» »

Etherum mining (rudarjenje)

Etherum mining (rudarjenje)

««
44 / 63
»»

Machete ::

Priklop na ploščo. (Ima procesor integrirano grafo?)
Postopoma dodajaj. Ugasni, malo počakaj, zalaufaj do winsow, poglej če je kartiza vidna in ponovi vajo.
Lahko pa provaš kar vse naenkrat, mogoče ti rata.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

taddeo ::

Ja ima hd 510 (g4400)

pa verjetno nastavim vse na pci gen1, ter primary display na IGFX?

Jup.

sonicboom ::

Kateri algoritm in miner priporocate za 1070ti?
Skratka hocem rect, da imam obcutek, da sem dalec od optimalnega delovanja. Vse skupaj je se na win10 in miner vsaj 1x na dan prekine; ali zaradi mem clocka, ali pa mu kaj drugega ni povseci. Kako optimiram za stabilnost in donos?
Teme na btctalk in githubu so tako raztrescene in razdrobljene, da boh pomagaj, gugl pa ne dohaja trendov.
Nist5 mi dela cca ~48kh/s
Neoscrypt ~ 1100kh/s - 66% pl, +480mem, +180 clock

Kako si izracunam profitabilnost na watt/donos oz. poraba/donos?

hamez66 ::

Za Nvidia kartice je najbol za ziher equilhash algoritem, ki ga najdemo na coinih ZEC, ZCL, ZEN, BTG (bitcoin gold), pa tale https://www.bitcoininterest.io/ se bo mogoče splačalo minat takoj na začetku, preden pride na strani za računanje profitabilnosti.

Tale miner
https://bitcointalk.org/index.php?topic...

Potem pa lahko testiraš na
https://zcash.flypool.org , ki je zelo stabilen pool.

Za iskanje trenutno najbolj profitabilnega coina uporabiš
http://whattomine.com/

Če pa hočeš še bolje zaslužit, se pa verjetno splača poiskati kakšen obetajoč coin, ki še ni zelo poznan in ima še nizko težavnost, pa potem minaš in držiš long term.

Lahko pa rudariš preko nicehash, ki deluje malo drugače, pa je tudi ponavadi zelo pri vrhu profitabilnosti. Nicehash sicer deluje malo drugače od navadnih poolov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

il ::

@Sno0py vsekakor veliko bolje 4x 4GB, ker 8GB niso veliko, če so sploh hitrejše (odvisno od verzije in rama)

nurmaln ::

@Sno0py
a imaš še kako 4x rx 580 4gb za prodat po tej ceni?

@everyone
Sej vem da je to vprašanje bolj za kristalno kroglo kot pa za forum pa vseeno... vas nič ne skrbi ETH prehod na POS in ice age? mislim predvsem ko nabavljate novo opremo za minanje
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

Ne. Saj se ne razblini v ničvrednost.

nurmaln ::

A oprema? Kako ne?
V trenutku ko na trgu ne bi bilo več coina ki bi se ga izplačalo minat z recimo rx580, bo razmerje med povpraševanjem in ponudbo ceno pripeljalo zelo blizu ničle. Ali se kaj motim? Kaj sem spregledal?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

m0LN4r ::

sonicboom je izjavil:

Kateri algoritm in miner priporocate za 1070ti?
Skratka hocem rect, da imam obcutek, da sem dalec od optimalnega delovanja. Vse skupaj je se na win10 in miner vsaj 1x na dan prekine; ali zaradi mem clocka, ali pa mu kaj drugega ni povseci. Kako optimiram za stabilnost in donos?
Teme na btctalk in githubu so tako raztrescene in razdrobljene, da boh pomagaj, gugl pa ne dohaja trendov.
Nist5 mi dela cca ~48kh/s
Neoscrypt ~ 1100kh/s - 66% pl, +480mem, +180 clock

Kako si izracunam profitabilnost na watt/donos oz. poraba/donos?

Nvidia nicehash miner, pa prve tri najbolj rentabilne algoje izklukas. TDP nastavi po zelji, rame odvijes komplet
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ja ok, če boš ti prodal grafo za 0€ ok. Jaz je ne bom. Mogoče za pol cene, ali tretjino, kar še vedno ni 0.

cebelar123 ::

Imam vprašanje, koliko je kaj natančen tisti kalkulator za profit na nicehashu?
Meni izpiše
You could be making 70.35 EUR/month with NiceHash "po trenutnem tečaju". Kaj tukaj ni upoštevano? Predvsem mislim na provizije. Ceno elektrike sem vzel 0,17eur/KWh

Zgodovina sprememb…

Qcube ::

Ni upoštevana težavnost/cena v prihodnosti. Naprimer, če se težavnost podvoji se profit razpolovi, če poleg tega še cena pade še toliko slabše.

