» »

ssd disk v prenosniku

ssd disk v prenosniku

guitarplayer ::

Živjo
V prenosniku bi rad zamenjal hdd z ssd diskom. Imam ssd, ki ima naložen Windows 10. Ko ga vstavim v prenosnik, ga ta ne zazna in kaže :insert bootable drive.
Ko grem v biosu gledat nastavitve za boot vrstni red mi napiše: notebook disk drive(enako za stari hdd in ssd)-tako da ne vem,če mi sploh zazna ssd.
Kaj bi bilo lahko narobe?

Fsegula62 ::

Nekompatibilne stvari, na novo nalozi Widnows in je, moras imeti veliko sreco da ti pozene ce kar menajvas diske med PCji

RejZoR ::

In od kje ima ta SSD že Windowse gor? Jih moraš naložit na tem sistemu.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

To ne bi bil problem, ampak je Windows na ssd-ju licenčni.

N bolhi sem kupil ssd,ki ima slučajno že Windows gor, pa me je zanimalo, če je kakšna varianta da se to uporabi.

Zgodovina sprememb…

Bog ve kaj je se tukaj poleg gor nameščeno xD na novo namesti pa lahko mrno spiš

Vem, ampak ali ni škoda izbrisati licenčnega Windowsa iz diska?
Ni res nobene možnosti?

Aja,pa ssd je nov, tisti, ki mi ga je prodal dela v firmi, kjer prodajajo razne komponente in je namestil Windows, tako da je vse skupaj ok.

Zgodovina sprememb…

Kako veš da je licenčni?

Povedal mi je. Gre za to, da jaz diska sploh nisem kupil zato, ker je Windows gor, ampak če je pa že licenčni Windows se mi zdi neumno ga brisat.
Človek ima pač to možnost da naloži Windows, ker dela v taki trgovini.

Tezko, da bo delovalo, pri namiznih pcjih prej, kot prenosnikih, mas intel ali amd cpu?

intel i5

Sepravi, nastavitve v biosu, da bi prenosnik zaznal disk niso važne, problem je v nekompatibilnosti Windowsa z novim pc-jem, če sem prav razumel?

Zgodovina sprememb…

Verjetno ni hardwar kompatibilen z sistemom s katerim je bil widnows nameščen, res ne vidim razlike med "licenčnim sistemom" in sistemom ki ga akrivira kmspico, enako bodo delovale posodobitve in vse.

OK, mi lahko malo več poveste o tem kmspico, ker ne vem zakaj gre?

KMSPICO, je program, ki ti naredi vse windowse "legalne" samo protable program pozenes in kliknes rdeci gumb, in aktivira vse od widnowsow in office.

OK,kje pa bi dobil Windows, ker sem že probaval razne piratebay variante in je bilo polno napak, črni zasloni,itd.

Tale je že aktiviran za provh :) KLIK

Hvala, bom naložil tega. Ali bi lahko naložil tudi prav iz Microsoftove spletne strani in ga potem samo aktiviral?

Lahko tudi ja

RejZoR ::

Ne bo se sam aktiviral, če daš disk v drug sistem. Aktivacija je vezana na matično ploščo. Razen če imaš serisjko s katero lahko aktiviraš na novem sistemu, če seveda ni OEM serijska ampak retail.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

feryz ::

Licenčni windowsi na disku!? Aha.
Winsi niso licenčni na disku, ampak na računu.

Ne gre zato. Ta Windows še ni bil aktiviran na nobenem računalniku, tako da si ni zapomnil matične in zaradi tega ne bi deloval. Nalagan je bil na več diskov. Ko bi disk dal v računalnik, bi se morala začeti inštalacija Windowsa-potem bi se prilagodil mojemu laptopu.

Ribič ::

Ti rabiš licenčno oz. serijsko številko od windowsev, ki jo vpišeš ob inštalaciji operacijskega sistema - te številke so ponavadi natisnjene na licenčni nalepki, ki jo najdeš na spodnjem delu prenosnika ali pa zadaj na škatli od namiznega računalnika.
Vse ribe so mi pobegnile!

dvihtelic ::

novejši prenosniki imajo pa v biosu in ko namestiš winse ti avtomatsko ob povezavi na net aktivira winse.

KTr1sk ::

Na prenosnikih ali stacionarnih pcjih ne glede na starost so windowsi za vedno aktivirani ko enkrat aktiviraš z originalno serijsko številko. Samo mora biti enaka verzija kot je bila predhodno aktivirana (ali pro ali home itd,.)tako da ko se formatira in na novo naloži zazna da je bilo že aktivrano in je avtomatsko aktivrano ko se poveže na splet
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4139 140 141 142 )

Oddelek: Operacijski sistemi
70641384881 (9) mtosev
»

Nadgradnja OEM windows 7 na win 10

306150 (2356) starfotr
»

Piratski windowsi na novem računalniku?

Oddelek: Pomoč in nasveti
202835 (1775) GreenT
»

Inštalacija Win na prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
454050 (3117) Mare2
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29056926 (38667) mtosev

Več podobnih tem