okoli sredinskega kabla) pa je vezan na eno izmed stranskih nožic. Upam, da razumete, kaj mislim... :)

Jebiveter ::

Hja, ce te razumem prav, imas ti narobe povezano oz. lahko uporablas samo za eno funkcijo naenkrat.
Predvidevam da imas pedal povezan na multiefect tako da skozenj ne tece signal iz kitare. Se pravi, da ne mores tako kontrolirat jakosti signala temvec kontroliras pac funkcije multiefekta. Ce bi zelel upravljat volume, pa mors dat pedal med efekt in kitaro oz. ojacevaluc vendar tako zgubis funkcijonalnost ki jo imas zdej.
Upam, da sem te prav razumel.
Razen, ce nimas to vezano z loopom?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Vanich ::

Kakšne tri leta nazaj sem vidu eno shemo kako se poveže volumen pedalo z Zoom505 (jest mam enko), da dobiš upravljanje za Wah-Wah. Fora je bla v razdelilcu za "banano" (Iz 1x stereo na 2 x mono)
Vendar meni tega ni uspelo usposobiti.
Bom pa malo pogooglal, če se da še dobit shemo.

Vanich ::

Ha !
Sem že najdu.
Evo probej, samo meni ni ratalo, povej če bo tebi.

http://www.safaricomputers.com/505/expr...

P.S. Kako se naredi link ???

Music Man ::

Ne, to ne bo delovalo, ker ima moj pedal direktno na potenciometer vezan kabel (na tisti shemi pa ima pedal dva ženska priključka)
Priključenega pa imam na multiefekt na CONTROL IN priključku, tako, da gre kabel iz kitare v efekt na prvem priključku, potem je na drugem priklopljen pedal, na trejem pa kabel ki povezuje efekt z ojačevalcem.
Bom probal dobit nekje še originalen Zoomov pedal, s tistim pa upam, da bo delovalo normalno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za snemanje kitare na racunalnik

Oddelek: Zvok in slika
161924 (1605) .:joco:.
»

Električna kitara

Oddelek: Kaj kupiti
495870 (4610) jype
»