» »

Štipendija

Štipendija

««
8 / 39
»»

cojss ::

Ni čisto vseeno, kak uspeh imaš, kajti moraš biti dober, da štipendije ne izgubiš.

LapD ::

Jst sm bil v 4.letniku zadosten pa sm jo obdržal.

archer ::

A ve slučajno kdo, če med poletnimi počitnicami, ko končaš 4. letnik dobivaš Zoisovo štipendijo. Vem da prejšna tri leta sem jo, zdaj sem pa neki slišu da med počitnicami pred faksom ni štipendije, tj. za julij, avgust, pa verjetno september.

Kdo ve?

McHusch ::

Ni štipendije.

Mr_Globus ::

jp bo suša. Pa beštje niti rezultata meture in uspeha iz 4. letnika ne gledajo... ;(

nevtron ::

A je mogoče kdo slišal kaj o spremembi zakona, da je treba bit pravdober da obdržiš ZŠ.:|
Se mi zdi da je bilo enkrat na eni oddaji ampak nism sigurn.

.smidge. ::

Ni štipendije.

U sranje, nisem vedel. Zakaj je pa to dobro? In to ravno letos ko najbolj rabim.;(
Jst se bom smeju na sirokoooo ...

Matek ::

Do kdaj pa je? Junija je še?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Imaš j odokler imaš status. Ker tega junija ni ni niti štipendije

alum ::

Kolikor se spomnim, je junija še bila štipendija. Oz. sem jo julija še dobil za junij.

Dopuščam pa možnost, da se ne spomnim več. :)

klemen22 ::

A je mogoče kdo slišal kaj o spremembi zakona, da je treba bit pravdober da obdržiš ZŠ.

Edino pravilno. MIslim da če nisi potem pravdober jo nimaš kaj obdržati. TO bi morali mal poostrit. Ne pa da folk potem prejema ZŠ in je zadosten z raznimi opravičili!:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

strictom ::

klemen22 Zoisova Štipendija je nek navdih za nadaljni študij. Tako da uspeh sploh nebi smel imeti vloge pri tem (edino potem na faksu in raznih podiplomcih). Ne govori o nečem ko pojma nimaš.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Tako da uspeh sploh nebi smel imeti vloge pri tem (edino potem na faksu in raznih podiplomcih). Ne govori o nečem ko pojma nimaš.

Kako lahko enemu ki je na srednji šoli recmo zadosten sploh lahko dajo ZŠ. A ni ta štipendija kao za pridne in nadarjene učence? Če si zadosten nisi ne eno ne drugo. Tako da bi morala biti meja prav dober uspeh.
Zgleda da se ti tudi sanja ne o čem govoriš. Al pa prejemaš ZŠ in si/boš bil zadosten in se zato temu tako upiraš.

klemen22 Zoisova Štipendija je nek navdih za nadaljni študij.

Če si zadosten z ZŠ potem ti zgleda ne daje dost navdiha kaj?

Poglej še nekaj: jaz sem zaposlen in TUDI od mojega dela gre za te vaše ZŠ. In ne mi govorit da se s temi štipendijami podpira take ki so potem zadostni. Fuj in fej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: klemen22 ()

lambda ::

Coizova štipendija je namenjena NADARJENIM in ne tistim, ki se jim je usralo prit h koritu zato, ker poznajo to in ono osebo na pravem položaju (pa tega ne govorim zato, ker jo meni niso dali - vem, da si jo ne zaslužm, ampak poznam pa precej ljudi, ki jo imajo pa mi nekako ne delujejo ravno nadarjeni in precej, ki so nadarjeni, pa ne morejo do nje - kljub temu, da so bli zlati maturantje in podobne fore) ... ti rajš mau premisl o čem govoriš.

Poleg tega pa je pogoj za obdržanje ZS štipendije v srednji šoli dober in ne zadosten uspeh, tako da klemen22, ne govori nekaj na pamet. Je pa nekje na spletni strani štipenditorja, ki je v tem primeru Zavod za zaposlovanje republike Slovenije tudi razloženo, zakaj je ta pogoj relativno nizek.

nubes:pa tega ne govorim zato, ker jo meni niso dali - vem, da si jo ne zaslužm, ampak poznam pa precej ljudi, ki jo imajo pa mi nekako ne delujejo ravno nadarjeni in precej, ki so nadarjeni, pa ne morejo do nje - kljub temu, da so bli zlati maturantje in podobne fore) ... ti rajš mau premisl o čem govoriš.

