» »

Normiranci so rak rana naše ljube Slovenije

Normiranci so rak rana naše ljube Slovenije

««
8 / 17
»»

sniff ::

hehe klasičen populizem - izkrivljene primerjave sam zato, da se gloda kosti. Folk vidi velike cifre in se kurči zakaj on nima takih "benefitov" vmes pa mal pozablja, da je treba do teh 100.000 EUR pridt in oddelat.
Primerji čistilko - lahko je zaposlena (z vsemi benefiti) pa samo opravlja svoje delo - čisti, in tarna glede nizke plače (kar se posla tiče manj kot ga ma boj ji je). Loh je pa podjetna, pa odpre normiranca in se poleg čiščenja ukvarja še s pridobivanjem posla, birokracijo etc. Če ne bo vrgla not extra ur bo mogla pridobit pomoč...
Višje izobražen profil - IT/strojni/elektro inženir: loh je zaposlen (z vsemi benefiti) in če je ekstra dober si izbori višjo plačo, loh pa bl podjeten, odpre normiranca in pade na zobe, če se je precenil o svojih sposobnistih pridobivanja posla.

@Mato989
Ne rabim, a poznaš kakega kelnarja ki mora prijavljat napitnino? :) Pokaži mi zakon kjer je treba NAPITNINO obdavčit? Jaz pobiram pač napitnino ane :)

Ne glede na to, da je kelnarji ne prijavijo, bi jo moral prijavit. Na kratko, črnuhariš.

Glavni povzetek odgovora z Dursa:
Napitnina predstavlja obdavčljiv prihodek gospodarske družbe.
Napitnina se smatra kot del plačila za storitev oz. blago in je prihodek podjetja, ki je obdavčen. Podjetje mora prejeto napitnino praviloma prišteti prodajni ceni in tako dobljeno dejansko ceno evidentirati na računu.
Napitnina, ki se nameni oziroma izplača fizični osebi, se šteje za dohodek te fizične osebe, ki se po Zdoh-2 obdavči kot dohodek iz zaposlitve.
Napitnina, ki je dana za opravljeno gostinsko storitev in je ostala oziroma jo je prejel davčni zavezanec, identificiran za namene DDV, je predmet DDV.

Smurf ::

sniff je izjavil:

hehe klasičen populizem - izkrivljene primerjave sam zato, da se gloda kosti. Folk vidi velike cifre in se kurči zakaj on nima takih "benefitov" vmes pa mal pozablja, da je treba do teh 100.000 EUR pridt in oddelat.

Dej citiraj post kjer se je kdorkoli pritozeval, da SPji dobijo vec denarja pred davkom. Ker kolikor sem jaz bral se ze ves cas pogovarjam o tem, da ima precej manj davkov za placati.

Mato989 ::

sniff je izjavil:

@Mato989
Ne rabim, a poznaš kakega kelnarja ki mora prijavljat napitnino? :) Pokaži mi zakon kjer je treba NAPITNINO obdavčit? Jaz pobiram pač napitnino ane :)

Ne glede na to, da je kelnarji ne prijavijo, bi jo moral prijavit. Na kratko, črnuhariš.

Napitnina se smatra kot del plačila za storitev oz. blago in je prihodek podjetja, ki je obdavčen. Podjetje mora prejeto napitnino praviloma prišteti prodajni ceni in tako dobljeno dejansko ceno evidentirati na računu.
Napitnina, ki se nameni oziroma izplača fizični osebi, se šteje za dohodek te fizične osebe, ki se po Zdoh-2 obdavči kot dohodek iz zaposlitve.
Napitnina, ki je dana za opravljeno gostinsko storitev in je ostala oziroma jo je prejel davčni zavezanec, identificiran za namene DDV, je predmet DDV.

