» »

Štipendija

Štipendija

««
9 / 39
»»

alum ::

o kateri štipendiji ti to Looney?

LapD ::

Če je že spraševala o taborih za Zoisove štipendiste predvidevam, da o Zoisovi. A pri republiški je drugače? Se bom hitr "prepisal", če so večje ugodnosti :))

klemen22 ::

Ni fer!!! Potem se mi pa sploh ne splača več hodit na tekmovanja! Sem mislila, da to vsaj malo koristi!

Pač ne hodi na tekmovanja. Ah folk folk, vse delate le zaradi keša.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

zee ::

oklemen22: d slave se ne da živeti, še posebej ne v Ljubljani.

je pa v naši (bolj ali manj ljubi) domovini tako, da ti nobeno tekmovanje in priznanje (tudi mednarodno) ne pomaga pri pridobivanju Zoisove štipendije. sem dal vse to skozi na koncu OŠ in med ter na koncu SŠ ... pa sem za razliko od mnogih (večine Zoisovih štipendistov, ki jih poznam) naredil vse izpite v roku.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Looney ::

In nimaš štipendije?
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Gandalfar ::

oklemen22: d slave se ne da živeti, še posebej ne v Ljubljani.

Valda se da. Prej dobis kaksne dobre ponudbe za sluzbo pa tudi koga spoznas na kaksnem tekmovanju ane.

tina81 ::

Zanima me, če kdo prejema Zoisovo štipendijo na podiplomskem študiju in koliko približno znaša.
Hvala in lp

Mr_Globus ::

Hmm kot sem bral na njihovi strani je ista osnova + razni dodatki (isto kot dodiplomski). Pa za prvi 2 leti dobiš

BTW: Če dobiš za podiplomski štipendijo za prve dve leti... A moreš vseeno končat podiplomca če nočeš vrnit dnarja?

archer ::

A slučajno kdo ve kdaj pride prva štipendija, če si letos začel obiskovati fakulteto, torej v primeru, da je štipendist 1. letnik študija. Konec oktobra, začetek novembra ali še kasneje?
Pa zanima me za kateri mesec je prva štipendija? Oktober?

koli99 ::

Prva štipendija pride nekje od 20-25 Novembra na tvoj račun. Šteje pa se za oktober. Naslednja (za November) pride 10 Decembra.

stock ::

A se se da prijavit za stipendijo? oz. kdaj je rok?

EDIT: Sm nasu u eni stari temi da je do 6.sept. A bi pol lahko dobil kaksno dokazilo da stipendije ne prejemam?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stock ()

Kdaj dobimo zoisovo?

sherman ::

Jaz sem že prejšnji teden, torej verjetno kmalu.;)

fictionel ::

Ravno dons me je punca ustrašla, da njbi naslednje leto preverjal socialno stanje (=plačo staršev) tudi pri Zoisovih štipendistih.8-O

Se prav da bo postala 2. republiška???

Je še kdo to slišal?
Upam, da niso ble prave informacije :)

Naj preverjajo koker čejo. Pogodba je podpisana in nimajo kaj čohat...

Pegaz ::

A je težko dobit Zoisovo štipendijo po OŠ? Jaz sem bil predlagan, ampak nisem dobil, zato upam, da mi jo bo uspelo dobiti v gimnaziji.

Ziga Dolhar ::

Se da. Mene v OŠ sploh predlagat niso hotel ;).
https://dolhar.si/

LapD ::

neprimerno težje kot v oš

SaXsIm ::

mene pa zanima, če obstaja možnost, da obdržim štipendijo če se prepišem na drugo šolo (zdaj sem na gimnaziji, šel bi na tehnično gimnazijo).
SaXsIm

Ja če dobiš soglasje

sid911 ::

Em, kda misli prit štipendija za november?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Ziga Dolhar ::

> Em, kda misli prit štipendija za november?

Desetega decembra.
https://dolhar.si/

Mislil sem kdaj dobim štipendijo ta mesec.

cojss ::

Lani je prišla 24. novembra.

A kdo ve kako bo potem ko bodo evri? A bojo kr po 239,640 preračunal? Bo kej več, kaj manj?
No sej si mislim da bodo navzdol zaokrožl....

mavec ::

Jaz tudi mislim, da pride tam okoli 20. novembra. Čeprav je običajno tako, vsaj pri meni je bilo, da je bila štipendija prej na računu, kot pa odločba pri meni.
Sodeč po cojssu bomo čakali še 2 tedna :D.

