Forum » Kriptovalute in blockchain » Etherum mining (rudarjenje)
Etherum mining (rudarjenje)
c3p0 ::
Ravno sem dobil dve Asus 1070 Ti pod 600€, so pa očitno šle kot vroče žemljice, ker artikla več ni.
xantarium ::
Vsaka čast! :)
jaz sem računal in se mi bolj splača po trenutnih cenah investirat v 8x 1060 6gb, ker po trenutnih stanjih nardi nekje 410€ mesečno ko odbiješ elektriko... 1070ti bi delal okoli 550-580 :) investicija za x8 pa je ogrooooomna :D
jaz sem računal in se mi bolj splača po trenutnih cenah investirat v 8x 1060 6gb, ker po trenutnih stanjih nardi nekje 410€ mesečno ko odbiješ elektriko... 1070ti bi delal okoli 550-580 :) investicija za x8 pa je ogrooooomna :D
Zaenkrat je moj MSI GTX 1060 6gb Gaming X stabiln na 25.210 +-100 Mh/s
W10
Core Voltage +100
Power Limit 60%
Temp Limit 60C
Core Clock 0
Memory Clock 1000
Fan Speed: Auto (cca 33% skoraj nikoli čez 35%)
Stabilno že tretji teden.
Me zanima če bi dosegal isto z 8x 1060?
W10
Core Voltage +100
Power Limit 60%
Temp Limit 60C
Core Clock 0
Memory Clock 1000
Fan Speed: Auto (cca 33% skoraj nikoli čez 35%)
Stabilno že tretji teden.
Me zanima če bi dosegal isto z 8x 1060?
Machete ::
Ja, zakaj ne? Samo da dobijo dovolj powerja, pa bo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
taddeo ::
moja konfiguracija, ki se je sproti spreminjala zaradit slabih dobav itd...do sedaj so mi poštari pripeljali;
-6x gtx 1070 gigabyte g1 gaming
-2x Evga 1070 sc acc 3.0
-2x 1000w Evga psu G2
-Pentium g4400 procesor
-Ssd 120 gb sandisk plus
- jutri prevzamem mobo Asus b250 mining expert (vzamem kaj trenutno lahko dobim)
manjkajo mi riserji, ter ddr4
-tole ohišje za rig je na poti
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B0769T...
-6x gtx 1070 gigabyte g1 gaming
-2x Evga 1070 sc acc 3.0
-2x 1000w Evga psu G2
-Pentium g4400 procesor
-Ssd 120 gb sandisk plus
- jutri prevzamem mobo Asus b250 mining expert (vzamem kaj trenutno lahko dobim)
manjkajo mi riserji, ter ddr4
-tole ohišje za rig je na poti
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B0769T...
tikitoki ::
Vsaka čast! :)
Upostevaj se davek in bos na enem letu, da sam investicijo povrnes. Sedaj ze Trumpovi svetovalci pravijo, da so kriptovalute leglo kriminalcev. En sam presidential order pa bo hud padec zabave:)
Baja ::
ja, nevem no, glede na to da regulirajo exchange, trgujejo s terminskimi pogodbami, ... po mojem si lahko trump s taksnim orderjem samo obriše, saj veste kaj.
tikitoki ::
ja, nevem no, glede na to da regulirajo exchange, trgujejo s terminskimi pogodbami, ... po mojem si lahko trump s taksnim orderjem samo obriše, saj veste kaj.
zato je slisati vedno vec izjav o regulaciji in/ali prepovedi, konec koncev pa je cel kup prepovedi in regulacij ze bilo sprejetih, to naj bi bil glavni razlog za trenutnio razprodajo.
In seveda, niko in nista lahko pride, uvede svojo valuto in ti mislis, da drzava ne more narediti nicesar. Talking about delusional.
Je ze kdo tukaj, plačal davek za rudarjenje? in če je..je kdo takšen ki je narudaril cca 400-430€ mesečno in ve morda kakšen je znesek dohodnine? :) resnicno me cca cifre zanimajo ;)
Ni še prakse. Saj to je FURS jasno povedal v izjavi za javnost.
Fritz ::
O davku je precej napisanega. Vsa vrednost narudarjenega, ki si si jo dal izplačati na račun, gre v dohodnino za tisto leto kot drugi dohodki in je obdavčena glede na dohodninski razred.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
m0f0x ::
Imam vprašanje. Na PCI Riser mi naenkrat ne prepozna grafične. Včeraj je bil najverjetneje izpad elektrike, saj je bil comp izklopljen, ko sem prišel domov. Ventilatorja se vrtita ampak nikakor ne zazna grafe. Ima kdo kak predlog kaj narediti?
Si poskusil kartico priklopiti neposredno na MB? Si poskusil riser priklopiti na drug PCI-E? Si poskusil z isto kartico in drugim riserjem?
