Forum » Šola » Štipendija
Štipendija
televizija ::
nič ne dobiš dve štipendiji decambra..razen če je novembra niste dobili..
nam so rekli da tisti ki niso dobili 14.11 dobijo 10. 12..pol pa sta 2 skup ja..ker tisti ki so dobili ž 24.11 tud dobijo pol 10.12 itd...
če pa še takrat nebote dobli pol pač očitno nebo nič s štip....
aja govorim za študente in republiško!
nam so rekli da tisti ki niso dobili 14.11 dobijo 10. 12..pol pa sta 2 skup ja..ker tisti ki so dobili ž 24.11 tud dobijo pol 10.12 itd...
če pa še takrat nebote dobli pol pač očitno nebo nič s štip....
aja govorim za študente in republiško!
mavec ::
televizija, no, zdaj te ne razumem najbolje, ampak glede dvojnega izplačila.
Če se bo dobilo štipendijo v decembru na dan 8. 12, potem ne dobite dvojnega izplačila, ker je redni izplačilni dan vsakega 10 v mesecu, torej bote v roku 2 dni dobili še štipendijo za mesec december. Če pa boste dobili štipendijo 22. 12 ko naj bi bil zadnji izredni dan za izplačilo štipendij, potem pa se dobi dvojno in sicer za november ter za 10. december.
Glede odločbe pa, kolikor mi je znano je dolžnost Zavoda da jo odpošljejo v roku 2 mesecev od roka popolne vloge za štipendijo.
Televizija, jaz vem, da je zadnji izredni dan za izplačilo štipendij 22. 12 in ne 10. 12. Slednji je namreč datum rednega izplačila. Saj je 10. v mesecu.
Če se bo dobilo štipendijo v decembru na dan 8. 12, potem ne dobite dvojnega izplačila, ker je redni izplačilni dan vsakega 10 v mesecu, torej bote v roku 2 dni dobili še štipendijo za mesec december. Če pa boste dobili štipendijo 22. 12 ko naj bi bil zadnji izredni dan za izplačilo štipendij, potem pa se dobi dvojno in sicer za november ter za 10. december.
Glede odločbe pa, kolikor mi je znano je dolžnost Zavoda da jo odpošljejo v roku 2 mesecev od roka popolne vloge za štipendijo.
Televizija, jaz vem, da je zadnji izredni dan za izplačilo štipendij 22. 12 in ne 10. 12. Slednji je namreč datum rednega izplačila. Saj je 10. v mesecu.
televizija ::
aja..eh malo sem zamutla vse skupaj..sem misla 8.12 ne 10.prej.to da je pa 22.12 zadn dan pa nism vedla..no pol pa tak fajn
Je mogoče kdo že dobil odločbo, ker jaz je še zdaj nisem. Zakonski rok za prejem odločbe pa je 2 meseca od vložene popolne vloge za štipendijo.
In kolikor sem uspel izvedeti z zavod RS za zaposlovanje OE Jesenice, je letos baje ena velika frka s temi štipendijami. Pa baje jih letos kar nekaj več ne bo dobilo štipendije :-/.
In kolikor sem uspel izvedeti z zavod RS za zaposlovanje OE Jesenice, je letos baje ena velika frka s temi štipendijami. Pa baje jih letos kar nekaj več ne bo dobilo štipendije :-/.
lambda ::
Hm ... tole je čudno, 1.12. so mi izdali odločbo, štipendija odobrena, 10.12. je bil izplačilni rok, štipendije ni blo. Še kdo doživel kj podobnega? Načeloma mi je vseeno, če pride januarja, sam nekak mi ni jasno zakaj ...
fictionel ::
Mene pa mal zanima, če se je kdo "preselu" v kraj študija pa dobiva Zoisovo?
Kako to zgleda? Dobiš kej več (manj) glede na to, da je treba še stanovanje plačevat? (študentski dom me nekak ne zanima :))
A je treba kej prijavit, če ene 3-4x tedensko spiš drugje?
