Forum » Omrežja in internet » Hiter upad pasovne širine...
Hiter upad pasovne širine...
residual ::
Pozdravljeni,
imam en problem oz. vprašanje. Koliko povprečno pade pasovna širina prenosa UTP kabla na meter kabla.
Namreč imam paket t-2 10/1 in na PCju kjer je kabel dolg cca 7-8 metrov imam lepo 9.7MB prenosa, medtem ko na kablu 20 metrov le še 3 MB... ali je to normalno?!? ali bi bilo bolje če bi uporabil oklopljen FTP kabel? Prosim nujnoo kakšnega strokovnjaka za nasvet. hvala
imam en problem oz. vprašanje. Koliko povprečno pade pasovna širina prenosa UTP kabla na meter kabla.
Namreč imam paket t-2 10/1 in na PCju kjer je kabel dolg cca 7-8 metrov imam lepo 9.7MB prenosa, medtem ko na kablu 20 metrov le še 3 MB... ali je to normalno?!? ali bi bilo bolje če bi uporabil oklopljen FTP kabel? Prosim nujnoo kakšnega strokovnjaka za nasvet. hvala
Duhec ::
To seveda ni normalno. Po vsej verjetnosti imaš zelo slabo narejen kabel. S tem mislim na vtiče na obeh koncih.Ponovi vajo ali pa daj delat kabel nekomu, ki zna pravilno in dovolj močno stisnit gor konektor.
racunalnicar ::
to res ni normalno. Še enkrat naredi kabel, če pa si začetnik, ga raje kupi. Če še ne bo delalo, pokliči na t-2. Morda ja kaj narobe z modemom - čeprav dvomim.
zee ::
Moj osebni rekord je žica oz. kabel, ki je bil dolg 60-70 metrov, po njem pa smo brez težav pretakali z 8-9 MB/s. Kot je bilo že omenjeno, je izrednega pomena, kako dobro so nataknjeni vtiči na obeh koncih, pa kako je kabel speljan (brez ostrih zavojev).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
racunalnicar ::
residual ::
Hvala vsem, a na žalost ni bila napaka v vezavi, standardih ali kablu.
Hitrost sem meril na istem kablu, in sem enkrat meril na XP SP2 in Gigabit kartici in drugič na Win98SE 10/100MB kartici. V prvem primeru taisti kabel kaže na speedtestu 9.7 MB v drugem primeru pa cca 3 MB (2.9, 3.05, itd). Možno da je zadeva problematične s strani Win98, stare matične, ali par let stare PCI ethernet kartice.
Torej kabel defitivno ni kriv, ker sedaj po njem laufa IP TV 7-8 MB brez problema.
Žalostno je to da sem se ubijal z instalacijo po bajti in dozami da bi izboljšal bandwith, a sem vedno meril na enem starem Pcju :(
Hitrost sem meril na istem kablu, in sem enkrat meril na XP SP2 in Gigabit kartici in drugič na Win98SE 10/100MB kartici. V prvem primeru taisti kabel kaže na speedtestu 9.7 MB v drugem primeru pa cca 3 MB (2.9, 3.05, itd). Možno da je zadeva problematične s strani Win98, stare matične, ali par let stare PCI ethernet kartice.
Torej kabel defitivno ni kriv, ker sedaj po njem laufa IP TV 7-8 MB brez problema.
Žalostno je to da sem se ubijal z instalacijo po bajti in dozami da bi izboljšal bandwith, a sem vedno meril na enem starem Pcju :(
zee ::
Win98SE in mreža je muka vseh muk.
zee
5er--> ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravilna vezava UTP kabla v mrežno vtičnicoOddelek: Omrežja in internet | 43633 (4890) | dvihtelic |
» | flat utp kabel 6a ali vsaj 5eOddelek: Pomoč in nasveti | 5034 (3547) | helo |
» | lan kabli (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14191 (11896) | gazibo |
» | Razlika med cat6 in cat7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1916 (1491) | tony1 |
» | Podalšan mrežni kabl z 1GB prenosa?!?Oddelek: Omrežja in internet | 1388 (1279) | SmeskoSnezak |