Forum » Pomoč in nasveti » USB HDD disk problem
USB HDD disk problem
obranc ::
Imam problem, in sicer z priklopom zunanjega diska na laptop. Vse prou in fajn, v zunanji škatlici je disk prav zvezan in priklopleno na USB. USB vhod je delujoč, ker mouse & keyboard delata brezhibno.
po priklopu diska ni videt nikjer, niti ga ne zazna, tudi pod Disk Management ga ne spozna, takisto ga ni v Device manager.
Probou sm inštalirat spet voznike za nabor čipovja, ampak ista pesem. V Device manager ne kaže nobenega klicajčka.
Obstaja poleg macole še kakšna opcija?
Hvala!
po priklopu diska ni videt nikjer, niti ga ne zazna, tudi pod Disk Management ga ne spozna, takisto ga ni v Device manager.
Probou sm inštalirat spet voznike za nabor čipovja, ampak ista pesem. V Device manager ne kaže nobenega klicajčka.
Obstaja poleg macole še kakšna opcija?
Hvala!
napajalnik? na laptopu ali zgolj ohišju?
Drgač je taisti disk že delal v tem ohišju, samo na stacionarni mašini. Potem sem iz stacionarke prklopu na latopu, kjer ga ne prepozna. Disk je SATA. morda plata v laptopu ne prepozna SATA?
Drgač je taisti disk že delal v tem ohišju, samo na stacionarni mašini. Potem sem iz stacionarke prklopu na latopu, kjer ga ne prepozna. Disk je SATA. morda plata v laptopu ne prepozna SATA?
MTB ::
Napajanje je na prenosniku preslabo, poskusi najti tak vmesnik, ki ti poveže 2 usb porta na enega, ali pa takega ki ga vklopiš na PS2 in potem v disk, za dodatno napajanje.
mislm. čudno, na Acer laptopu je delal brez problemy. nism pomislu na to opcijo, ampak - ohišje od zunanjega diska ma svoje napajanje, tko da mislm, da štrom ni...
Vasakhan ::
Ko bi vsaj napisal kaj si storil :(
Meni je grafična kartica crknila na laptopu. Disk sem vzel ven (Hitachi 2,5 SATA) in ga priklopil na zunanje napajanje, ki pride v kompletu z R-DRIVER III. Disk vse lepo priklopim na USB in se zalaufa. Mašina ga prepozna v EVERST Ultimate Edition. Disk manager ga ne prikaže. Partition magic javi error 100 (partition table is bad). Če disk vstavim v laptopa se XP-ji zalaufajo (le slike ni)???
Disk sem nesel k prijatelju, ki ga je vtaknil v zunanje ohišje in ista pesem.
Kako naj pridem do podatkov?
Lepo prosim, naj mi kdo pomaga.
LP, Vasakhan
Meni je grafična kartica crknila na laptopu. Disk sem vzel ven (Hitachi 2,5 SATA) in ga priklopil na zunanje napajanje, ki pride v kompletu z R-DRIVER III. Disk vse lepo priklopim na USB in se zalaufa. Mašina ga prepozna v EVERST Ultimate Edition. Disk manager ga ne prikaže. Partition magic javi error 100 (partition table is bad). Če disk vstavim v laptopa se XP-ji zalaufajo (le slike ni)???
Disk sem nesel k prijatelju, ki ga je vtaknil v zunanje ohišje in ista pesem.
Kako naj pridem do podatkov?
Lepo prosim, naj mi kdo pomaga.
LP, Vasakhan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vasakhan ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sistem zazna disk, v raziskovalcu pa ga niOddelek: Pomoč in nasveti | 3643 (3055) | Opkow |
» | usb device not recognizedOddelek: Strojna oprema | 3145 (1615) | RutS |
» | WD My book 1TB nehal delatiOddelek: Strojna oprema | 3661 (3280) | abaximan |
» | USB HD 2,5 iz laptopa ne gre kopiratOddelek: Strojna oprema | 1475 (1263) | Vasakhan |
» | Problem z USB Mass StorageOddelek: Strojna oprema | 1263 (1176) | ender |