Nisem gospodarska družba, nič se mi ne izplača ampak podari... pač simpl... lahko pa temu rečem podarjajo mi, kakor mi paše... jaz delam voluntersko sprejemam pa podarjeno gotovino haha... kotje dejal Jefferson

When injustice becomes law, resistance becomes duty

Mato989 je izjavil:

sniff je izjavil:

@Mato989

Nisem gospodarska družba, nič se mi ne izplača ampak podari... pač simpl... lahko pa temu rečem podarjajo mi, kakor mi paše... jaz delam voluntersko sprejemam pa podarjeno gotovino haha... kotje dejal Jefferson

kaj kle ni jasno? Si fizična oseba, ki dobi (podarjen, izplačan, vržen...) denar za storitev/delo, ki ga popoldne opravljaš.

kaj kle ni jasno? Si fizična oseba, ki dobi (podarjen, izplačan, vržen...) denar za storitev/delo, ki ga popoldne opravljaš.

Resno? Če podarim kavč a ga tipi prijavijo kot podarjeno blago ki ima neko vrednost? Daj ne bluzi... jaz delam zastonj... vse kar dobim je le podarjeno kot stari stoli itd... :) Davčno optimiziram

OrkAA ::

Jaz tudi programiram iz uzitka. Ce mi kdo kaj placa na to gledam kot podarjen denar. Ga sicer niti ne rabim!

OrkAA je izjavil:

Jaz tudi programiram iz uzitka. Ce mi kdo kaj placa na to gledam kot podarjen denar. Ga sicer niti ne rabim!

Tako je :)

Smurf je izjavil:

sniff je izjavil:

Dej citiraj post kjer se je kdorkoli pritozeval, da SPji dobijo vec denarja pred davkom. Ker kolikor sem jaz bral se ze ves cas pogovarjam o tem, da ima precej manj davkov za placati.

kaj naj ti citiram celo temo? celotna debata se vije glede končnega denarja, ki ga normirani s.p. pobere po davkih. Pri majhnih prihodkih je normirani s.p. z vidika "davčne ugodnosti" na slabšem, ker je obremenjenost z prispevki in davki precejšnja.

Mato989 je izjavil:

Resno? Če podarim kavč a ga tipi prijavijo kot podarjeno blago ki ima neko vrednost? Daj ne bluzi... jaz delam zastonj... vse kar dobim je le podarjeno kot stari stoli itd... :) Davčno optimiziram

Kdo kle bluzi? Spet spreminjaš pojme - šenkaš vsak dan en stol? Pajade. Navedel si, da opravljaš popoldne dejavnost, ki je mimogrede še konkurenčna tvoji zaposlitvi. Se pravi ne samo da delaš na črno ampak še kršiš svojo pogodbo o zaposlitvi.

sniff je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kdo kle bluzi? Spet spreminjaš pojme - šenkaš vsak dan en stol? Pajade. Navedel si, da opravljaš popoldne dejavnost, ki je mimogrede še konkurenčna tvoji zaposlitvi. Se pravi ne samo da delaš na črno ampak še kršiš svojo pogodbo o zaposlitvi.

Nič ne kršim, ker voluntersko delo ni kršitev, če pa kdo kaj primakne pa to ni moja krivda :)

reeves ::

NinjaMig21 :: včeraj, 22:20:13

Zakaj narobe? Če si zaposlen in nimaš drugih dohodkov, je tvoja neto plača tudi davčna osnova. Se motim?

Ja, motiš se. Bruto plača - prispevki - olajšave = davčna osnova

NinjaMig21 :: včeraj, 23:05:38

Greš na dopust, še prej pa poskrbiš, da ne zaračunavaš opravljenih ur dela.

Če pa tisti, ki te je najel da delaš zahteva, da delaš, potem moraš pa najti nekoga (in ga plačati), da bo delal namesto tebe.

Mato989 :: danes, 11:22:03

Daj ne bluzi... jaz delam zastonj...

Kul. Kje se te lahko najame? :))

Mato989 :: danes, 11:42:14

Nič ne kršim, ker voluntersko delo ni kršitev, če pa kdo kaj primakne pa to ni moja krivda :)

Je pa tvoja krivda, če tega ne prijaviš FURS-u ;)

Matr, folk dela zastonj, ker ne rabi denarja, pritožuje se pa nad višino davka? Zdaj jih pa razumi :))

Drugače pa neke univerzalne računice ni, kaj se ti bolj splača (s.p., normiranc, d.o.o.). Odvisno od prometa in panoge s katero se ukvarjaš.

Invictus ::

Mato989 je izjavil:

Tako je Spura

Evo ti...

http://www.rhjereb.eu/novice/124-napitn...

