Forum » Šola » Štipendija
Štipendija
Mr_Globus ::
Itak je nek maximum ki ga dajo za prevoz oz. bivanje. Magari bi meni dajali za prevoz LJ-Izola hehe. Stari sej bi si konec leta kupu aftek =P
Athena89 ::
s tem da zivi drugje, kot je prijavljen, pomoje cist resno misli, ker to vec kdo naredi... KA TI PA MORJO!
Treniraj trdo, zmaguj z lahkoto!
strictom ::
A ti zamrznejo štipendijo če imaš popravca ali ne?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
tha_Kalis ::
ja itak da je resno mislil. saj se je samo zato prjavo na forum da vam to pove da se lahko zdaj grizemo vsi tisti ki mamo samo zoisovo dodatek je drgac za vec kot 40km al pa ce stanujes kot najemnik oz. v stud. domu 22k. drgac pa mate TU tabelo za izracun
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem
c0dehunter ::
Zanima me, kako je s štipendijo, če si si jo zrihtal pri nekem podjetju, potem pa ti na gimnaziji ne gre najbolje, se prepišeš na neko drugo šolo, u glavnem, narediš sš do konca. Ali Moraš vrniti štipendijo, če naprimer ne narediš gimnazije do konca, ampak se pripišeš in postaneš npr. računalniški tehnik?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
Phil ::
Odvisno od podjetja. V pogodbi (najbrž) piše da se zavezuješ da boš določeni izobraževalni program opravil do konca, ali pa vrnil štipendijo. Ampak se da gotovo zmenit s podjetjem. Pojdi do kadrovske službe in vprašaj.
LP
LP
mchaber ::
Zoisove bodo nekam višje naslednje šolsko leto, osnovo so povišali(ali me pa občutek vara=)
.
ne vara te občutek :) lani je bla osnova za dijake 14.140 SIT, letos bo pa 14.522 SIT :)
Jupiiii:)
Jupiiii:)
perobiker ::
Ker je glede štipendij pri nas (slo) vse skorupirano, premišljujem da se bi tud jest prijavo v samostojno gospodinstvo (sam v gospodinstvu).
Zanima me kako je, če se prijaviš v samostojno gospodinstvo (nisi več v skupnem gospodinstvu z starši). Kaj vse to potegne za sabo!
A je potem možnost, za pridobitev republiške štipendije, če se štejejo prihodki samo ene osebe? (v tem gospodinstvu so prihodki samo npr. študenta).
Kakšen je postopek, če ti firma da kadrovsko štipendijo. Kaj mora firma pred tem storiti.
Lp
Zanima me kako je, če se prijaviš v samostojno gospodinstvo (nisi več v skupnem gospodinstvu z starši). Kaj vse to potegne za sabo!
A je potem možnost, za pridobitev republiške štipendije, če se štejejo prihodki samo ene osebe? (v tem gospodinstvu so prihodki samo npr. študenta).
Kakšen je postopek, če ti firma da kadrovsko štipendijo. Kaj mora firma pred tem storiti.
Lp
Zanima me če dobiš kakšno štipendijo če se želiš nadaljno šolat in ti starši ne nameravajo financirat?
Utk ::
Sej te morajo. Če nimajo denarja pa itak dobiš, vprašanje samo če zadost.
No, drugač pa tako kot vsi drugi...nihče ne bo vprašal staršev če nameravajo kaj dat al ne.
No, drugač pa tako kot vsi drugi...nihče ne bo vprašal staršev če nameravajo kaj dat al ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
WaiLana ::
Mene pa nekaj zanima.
Na spletni strani od Zavoda sem zasledila pogoj kateremu pripada stipendija in sicer pise takole:
ob vpisu v prvi letnik višješolskega ali visokošolskega izobraževanja niso starejši od 26 let
Kaj to pomeni, da nekdo, ki je star 26 let se lahko do bi štipendijo ali to pomeni, da lahko dobi štipendijo nekdo, ki je pri vlogi star 25 let naprimer, ce pa bi bil 26 let pa že ne več.