Mal me matra, da bi si stanvanje zrihtov, ker se mi ne da vozt
Kako to zgleda? Dobiš kej več (manj) glede na to, da je treba še stanovanje plačevat? (študentski dom me nekak ne zanima :))
A je treba kej prijavit, če ene 3-4x tedensko spiš drugje?
Mal me matra, da bi si stanvanje zrihtov, ker se mi ne da vozt
Mr_Globus ::
Ne si delat problemov in enostavno ne prijavit začasnega bivališča. S tem so tako al tako samo problemi, ker ti npr uradno pošto pol dostavljajo na začasno bivališče...
Dobiš pa enako, ker kolega iz LJ dobiva isti nadomestek za bivanje kot jst, ki sem v študentu.
Dobiš pa enako, ker kolega iz LJ dobiva isti nadomestek za bivanje kot jst, ki sem v študentu.
archer ::
Lahko samo nekaj komentiram, pa me zanima če je že kdo opazil to. Jaz študiram v Ljubljani in dobim za prvo leto ~45.000SIT Zoisove štipendije na mesec, kolega ki pa študira v Celju pa ima Zoisovo ~35.000SIT na mesec. Zdej to komentiram zato, ker sem doma skoraj iz Celja on pa tudi.
In mislim da so na zavodu razmerje zelo zadeli... Saj ne da bi bil nevoščjliv, samo avtomatsko je z Ljubljano po mojem mnenju povezanih več stroškov. Da ne govorim, da se lahko iz bližnjih krajev, če si iznajdljiv pripelješ do Celja zastonj (če imaš možnost uoprabljati vlak...). Pa ne mi reči da sem sam kriv da ne študiram v Celju, ker faksa, ki ga obiskujem, v Celju ni.
Pa še zanima me, če kdo že ve, če bodo kar po 239,64 preračunali štipendijo po novem letu v evre?
In mislim da so na zavodu razmerje zelo zadeli... Saj ne da bi bil nevoščjliv, samo avtomatsko je z Ljubljano po mojem mnenju povezanih več stroškov. Da ne govorim, da se lahko iz bližnjih krajev, če si iznajdljiv pripelješ do Celja zastonj (če imaš možnost uoprabljati vlak...). Pa ne mi reči da sem sam kriv da ne študiram v Celju, ker faksa, ki ga obiskujem, v Celju ni.
Pa še zanima me, če kdo že ve, če bodo kar po 239,64 preračunali štipendijo po novem letu v evre?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: archer ()
darkolord ::
Ja
Ja
fictionel ::
archer: sej to je povsod približn tako.
Npr jz imam isto štipendije kot frend (obiskujeva isti fax) pa je on iz kranja, jz pa cca 10ksit oddaljen :)
drug sošolec (z isto štipendijo) je pa iz vrhnike in ima tudi vsaj 2x cenej avtobus.
Tko da bod vesel, da ne dobivata s kolegom kar isto štipendije
Npr jz imam isto štipendije kot frend (obiskujeva isti fax) pa je on iz kranja, jz pa cca 10ksit oddaljen :)
drug sošolec (z isto štipendijo) je pa iz vrhnike in ima tudi vsaj 2x cenej avtobus.
Tko da bod vesel, da ne dobivata s kolegom kar isto štipendije
Še neki me zanima... Med gimnazijo in faksom poleti nisem dobival zoisove štipendije. Kaj pa iz prvega v drugi letnik faksa (pa tako naprej)?
Buldožer ::
Ja med letniki naprej dobivaš, med gimnazijo in fax-om je pa ni, ker kao ne vejo če boš hodu na fax. Jst sem se tud jezil k dveh al treh štipendij nisem dobu.
Več glav več ve. No, ni nujno!
