» »

HOT - Hofer Telekom

HOT - Hofer Telekom

Temo vidijo: vsi
««
52 / 80
»»

Cifix63 ::

Ja, to s SIM kartico bom moral narediti sicer ne bom vedel kako je. Nato pa dalje..
Hvala.

MArkusPrimus ::

A signal na mikrolokaciji si preveril?

MArkusPrimus je izjavil:

A signal na mikrolokaciji si preveril?

Ne vem kako oz kaj misliš s signal? Signal je. To kako močan pa ta modem ne prikaže (koliko črtic). Ali je ali ga ni.
Problem je v konstantnem prekinjanju in ko se to zgodi moje omrežje MV_*** izgine, na modemu se istočasno ugasnejo vse lučke. Nato v cca 2 min pride signal nazaj, prižgeta se dve lučki (za signal in za omrežje), nekaj časa gorita in se ugasneta, minuto za tem ko se ugasneta Windowsi prikažejo omrežje nazaj in je le to ponovno vzpostavljeno. To je lahko potem poljubno časa vzpostavljeno.
Ko pride do teh anomalij, se prekin(e)ja (in nazaj vzpostav(i)lja eden za drugim v roku 10 min običajno prekine 3 krat, lahko pa traja 1 uro ali nekaj ur ko ne prekine niti enkrat.
Opažam, da nekako to prekinjanje (več ali manj) sovpada z obremenjenostjo omrežja. Omrežje je pa najbolj obremenjeno zvečer (v zimskem času še bolj).
Ko pride do izpadanj omrežja se to zgodi pogosto oz kar eden za drugim. Ko je tega niti ne štejem več. Takrat se, logično, ne da delati ničesar kar je povezano z internetom.... Prekinjanje se dogaja nekajkrat !! pogosteje tedaj ko je modem zunaj kot tedaj ko je notri.
Upam, da sem razumljivo opisal.

DINAMIK ::

@Cifix63 če imaš modem priključen na polnilec...,zamenjaj polnilec,ker meni je zezal polnilec...,ko sem dal polnilec od telefona je zadeva spet delala ;)

Modem imam priklopljen na el. omrežje, baterija je odstranjena.

brez-imenko ::

Zamenjaj napajalnik, ki je prišel skupaj z Alcatel modemom, to ti skuša dopovedat dinamik. Dober bo vsak drugi, ki ima 5 voltov izhod in enako oz. boljšo/višjo število v amperih in za hec daj tudi baterijo nazaj v njega. Če ji boš od časa do časa naredil nekaj ciklov ji nebo škodilo.

Bolj je problem z napravami katerim se ne da odstranit bateri in zaradi neuporabe potem propade. Sem imel ravno včeraj dva taka pacienta, litijovke so bile debele kot en balon in voltaža na nuli.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Bom dal, če najdem primeren polnilnik, tudi baterijo bom vstavil, je še v foliji. Ampak, če takole pogledam...lahko menjam vse od A do Ž itn.

Glodko ::

A na HOT že dela pošiljanje MMS na iPhonu?

brez-imenko je izjavil:

Si že zamenjal SIM kartico? Ker to kar opisuješ v zadnjih nekaj prispevkih bi deloma zasluge imela lahko prav ona. Prvo naredi tole, da izločiš sum na modem potem pa menjaj še njega, če misliš, da je on še zmeraj težava.

Po čem to sumiš, da bi lahko bila SIM kartica...si že imel taki podoben primer?
Vstavil sem jo v telefon in je je sprejel tako, da ne vem več.
Ko enkrat začne modem prekinjati s tem ne neha!

Veron ::

Glodko je izjavil:

A na HOT že dela pošiljanje MMS na iPhonu?

Ne še.

Cifix63 je izjavil:

brez-imenko je izjavil:

Si že zamenjal SIM kartico? Ker to kar opisuješ v zadnjih nekaj prispevkih bi deloma zasluge imela lahko prav ona. Prvo naredi tole, da izločiš sum na modem potem pa menjaj še njega, če misliš, da je on še zmeraj težava.