Kaj naprimer s takimi naprimer, ker moj brat bo sele decembra dopolnil 26 let in ga zanima ali mu pripada se stipendija, ker ko bo vlagal bo se vedno star 25.
Thx za odgovore.
Na spletni strani od Zavoda sem zasledila pogoj kateremu pripada stipendija in sicer pise takole:
ob vpisu v prvi letnik višješolskega ali visokošolskega izobraževanja niso starejši od 26 let
Kaj to pomeni, da nekdo, ki je star 26 let se lahko do bi štipendijo ali to pomeni, da lahko dobi štipendijo nekdo, ki je pri vlogi star 25 let naprimer, ce pa bi bil 26 let pa že ne več.
Kaj naprimer s takimi naprimer, ker moj brat bo sele decembra dopolnil 26 let in ga zanima ali mu pripada se stipendija, ker ko bo vlagal bo se vedno star 25.
Thx za odgovore.
BaRtMaN ::
To velja za prvi vpis oz. vpis v prvi letnik na nek VŠ/UNI zavod, ne za vpis v nadaljne letnike.
WaiLana ::
Hvala za odgovore lapajne.
A ha seprav nesme bit problem, ker je ze lani vlozil, tako da ga starostno tako ali tako nezadeva. Oky. Super.
Thx BaRtMaN
A ha seprav nesme bit problem, ker je ze lani vlozil, tako da ga starostno tako ali tako nezadeva. Oky. Super.
Thx BaRtMaN
Mr_Globus ::
Oj mam vpr glede potrdila o izpitih. Mam ang 8, in ni pogoj. Če je ni v računu dobim popvrečje nad 8,9. A to je možno? Glede na to da ni pogoj za drugi letnik...
alum ::
imam eno vprasanje.
imam zoisovo stipendijo. narejenih imam 7 izpitov od 8ih. povprecje imam 8,1. Kako je ce ne naredim zadnjega izpita, ki sicer je pogoj, vendar ce imas narejene vse ostale izpite na faksu ne komplicirajo.
Zanima me, kako je s stipendijo.
imam zoisovo stipendijo. narejenih imam 7 izpitov od 8ih. povprecje imam 8,1. Kako je ce ne naredim zadnjega izpita, ki sicer je pogoj, vendar ce imas narejene vse ostale izpite na faksu ne komplicirajo.
Zanima me, kako je s stipendijo.
unanana ::
Zdravo! Zanima me kdaj približno v 1.letniku prvič dobiš Zoisovo štipendijo(kater mesec), pa če jo takrat dobiš tud za nazaj(npr. če jo prvič dobiš novembra, dobiš tkrat tud za september pa oktober)? Hvala za odgovore! LP
Življenje je kot čebula - lupiš ga sloj za slojem in včasih moraš jokati!
Ziga Dolhar ::
Štipendijo "dobiš" za celo šolsko leto, torej od septembra do avgusta, vsakič 10. v mesecu. Ponavadi pa prvo izplačilo malo "zamudi", in dobiš izplačano recimo 10. novembra, vključno za nazaj.
edit: če se pravilno spominjam, se izplačuje 10. v mesecu za predhodni mesec (10. februarja torej za mesec januar).
edit: če se pravilno spominjam, se izplačuje 10. v mesecu za predhodni mesec (10. februarja torej za mesec januar).
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Yoda Master ::
Vpisujem se v prvi letnik faksa in me zanima do kdaj moram oddati prošnjo za štipendijo, do 7.9 ali do 5.10 ?
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force.
Cojzove štipendije ne dobiš septembra. Vsaj js je nism dobo. Pa še novembrska je malo zamudla.
Edit: Pa novembra tut nisem dobil nazaj za september
Edit: Pa novembra tut nisem dobil nazaj za september
Zgodovina sprememb…
- spremenila: strictom ()
Ziga Dolhar ::
> Edit: Pa novembra tut nisem dobil nazaj za september
Novembra si dobil štipendijo za oktober, plus nazaj za september. Novembrsko si pa dobil decembra. Štimle?