_pobesneli_ ::
eno malo neumno vprasnje glede republiške štipendije.ČE jo recimo dobivas v ene letniku in potem ne naredis pa tudi nadaljujes ne,pustis šolanje,ali jo treba za tisti letnik vrnit potem?
Gregor
Steinkauz ::
Eno vprašanje k je blo gotovo že odgovorjeno, sam nism šel gledat 10 strani. Zdej sm 4. letnik in bom končal z dobrim uspehom, tako kot vsa 3 leta do sedaj. Kakšnih dosežko glih nism mel v teh 4. letih. Zanima me, če zdej za na faksu zgubim zoisovo štipendijo? A te more šole predlagat za naprej al kako? No pomoje jo zgubim, sam me vseen zanima...
Če je to res pol HUDO!
Bi bil pa res hvalažen, če mi kdo to najde črno na belem na uradni strani. Sm iskal, sam brez uspehov.
Bi bil pa res hvalažen, če mi kdo to najde črno na belem na uradni strani. Sm iskal, sam brez uspehov.
.smidge. ::
Kaksen je na faxu postopek za podaljsanje? Vem da rabis izpis ocen, iz katerih ti dolocijo povprecje. Ampak od kdaj morajo biti tiste ocene? Lahko recimo zdaj dvignem tisti list, da mi bojo steli samo izpiti iz prvega semestra in tako pospekuliram s povprecjem?
Jst se bom smeju na sirokoooo ...
pozitron ::
Kdo kaj ve, kako je s štipendijo po končanem absolventskem stažu? Meni naprimer ta poteče konec septembra, zanima me pa kaj je pogoj, da je ne bi slučajno mogu vračat. izpite mam vse, sam diplomiru še nisem, pa nevem če mi bo ratal glih do konc septembra, a je dovolj, če mam vse izpite, da normalno pač prekinem štipendijo al me bojo kej jeb@l, da moram vračat, če ne bi prav čas diplomiru?
Kaksen je na faxu postopek za podaljsanje? Vem da rabis izpis ocen, iz katerih ti dolocijo povprecje. Ampak od kdaj morajo biti tiste ocene? Lahko recimo zdaj dvignem tisti list, da mi bojo steli samo izpiti iz prvega semestra in tako pospekuliram s povprecjem?
Veljajo vse ocene, ki so pridobljene do 31.9. Po tem datumu moraš prinesti izpisek ocen zavodu za zaposlovanje, tam kjer si oddal prošnjo za štipendijo, do 3. ali 4. 10. Ne vem točno...
Veljajo vse ocene, ki so pridobljene do 31.9. Po tem datumu moraš prinesti izpisek ocen zavodu za zaposlovanje, tam kjer si oddal prošnjo za štipendijo, do 3. ali 4. 10. Ne vem točno...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mavec ()
Matek ::
Kdo kaj ve, kako je s štipendijo po končanem absolventskem stažu? Meni naprimer ta poteče konec septembra, zanima me pa kaj je pogoj, da je ne bi slučajno mogu vračat. izpite mam vse, sam diplomiru še nisem, pa nevem če mi bo ratal glih do konc septembra, a je dovolj, če mam vse izpite, da normalno pač prekinem štipendijo al me bojo kej jeb@l, da moram vračat, če ne bi prav čas diplomiru?
Nisem čisto prepričan, ampak mislim, da dokler ne zabluziš, ti ni treba vračat. Tudi če vmes padeš en letnik, ti štipendijo zgolj zamrznejo za eno leto, ko se pa tvoje šolanje nadaljuje, jo pa dobiš nazaj. Torej po tej logiki bi jo tebi morali pač samo vzeti in če diplomiraš, bo vse ok. Vračati bi moral samo, če bi pustil faks.