Mato989 je izjavil:

Jaz se spomnim ko sem začel delat sem po 1 letu delodajalcu reko da pač pod 700€ se mi ne splača delat ker raje ležim na socialki in delam na sivo... imam pač tako znanje ki mi to omogoča, tako kot omogoča Invictusu preselitev v tujino... in sem pač dobil 700€ neto, ker se je delodajalcu to bolj splačalo kot da me zgubi...

Si pozabil, da jaz dobim toliko na dan?!?!? Baš neko znanje imaš :D. Za 700 neto...

Mato989 je izjavil:

https://www.informiran.si/portal.aspx?c...

Mal se izobrazi o davku na darila in nehaj neumnosti pisat...

Mato989 je izjavil:

Pokaži zakon, kjer ti je to dovoljeno.

Kje že delaš?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

jype ::

Ne ga tolk dissat no, sej veste da tisti, ki še niso nikol s.p. fural nimajo pojma o podrobnostih tega, kaj vse država zahteva od delodajalcev in podjetnikov.

poweroff ::

Invictus je izjavil:

V nos jim gre, da večina normirancev sama dela finančne obračune, in ne morejo na "izi" dobiti 100 EUR/mesec plus 500 EUR za bilanco konec leta.

Jaz sem malo spraševal, in pride okrog 150 EUR, če imaš okrog 20 računov na leto.

Dela je pa natanko toliko:
- sešteješ vse račune
- v Finneus Silvester vneseš podatke o s.p.-ju
- vtipkaš tisti seštevek v pravo polje
- prepišeš eno številko iz obrazca iz prejšnjega leta (plačani prispevki)
- pritisneš "pošlji"

...in potem pride najslajši del:
s.p.ju računaš 150 EUR.

Ampak take so cene na trgu, kajne? 8-)
sudo poweroff

Pegaz ::

Meni so zaračunali 40 EUR, da so mi povedali v katero okence na eDavkih moram kaj vpisat. Od takrat naprej to delam in jih ne rabim več. Najbrž bom napisal tudi par skript za avtomatizacijo, da si olajšam mesečno računanje.

Mene je kar davčna naučila kako izpolnjevati DDV-O, VIES-KP, in končni obračun.

Kontrolor te pokliče in če si prijazen, to pove vse kar rabiš :D.

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tako je Spura

Evo ti...

http://www.rhjereb.eu/novice/124-napitn...

Mato989 je izjavil:

Jaz se spomnim ko sem začel delat sem po 1 letu delodajalcu reko da pač pod 700€ se mi ne splača delat ker raje ležim na socialki in delam na sivo... imam pač tako znanje ki mi to omogoča, tako kot omogoča Invictusu preselitev v tujino... in sem pač dobil 700€ neto, ker se je delodajalcu to bolj splačalo kot da me zgubi...

Si pozabil, da jaz dobim toliko na dan?!?!? Baš neko znanje imaš :D. Za 700 neto...

Mato989 je izjavil:

https://www.informiran.si/portal.aspx?c...

Mal se izobrazi o davku na darila in nehaj neumnosti pisat...

Mato989 je izjavil:

Pokaži zakon, kjer ti je to dovoljeno.

Bodo pa mi posojali za nedoločen čas, vedno se da če se hoče :) Sposodim si od stranke 50€ in nikoli ne vrnem ona pa pač ne prijavi...
Dokler bom pod prisilo v Bismarckovem sistemu kradljivih prispevkov bom pač tako pridelal nazaj prispevke, sicer porabim še svoj čas ampak občutek je boljši.

Verjemi vedno bom našel... tako kot normiranci v drugih državah, eni pač znotraj države.

Kje že delaš?

Se te ne tiče iskreno povedano :)

Še enkrat:

-Thomas Jefferson

Letalec ::

Invictus je izjavil:

Dejansko je tako ja. Tudi za letni obračun. Recimo ga izpolniš po [teh navodilih](http://danijel.kurincic.si/projects/nav..., nakar te pokličejo iz FURS-a in ti povejo, da bi moral v okence 12a napisati znesek 2512€ namesto 2614€ (ker itak imajo oni že vse podatke).

