» »

Težave z mrežno ali modemom!! pomoč

Težave z mrežno ali modemom!! pomoč

kanabis ::

Na to stran se obračam za pomoč. Težava je sledeča, pred kratkim sem dobil adsl in sem zato navrgel mrežno v slot od takrat naprej se winsi zaganjajo 4min in ne več 0. 30sec kot prej. Vseskozi nekaj čokira ter išče, najprej v dos-u potem pa se še ustavi za par minut preden se vsi programi naložijo. Nisem siguren ali je kriv modem od telekoma ali mrežna. Ker če izključim modem iz napajanja vse to preskoči in se zažene čisto normalno, pač v dos-u napiše, da ni modem priključen in gre dalje. Za pomoč se vam zahvaljujem!
  • polepsal: Tomi ()

mato22 ::

Za to da se ti WIndowsi nalagajo dalj časa je kreiva mrežna kartica, ker si vzame čas, da ti dodeli IP naslov.
Težavo se pa da čisto enostavno rešiti tako, da si v nastavitvah vpišeš poljubni IP naslov in zadeva bo rešena.

sash ::

naslov mora biti seveda veljaven >:D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

kanabis ::

Kot mi je znano je ta IP naslov nekakšna reg . št. z katero je moj računalnik prepoznaven na internetu in kako ga spremeniti ali potem deluje prijava, preko SIOLA na internet??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kanabis ()

mato22 ::

Greš v Control Panel/Network Connections/, pol pa z desnim gumbom klikneš na Local Area Connection in izbereš Properties in pod jezičkom General klikneš na Internet Protocol (TCP/IP) in potem klikneš na Properties, ter tam označiš Use the following IP adress ter pod IP vpišeš en naslov (recimo 192.168.11.13), Subnet mask pa ti potem avtomatsko določi (255.255.255.0), ostalo pustiš tako kot je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mato22 ()

kanabis ::

Vse lepo in prav ampak, ko vpišem to neznano število se več ne poveže na net!!

jurre ::

to je zarad siolovih gonilnikov!! men je tud loadal ene 5min na 3h kompih, pa sm odstranu siolove gonilnike, pa dodal novo povezavo v xpjih pa nastimov da rab pppoe adapter, resetirov in winse nalozeni normalno v parih sekundah:D

kanabis ::

jurre opiši mi bolj podrobno kako si to naredil, da si odctranil gonilnike in naredil novo povezavo to je OK. Kako pa ostale nastavitve z tistim, pppoe adapterjem, kje in kako se to da nastavit??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kanabis ()

jurre ::

gres v nadzorno plosco --> dodaj/odstrani programe --> ADSL -->uninstal
potem naredis sledece:
nadzorna plosca-->omrezne povezave --> ustvari novo povezavo --> naprej --> pusti oznaceno prvo - zelim vzpostaviti povezavo internetom --> naprej --> 2.moznost - povezavo zelim vzpostaviti rocno --> naprej --> 2.moznost - vzpostavljanje povezave z uporabo sirokopasovne povezave...pa spod pise vas ponudnik za to vrsto uporablja PPPoE --> vpises ime povezave (npr siol) -->vneses upor.ime in gesla, priporocam da izklops pozarn zid, ker je bols enga posebej nastimat, kot unga v xpjih met --> dokoncaj --> klikns konekt in tada si gor:D

kanabis ::

skrbi me da je problem kje drugje, kot v Sio-lovih driwer-jih, ker namreč teh nisem inštaliral, sem že na začetku naredil povezavo kar ročno, tako kot si opisal.

Dusko ::

ja pa pokliči 080 1000 pa pol dvakrat 2 meni so svetovali naj odsrtranim clienta pa mi je on tam pomagal nardit povezavo v winxp je bil ful prijezen.
Drugače pa če ti net lepo laufa.Pa pač počakaj tistih 5 minut pa se ne sekiraj preveč.

Mogoče pa ti teži zaradi gonilnikov od mrežne.Ali pa kaj si mogoče ko si dobo adsl odstrano gonilnike od prejšnjega modema.Modem pa pustil v računalniku mogoče pač išče kako novo strojno opremo.TO samo idi v device manager pa označi tisti modem pa daj disable.ker itak rabis samo mrezno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dusko ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet problemi win8

Oddelek: Pomoč in nasveti
9767 (705) d4r3_k
»

nov pc, kako z internetom

Oddelek: Omrežja in internet
211637 (1374) MTB
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311271 (6941) Tomi
»

pocasni zagon winXP

Oddelek: Operacijski sistemi
312327 (1782) Lunik

Več podobnih tem