Očitno v sedmem razredu OŠ njihovi možgani niso bili obdarjeni z dovolj brute computinga za primerjavo besed in računanja preprostih računov.

baker ::

Pomojem lahko testi dost bolš povejo kdo je nadarjen in kdo ne, kot pa tvoje subjektivno mnenje.
Tud jest mam štipendijo pa mi kdo reče da si je ne zaslužim, sam mogoče se pa men neda učit predmetov, ki mi navjo nikol koristl in zato nimam tok dobrih ocen. Pa jeziki mi tud ne grejo zlo dobr sm pa zato bolj nadarjen za mat in fiz.
Mi grejo pa na živce tisti, ki govorijo da si nekdo ne zasluž štipendije in da krademo denar državi.
Če bom izobražen in mel veliko plačo bom plačal državi za 5 štipendij na mesec med tem ko bo nekomu drugmu država mogla plačevati socialno podporo.

Biti zlati maturant in podobne fore pa res ni merilo. Niti približno.

Dejansko ni. Verjetno bol za kakšno kadrovsko ko pa cojzovo.

Za pridobitev zoissove štipendije je potreben en poseben doesežek, za kar se šteje tudi, če si zlati maturant. Velja pa to ravno toliko kot visoka uvrstitev na državnih tekmovanjih matematike, slovenščine (ne vem točno ali srebrna ali zlata).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cojss ()

lambda ::

Seveda zlati maturant ni merilo, pove pa vseeno to, da si precej bolj sposoben, kot nekdo, ki maturo zdela z dobrimi 20 pikami in ima zoisovo štipendijo - tu se vprašaš kje je poanta vsega ... Me pa najbolj razkuri kadar kdo govori, da ima slabe ocene zato, ker se on ne pifla na pamet _nepomembnih_ zadev in oh in sploh, pa koliko pomeni njegovo logično razmišljanje, pa matematika in bla bla bla. Bodisi nisi dovolj sposoben, bodisi si prelen - nobeno od slednjega pa ni nekaj, kar bi pričakoval od zoisovega štipendista. Da kradeš denar državi? Seveda ne, nepravično je le do nekaterih, ki se dejansko trudijo po svojih najboljših močeh, pri tem dosegajo neprimerno boljše uspehe, pa vendarle - meja za obdržanje zoisove štipendije je tako nizka, da če nisi ravno lesen, ne boš odpadel, ko jo enkrat imaš.

Ok oni testi v 7. razredu - prikažejo intelektualno nadarjenost, to verjetno, vendar pa se ta nadarjenost vseen mora odrazit v ocenah, vsaj po mojem mnenju ...

baker ::

Ja zakaj bi hotel meti nekdo predmet več kot 2, če ga ne zanima in mu nebo nikoli koristil.
To še posebej velja za kakšno biologijo, kjer bo tud tist k jo ma 5 čez par let vedel enako kot tisti ki jo je imel 2.
Men se zdi zoizova štipendija spodbuda da sem šel na gim. in bom šel naprej študirat.

s5cougar ::

@baker:
Js ne bi hotel met predmeta 2, pa četudi bi mi smrdel že na 2 kilometra. To je lenoba. Če že prejemaš denarno vzpodbudo, bi lahko pokazal malo volje, se ti ne zdi?
Errare humanum est.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s5cougar ()

Js ne bi hotel met predmeta 2, pa četudi bi mi smrdel že na 2 kilometra. To je lenoba. Če že prejemaš denarno vzpodbudo, bi lahko pokazal malo volje, se ti ne zdi?

Aj-jaj-jaj, sami svetniki tukaj. Me res zanima, če gre za kako zdravljenje kompleksov ali zgolj za zategnjenost kot tako.

Poglejte od časa do časa skozi okno. V končni fazi delamo vsi 'po liniji najmanjšega odpora'. Treba se bo sprijaznit s tem.

s5cougar ::

@wakum:
Maš prav. Samo eni mormo za zaslužen denar pošteno delat. Zato me jezijo taki osebki, ki jim je bilo vse podarjeno, na koncu pa iščejo izgovore, če jim kdo kaj očita.
Errare humanum est.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s5cougar ()

STASI ::

Prosim za debato na nivoju in ne se spuščati na osebno raven. Tema je namenjena debatam o štipendijah, kako jo dobiti, zgubiti,.... Drugače bo rdeče.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: STASI ()

Tistih par kSIT na mesec lahko vsakdo prisluži z delom v lokalnem kafiču med vikendah. Zoisovi štipendisti smo pač bili rešeni tega dela in imamo denar po "poti najmanjšega odpora". Buhuhuhuh...

ema je namenjena debatam o štipendijah, kako jo dobiti, zgubiti,....