Če bi bil zelo predrzen, bi lahko kar nakracal neke naključne številke na obrazec in počakal en mesec, da ti FURS sporoči prave. :D

OrkAA ::

Mato989 je izjavil:

Bodo pa mi posojali za nedoločen čas, vedno se da če se hoče :) Sposodim si od stranke 50€ in nikoli ne vrnem ona pa pač ne prijavi...
Dokler bom pod prisilo v Bismarckovem sistemu kradljivih prispevkov bom pač tako pridelal nazaj prispevke, sicer porabim še svoj čas ampak občutek je boljši.

Verjemi vedno bom našel... tako kot normiranci v drugih državah, eni pač znotraj države.

Kar smesno kako gorece so nekateri sposobni kritizirati ljudi, ki posljujejo _legalno_ a za njihov obcutek sluzijo prevec, medtem ko sami palamudijo na vse mozne _nelegalne_ nacine, ampak tu je pa vse v redu, ker je "sistem pokvarjen".

Veron ::

Invictus je izjavil:

Oprosti, ker vskakujem kar tako, ampak točno že ti počneš?

OrkAA je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Bodo pa mi posojali za nedoločen čas, vedno se da če se hoče :) Sposodim si od stranke 50EUR in nikoli ne vrnem ona pa pač ne prijavi...

Kar smesno kako gorece so nekateri sposobni kritizirati ljudi, ki posljujejo _legalno_ a za njihov obcutek sluzijo prevec, medtem ko sami palamudijo na vse mozne _nelegalne_ nacine, ampak tu je pa vse v redu, ker je "sistem pokvarjen".

Jaz jih sploh ne kritizram... narobe me razumeš. Jaz hočem povedat da če so tako sposobni se bodo znašli in je jamranje in grožnje kako bodo odšli popolnoma nepotrebne in dajejo občutek kot da jim je dejansko tako lepo da nočejo it in da nikjer ne bo tako lepo kot je normiranec v SLO trenutno, kar pa samo potrjuje dejstvo da je normiranec priviligiran napram ostalim oblikam dela(daleč od idealnega) na posebne načine in tako pač daje previsoke potencialne bonuse osebam ki imajo lastnosti da ga uspešno uporabljajo...

Kot sem že napisal, če so normiranci na tako slabem kot pravijo tukaj eni ker morajo iskat delo itd. potem verjamem da bodo sposobni normiranci zmogli izpogajat redno zaposlitev kajne? To je vse, in bodo na tako lepem kot "mi" ki imamo redno zaposlitev...

To je vse.

Jaz sem vesel da ga uspešno uporabljajo, ampak je pa smešno tole jamranje velesupešnih... kot pravim daje slutit da je normiranec celo v EU merilo ekstra ugoden... in zdaj ko bodo tole spremenili pa jok in na drevo, čeprav bo še vedno bolj ugoden od marsičesa.

Jaz bi najraje da plačujemo vsi 1% davka in konec... pa hkrati bi še najraje da lahko izstopim iz pokojninske sheme in sam hranim denar in urejam lastno pokojnino, pa tudi zdravstvo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Jaz bi najraje da plačujemo vsi 1% davka in konec... pa hkrati bi še najraje da lahko izstopim iz pokojninske sheme in sam hranim denar in urejam lastno pokojnino, pa tudi zdravstvo...
Ja, vemo, ti si neodgovoren edinec, ki se mu ves čas dogajajo krivice, mi smo pa odgovorni ljudje, ki zakonito poslujemo.

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja, vemo, ti si neodgovoren edinec, ki se mu ves čas dogajajo krivice, mi smo pa odgovorni ljudje, ki zakonito poslujemo.

Ti nič ne veš, ti le domnevaš vse od edinca dalje... se vidijo leta na domnevah.

Mato989 je izjavil:

Ti nič ne veš, ti le domnevaš vse od edinca dalje... se vidijo leta na domnevah.
Vidim, da sem zadel živec. Se ti opravičujem.

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Vidim, da sem zadel živec. Se ti opravičujem.

