» »

Težave z matično ploščo in grafično kartico v starem računalniku

Težave z matično ploščo in grafično kartico v starem računalniku

Jackal ::

Stvar je sledeča. Imam računalnik s procesorjem P2 350Mhz. Plošča je seveda na "režo 1" Matična plošča je neko jajce od PC-Chips... Mislim da tu leži moj glavni problem. Plošča ima Ali-jevo čipovje (Severni most Ali 1621 in južni most Ali 1542), integrirana je zvočna kartica, itd...
V tem računalniku je bila nekaj časa ena grafična kartica z S3 čipom in 4 MB rama na AGP reži. Zdaj, ko sem pa zamenjal grafično kartico za Diamond Viper 550 (nVidia TNT) pa vsaka 3D apikacija zmrzne, meče ven iz igric... Sem probal 3D mark 2001 SE... Čeprav bi deloval zelo počasi, bi moral delat, ampak že pri prvem testu zmrzne ali pa vrže iz programa. Dobil sem tudi nov BIOS in flashal matično ploščo. Grafično kartico sem sprobal v drugem sistemu in glede na to da je že precej stara deluje odlično. Preizkusil sem tudi z drugo grafično (GeForce 2 MX - se dogaja isto), tako da s tem po moje ni kaj narobe. To da dam nazaj staro grafično odpade, ker tista pa sploh ne podpira nobene 3D grafike, računalnik je pa namenjen mojemu bratrancu (10 let), ki bi tudi rad igral kako igrico in njegovi mami, ki kdaj kaj napiše v Wordu.
Operacijski sistem je pa Windows 98

Je kje kak catch v gonilnikih? Najprej namestim Ali-jev AGP driver, potem detonatorje za grafično.

Se je mogoče komu to tudi dogajalo? Ima kdo kak nasvet kako to zrihtat?

Pa še na hitro konfiguracija:
P2 350
Matična plošča PC-Chips (M726)
256MB SDRAM
Disk Seagate 4.3 GB
Zvočna k. - integrirana C-media 8330
Grafična k. - Diamond Viper 550 16MB, AGP (nVidia TNT)
CD-ROM 32x
AT Ohišje - verjetno ne vpliva kaj :)
Walking the way is something completely different than imagining the way.

iskra ::

morda pa je matična plošča prestara za 3D grafiko ... probej še kake druge driverje poiskat na netu al pa zamenji matično ploščico

No ja... ne vem zakaj bi bila plošča prestara za 3D grafiko. Plošča podpira procesorje celo do 800 MHz... Viper 550 pa tudi ni neka nova grafična kartica. Jaz sem jo imel še celo v slabšem računalniku pa je delala brez problemov.
Glede zamenjave matične plošče... Hja... To potegne za sabo še dodatne stroške. Zdaj je plošča miniATX/AT z obema priključkoma za napajanje, ohišje je mini tower in napajalnik AT, tako da bi bilo treba menjat tudi to če bi hotel zamenjat ploščo.
Ah... kaj naj... pač mali ne bo igral nekih težkih 3D igric pa bo ;) Drugo pa zaenkrat dela čisto vredu.
Razjezi me najbolj to, ke je podpora proizvajalca za to ploščo enaka 0 (nič, none, niks...) Pa na tujih forumih vsi neki tarnajo čez to ploščo.
Vidim da so sestavljeni računalniki crap, zato jih že neki let raje sestavljam po komponentah. Tam vsaj veš kaj je notri

bozicek ::

Isti problem pri meni na C333. Ce sem imel notri GF2MX mi je stvar zamrznila cim je pognala 3D aplikacijo. Vem, da sem nekako ustimal samo se ne spomnim kako. Dal sem cel kup AGP driverjev gor, pa se to ne vem ce so bili pravi(ker ko sem po enem letu formatiru pa dal ALI driverje gor ni delalo).

Resitev: Vodoo 3 2000. Edino z to kartolino mi je pa delalo brez problema.
Ce si kje blizu Grosuplja jo imam jaz se doma, pa lahko sprobas

O... hvala božiček :D
Na dobrega starega Voodooja pa še pomislo nisem... Ga mam tut sam, pa še tak lep bakren hladilnik je na njem, da se mi ga kr škoda zdi zraven dat :\
Bom sprobal pa poročam

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19020633 (13698) Janac
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

19318961 (12477) Ursus
»

Driver za Geforce FX5700

Oddelek: Programska oprema
231288 (1129) Gost
»

Sapphire Radeon 9000 Atlantis pro ne dela!

Oddelek: Pomoč in nasveti
51043 (842) VASkO
»

ANKETA

362327 (1981) XsenO

Več podobnih tem