Sem imel težave z nedoseglivostjo sicer ne na Hotu ampak pri drugem ponudniku. Sem SIM kartico poskusil tudi v drugem telefonu preden sem telefone postavil na sum. Izkazalo se je, da je bila tokrat prav SIM kartica z=bana že nova.

Upam, da si jo vstavil v telefon z 4G opcijami in ga pravilno nastavil v vročo točko. Samo sprejet ni dovol, boš moral nekaj dni tako uporabljati.

brez-imenko je izjavil:

Cifix63 je izjavil:

brez-imenko je izjavil:

Sem imel težave z nedoseglivostjo sicer ne na Hotu ampak pri drugem ponudniku. Sem SIM kartico poskusil tudi v drugem telefonu preden sem telefone postavil na sum. Izkazalo se je, da je bila tokrat prav SIM kartica z=bana že nova.

Upam, da si jo vstavil v telefon z 4G opcijami in ga pravilno nastavil v vročo točko. Samo sprejet ni dovol, boš moral nekaj dni tako uporabljati.

Včasih je težava v SIM kartici. Se spomnim parih primerov, da so zamenjali je bilo potem OK.

7982884e ::

kupil danes zjutraj. cez dan sprobaval speedtest, vsakic zelo blizu (+/-) 20/5. prejle vklopil se LTE+ opcijo, 49.3/11.9. zvecer ni bilo videti nekega upada hitrosti (nisem se sprobal LTE+ opcije zvecer, bom jutri).
ce bo tako zdrzalo se naprej, bo super.

parkrat zagnal se cez dan, trenutno (20:35) se vedno 48.6/11, ni videti nekega upada ob rush hour-ih

7982884e je izjavil:

kupil danes zjutraj. cez dan sprobaval speedtest, vsakic zelo blizu (+/-) 20/5. prejle vklopil se LTE+ opcijo, 49.3/11.9. zvecer ni bilo videti nekega upada hitrosti (nisem se sprobal LTE+ opcije zvecer, bom jutri).

Zanima me ali imaš že ta novi ZTE modem ali še prejšnjega Alcatel?

* Meni bo tale spil kri, recimo nocoj, hitrost maksimalna, v eni uri je prekinil 16 krat nato naprej sploh nisem več štel, pa menjan je bil za drugega pred 3 tedni.

theVB ::

Kupil Hot giga prejšnji mesec, dokupil Huawei usb modem ter anteno. izredno zadovoljen.

Lte+

Lte+

Cifix63 je izjavil:

7982884e je izjavil:

* Meni bo tale spil kri, recimo nocoj, hitrost maksimalna, v eni uri je prekinil 16 krat nato naprej sploh nisem več štel, pa menjan je bil za drugega pred 3 tedni.

nimam modema, hotspot preko telefona (samsung s6)

Cifix63 je izjavil:

7982884e je izjavil:

Si preveril vse, kar smo ti že svetovali? SIM kartica, mikrolokacija, možno preklapljanje med sosednjimi baznimi postajami,...

@ brez-imenko

Zaenkrat je tako, da sem o vsem poročal na Hot center za pomoč uporabnikom.
Tam sicer uporabljajo isti vzorec, ki do zdaj ni vodil do neke rešitve.
Edina razlika od zadnjič je morda ta, da so želeli imeti podatke o datumu in času ko se je to dogajalo, o moji lokaciji in lokaciji oddajnika LTE signala, pa tudi o obnašanju SIM kartice v drugi napravi (to žal ne gre, ker je nimam v kaj drugega vstaviti), o hitrosti interneta v času izpadanja, pa o tem ali se te težave dogajajo samo na tej lokaciji ali tudi na kateri drugi lokaciji (tega ne morem vedeti saj uporabljam ta paket le na tej domači lokaciji).
Nekatere stvari jim je težko razložiti, ker ponavljajo svoje premočrtno naprej..
Vse to sem poslal nazaj, to so nato preposlali naprej v oddelek za tehnično službo in ko/če bodo tam kaj povedali bodo me o tem obvestili v odgovoru.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cifix63 ()

theVB je izjavil:

Kupil Hot giga prejšnji mesec, dokupil Huawei usb modem ter anteno. izredno zadovoljen.