Nisem čisto prepričan, ampak mislim, da dokler ne zabluziš, ti ni treba vračat. Tudi če vmes padeš en letnik, ti štipendijo zgolj zamrznejo za eno leto, ko se pa tvoje šolanje nadaljuje, jo pa dobiš nazaj. Torej po tej logiki bi jo tebi morali pač samo vzeti in če diplomiraš, bo vse ok. Vračati bi moral samo, če bi pustil faks.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
[MYTiX] ::
Kaj pravite na "nov zakon". 8,5 povprečje za zoisovo
Sej na FRIju se to da, ampak na kakem težjem faxu je pa že kriza. Meni se že od začetka ne zdi fer, da so vsi faxi enako obravnavani. Recimo študenti FDV in PF rabijo isto povprečje za obdržat ali pa zvišat štipendijo.
Sej na FRIju se to da, ampak na kakem težjem faxu je pa že kriza. Meni se že od začetka ne zdi fer, da so vsi faxi enako obravnavani. Recimo študenti FDV in PF rabijo isto povprečje za obdržat ali pa zvišat štipendijo.
podpis
moj_nick ::
A kdo ve, kaj pomeni izjemen dosežek v kontekstu tega linka?
in sicer na podlagi visokega povprečja (po novem 8,5) ali z doseganjem izjemnega dosežka.
110111001001010001010000
A to velja že za letošnje vloge? Kako je pa z višanjem štipendije. Zdej po starem sem ciljal na 9 povprečje zdej pa ne vem. Nisem ravno na tekočem glede tega zakona in zanima me, če je kje podrobneje opisan...
Pa še zanima me... V vlogi sem dobil, da morem oddati zraven izpis ocen... A to dobim v referatu na faksu ali je to izpis iz e-študenta???
Pa še zanima me... V vlogi sem dobil, da morem oddati zraven izpis ocen... A to dobim v referatu na faksu ali je to izpis iz e-študenta???
Ziga Dolhar ::
> Zoisovi štipendisti bodo štipendijo ohranili na letni ravni, in sicer na podlagi visokega povprečja (po novem 8,5) ali z doseganjem izjemnega dosežka.
Sicer mi ni ravno jasno, kaj pomeni "ohranitev na letni ravni" (ohranitev štipendije za leto, ali ohranitev štipendije v višini preteklega leta), pa takisto se mi nikakor ne da it gledat tegale zakona, ker je brezveze ...
... ampak, imet povprečje 8,5 na Pravni je nič kaj lahko.
archer: potrdilo o opravljenih izpitih dobiš v referatu.
Sicer mi ni ravno jasno, kaj pomeni "ohranitev na letni ravni" (ohranitev štipendije za leto, ali ohranitev štipendije v višini preteklega leta), pa takisto se mi nikakor ne da it gledat tegale zakona, ker je brezveze ...
... ampak, imet povprečje 8,5 na Pravni je nič kaj lahko.
archer: potrdilo o opravljenih izpitih dobiš v referatu.
https://dolhar.si/
R33D3M33R ::
Na kemiji tudi ne
Hvala ŠOU in ŠOS, res vam hvala!
Hvala ŠOU in ŠOS, res vam hvala!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R33D3M33R ()
koli99 ::
Zakon je sprejet.
Kaj to pomeni, da vsi, ki nismo(ga ne bomo) dosegli povprečja 8.5 ali več, ne moremo več računati Zoisovo štipendijo naslednje leto?
Kaj to pomeni, da vsi, ki nismo(ga ne bomo) dosegli povprečja 8.5 ali več, ne moremo več računati Zoisovo štipendijo naslednje leto?
Prasci... če se že to grejo bi mogli pred izpitnim obdobjem to dat vn ne pa skoaraj na kocnu poletenga obdobja
Damn jst pa tako veselo 8ke vpisujem
Damn jst pa tako veselo 8ke vpisujem
Mavrik ::
Vprašanje je zdaj... ali se obstoječe pogodbe spremenijo ali pa to velja samo za nove?
The truth is rarely pure and never simple.