Qcube je izjavil:

Ni upoštevana težavnost/cena v prihodnosti. Naprimer, če se težavnost podvoji se profit razpolovi, če poleg tega še cena pade še toliko slabše.

Grafiko že imam nekaj časa in sem jo kupil za namen igranja iger ne za namen rudarjenja. Zdaj pač razmišljam, da bi tu pa tam pognal mogoče rudarjenje. Tako da stroški opreme se ne štejejo, ker opremo imam v vsakem primeru, pa tudi če ne rudarim nikoli. Bolj študiram to da bi pognal rudarjenje v času, ko sem v službi.

Zanima me samo ali se mi s stališča, provizij in elektrike splača, pa če je to 20e je pač 20e na mesec "po trenutnem stanju bitcoina"

Zgodovina sprememb…

4knative ::

Uf kaj bo polna bolha poceni grafičnih kartic v kratkem. Trgovine so že čisto izropane.
"When we are dead, it's not what we HODL or SODL that matters.
It's what we BUIDL."

tikitoki ::

Ko bi se to vsaj zgodilo.

Pognal sem za foro in mi piše - alorithm keccak toal speed 1,054.... in še nekaj .
Kaj bi naj to pomenilo dosti,malo,povprečno?

tikitoki je izjavil:

Ti itak sam jambraš, kamor prideš kar napišeš. Eno samo cmerjenje.

Sno0py ::

@nurmaln
Ne prodajam.. Naj bi prisle 9.2 z dostavo.. Kupil sem pa na enaa Klik klik

tikitoki ::

Machete je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Ti itak sam jambraš, kamor prideš kar napišeš. Eno samo cmerjenje.

Se sreca, da se ne sekiram zaradi tvojih kretenizmov:)

De_Rasor ::

Kakšne so optimalne nastavitve mining overclocka na geforce 1080?
Trenutno imam nastavljeno TDP 85%, CPU +100, MEM +600.

Odvisno od algota. Ker se (kakor sem jaz opazil) obnašajo na vsakem malo drugače.

Qcube ::

Ja, za vsak algo je drugačen overclock. Sicer +100 core bo pomojem stabilno za vse algote, +600 memory je mogoče malo preveč, odvisno od grafične, jaz nastavim največ do +450.

Za Equihash, ki je pri meni najbolj nestabilen: 80%, Tlimit 74, +144, +464 in se ne sesuva.

krneki0001 ::

Pri meni delajo 1070ti, 1080 in 1060 na teh nastavitvah (za vse kartice imam enake nastavitve)
equihash:
power: 75%
temp: 83 stopinj
gpu: +200
ram +600

cryptonight
power: 85%
temp: 83 stopinj
gpu: +200
ram +500

Zgodovina sprememb…

Če še kdo rabi mogoče loop da mu ni treba skrbeti ali mu rudar pade ali ne, je tukaj malo kode v powershell-u, ki vsako minuto preveri, če stak še deluje. Če ne, ga samo štarta.

do{
    if((tasklist | findstr -i stak.exe) -eq $Null){ 
        start "C:\RUDARJENJE_PROGRAMI\STAK\xmr-stak-nvidia-notls.exe"
    }
    start-sleep -Seconds 60
}until($infinity)

Štartaš Windows powershell ISE, vpišeš to kodo v novo datoteko, popraviš ine stak.exe v drugi vrstici in pot do stak.exe v tretji vrstici in štartaš, pa pomanjšaš ISE, da bo v ozadju vedno teklo.

Mogoče bo potrebno še vpisat "set-executionpolicy unrestricted", če vam ne dovoli izvajanja skript.

dvince ::

Kako bi nastavil skripto za nicehash, da v primeru sesutja GPU driverjev resetira comp?

Pri EWBF&CC minerju imam ta autorun, ki ob sesutja GPU resetira miner ali sistem:

https://forum.z.cash/t/cmd-equihash-min...

S powershellom lahko preverjaš sam driver ali pa evente.

Na vsake 10 minut preverjaš, če je med eventi določen event (sesutje driverja za grafično) in potem daš ukaz "shutdown -r", kar pomeni restart.

Za evente pa je najbolje da štartaš event viewer, pobrišeš vse kar je trenutno v logih in počakaš, da se spet sesuje driver. Pogledaš kater event je to in potem ga s powershellom preverjaš. Ponavadi ima tak event ID vedno enak.

taddeo ::

Jaz mislim, da bo se prej kak druga sesulo...komaj sestavim/naštelam mining rig ter opazim, da je šlo vse nekam v minus..

imam pa TDP na 70% ostalo na privzeto.razen ventilatorjev na 55% na vričnici mi kaže 1100 w.Upam, da je ok in da nebo prevelik račun za elektriko.

Vse bo vredu. Ko bomo prišli domov z morja, bo vreme mnogo lepše.

krneki0001 je izjavil:

Na vsake 10 minut preverjaš, če je med eventi določen event (sesutje driverja za grafično) in potem daš ukaz "shutdown -r", kar pomeni restart.