Lte+

Lte+

Kje si kupil ta Huawei modem (kateri model?)... pa koliko te je stal? A anteno si dokupil dodatno?
No, če ti ni pretežko napisati. Hvala.

_Denny_ ::

Neke vrste konkurenca Hot Giga paketu -> Vse dobro – Telekom Slovenije za 24.99€ ponuja 2019 GB mobilnega prenosa letno

Edino vprašanje kako je tu z drobnim tiskom glede omejitev hitrosti po določeni preneseni količini podatkov...če res ni omejitev in imaš namen v 1-6 mesecih skuriti celih 2TB in potem prekiniti razmerje, se splača.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Ni slabo. Po moje, da imajo nastimano ti. trotlanje. Hot je res s svojimi paketi zbudil konkurenco in to je dobro, da imamo uporabniki boljšo ponudbo.

_Denny_ je izjavil:

Neke vrste konkurenca Hot Giga paketu -> Vse dobro – Telekom Slovenije za 24.99EUR ponuja 2019 GB mobilnega prenosa letno

Edino vprašanje kako je tu z drobnim tiskom glede omejitev hitrosti po določeni preneseni količini podatkov...če res ni omejitev in imaš namen v 1-6 mesecih skuriti celih 2TB in potem prekiniti razmerje, se splača.

Ne biti naivni. Telekom je na tem prostoru v vseh letih že n-krat dokazal, da je "mojster" pri zavajanjih, pri drobnem (nevidnem) tisku itn...
Če ste na prekinitev razmerja po pokurjenju enot pomislili vi navadeni konzumenti so TK stručkoti pomislili na to še toliko bolj. TK = HofHot = A1 = ,.. TK je pri vsem v majhni SLO.

Res pa je, da je konkurenca vedno dobrodošla oz bi naj bila, naj se torej koljejo..za nas bo (morda) to boljše.

p. s.
zdaj sem pogledal na ta link. Stvar izgleda sedaj povsem drugače, naravnost "telekomovo obetavna". To ni nič drugače, samo premešana topla voda. Tudi dražja. Zgoraj sem prej zadel v nulo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cifix63 ()

_Denny_ ::

Hja, zato pa sem napisal, da se splača samo brez throttla, vezave in za max 6 mesecev (150€), za več je Hot cenejši. Kaj veš, mogoče so končno dojeli, da "xxGB s polno hitrostjo, potem nekaj KB/s, da ti še komaj Google odpre" paketi v letu 2019 niso več primerni, bomo videli. TKjevih mobilnih storitev nikoli nisem maral, samo če mi to da možnost uploadati čez 1TB sistemskih backupov v cloud z 20mbit+ v manj kot 10 dneh namesto v ~3 mesecih preko dsl-a, naročim takoj...in seveda tudi prekinem takoj po končanem uploadu :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Cifix63 je izjavil:

Ja, to s SIM kartico bom moral narediti sicer ne bom vedel kako je. Nato pa dalje..
Hvala.