Vidiš tudi slabo kot kaže... leta tolčejo tudi na vid! Saj bo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Invictus je izjavil:

Ja, jaz grem enkrat na leto do svojega kontrolorja in mu vse pokažem in je to to.
sudo poweroff

34054 ::

OrkAA je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Res je. Hmmm. Fantje, mislim da smo našli dejansko rak rano naše ljube Slovenije. :)

ales85 ::

34054 je izjavil:

OrkAA je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Res je. Hmmm. Fantje, mislim da smo našli dejansko rak rano naše ljube Slovenije. :)

Torej glasujemo za spremembo naslova teme. Kam se podpišem?

Webmojster ::

Dajmo kar odpreti novo :)

Zbiramo predloge za naslov. Moj je: "Fušarji" - dejanska rak rana naše preljube Slovenije

Kaj pa "Dopoldne kolnem po tajkunih, popoldne pa fusam"

BlaY0 ::

"Pfuschen ist geil!"

Spura ::

Pa sej to ne mores verjet, hahaha. Tip k je najbolj pametn dejansko dela na crno. In povrhu se tudi konkurencni klavzuli izogiba. Verjetno nima normiranega s.p. zato, zato ker so davki pa prispevki previsoki.

K0K0 ::

Prostovoljni prispevki niso obdavčeni. Sam če ti stranki rečeš prostovoljni prispevek je 20€/h to ni več prostovoljni prispevek. Če ti kelnar reče da mu moraš dat 10% napitnine ti mora izdat račun!
https://www.racunovodja.com/clanki.asp?...

Normirani s.p.ji bi morali bit omejeni na polne s.p.-je in na 20-30.000€ prometa. Tist k zasluži več ne bo propadel če plača normalno stopnjo davka. 50 oz 100.000 so uvedli zaradi vladnih svetovalcev, ki vlečejo po 5000€ na mesec. V realnem sektorju zelo malo posameznikov naredi za 50.000€ storitev na leto. Eni jamrate ker nimate stroškov. Stroški so podobno sranje kot davki tko bodte veseli, da lahko z minimalnim denarnim vložkom služite. V ostalih panogah si par let na kruhu in vodi, ker moraš skos investirat v zalogo in stroje. Pa isto se moraš skos izobraževat.

20k na leto sam zaslužil včasih v enem mesecu. 50% davkov plus sorazmerni delež prispevkov (mislim da je limita 2k - 2,5k/mesec max), pa ne mislim plačevat.

In ker mi optimiziranje davkov vzame preveč časa, pač ne morem investrirati v Slovenijo ter pripeljati še več biznisa sem.

Prostovoljni prispevki niso obdavčeni. Sam če ti stranki rečeš prostovoljni prispevek je 20€/h to ni več prostovoljni prispevek. Če ti kelnar reče da mu moraš dat 10% napitnine ti mora izdat račun!
https://www.racunovodja.com/clanki.asp?...

Seveda je, to samo pomeni da manj kot 20€ ne vzamem, če pa ne da, ji pač nikoli več ne nudim storitve :) Simpl... Noben zakon ne predpisuje da moraš vzet vsak prostovoljni prispevek, prostovoljnost pomeni da nisi prisiljen, ampak saj noben od mojih ni prisiljen plačevat, ampak če želi da dobi storitev ga plača

Tudi Karitas ipd. imajo 1 in 5€ preko mobitela, ne morš kr poljubno dat, torej niso več prostovoljni :)

Dokler ne bom mogel izstopit iz Bismarckovega natega tisočletja ki se imenuje ZPIZ tako dolgo bom prisiljen sleparit državo kolikor se le da, ko bom lahko prejel BRUTO plačo in me ne bodo davkarji in ostali lovili ker ne vplačam v pokojninsko blagajno četudi se odpovem pokojnini takrat se bomo pa pogovarjali dalje.

K0K0 je izjavil:

Za zbirnje prostovoljnih prispevkov rabiš dovoljenje. Pa še to lahko samo počneš, če to delaš nepridobitno...

https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/...

Mislim, kaki davčni levaki ste tukaj... RTFM...

K0K0 ::

Ja a je težko dobit to dovoljenje ? Sicer pa on trdi da to dela prostovoljno, kar seveda ni res če pričakuje plačilo. Jest nisem rekel da je njegovo početje legalno.