Tako da ne padeš letnika:\

Ziga Dolhar ::

> Tako da ne padeš letnika

a) Ne ga biksat.

b) Če pa že vztrajaš, pojdi na kak resen faks, kjer 'biti zadosten' vseeno ni tako čez-kurca kolkr se ti zdi.
https://dolhar.si/

Looney ::

jo za pravdober uspeh kj povišajo?

pa priznanja štejejo?

poleg tega se mi ne zdi fer da gledajo na učni uspeh enako na gimnazijah in poklicnih šolah ko pa vsi prav dobro vemo, da je veliko lažje biti odličen na poklicnih šolah!!! pa tudi vse strokovne gimnazije so lažje od splošnih in klasičnih!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Looney ()

Tezja sola je cisto odvisen pojm. Srednje tehnicne stremijo k strokovnosti, gimnazija pa k splosnsni izobrazbi.

to je čist res, ampak je vseeno na splošnih težje pridt do solidnega uspeha

R33D3M33R ::

Evo nekaj pogostih vprašanj iz področja Zoisovih štipendij: http://www.ess.gov.si/slo/dejavnost/VprasanjaOdgovori/skup4.htm.
Sem ravno iskal kakšne so obveznosti štipendista pa sem tole našel. Upam, da bo v pomoč. :)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

sejmon ::

eno vprašanje

Sem v zadnjem letniku (4.letnik).Dalje nimam namena iti.
Imam republiško štipendijo.

in vprašanje:

Še v juliju dobim štipendija,ali je v zdaj v juniju bila zadnja?

HVALA

Verjetno je zadnje nakazilo ŠE julija, saj se nakazuje za 1 mesec nazaj a ni tako?

NeOman ::

Mozno, da je blo vprasanje ze postavljeno, ampak nisem bral vsega. Zanima me ce uspeh na maturi ustrezno povisa stipendijo ali je tu samo uspeh v minulem (4.) letniku? Torej rabis maturitetno spricevalo samo za dokazilo o opravljeni maturi?

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NeOman ()

Uspeh na maturi ne vpliva na zvišanje štipendije.

PS: tudi uspeh v četrtek letniku ti ne bo zvišal štipendije, ker na faxu štartaš iz nule.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LapD ()

PS: tudi uspeh v četrtem letniku ti ne zviša štipendije, ker na faxu začneš iz nule ;)

Grrr... ;(

Mi lahko kdo iz izkusenj pove kako visoka bo stipendija v prvem letniku, kolk se ti doda, glede na to da je moje stalno prebivalisce 100km oddaljeno od fakultete (posledicno bom imel najeto stanovanje). Subvencija za stanovanje verjetno odpade zaradi stipendije?

LP

Jst mam 45k. Sem pa 60km stran od kraja šolanja ;). Tako, da računaj okrog 45k.

Mhm, kolk visoko si pa mel ko si bil v 4. letniku? Kje bi se dalo kej vec prebrat o subvenciji za stanovanja?

V 1. letniku dobiš osnovo+dodatek za bivanje, ki je isti kot osnova. Letos cca 2x22500

Subvencijo lahko vseeno dobiš. To je izven.

Okej,

hvala vsem za odgovore. Grem se še pozanimat kako je z subvencijami.

LP

A se štipendija s priznanji kaj poviša?

Optimistka :D

Nič???:O

Poviša se ti z napredovanjem v višji letnik, če si prav dobra oz. odlična. Lahko se ti zviša, če si štipendist s posebnimi potrebami in pa če se voziš v šolo (je določeno koliko km) ali bivaš v dijaškem/študentskem domu ali najetem stanovanju.

Ni fer!!!:( Potem se mi pa sploh ne splača več hodit na tekmovanja! Sem mislila, da to vsaj malo koristi!:(

Seveda pomaga... jo dobit. Zdej pa lahko greš samo na una, ki te veselijo. Me like the system 8-)
««
8 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
479379 (260) čigra
»

Vračanje štipendije ?