Si jo zamenjal? Pusti zaenkrat Hot suport.

zmaki ::

zmaki je izjavil:

Ali lahko še za kaj drugega, razen za napajanje, uporabim mini-USB na HoT Giga modemu Alcatel MW40V ?
Če priklopim USB-hub, kako naj potem rešim napajanje ?

bump

Zakaj bi to delal? USB priklop je tudi podatkovni, če bi slučajno želel priklopiti na računalnik. Lahko ga priklopiš na router katerega firmware omogoča nastavljanje parametrov in vzpostavitev povezave preko LTE modemov. Imaš dober HUB, tak z zunanjim dodatnim napajanjem? V nasprotnem primeru se raje ne poslužuj takega početja, ker se ti bo začela napetost na HUBu sesipat. Zlasti, če boš imel odstranjeno polnilno baterijo pričakuj nestabilno delovanje. Pa tudi ne vem kaj si še imel idejo priklopiti na HUB polek LTE modema?

zmaki ::

Nimam pametne ideje, zato pa sem vprašal, ali jo kdo drug ima. Ostajam na zgolj napajanju. Hvala vsaj za odgovor.

brez-imenko je izjavil:

Cifix63 je izjavil:

Hvala.

Bom zamenjal, jo imam že 3 dni doma pa še ni bilo pravega časa za menjavo, ker moraš klicat tja na center, da se to opravi. Iz Hot supporta še vedno nobenega odgovora... to tudi pove veliko.

srus ::

Tašči, ki zelo malo telefonira sem nastavil Hot start tarifo. Preko interneta vidim stroške in porabo, lahko napolnim račun, zanima me pa sledeče. Ali pride po 90 dneh od zadnje polnitve kakšno avtomatsko opozorilo, da je potrebno ponovno polniti, ali moram sam paziti na to?

Če pride opozorilo, kako je dostavljeno - SMS, mail, internet?

starfotr ::

Za take primere je skoraj bolje bob 4 cente. Nimaš nobenih težav glede tega, da bi bila številka neaktivna.

Če pa ima klicev za vsaj 5 eur, pa bob 5ka.

Vazelin ::

Uf kako bi bil meni sweet spot paket z 10GB prenosa podatkov. Tale najmanjsi hoferjev samo da ima 10GB prenosa

gojira ::

srus je izjavil:

Tašči, ki zelo malo telefonira sem nastavil Hot start tarifo. Preko interneta vidim stroške in porabo, lahko napolnim račun, zanima me pa sledeče. Ali pride po 90 dneh od zadnje polnitve kakšno avtomatsko opozorilo, da je potrebno ponovno polniti, ali moram sam paziti na to?

Še en glas za Bob 4 cente, če še ni prepozno in ste pripravljeni spremenit paket. To sem naštimal očetu. Prej je imel na kartice in ga je precej več prišlo na mesec kot sedaj.

PS: sedaj dobiva položnice v višini 50centov in še manj :))

Lonsarg ::

Jaz sem bil millimeter pred tem da šaltam 4 ožje sorodnike na Hot. Ko smo ugotovili da je avtomatsko polnjenje po izkušnji dokaj slab približek navadni mesečni naročnini sem raje vzel bob za vse. Zase mi ne bi bil problem nekega avtopolnjenja si vklopit in spremljat, za nekatere druge bi to povzročalo zmedo in že bi kake klice dobival. Recimo grejo v tujino in tam naredijo dodatnih nekaj EUR stroška in se avtomatsko polnjenje sproži dvakrat za celotni znesek naročnine, prec bi dobival klice zakaj to ni v kosu in kako zdaj prepričat avtomatiko, da se naslednjič polne za tistih x.xx manj, da bo točno po eno naročnino spet hodilo in točno eno naročnino vnaprej napolnjeno. Vprašanje je tudi koliko hitro je to avtopolnjenje, če v tujini pokurim zadnje 2EUR bufferja sem brez možnosti klicanja, dokler polnjenje ne zagrabi. Če je to trajnik najbrž ni tako hitro, kreditna zna biti morda res samo nekaj sekund...

Z drugimi besedami, pravi postpaid je enostavno luksuz. Morda pa tudi HoT kdaj postpaid uvede..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

srus je izjavil:

Ja dobiš SMS opozorilo. Tudi kot ti pade recimo po 2 EUR stanje.