Invictus je izjavil:

20k na leto sam zaslužil včasih v enem mesecu. 50% davkov plus sorazmerni delež prispevkov (mislim da je limita 2k - 2,5k/mesec max), pa ne mislim plačevat.

In ker mi optimiziranje davkov vzame preveč časa, pač ne morem investrirati v Slovenijo ter pripeljati še več biznisa sem.

Če bi se mislil odselit bi se že preden so uvedli normiran s.p. Zdej boš kvečjemu odprl podjetje v kaki davčni oazi oz optimiral davke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: K0K0 ()

Invictus je izjavil:

Mislim, kaki davčni levaki ste tukaj... RTFM...

Desnaki. Davčni desnaki. :))
sudo poweroff

K0K0 je izjavil:

Če bi se mislil odselit bi se že preden so uvedli normiran s.p. Zdej boš kvečjemu odprl podjetje v kaki davčni oazi oz optimiral davke.

Kje pa piše, da ga nimam?!?!?! Poleg tega se zaradi tega ni treba odselit...

bleem ::

Mato989 je izjavil:

To je licemerstvo. torej sam bi zaobšel vse možne stvari, da delaš na črno in se zgovarjal na vse možne stvari. Daj prvo pometi pred svojim pragom ...

Seveda, dokler bom prisiljen vplačevat v pokojninski Bismarckov nateg, tako dolgo si moram ta denar naredit nazaj na črno... še vedno sem na slabšem ker porabim svoj čas, ampak občutek je pa vseeno malo boljši... kriva je država ker ne pusti izstop iz pokojninskega sistema, ker ve da bi se nas pol instant izpisalo še isti dan!

Torej ti si lahko delaš denar na črno in temu praviš napitnina .. potem je ok ... vse ostalo pa je rak rana države.

bleem je izjavil:

Torej ti si lahko delaš denar na črno in temu praviš napitnina .. potem je ok ... vse ostalo pa je rak rana države.

Ja sej to je tipicna mentaliteta Slovencev. Ko on to dela, "si posteno prisluzi se nekaj denarja". Ce to dela tajkun, je pa vse narobe.

thramos ::

In tajkun je vsak, ki zasluži več kot on. ;((

thramos je izjavil:

In tajkun je vsak, ki zasluži več kot on. ;((

Za Slovenca je tajkun vsak, ki nima službe za nedoločen čas v javni upravi, ali ne dela samo za minimalca.

freezby ::

Žolčna tema. Bržkone bi večina popoldanske normirance utopila v žlici vode ;-) Pa saj štekam, bilo je prelepo, da bi trajal.
Do 2013 imel 7 let polni s.p. - šel pogledat za nazaj koliko je bil efektivni odstotek plačane dohodnine ... khm = 1,7%.
Čez vikend povprašal dva prijatelja, eden pravi, da ima točno 1% (partnerka računovodja; iz principa noče imeti ničle); drugi s kar zavidljivim prometom 0% (na račun preteklih izgub). Se pravi, da teza, da normalni s.p. plačujejo efektivno cca 2% dohodnine ni iz trte zvita. Oba kolega trdila, da ne poznata nobenega, ki bi kaj več plačeval, max 5% kogar so že lovili z nabijanjem kilometrin, oba pa zlo štekata normirance, da nimaš opravka z računovodji, računi itd.

Sam sem pred letom in pol po večletnem prigovarjanju vzel redno službo pri največji stranki (okoliščine in pogoji), dvema manjšima sem moral reči adijo, zato pa lahko delam prosto eno čisto drugo dejavnost, ki je časovno zelo efektivna z 2/3 prihodka službe, a gola rutinerska z omejitvijo navzgor glede dohodka (+ iz naključne priložnosti dodal še oddajanje turistom - imam urejeno vse po paragrafih. No, vsaj upam.
A zdaj so se stvari v službi spremenile - stari šef napredoval, novemu pa interni ustni dogovor (potrjen s strani prvega tudi pisno, ni pa aneks pogodbe) ni pogodu in je vsaj za 20% manj prijetno delat. Mi je pa to idealna služba, ne bi rad menjal (ni IT, delam pa večino z IT-jevci). Pa še po desetletju dela 10ur na dan mi je tudi začelo mal najedati.