A. Einstein
A. Einstein
Upaj da karta ni odletela. Meni je ena tako umrla. Je na potovanju na garancijo :S
andro81 ::
Si poskusil kartico priklopiti neposredno na MB? Si poskusil riser priklopiti na drug PCI-E? Si poskusil z isto kartico in drugim riserjem?
Jaz sem imel podoben problem z enim riserjem, ko sem priklopil novo grafično je sistem ni zaznal, v biosu pa je bil cel lightshow - grafišna je, grafične ni. ko sem zamenjal riser, je bila zgodba ista, nato zamenjam še USB kabel in glej ga zlomka, zadeva funkcionira, iz tega sklepam, da je nekaj narobe s kablom. Skratka, včasih se dogajajo čudno čudne stvari, lahko je krivo nekaj, na kar pomisliš nazadnje, kdo bi pomislil, da je lahko kaj narobe s parimi žicami in dvema konektorjema, ampak...
m0f0x ::
Evo, prestavil grafo na PCI-E 16x in ni slike. Ventilatorja se poženeta in potem ustavita. Monitor ne zazna grafe... RIP
Edit: Bi lahko claimal pri zavarovalnici, da je grafična po izpadu elektrike (če bi lahko dokazal, da so nekaj delali) nehala delovati?
Edit: Bi lahko claimal pri zavarovalnici, da je grafična po izpadu elektrike (če bi lahko dokazal, da so nekaj delali) nehala delovati?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0f0x ()
ramones ::
Mi lahko kdo iz lastnih izkušenj pove, kak okviren dnevni izplen bi bil za sledečo konfiguracijo? Po mal raziskovanju vem, da mining ni več to kar je blo, samo se še vedno da kej lepega ven dobit, pa bi rad mal potipal lastne izkušnje, preden se vržem v to...
Asus z270a
gtx 1080ti (10x)
Intel celeron g3900
8gb ram ddr4 cors. vengeance
120gb ssd kington
evga 1600w 2x
Naredu sm si neko približno račununio s pomočjo Nicehash kalkulatorja, verjamem pa da so v realnosti odstopanja, katerih ne poznam. Vkalkuliral sem porabo elektrike (računal na 0,15kwh, grafike na 300w, ostal del pja na 100-150w)
(št. 10 je število grafičnih kartic, potem pa sledi izračun na dan, teden, mesec, leto)
A je s tako konfiguracijo najbolj profitno rudart lbry in potem pretvarjat v drugo? Oz. kaj drugega?
Hvala za nasvete :)
Asus z270a
gtx 1080ti (10x)
Intel celeron g3900
120gb ssd kington
evga 1600w 2x
Naredu sm si neko približno račununio s pomočjo Nicehash kalkulatorja, verjamem pa da so v realnosti odstopanja, katerih ne poznam. Vkalkuliral sem porabo elektrike (računal na 0,15kwh, grafike na 300w, ostal del pja na 100-150w)
(št. 10 je število grafičnih kartic, potem pa sledi izračun na dan, teden, mesec, leto)
A je s tako konfiguracijo najbolj profitno rudart lbry in potem pretvarjat v drugo? Oz. kaj drugega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ramones ()
Po mal raziskovanju vem, da mining ni več to kar je blo,
A hočeš reč, da ni več kar je bil pred tremi dnevi?
Sicer je kar OK ocena za trenutno težavnost. Ca $45/dan neto.
https://whattomine.com/coins
Mi lahko kdo iz lastnih izkušenj pove, kak okviren dnevni izplen bi bil za sledečo konfiguracijo? Po mal raziskovanju vem, da mining ni več to kar je blo, samo se še vedno da kej lepega ven dobit, pa bi rad mal potipal lastne izkušnje, preden se vržem v to...
Asus z270a
gtx 1080ti (10x)
Intel celeron g3900
120gb ssd kington
evga 1600w 2x
zelo dobra konfiguracija!
Razen plošče, ki podpira max. 9x gpu in še to dva v M2 adapterju..kjer bi naj baje upočasnilo hasrate in razni problemi z prepoznavo.Drugače pa win10 podpira maximalno 8x nvidia in 5x amd (razen, če se je spremenilo kaj z updejtom)
osnovno ploščo gledaj Asrock h110 btc+ ali Asus 250 mining expert, Biostar btc 250 pro
ramones ::
zelo dobra konfiguracija!
Razen plošče, ki podpira max. 9x gpu in še to dva v M2 adapterju..kjer bi naj baje upočasnilo hasrate in razni problemi z prepoznavo.Drugače pa win10 podpira maximalno 8x nvidia in 5x amd (razen, če se je spremenilo kaj z updejtom)
osnovno ploščo gledaj Asrock h110 btc+ ali Asus 250 mining expert, Biostar btc 250 pro
Ah, nism dejansko bil pozorn na to, ker sem plato od parih drugih "skopiral", ki pa so res vsi mel 8x gpu notri.