Lonsarg je izjavil:

Jaz sem bil millimeter pred tem da šaltam 4 ožje sorodnike na Hot. Ko smo ugotovili da je avtomatsko polnjenje po izkušnji dokaj slab približek navadni mesečni naročnini sem raje vzel bob za vse. Zase mi ne bi bil problem nekega avtopolnjenja si vklopit in spremljat, za nekatere druge bi to povzročalo zmedo in že bi kake klice dobival. Recimo grejo v tujino in tam naredijo dodatnih nekaj EUR stroška in se avtomatsko polnjenje sproži dvakrat za celotni znesek naročnine, prec bi dobival klice zakaj to ni v kosu in kako zdaj prepričat avtomatiko, da se naslednjič polne za tistih x.xx manj, da bo točno po eno naročnino spet hodilo in točno eno naročnino vnaprej napolnjeno. Vprašanje je tudi koliko hitro je to avtopolnjenje, če v tujini pokurim zadnje 2EUR bufferja sem brez možnosti klicanja, dokler polnjenje ne zagrabi. Če je to trajnik najbrž ni tako hitro, kreditna zna biti morda res samo nekaj sekund...

Z drugimi besedami, pravi postpaid je enostavno luksuz. Morda pa tudi HoT kdaj postpaid uvede..

Tole je navaden blef. Vse je enostavno. Napolni ti enkrat na mesec, vklopis tarifo in gas. Res pa je, da napolniš račun preden vklopis tarifo in ne plačuješ za nazaj. Ker nisi vezan. Hot je enostaven ko pasulj.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Vprašanje je tudi koliko hitro je to avtopolnjenje, če v tujini pokurim zadnje 2EUR bufferja sem brez možnosti klicanja, dokler polnjenje ne zagrabi. Če je to trajnik najbrž ni tako hitro, kreditna zna biti morda res samo nekaj sekund...

Če ti v petek popoldan zmanjka stanja, oz. poteče naročnina, bo trajnik zagrabil šele čez 3 dni, če je ponedeljek praznik, še dan kasneje. A res misliš, da si ta čas brez klicev? No, nisi. Se bo že napolnilo, ko se bo.
No, v bistvu trajnik zmeraj zagrabi šele čez 3 dni, taka so pravila, in ta čas ga lahko prekličeš. Najbrž te bi pa potem res počasi blokirali, če bi zavračalo trajnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Kakor vem, se polni v realnem času brez zamika. Če pa ni kritja se pa terja oziroma gre stanje v minus in blokira storitev.

theVB ::

Cifix63 je izjavil:

theVB je izjavil:

Lte+

Lte+

Kje si kupil ta Huawei modem (kateri model?)... pa koliko te je stal? A anteno si dokupil dodatno?
No, če ti ni pretežko napisati. Hvala.

HUAWEI E8372 . Imel namen kupit preko Gearbesta, nakoncu našel nekogaki ga ni potreboval več (bolha). Nov je 50€. Antena kupljena preko Gearbesta, glede na to da živim "v hribih" je občutna razlika, drugače je pomoje ne rabiš.

Malo je trajalo, nisem spremljal žal :)

pixelzgaming ::

srus je izjavil:

SMS in mail, zgledata pa takole:

PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine

ZECUBA ::

Pozdravljeni, mogoče to ne spada najbolj sem ampak vseeno bom vprašal, torej, zanimam se za nakup tega modema je možna konfiguracija apn nastavitev? Rabil bi za potovanja. Kaj priporočate? Cenovno ugodno :D

Rahuk ::

Ali kdo uporablja Alcatel ruter za playstation povezavo? NAT type imam: TYPE 3, ali kdo ve kako rešiti težavo?

Rahuk ::

Če kupim boljši modem, ki mi omogoča forwadiranje portov, bo delovalo. Ali ima hofer slučajno kakšne omejitve pri UPnP?

