» »

LAN tester - zaporedje utripanja LED diod

LAN tester - zaporedje utripanja LED diod

Parkelj ::

Spostovani!

Imam kabel iz TK omarice do balkona, vendar zicne povezave na racunalniku na balkonu nikakor ne morem vzpostaviti. Shema je sledeca:
 povezava

povezava

Torej, zidna vticnica za ethernet na balkonu je vezana po T-568B standardu in nato kabel (hrbtenicni CAT7) potuje podometno do TK omarice v predsobi, kjer se nahaja T-2 router/gateway, ki dobi WAN preko optike. V omarici sami imam ta kabel prav tako zakljucen z T-568B standardu in ni direktno vezan v router, ker cakam opremo (patch panel ter switch), ki sem ju narocil, temvec preko prilozenega kabla (od T2 rouerja). Povezava je mrtva in po moje sem nekje zasral vezavo. Celo povezaov sem dal na LAN tester in zaporedje priziganja ledic je sledece:
M S
1 3
2 2
3 5
4 4
5 1
6 6
7 7
8 8

G SE NE PRIZGE NA NOBENEM KONCU

Je mogoce vezava napacna?

SaXsIm ::

Če prav razumem, gre na obeh straneh za vtičnico? In v omarici si sedaj počil gor konektor, ker še nimaš patch baya? Sam bi počakal, da dobiš panel, zvezal v panel ter se nato sekiral, če sem zvezal narobe. Standard si izbral ta pravi.

Btw, kakšen je to hrbtenični kabel? :)
SaXsIm

misek ::

Zaporedje prižiganja LED mora biti enako na obeh koncih. Boš moral še enkrat namestiti konektorje :)

KernelPanic ::

SaXsIm je izjavil:

Če prav razumem, gre na obeh straneh za vtičnico? In v omarici si sedaj počil gor konektor, ker še nimaš patch baya? Sam bi počakal, da dobiš panel, zvezal v panel ter se nato sekiral, če sem zvezal narobe. Standard si izbral ta pravi.

Btw, kakšen je to hrbtenični kabel? :)

S tem sem mislu na "backbone", vem da je samo stanovanje in ne gromozanska firma, ampak izraz mi je vsec. :D

misek je izjavil:

Zaporedje prižiganja LED mora biti enako na obeh koncih. Boš moral še enkrat namestiti konektorje :)

Cakaj, saj sem vezal tocno po konektorju, ima gor oznake, katera barva zile gre kam!

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravilna vezava UTP kabla v mrežno vtičnico

Oddelek: Omrežja in internet
2143729 (4986) dvihtelic
»

Internet po hiši (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6814461 (9251) XS!D3