» »

Štipendija

Štipendija

««
7 / 39
»»

pushte1 ::

Ali je že mogoče kdo dobil odločbo za štipendijo za 05/06 ali pa če mogoče veste kdaj bodo rabm denar
bol mal vem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ziga Dolhar ::

Če si študent, prvo štipendijo itak dobiš lahko najprej 10. novembra. Najbolj zgoaj.
https://dolhar.si/

BaRtMaN ::

Jaz imam pa eno vprašanje (vzdih)!

Imam možnost za neko vrsto privatne finančne pomoči, v pravilniku o Zoisovih štipendijah pa piše, da nisem upravičen do štipendije, če sem "... pridobil finančno ali materialno pomoč za šolanje iz javnih ali zasebnih virov najmanj v višini enoletnega zneska osnovne Zoisove štipendije" A mogoče kdo ve, koliko naj bi ta osnova bila? Kakor se spomnim od lani, je ta osnova okoli 23k.

Poleg tega me še zanima, kako se pri vlogi za Zoisovo štipendijo obravnava študentsko delo. Recimo, da na mesec zaslužim 50k, moram kaj vpisati v vlogo? Ker na taisti spletni strani piše, da štipendije ne more prejemati nekdo, ki "je v delovnem razmerju"

Pa še nekaj. (izdih) :)

pushte1 ::

noben mi še ni odgovoru ali je že kater dobil odločbo za štipendijo za dijake ???|O
bol mal vem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pushte1 ()

.smidge. ::

jst se nisem
Jst se bom smeju na sirokoooo ...

Athena89 ::

js tut še nisem...
Treniraj trdo, zmaguj z lahkoto!

archer ::

Odločbo sm dobu v četrtek. Za štipendijo pa ne vem, še nism šel gledat. Sam oktobrska za dijakeje bila ponavadi 20. oktobra.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: archer ()

strictom ::

Štipendija (zoisova) se mi je povišala za dobrih 500 sit. Z 14k450 sit na 15k580 :D
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Kami ::

Jap, če si naredo letnik se ti poviša za 500 pa nekaj sit, potem pa še za prav dober uspek 3k mensezdi pa za odličn 5k če se ne motim, seveda če polek tega dobiš tistih 500 in nekaj sit za to, ker si naredil letnik.

moj_nick ::

Razlika med prav dobrim in odličnim je ~5000.
110111001001010001010000

-=AKASHA=- ::

dobila sm odlocbo za Zoisovo, osnova je skos ista, pa za odlicen uspeh se je povisala sam okol 3000 sit. Nekaterim se je pa celo zmanjsala... a so ble kaksne reforme ???
Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.

McHusch ::

Jah, če si bila preteklo odlična, letos pa samo prav dobra, gre štipendija dol. To je že ves čas tako.

alum ::

Ce si bila pa preteklo leto pravdobra, letos pa odlicna, potem gre stipendija gor le za razliko med dodatkoma za pravdober in odlicen uspeh.

Celeborn ::

Kaj pa ce si bil odlicen lani in predlani? Meni je ostalo isto, stipendija se je povecala le za dodatek za opravljen letnik. A je to vredu?
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?

vredu ja!

Tear_DR0P ::

sej mate pravilnik na spletu
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

A je kdo mislu, da bo za vsak odličen letnik dobil sedem čukov bonusa še zraven? >:D

Jok, brate.

-=AKASHA=- ::

heh!!! sm bla obe leti odlicna, in iz prvega v drugi letnik se mi je za 7ksit dvigl, zdej pa sam za 3k :| tko da sm ostala na 30.000 sit. ehhhh
Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.

moj_nick ::

Preseli se dalj od šole ali pa se prepiši na bolj oddaljeno šolo :P
110111001001010001010000

Mr_Globus ::

Jap stroškov lahko dobiš skor isto ko osnove. Tako da se je pametno prepisat k kaki teti ;)

P.S. tud jst sem po*** ko sem v tretjem letniku ostal na 30k :P Pa mi je oče pol ure razlagaw, da sem preveč naiven :\

bad|boy ::

kak pa sploh dobiš zoisovo
jas sem namreč zaj 9 klas sn biu vsa leta odličn lani sn celo dobo eno zlato pa par srebrnih
nobody is prfect im nobody:P

Te bo že socialna delavka predlagala. Precej pomembni, če ne celo najpomembnejši, so pa rezultati IQ testov.

Khm "IQ" testev khm

Call them what you will.

So standardizirani in jih uporabljajo že desetletja. Očitno niso br0ken.

.smidge. ::

Te bo že socialna delavka predlagala.

Na to se ni glih najboljse zanasati, vsaj pri nas je psihologinja precej komplicirala da ne bo predlagala vec ljudi. je dobro kaj zatezit, ker je vse odpravila ces da itak nimajo sans da bi jo dobili
Jst se bom smeju na sirokoooo ...