Bom še preostale raziskal, hvala za nasvet.
mat xxl ::
Kje boš grafe dobil po neki pametni ceni, ker tudi sam razmišljam o neki taki kombinaciji......
Borovnica99 ::
Ali kdo rudari z Radeon R9 280x 3gb in kaksen hashrate dosega? Imam 2 taki kartici, ampak se nimam uporabljene v ta namen... :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Borovnica99 ()
krneki0001 ::
Tisti, ki ohišja naročate. Ročna žaga pa Bauhaus alu profili. Bo prišlo konkretno ceneje.
Profile imajo enake, samo narežeš na mero in kose skupaj sestaviš.
Stokarino ::
Borovnica99 je izjavil:
Ali kdo rudari z Radeon R9 280x 3gb in kaksen hashrate dosega? Imam 2 taki kartici, ampak se nimam uporabljene v ta namen... :)
Ja, na equihash okol 290sols.
Baja ::
krneki0001 je izjavil:
Tisti, ki ohišja naročate. Ročna žaga pa Bauhaus alu profili. Bo prišlo konkretno ceneje.
kaj pa vem če pride kaj ceneje. če samo material računaš, mogoče. če računaš še čas plus kakšen zajeb si hitro v minusu. poleg tega če daš par k€ za opremo je tistih 50e za frame drobiž.
Borovnica99 ::
Material kupite v bolj specializiranih trgovinah, kot je npr AlCu v Kamniku kjer je ALU zagotovo cenejši kot v Bauhausu. Potrebujete nekaj strojniskega znanja, da zadevo skiciraš, razrežeš, vrtalko in pop nete... :)
Ko smo ravno pri ohišjih, ima kdo kakšen konkreten preizkušen načrt, na netu sem sicer nekaj našel, samo mi ne zgleda ne vem kaj...
Pa saj ne rabiš doktorat iz strojništva. Poglej slike obstoječih ogrodij na netu in si izračunaj širimo in dolžino želenega ogrodja ter število vseh povezovalnih palic in veznih elementov. Bistveno je, da so kartice z riserji naslonjene na eno palico in fiksirane na ogrodje in dovolj narazen, da bo hlajenje učinkovito in da je na ogrodju prostor za MB (ATX standard je na netu) in napajalnik.
Vse ostalo je bonus.
Če si nabaviš alu profile z kanalčki in ustrezne vezne elemente, ti še vrtat ni treba in boš vse zlahka premikal in prilagajal. In case of doubt, narediš z več rezerve (večje ogrodje) saj sami alu profili niso nek strošek (recimo okrog 5-8€ na meter).
https://shop.tuli.si/alu-profile-system...
Vse ostalo je bonus.
Če si nabaviš alu profile z kanalčki in ustrezne vezne elemente, ti še vrtat ni treba in boš vse zlahka premikal in prilagajal. In case of doubt, narediš z več rezerve (večje ogrodje) saj sami alu profili niso nek strošek (recimo okrog 5-8€ na meter).
https://shop.tuli.si/alu-profile-system...
A. Einstein
A. Einstein
m0LN4r ::
Sej ne rabi bit lepo, kupis oni kvadratasti obesalnik za cote na amazonu najcenejsega in to je to.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Don Retardo ::
Ker vidim, da tukaj pišete tudi o problemih z začetkom pri rudarjenju bi vas prosil, če mi lahko svetujete pri
sledečem:
Imam Asus prime Z270-A
2 Be quiet Powerzone 850W
6 GTX 1080
Imam 6 riserjev verzije 008S, ki ima SATA priključek.
Zdaj enemu mojemu PSU-ju so priloženi 4 kabli z 3 S-ATA priključki na enemu kablu in na koncu tega kabla je samo 5pin
izhod. Zanima me ali lahko ta S-ATA kabel uporabim za riser (uporabil bom samo en SATA kabel za 1 riser) ter priključim ta 5 pin
v PSU, ki ima označeno Drives (samo ta ima 5pin).
Vem da sem to idiotsko napisal, ampak kot je razvidno nisem ravno vešč tega.
Res hvala za odgovore
sledečem:
Imam Asus prime Z270-A
2 Be quiet Powerzone 850W
6 GTX 1080
Imam 6 riserjev verzije 008S, ki ima SATA priključek.
Zdaj enemu mojemu PSU-ju so priloženi 4 kabli z 3 S-ATA priključki na enemu kablu in na koncu tega kabla je samo 5pin
izhod. Zanima me ali lahko ta S-ATA kabel uporabim za riser (uporabil bom samo en SATA kabel za 1 riser) ter priključim ta 5 pin
v PSU, ki ima označeno Drives (samo ta ima 5pin).
