Forum » Pomoč in nasveti » adsl povezava rabi 5 min da se prikaže
adsl povezava rabi 5 min da se prikaže
KontraCepec ::
Ko zaženem računalnik bi se morala verjetno avtomatsko vzpostaviti povezava z ADSL. Ampak se ne. Tudi če hočem povezavo z dvoklikom na ADSL na namizju ročno vzpostaviti, mine kakih 5 min preden se sploh kaj pokaže... če se potem odkonektam in ponovno poskusim vzpostaviti povezavo je vse normalno (hitro).
Torej zgleda da mora ob prihodu v windowse najprej nekaj inicializirati... potem dela. Ampak mislim da to ni normalno vedenje.
Torej zgleda da mora ob prihodu v windowse najprej nekaj inicializirati... potem dela. Ampak mislim da to ni normalno vedenje.
Gandalfar ::
Imas nastavljen staticni ip za mrezno kartico?
Ce nimas si nastavi enega ( 192.168.2.30 recimo) in potem poskusi.
Ce nimas si nastavi enega ( 192.168.2.30 recimo) in potem poskusi.
da. sedaj imam 3 možne povezave:
1. dial up: isdn
2. connection 3: pppoe
3. connection 4: realtek
in realtek (mrežna) ima statičen ip...
Zajebava pa malo drugače: če računalnik po zagonu pustim 2 uri prižgan bom še vedno moral čakati 5 min po dvokliku na ikono adsl da se prikaže okno s povezavo. Med temi 5 minutami se zdi da računalnik ne dela nič.
1. dial up: isdn
2. connection 3: pppoe
3. connection 4: realtek
in realtek (mrežna) ima statičen ip...
Zajebava pa malo drugače: če računalnik po zagonu pustim 2 uri prižgan bom še vedno moral čakati 5 min po dvokliku na ikono adsl da se prikaže okno s povezavo. Med temi 5 minutami se zdi da računalnik ne dela nič.
Lith ::
jaz sem to rešil z zamenjavo PPPoE protokola, ki je hitrejši in učinkovit bolj kot tist SiOLov ADSL (temo si preberi tukaj)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lith ()
Dusko ::
JA pa ko boš prešel na pppoe še prej poglej pod moj računalnik upravitelj strojne opreme,ker sumim ,da si ti samo dal uninstal tisti siolov klient in nevem če se zbriše pod zavitkom mrežne kartice neki pppoe adapter.Ker če uporabljaš siolov klient se ti še prej omenjeni adapter namesti in potem ti računalnik išče ta adapter ,ki ga pa v bistvu sploh nimaš inga tako ali tako ne more najti.
Ker nisem zihger ,da če odstraniš silovega klienta če se tisti adapter pppoe tudi zbriše.
Drugače pa kot so predlagali ostali pppoe je rešitev tvojih težav.
Ker nisem zihger ,da če odstraniš silovega klienta če se tisti adapter pppoe tudi zbriše.
Drugače pa kot so predlagali ostali pppoe je rešitev tvojih težav.
aha zamenjal sem pppoe in res dela v redu.
adapter uninstal sam odstrani...
hvala vsem 3em
adapter uninstal sam odstrani...
hvala vsem 3em
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linksys WRT54GL, problem pri instalacijiOddelek: Omrežja in internet | 2448 (2226) | teoo |
» | HomenetworkOddelek: Omrežja in internet | 3449 (2725) | MrStein |
» | dodelitev nekega IP-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 966 (923) | marS |
» | Siol ADSL router in 2 IP naslova - je to mogoce?Oddelek: Strojna oprema | 4532 (4082) | BBB |
» | Težave z mrežno ali modemom!! pomočOddelek: Strojna oprema | 913 (822) | Dusko |