Novembra si dobil štipendijo za oktober, plus nazaj za september. Novembrsko si pa dobil decembra. Štimle?
https://dolhar.si/
Dragane ::
Tole bi vprašal:
Letos sem štipendijo dobival, a sem letnik zaključil neuspešno. Nisem uspel popraviti 2 popravnih izpitov. Ker sem na isti šoli že drugič padel, sem se odločil nadaljevati izredno čeprav še vedno na isti šoli. Vpisal bi se v 4. letnik obenem bi tekom leta naredil tudi ta dva zaostala popravna izpita.
Kaj to pomeni za štipendijo, jo bo potrebno vrniti, ali bi bilo dobro čim prej narediti zaostala popravna izpita, tako da bi imel 3. letnik opravljen?
Letos sem štipendijo dobival, a sem letnik zaključil neuspešno. Nisem uspel popraviti 2 popravnih izpitov. Ker sem na isti šoli že drugič padel, sem se odločil nadaljevati izredno čeprav še vedno na isti šoli. Vpisal bi se v 4. letnik obenem bi tekom leta naredil tudi ta dva zaostala popravna izpita.
Kaj to pomeni za štipendijo, jo bo potrebno vrniti, ali bi bilo dobro čim prej narediti zaostala popravna izpita, tako da bi imel 3. letnik opravljen?
Sarma
Mmm'Aah ::
Mene zanima kako je s zoisovo štipendijo, če greš v tujino študirat (po končanih 2. letnikih faksa v SLO). Js ne bi šel preko Erasmusa ali kaj takega, ampak bi dobesedno zamenjal faks, šel živet za nekaj časa v avstralijo in tam študirat na drugi univerzi.
Bi reku da se to šteje kot izpis, ne? Moram potem vračat zoisovo za zadnji letnik faksa..ali mogoče za oba letnika? Kaj pa če niti ne dokončam tega letnika (imam še par izpitov za nardit za pogoje)?
Kako je pa s zoisovo za študente v tujini (da bi jo ohranil)?
Bi reku da se to šteje kot izpis, ne? Moram potem vračat zoisovo za zadnji letnik faksa..ali mogoče za oba letnika? Kaj pa če niti ne dokončam tega letnika (imam še par izpitov za nardit za pogoje)?
Kako je pa s zoisovo za študente v tujini (da bi jo ohranil)?
a je še pravi čas, če oddam obrazec za štipendijo septembra?
grem v drugi letnih SŠ.
grem v drugi letnih SŠ.
Kje se da dobit ta obrazec če si ga slučajno izgubil?
Tear_DR0P ::
Letos sem štipendijo dobival, a sem letnik zaključil neuspešno. Nisem uspel popraviti 2 popravnih izpitov
če imaš republiško štipendijo, potem moraš samo opravit letnik in ti ni treba nič vrnat - poleg tega čakajo mene že dve leti, da naredim en izpit, pa še so me pripravljen čakat kakšno leto in če bom opravil izpit, mi ne bo potrebno vračat.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
PrImOž_V ::
Kaj ve kdo mogoče če je res da dobiš prvo štpendijo komaj novembra al decembra pa to za dva mesca nazaj al me je hoto en samo napizdit dajte na to odgovorit!!!!
whatever ::
Je res. Za Zoisovo to velja.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: whatever ()
Pwneror ::
Imam eno vprašanje.
Dobivaš republiško štipendijo in letnika ne izdelaš. Sicer izdelaš pogoj za ponavljanje letnika ampak študija ne želiš nadaljevati na isti fakulteti, se pravi bi se prepisal. Vendar pa bi moral vmes eno leto pavzirati, kar pomeni da bi šele po dveh letih uspešno zaključil letnik.
Je možno, da se omenjena štipendija zamrzne za 2 leti? Za tisto leto ko pavziraš in za naslednje leto ko opravljaš letnik? Bi prošnjo za to odobrili? Ali jo je treba brezpogojno vrniti z obrestmi?
LP
Dobivaš republiško štipendijo in letnika ne izdelaš. Sicer izdelaš pogoj za ponavljanje letnika ampak študija ne želiš nadaljevati na isti fakulteti, se pravi bi se prepisal. Vendar pa bi moral vmes eno leto pavzirati, kar pomeni da bi šele po dveh letih uspešno zaključil letnik.