Utk ::

Ja itak, prej ko te kdo predlaga kam, ti bo to povedal, če ti ne bo, zateži sam, če ne se res lahko zgodi, da te izpustijo, čeprav bi zlahka dobil.

baker ::

Kokr jest vem se šteje:
1/3 uspeh
1/3 priznanja
1/3 IQ test

Uspeh definitivno ne steje 1/3. Definitivno!

Priznanja tudi ne. Uspeh je pogoj prav dober in lahko dobiš če si brez vsakih priznanj. Recimo da je uspeh 10% in priznanja 10% test (ni IQ test, pogooglaj za pravim IQ testom) pa ostalih 80%.

cojss ::

Kolikor jaz vem, uspeh sploh nič ne šteje in je samo pogoj za pridobitev štipendije. Največjo težo pa ima tisti test.

bad|boy ::

ja kdaj pa bi to mogla predlagat
kdaj ji naj zatežim kirga mesca tak pribl
nobody is prfect im nobody:P

Bad boy: Ti jo kar vpraši pač enkrat, mudi se pa glihk ne. Sej ti bo že pol ona povedala.

Ja pomoje je pa glihk najbl logičn tko kot sm jest povedu (pa še neki sm se spomnu, da sem nekje bral).
Ker če bi bli testi 80% se ti za priznanja sploh nebi splačal trudit.
Velikokrat pa se komu reče: potrud se za kakšno priznanje pa boš dobu.

Pa kokr se spomnim nism mel glihk fuuul dobrih testov sem pa mel zlato priznanje (iz računalništva8-) ) tko, da sem pomojem zarad tega dobu štipendijo.
Aja brez priznanj pa pomojem nemorš dobit. Moraš met vsaj eno srebrno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: baker ()

AFAIK se upoštevajo le priznanja iz slovenščine, angleščine, matematike. Bolj "specifični" predmeti rajtam ne.

Hm? V mojih časih so upoštevali še kemijo, fiziko, nemščino ... Oziroma upoštevali ni najbolj točna beseda, jih je pa bilo potrebno navesti na vlogi za dodelitev.

Ja ... navedel si lahko "vse".

Meni je sicer razredničarka [na srednji ekonomski] razlagala, da naj bi dejansko upošteval samo tiste predmete, ki so "skupni" vsem srednjim šolam.

baker,

1/3 uspeh?

uspeh je _najbolj_ subjetkivno merilo in definitivno ni enakovreden ostalima kriterijema.

Računalniptvo se je pri meni 100% upoštevalo samo sem pa bil med tremi najbolšimi v Sloveniji8-)
Uspeh ni nič subjektivno merilo. Čist enako je kot recimo prizanja. Ali pa recmo uni testi. PR unih testih lahk kr dost gulfaš (ko reče stop pišeš naprej) pa še če ti kdo pove kaj bo not mal povadš prej pa maš. (če si recmo povprečno pameten in pol pač zgleda da si nadpovprečno)
Itak pa so skroaj vsi ki imajo štipendijo vedno bli odlični.

LapD ::

Jst sm dubu brez priznanja tko da majo testi zihr velko težo..no vsaj 5let nazaj je blo tko =)

Edit: aja pa to me zanima..kako je možno da še zdj nism dobil papirja če dobim štipendijo letos al ne..Nek odgovor bi mogu bit v obeh primerih al se motm?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LapD ()

whatever ::

A je že kater študent dobil odločbo za Zoisovo za letos?

ja jaz sem dobil vceraj.

Jaz že prejšnji teden.

ddeben ::

Neki me zanima glede vracila stipendije (zoisove)...in sicer ce ne izdelas letnika, moras potem povrnat za trenutno solsko leto ali za vsa leta nazaj?:\

wtf?! ::

Ja sevede, + 200k:\ ....
Pomoje ti ni treba nč povrnt.
btw odlocbo sm IMO dubu ze pred enim mescom:\ ..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wtf?! ()

Nekaj me zanima.
Na tem linku piše da je k osnovni štipendiji dodatek za študentski dom. Kaj pa, če si najemnik stanovanja v LJ/MB? Velja isto tistih 22.341SIT?

Če si najemnik stanovanja velja isto, kot da živiš v študentskem domu.

Kako je pa kaj z dodatkom iz četrtega letnika srednje šole v prvi letnik faksa? Se dobi kaj dodatka za uspeh, itn.?

Fizikalko ::

Nič. Štartaš z nule (pri dodatkih). Vsaj tako je bilo...hmmm...10 let nazaj :)

True true.

Pri zoisovi greš z nule.

(No vsaj tako je bilo, hm, dve leti nazaj:D ).

Se pravi, da je popolnoma nepomembno, kakšen uspeh imam v četrtem letniku? Okej, letos bom zadosten. Na mojem faksu pa tko ne bo omejitve, juhej. :D

jap, popolnoma.
««
7 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
278404 (5393) 111111111111