Skratka: ima kdo realne izkušnje s hkratno zaposlitvijo pri dveh delodajalcih? Večina mi pravi, da to ni izvedljivo v praksi.
Bržkone ni variante, da bi bil 3/4 zaposlen redno, 1/4 pa kot s.p. (normiran ;-)? (pobožne želje, ne se razpištolit) Prijetelj pravi - četrtino pa pri ženinem s.p., ki "prevzame" mojega.

Mavrik ::

freezby je izjavil:

Bržkone ni variante, da bi bil 3/4 zaposlen redno, 1/4 pa kot s.p. (normiran ;-)? (pobožne želje, ne se razpištolit) Prijetelj pravi - četrtino pa pri ženinem s.p., ki "prevzame" mojega.

3/4 pri enem zaposlovalcu? Verjetno ne, bi se hitro znal zgoditi kakšen FURS pregled če začneš svojemu delodajalcu izdajati račune. Z ureditvijo kjer si (polno) zaposlen pri enem podjetju in potem imaš odprt (normiran) s.p. da izdajaš račune ostalim podjetjem ni nič narobe.
The truth is rarely pure and never simple.

freezby ::

@Mavrik
Ne, seveda delodajalcu od teh želenih 3/4 ne bi izdajal nobenih dodatnih računov. Sem jim jih pa seveda pred zaposlitvijo izdajal največ, ker so bili vseskozi moja največja stranka.
Kot rečeno, zdaj kot "popoldanski s.p." delam povsem drugi dve dejavnosti kot v službi, zaradi katere pa sem odpikal dve manjši stranki z isto/podobno dejavnostjo. A sploh poznate nekoga, ki bi bil zaposlen v dveh službah z različno dejavnostjo? (sam ne, samo kakšni pedagogi po različnih OŠ, vrtcih, zavodih, knjižnicah).

technolog ::

freezby je izjavil:

Čez vikend povprašal dva prijatelja, eden pravi, da ima točno 1% (partnerka računovodja; iz principa noče imeti ničle); drugi s kar zavidljivim prometom 0% (na račun preteklih izgub). Se pravi, da teza, da normalni s.p. plačujejo efektivno cca 2% dohodnine ni iz trte zvita. Oba kolega trdila, da ne poznata nobenega, ki bi kaj več plačeval, max 5% kogar so že lovili z nabijanjem kilometrin, oba pa zlo štekata normirance, da nimaš opravka z računovodji, računi itd.

Tvoje osebne izkusnje stejejo tocno 0 v argumentirani debati. Mkay?

Mavrik ::

freezby je izjavil:

@Mavrik
Ne, seveda delodajalcu od teh želenih 3/4 ne bi izdajal nobenih dodatnih računov. Sem jim jih pa seveda pred zaposlitvijo izdajal največ, ker so bili vseskozi moja največja stranka.
Kot rečeno, zdaj kot "popoldanski s.p." delam povsem drugi dve dejavnosti kot v službi, zaradi katere pa sem odpikal dve manjši stranki z isto/podobno dejavnostjo. A sploh poznate nekoga, ki bi bil zaposlen v dveh službah z različno dejavnostjo? (sam ne, samo kakšni pedagogi po različnih OŠ, vrtcih, zavodih, knjižnicah).

Saj komot delaš isto dejavnost (to ni nikjer prepovedano), ne smeš pa biti konkurenca podjetju v katerem si zaposlen. To je precej ožja definicija kot bi delodajalci radi da je :P
The truth is rarely pure and never simple.

Okapi ::

Lahko si zaposlen v dveh (ali več) službah, tudi z različno dejavnostjo, ampak samo do polnega delovnega časa (se pravi skupaj 40 ur tedensko). Izjema so deficitarni poklici, kjer si lahko do 48 ur tedensko.
««
8 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odprtje normiranega spja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16442537 (17412) Recordman
»

Prihodki iz tujine in dohodnina (kot fizična oseba)

4315032 (13719) Vikking
»

A je s.p. pravi odgovor za moj posel? (strani: 1 2 )

7825449 (23050) Mavrik
»

informacije glede ustanovitve podjetja (strani: 1 2 3 )

10620657 (18194) wind

Več podobnih tem