Vem da sem to idiotsko napisal, ampak kot je razvidno nisem ravno vešč tega.
Res hvala za odgovore
m0LN4r ::
Ve kdo slucajno, ce bojo NV algoji oz. ce ze kdo dela na tem da izkoristi Tensor jedra oz. racunsko moc za mining?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
c3p0 ::
Lesene letve so po 99c v bauhausu, iz dveh si sestaviš ogrodje po meri, total cost: 2€. Nisem vštel žagice in vijakov :)
Leseno ogrodje je definitivno najcenejše, ampak meni elektrika/elektronika in les pač nekako nikoli nista šla najbolj skupaj. Ne vem ali imam samo jaz slab občutek okoli te kombinacije, ali je res kaj na tem, fire hazard pač.
kiFni ::
alcu kamnik je najboljš varianta če hočeš naredit vsaj malo lep rig. Še pobarvaš na črno ali kako kul barvo. leseni so mi delovali ful cheap. Tam sem pred leti kupoval, ko sem bil še v miningu. Odrežejo ti vse na mero, samo luknje zvrtaš in znetaš skup. Mogoče daš samo eno letev leseno tam kjer se kartice naslonijo, da se ne drgnejo po aluminiju.
Pennywis3 ::
V Impos-u npr. ti alu profile in les narežejo zastonj na željeno dimenzijo.
Cca. 25-30 eur te pride material za res kvalitetno ohišje.
Cca. 25-30 eur te pride material za res kvalitetno ohišje.
svedr ::
Pozdravljeni...
Tudi jaz imam namen pričeti z rudarjenjem.
Namen imam kupiti dve GeForce GTX 1070 kartici, pa me zanima katero mi priporočate oz. kakšna je razlika med njimi ali je pač vseeno...
Precej je različnih proizvajalcev in modelov...( Asus, gigabyt, MSI.... )
V internetnih trgovinah pri nas ti kar nekaj izdelkov prikaže z iskanjem "GeForce GTX 1070)
Hvala za enkrat.... verjetno bom imel še veliko vprašanj.....
Tudi jaz imam namen pričeti z rudarjenjem.
Namen imam kupiti dve GeForce GTX 1070 kartici, pa me zanima katero mi priporočate oz. kakšna je razlika med njimi ali je pač vseeno...
Precej je različnih proizvajalcev in modelov...( Asus, gigabyt, MSI.... )
V internetnih trgovinah pri nas ti kar nekaj izdelkov prikaže z iskanjem "GeForce GTX 1070)
Hvala za enkrat.... verjetno bom imel še veliko vprašanj.....
Sno0py ::
Kaj bi izbrali na mojem mestu?
3x graficno rx 580 8GB ali 4x rx 580 4gb?
Koliko vpliva prostor na kartici na koncni hashrate?
3x graficno rx 580 8GB ali 4x rx 580 4gb?
Koliko vpliva prostor na kartici na koncni hashrate?
nicehashov calculator navrže ca 15% več za 8GB. Mnenja na forumih niso tako prepričljiva. Naj bi bilo bolje 8GB, ampak je odvisno od rama, ki ga dobiš gor, nimajo vse karte iste serije itd.. ne vem podrobnosti.
Jaz bi šel na 8GB, razen, če so 4GB precej cenejše, bi se tudi z njimi zadovoljil.
Jaz bi šel na 8GB, razen, če so 4GB precej cenejše, bi se tudi z njimi zadovoljil.
Sno0py ::
za 3x rx 580 8gb bi dal 474€ po komadu se pravi 1422 za 3..
za 4x rx 580 4gb pa 320€ po komadu se pravi 1284€ za 4..
Razlika v ceni je ene 150€..
za 4x rx 580 4gb pa 320€ po komadu se pravi 1284€ za 4..
Razlika v ceni je ene 150€..
Ne vem, jaz bi vzel 4GB. Počekiraj po netu in youtube dejansko razliko.
Jutri še zadnji korak..priklop riserjev, ter instalacija win 10.Zanima me ali naj bo priklop hdmi kabla oz. video preko matične plošče ali preko grafične kartice na x16. Moram priklopit vseh 8x riserjev ali postopno dodajam?
kakšen nasvet?
kakšen nasvet?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ETN electroneum (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 26203 (7815) | Baja |
» | Nicehash in single gpuOddelek: Kriptovalute in blockchain | 1420 (875) | Clubraider |
» | Rudarjenje kriptovalut, ce je elektrika zastonjOddelek: Kriptovalute in blockchain | 8495 (4134) | svedr |
» | NiceHash ponovno začel obratovatiOddelek: Novice / Kriptovalute | 18919 (12079) | alanm |
» | Litecoin (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 134771 (72498) | -žiga- |