Za evente pa je najbolje da štartaš event viewer, pobrišeš vse kar je trenutno v logih in počakaš, da se spet sesuje driver. Pogledaš kater event je to in potem ga s powershellom preverjaš. Ponavadi ima tak event ID vedno enak.

Žal se ne spoznam na powershell programiranje.
Kako bi pol ta event od sesutja driverja povezal v skripto za reset compa?

btw: jaz sem premaknil na dobrodelno majnanje ZCL v obetu zdravega življenja BTPja. (https://fund.zclassic.org)

Shybby ::

glede btcp, zdaj zgleda da bo lavfalo ok, jaz sem not v bazenu od zacetka, pa so vsak dan nekaj menjevali..

ce zminamo 20000 zcl, bo vrhunsko :)

kaj pa mislis o btcp?

Machete je izjavil:

btw: jaz sem premaknil na dobrodelno majnanje ZCL v obetu zdravega življenja BTPja. (https://fund.zclassic.org)

Kaj rabiš nov wallet za minat btp preko donating poola ali se lahko uporabi addresso iz navadnega Z classic walleta kot je recimo Eleos?

Če je T address ne vidim težave, če imaš private key, kateri bo tudi odklenil tvoje BTP..
Ne poznam Eleos, zato ne bom preveč pameten, preveri še malo. Ali pa naredi Nov naslov, saj imajo kul desktop wallet sedaj ali pa kar paper wallet zgeneriraj.

@shybby: Meni zgleda ok ekipa, se trudi in nekako zgleda, da vedo kaj počno. Tehnično se mi zdi, da so precej podkovani, ideja je mamljiva. Niso pa prvi in forkov je bilo kar malo preveč, mogoče zna zaradi tega izgubiti precejšen del pozornosti in trenutni downfall ne koristi splovitvi. Jaz vidim precej pozitivno ta fork, kaj pa bo, pa itak nihče ne ve. Ne deluje mi klasičen moneygrab. Je pa scena trenutno malo preveč hektična, tako, da...

dvince je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Žal se ne spoznam na powershell programiranje.
Kako bi pol ta event od sesutja driverja povezal v skripto za reset compa?

https://blogs.technet.microsoft.com/hey...

De_Rasor ::

Je nicehash miner dovolj dober in profitabilen, ali je bolje it na katerega od poolov, npr. flypool, miningpoolhub?
Za te poole je verjetno treba odpreti drugje wallet, ker mi ne deluje preko nicehasha?

Še malo in se bo splačalo 32 grafičnih kupit za rudarit. :))
It's what we BUIDL."

c3p0 ::

Mindfactory ima po 598€ 1070 Ti, navali narode.

c3p0 je izjavil:

Mindfactory ima po 598€ 1070 Ti, navali narode.

Hvala za info, kul. Opa samo še 4.

Stokarino ::

Pa se splača 1070 za 600 al pa 1080 (mini) za slabih 640?

Kiwix ::

Še ena malo dražja alternativa za mining :)

V Sloveniji odpira vrata največja crypto farma v srednji Evropi!
https://cryptosistem.com

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kiwix ()

Me veseli, da imajo večinsko Gainwardove karte. To so najboljši gtx 10xx kosi ever. Visok hash, izjemno hladne.

jijetelu ::

še mal pa se ne bo splačalo več rudarit

Precej pričakovano. Upam samo, da kaj prej dobim kartico iz servisa na ta račun, da mi jo ne držijo v kakem skladišču na minerju..

Machete je izjavil:

Me veseli, da imajo večinsko Gainwardove karte. To so najboljši gtx 10xx kosi ever. Visok hash, izjemno hladne.

Res so gainward top GPU. Imam gainward Phoenix 1080 in dela navita na +200 +700 na 55-58°C 100% power.

Jaz sem jo kupil leto pa pol nazaj čisto na blef, prej sem jih podcenjeval, češ čungalunga. Od sedaj bom vedno kupil Gainward, največjo kar jo imajo :)

mat xxl ::

Je kdo zračunal kako pa koliko se vse skupaj sploh še splača glede na padce vrednosti kriptovalut ?

mat xxl je izjavil:

Je kdo zračunal kako pa koliko se vse skupaj sploh še splača glede na padce vrednosti kriptovalut ?

A potem se zdaj ne splača vložit v ETH miner 250mh/s za 5 jurčkov?
It's what we BUIDL."

VaeVictis ::

Kiwix je izjavil:

Še ena malo dražja alternativa za mining :)

V Sloveniji odpira vrata največja crypto farma v srednji Evropi!
https://cryptosistem.com

Kje pa je tole?

Mogoče v Ljubljani, v kaki bivši časopisni hiši?
««
44 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ETN electroneum (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
19326199 (7811) Baja
»

Nicehash in single gpu