PaX_MaN ::

A kdo ve kako bo potem ko bodo evri? A bojo kr po 239,640 preračunal? Bo kej več, kaj manj?

Mnja, jaz bom malo spremljal izpiske, pa če bo potem iz evrov prišlo ven občutno manj... bom ;((

Kako kdaj pride? A ni že prišla? Saj sem že plačevala s kartico v trgovini. V minus menda ne morem.

cojss ::

Za študente je oktobrska štipendija prva in pride kasneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cojss ()

pozitron ::

Pizdo js vsak let to pozabm. Se prav 10. oktobra sm jo dobil za september. Zdej bo pa 20-25 novembra, če prav zastopm? Odločbo sm že dobil. Absolvent sm, se prav dobivam štipendijo ta osmo leto, pa zmeri pozabm. Naj me kdo poprav če nism prav kapiru, glede novembra, al bo šele decembra prva za ta š. let?

Eh sej sm celo na googlu najdu :)

13. oktober: Prva izplačila štipendij prihodnji teden

Vlagatelje za republiško štipendijo obveščamo, da bodo dijaki, ki so oddali popolno vlogo v razpisnem roku, prejeli odločbe o štipendiji po 20. oktobru, študenti, ki so oddali v roku popolno vlogo, pa v drugi polovici novembra. Prva izplačila štipendij bodo upravičenci prejeli 24. oktobra za september, študenti pa 24. novembra za oktober. Vsi, ki bodo izplačilo prejeli kasneje, zaradi morebitne dopolnitve vlog, bodo prejeli poračunano štipendijo vse od začetka šolskega leta. Zavod bo do konca koledarskega leta izvedel poleg rednih, še dodatna izplačila, tako da bodo upravičenci, ki 10. v mesecu še ne bodo dobili štipendije, le-to prejeli 24. novembra oziroma 22. decembra. Po pridobitvi štipendije se bodo vsa nadaljnja izplačila izvajala praviloma 10. v mesecu za pretekli mesec.

Torej konc tedna, če bo vse po sreč.

No upam, da tole 24. novembra drži, ker že potrebujem štipendijo.
Upam le, če je bilo v roku vse oddano, da bom res konec tedna dobil štipendijo, ker 22. december bo zame prepozno :'(.

davidx300, kje na Googlu si pa našel tole. Ker sem jaz iskal pa tega nisem našel. Bi lahko podal link?

klik Beri:13. oktober: Prva izplačila štipendij prihodnji teden, bol na konc.

Hmm, sem gledal pa ni obvestila za 13. oktober. Pa tudi nikakršne zgodovine.
Le obvestilo za 4. oktober je in potem za november že.
Sicer pa so mi sošolci rekli, no dva sta mi to povedala, da sta že dobila baje odločbe, le da še niso dobili nakazan. Zdaj pa res upam, da tisti, ki smo oddali v roku, da bomo potem tudi dobili 24. novembra štipendijo, ker nimam časa čakat do 22. decembra. Odločbe pa še nisem dobil. Sicer je pa tudi tako, da sem prej ko sem dobival štipendijo, le-to dobil zmeraj prej odločbo. Sicer pa do petka je še četrtek :).

Hehe. Pa res ni več. Zgleda da so nove aktualne novice že prišle. Pa so stare članke stran dali. V glavnem v prejšnem postu sm copy paste-u s tam.

DimmniBurek ::

Mene pa neki zanima...
Slišal sem da se pri Kolektorju takoj, ko na kakšni predstavitvi, na faxu kdo samo omeni oz. namigne da bi mogoče imel pri njih kadrovsko štipendijo, da takoj začnejo uni Kolektorjevci letat okoli dotičnega osebka in ga zasipavat z informacijami in prospekti in vsem tem....

Kako je zdej ko je že mal "vč ksno"?
Bi se mogoče še dal dobit štipendijo? je mogoče že kdo poklical in vprašal?
There Is No Stronger Drug Than Reality

Zanima me, če je kdo že dobil štipendijo, ker jaz grem če dobro uro in pol ob pol 5 pogledat, če so kaj nakazali?

LP
:)

Jaz sem dobil.

