Forum » Loža » Regres za študentsko delo
Regres za študentsko delo
Banfi ::
Zdravo
zanima me v letih 2015 in 2016 sem delal skupaj 8 mesecev preko študentskega servisa, zdaj me pa zanima, če bi takrat moral prejeti regres za tisti določen čas?
zanima me v letih 2015 in 2016 sem delal skupaj 8 mesecev preko študentskega servisa, zdaj me pa zanima, če bi takrat moral prejeti regres za tisti določen čas?
- spremenil: Mavrik ()
Banfi ::
ja nevem...vprašam, ker se ne razumem...glede na to da se ti delovna doba šteje pa vse sem mislil da je skoraj kot če bi bil redno zaposlen
hojnikb ::
če nimaš pogodbe, potem dobiš na napotnico plačano, koliko ur si oddelal in je to to.
#brezpodpisa
SaXsIm ::
Delovna doba ti ni tekla. Vplačeval si v pokojninsko blagajno in tekla ti je pokojninska doba. Kar pomeni, da se boš (v teoriji) lahko 8 mesecev prej upokojil, kot bi se sicer.
SaXsIm
Bizkit45 ::
SaXsIm ::
Delovna doba je čas, ko si v delovnem razmerju. Pokojninska doba je čas, ko plačuješ v pokojninsko blagajno. Da se lahko upokojiš, rabiš pokojninsko dobo. Na delovno dobo so vezani razni dodatki pri plači.
Zadevi sta povezani in hkrati ne - če ti teče delovna doba, ti skoraj zagotovo teče tudi pokojninska (razen če ti delodajalec ne plačuje prispevkov), če pa nisi zaposlen, pa lahko v pokojninsko blagajno vplačuješ sam in ti pokojninska doba kljub temu teče, kar pomeni, da ko vplačaš dovolj, greš lahko v pokoj in prejemaš pokojnino.
Zadevi sta povezani in hkrati ne - če ti teče delovna doba, ti skoraj zagotovo teče tudi pokojninska (razen če ti delodajalec ne plačuje prispevkov), če pa nisi zaposlen, pa lahko v pokojninsko blagajno vplačuješ sam in ti pokojninska doba kljub temu teče, kar pomeni, da ko vplačaš dovolj, greš lahko v pokoj in prejemaš pokojnino.
SaXsIm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj nadure ne gredo v delovno dobo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11431 (8647) | solatko |
» | Delovna doba, ali je pravično? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10386 (8022) | St235 |
» | Podnajemna pogodbaOddelek: Loža | 5064 (4330) | Lonsarg |
» | Pokojnina in delovna doba (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18233 (16831) | connel |
» | Nov pokojninski zakon odpravlja odkup let...Oddelek: Problemi človeštva | 10003 (8987) | opeter |