Forum » Pomoč in nasveti » Nikakor mi ne uspe zaznati diska
Nikakor mi ne uspe zaznati diska
Shegevara ::
Upam, da mi bo kdo dal kakšen dober nasvet.
Imam zunanji disk, ki sem ga že na več različnih načinov poskusil povezati na dveh računalnikih in ne gre.
Disk je zunanji Travelstar Z7K500.
- BIOS-i ga ne zaznajo
- Disk manager ga ne najde
- Device Manager ga ne najde (niti pod other devices)
Poskusil sem tudi preko USB-docking postaje za diske in tudi s tem ni bilo uspeha (če bi bil slučajno SATA kabel fuč).
Seveda, če na ta način priključim katerkoli drugi disk, ga zazna v momentu ko restartam windowse.
Kabel za napajanje diska je bil tudi zamenjan in priključen na napajalnik, kar potrjuje dejstvo, da drugi diski preko kablov se normalno prikažejo v disk managerju.
Sem še kaj pomembnega spregledal, ali je disk morda šel po gobe?
Prosim vas za pomoč
Imam zunanji disk, ki sem ga že na več različnih načinov poskusil povezati na dveh računalnikih in ne gre.
Disk je zunanji Travelstar Z7K500.
- BIOS-i ga ne zaznajo
- Disk manager ga ne najde
- Device Manager ga ne najde (niti pod other devices)
Poskusil sem tudi preko USB-docking postaje za diske in tudi s tem ni bilo uspeha (če bi bil slučajno SATA kabel fuč).
Seveda, če na ta način priključim katerkoli drugi disk, ga zazna v momentu ko restartam windowse.
Kabel za napajanje diska je bil tudi zamenjan in priključen na napajalnik, kar potrjuje dejstvo, da drugi diski preko kablov se normalno prikažejo v disk managerju.
Sem še kaj pomembnega spregledal, ali je disk morda šel po gobe?
Prosim vas za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USBOddelek: Pomoč in nasveti | 2916 (1770) | Dzhimen |
» | Računalnik ne najde diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1014 (864) | alese |
» | Zunanji disk-NE DELUJEOddelek: Strojna oprema | 13000 (12494) | Kotar |
» | USB HD 2,5 iz laptopa ne gre kopiratOddelek: Strojna oprema | 1485 (1273) | Vasakhan |
» | USB HDD disk problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1266 (974) | Vasakhan |