Evo šel pogledat in NIČ :'(.
To ne morem verjet, kot prvo delajo svinjarijo s temi odločbami. Ko gre za račune pošljejo takoj, ko gre pa za štipendijo pa zavlačujejo. Mislim za znoret. Jaz pa nujno rabim denar in če ga ne dobim sem mrzel :'(.
V ponedeljek sem rekel mami, naj vpraša na zavodu za zaposlovanje, če jo bom vsaj dobil in kdaj, ker bom znorel, da se grejo take igrice...

lambda ::

Wau ... dobil sem 2.078,00 sit štipendije (vsaj tako piše na kliku)
svašta :))

@tinkec, ne da bi kej hotu, sam... Mami bo uprašala? Pojdi/kliči tja sam in jih napizdi, povej da za račune pohitijo za štipendijo pa zavlačujejo, bla bla;) ...

Ja pi*da kje naj jaz ce sem v LJ ne morem rinit na Jesenice. Da jih bom pa klical za štipendijo oz. trošil denar, kako bom pa plačal, če nimam štipendije. Hvalabogu sem mami pred časom nekaj posodil, tako da za mesec november imam plačano. Problem je, ker je študentsko življenje predrago... In ker je stroškov too much...

alum ::

Se strinjam s tabo tinkec. Študentsko življenje je res drago, sploh če ...

Med drugim X-Men 1-3 Boxset (6 DVDjev) + Chronicles of Riddick Theatrical Edition 1 DVD + Chronicles of Riddick Unrated Director's Cut 2DVD + Doom DVD.

>:D

Jah, očitno si človek ne sme nič privoščiti ane, sploh če je to mesec december. Sem pač narobe prišel na vse skupaj. Še prejšnje leto je bila štipendija nakazana nekako v tem obdobju letos očitno ne bo. Če računaš karto za avtobus, potem je tu še vlak, hrana, stroški na faksu, soba...
A zdaj si pa človek z denarjem, ki ga ima na vsake toliko časa ne sme nekaj privoščiti? Tak pa spet nisem, da bi vse zapravil za 1 stvar.
In prosim, to je tema o štipendiji, toliko...
Kot sem že rekel, moti me to, da jasno ne povejo kdaj bodo točni roki za izplačila in koliko jih bo, nič drugega. Da pa delajo, kakor se jim zljubi, ah... ni vredno zgubljati besed.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mavec ()

Zavod je prejel preko 52.000 vlog za republiško štipendijo. Zavod si prizadeva, da bi o vseh vlogah odločil čimprej oz. v roku, ki ga predvideva zakonodaja. Do 23. 10. 2006 je Zavod odločil o 33.805 vlogah, izplačila pa je dne 24.10.2006 prejelo 18.930 upravičencev.
Ustrezno dopolnjene vloge Zavod pospešeno rešuje. Enako kot že v preteklih letih, v času odločanja delavci Zavoda vloge rešujejo tudi izven delovnega časa in ob sobotah. O vlogah, ki se ustrezno dopolnjujejo, Zavod sproti prioritetno odloča. Upravičenci, katerih ustrezno dopolnjene vloge bodo rešene v tem tednu, lahko pričakujejo nakazilo 10.11.2006. O vlogah, ki bodo ustrezno dopolnjene (s podatki o ugotovljenih dohodkih) v naslednjih dnevih, bo Zavod prioritetno odločal ter upravičencem izplačal štipendijo v izrednem izplačilnem roku 24.11.2006.

Tole je bilo spisano na strani, ampak nič se ne ve kdaj je bil ta datum. Edino kar predvidevam je, da je bilo to že kar pred kakimi 3 tedni. Zdaj je edino vprašanje, koliko vlog je še ostalo. :(

VIR

Zgodovina sprememb…

Lahko kdo pove če je res, kar sem slišal od kolegice. Njena mama je klicala na Zavod in dobila je odgovor glede štipendije in še da dobimo decembra dve štipendiji skupaj... Jaz v to čisto nič ne verjamem...

McHusch ::

Štipendije so začeli nakazovati včeraj. Vsaj jaz sem že dobil.

archer, res je. Decembra se dobi dve štipendiji skupaj. Tako je bilo vedno do sedaj.
Edit: Bo pa treba počakati očitno še dober mesec, da bomo videli kako in kaj.:)

Zgodovina sprememb…

a kdo ve kaj glede kolektorja? Par postov više sem vprašal
««
9 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»