Matek ::
AFAIK bo slo samo za nove. Stari stipendisti ze imamo pogodbe, not so doloceni pogoji, ki veljajo za nas. Saj je bilo ze v preteklosti spremenjeno (ko sem bil v srednji soli, vem da so dvignili prag, s katerim jo obdrzis, z dobrega na pravdober uspeh, pa se nas to ni dotikalo).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Jan987 ::
Torej bo za nas, ki smo vlge za zoisove oddali letos (konec OŠ), za zadržanje štipendije (vkolikor jo seveda dobimo) potredbno povprečje 4,1 na SŠ?
Na velikogovorijo da bodo dali nevem koliko novih štipendij, potem pa dvignejo prag iz dobrega uspeha na dober pravdober uspeh
Na velikogovorijo da bodo dali nevem koliko novih štipendij, potem pa dvignejo prag iz dobrega uspeha na dober pravdober uspeh
moj_nick ::
Kaj pa tisti, ki gremo letos na faks. Bodo za nas veljala nova merila?
110111001001010001010000
TeaGETREAL ::
hej!
Jz mam tut eno vprašanje..moj primer:
Lani sem hodila v prvi letnik medicine in sem pustila faks in letos hodila še enkat v prvi letnik arhitekture. Zoisova štipendija mi je mirovala oziroma je bila zamrznjena. Letos sicer mam povprečje 8,8 trenutno, vendar bom sla na se en izpit, za katerega ne bom dobila dobre ocene in se mi bo povprečje zelo znižalo. Zanima me,če se mi kot stari podpisnici pogodbe upošteva kriterij 7 ali bom mogla pogodbo zaradi mirovanja podpisati še enkrat in se mi bo upoštevalo povprečje 8,5?
že vnaprej hvala za odgovore!
Tea
Jz mam tut eno vprašanje..moj primer:
Lani sem hodila v prvi letnik medicine in sem pustila faks in letos hodila še enkat v prvi letnik arhitekture. Zoisova štipendija mi je mirovala oziroma je bila zamrznjena. Letos sicer mam povprečje 8,8 trenutno, vendar bom sla na se en izpit, za katerega ne bom dobila dobre ocene in se mi bo povprečje zelo znižalo. Zanima me,če se mi kot stari podpisnici pogodbe upošteva kriterij 7 ali bom mogla pogodbo zaradi mirovanja podpisati še enkrat in se mi bo upoštevalo povprečje 8,5?
že vnaprej hvala za odgovore!
Tea
PrimozR ::
Zgleda da bodo nova. Pa kaj so nori, 85, povprečje... pomojem bo dvig povpraševanja po kadrovskih. Tole je čist prehudo, s 7,0 na 8,5...
Ice-Heki ::
A lahko nekdo prosm pove, a starim štipendistom velja uspeh v srednji šoli dober, da jo obdržimo, ali moramo biti po novem prav dobri?
Spraševal sem okoli in kot jst to razumem je tako:
Kot je zakon zdaj napisan velja samo za nove štipendiste. Ampak ker zakon še ni vpisan (hmm ) se še ne ve al bo kriza alpa ne
Kot je zakon zdaj napisan velja samo za nove štipendiste. Ampak ker zakon še ni vpisan (hmm ) se še ne ve al bo kriza alpa ne
No ampak ali si nov štipendist, če si končal 4. letnik srednje in greš zdej na faks? Ker pogodba se nardi nova(i think)
Mavrik ::
Če greš na faks, potem si nov štipendist, ker na novo skleneš pogodbo. Drugače nisi.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo štipendijeOddelek: Loža | 9379 (260) | čigra |
» | Vračanje štipendije ?Oddelek: Šola | 6754 (3590) | sandmodnigga |
» | Zoisova štipendijaOddelek: Šola | 9810 (7636) | Steinkauz |
» | Štipendije (Zoisova in morebitne druge)Oddelek: Loža | 5658 (4210) | Volta |
» | Zoisova štipendija (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13349 (11501) | alum |