Je možno, da se omenjena štipendija zamrzne za 2 leti? Za tisto leto ko pavziraš in za naslednje leto ko opravljaš letnik? Bi prošnjo za to odobrili? Ali jo je treba brezpogojno vrniti z obrestmi?
LP
Tear_DR0P ::
vprašaj na zavod za zaposlovanje
verjetno pa za to nimaš šans
verjetno pa za to nimaš šans
"Figures don't lie, but liars figure."
Double_J ::
Se da.
V kolikor namen ni izpolnjen, je štipendist dolžan vrniti štipendijo za letnik oziroma absolventski staž, za katerega ni predložil dokazila o opravljeni obveznosti iz 41. člena tega pravilnika. Če štipendist nadaljuje izobraževanje, lahko zavod iz utemeljenih razlogov odloži vračilo štipendije do izpolnitve obveznosti, vendar za največ dve leti.
Torej 2 leti!
V kolikor namen ni izpolnjen, je štipendist dolžan vrniti štipendijo za letnik oziroma absolventski staž, za katerega ni predložil dokazila o opravljeni obveznosti iz 41. člena tega pravilnika. Če štipendist nadaljuje izobraževanje, lahko zavod iz utemeljenih razlogov odloži vračilo štipendije do izpolnitve obveznosti, vendar za največ dve leti.
Torej 2 leti!
Dve šivanki...
Grey ::
Živjo!
Kako poteka pridobitev kadrovske štipendije? Kolikšna je verjetnost, da jo posameznik dobi in do kdaj se lahko prijavim(sem bodoči študent)?
Kako poteka pridobitev kadrovske štipendije? Kolikšna je verjetnost, da jo posameznik dobi in do kdaj se lahko prijavim(sem bodoči študent)?
Fairplay ::
Mene pa zanima kako je z Zoisovo štipendijo če imaš vse pogoje za vpis v naslednji letnik (faks), vendar imaš povprečje manj kot 7. Potem naslednje leto ne prejemaš štipendije?
Slišal sem namreč da ko sredi leta dvigneš povprečje nad 7, na zavod za zaposlovanje pošlješ potrdilo o opravljenih izpitih in ocenah. In od takrat naprej normalno prejemaš štipendijo.
A ve kdo če je to res?
Hvala
Slišal sem namreč da ko sredi leta dvigneš povprečje nad 7, na zavod za zaposlovanje pošlješ potrdilo o opravljenih izpitih in ocenah. In od takrat naprej normalno prejemaš štipendijo.
A ve kdo če je to res?
Hvala
Pwneror ::
Se da.
Torej 2 leti!
Bo zgleda kar držalo ;) Mogoče bo še koga zanimalo; na zavodu za zaposlovanje sem izvedel tole: za prvo leto pošlješ prošnjo za zamrznitev (priložiš potrdilo fakultete o pravici opravljanja izpitov), potem drugo leto pa če letnik ponavljaš ali pa zamenjaš smer in se vpišeš v prvi letnik štipendije tisto leto ne dobivaš.
Hodim v drugi letnik, in sem danes, ko sem dobila bančni izpisek ugotovila, da so mi štipendijo za mesec september že nakazli, in sicer so mi nakazali letošnjo osnovo (ki je nekoliko višja kot lanska), niso pa mi dodali dodatka za učni uspeh... zdej pa me zanima če to se kasnej za nazaj nakaže, al bi mogla js to tja poklicat pa uprašat?
mchaber ::
Athena89 jaz sem v enaki situaciji, tako da najbrž res pride oktobra tisti long-awaited dodatek za uspeh in ni prislo do kake napake
.
okej, hvala... upam da bo oktobra res prišlo mal več keša
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo štipendijeOddelek: Loža | 8404 (5393) | 111111111111 |
» | Vračanje štipendije ?Oddelek: Šola | 6652 (3488) | sandmodnigga |
» | Zoisova štipendijaOddelek: Šola | 9729 (7555) | Steinkauz |
» | Štipendije (Zoisova in morebitne druge)Oddelek: Loža | 5585 (4137) | Volta |
» | Zoisova štipendija (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13080 (11232) | alum |