DINAMIK ::

Danes sem zasledil novost pri Hoferju...,vedno polnim preko Paypala mesečno in donedavnega, manj kot 10 eur nisi mogel polniti...,danes mi je pa ponudilo točno toliko kot je še manjkalo do 6.99 ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DINAMIK ()

Rahuk je izjavil:

Če kupim boljši modem, ki mi omogoča forwadiranje portov, bo delovalo. Ali ima hofer slučajno kakšne omejitve pri UPnP?

Ne vem kako imaš rešeno sedaj? S A1 podporo sem se pred časom dopisoval okrog njihovega LTEja. Uporabljajo NAT kateri konvertira IPv6 naslove v IPv4 in zadaj si še za njihovim požarnim zidom. Promet je tako od tebe precej blokiran se pravi ti upload ne deluje v specifičnih aplikacijah ali pa ta dela zelo slabo. Običajno predlagajo vzpostavitev navideznega zasebnega omrežja in za to potrebuješ modem povezat na router kateri ima možnost nastavljanja parametrov in vzpostavitve VPNja.
Lahko tudi kupiš namenski router kateri ima vse to vdelano samo nisem prepričan, da bo cenovno kaj ugodnejše. Huawei in ZTE imata nekaj takega potem se pa kmalu konča, ker preideš na industriski razred. Ta je kvalitetnejši in je tudi cena temu primerna.

looser ::

Se da tisti prejšnji Hot Giga Alcatel Linkzone modem kako priklopiti na (wan/4g) router preko usb kabla, da se razumeta?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: looser ()

No, če kdo najde boljše, kot je tole, naj napiše:
- Charge only usb kabel za Alcatel iz routerja :)
- WDS (Wireless Dsitribution System / Wifi bridging)
Zgleda, dela, kaj vem, no...

brez-imenko je izjavil:

Cifix63 je izjavil:

Hvala.

Ta njihov support je za en q... En teden nobenega odgovora.

Imeli ste prav.
Menjal SIM kartico. Zdaj teče tretji dan in še ni bilo prekinitve..seveda je to še premalo časa za neki fiksni zaključek, vsaj en teden ali pa 10 dni mora preteči.

A odkar so zimske razmere (ljudje se držijo bolj notri) je od 18. ure naprej hitrost tako majhna, da je že kar blizu nule.

looser je izjavil:

Se da tisti prejšnji Hot Giga Alcatel Linkzone modem kako priklopiti na (wan/4g) router preko usb kabla, da se razumeta?

Priključi na Linux stroj. Kakšen VID/PID ti pokaže v terminalu, ko kličeš po funkciji lsusb v linuxu? Če gledam pravi, bi moral VID/PID biti 1bbb:f000.

Ko si to pogruntal moreš imeti router, ki je sposoben komunicirat s LTE modemom. Če te funcije privzeto nima si imel ali slabo izbiro ali pa moraš obstoječ firmware povoziti z ustreznejšim. TP-Link in Asus imata nekaj ugodnih routerjev, ki imajo USB vhod in možnost se pustit povozit z alternativnim firmwarjem. Ko imaš tak router napravljen potem lahko nastavljaš parametre za tvoj modem in vzpostaviš povezavo. OpenWRT z ustreznimi paketki menda kar dobro opravlja svojo nalogo v tej smeri. Za starejše Asuse je primeren koppel.

Toliko ti lahko na kratko napišem.

Zgodovina sprememb…

Cifix63 je izjavil:

brez-imenko je izjavil:

Cifix63 je izjavil:

Hvala.

Ta njihov support je za en q... En teden nobenega odgovora.

Imeli ste prav.
Menjal SIM kartico. Zdaj teče tretji dan in še ni bilo prekinitve..seveda je to še premalo časa za neki fiksni zaključek, vsaj en teden ali pa 10 dni mora preteči.

A odkar so zimske razmere (ljudje se držijo bolj notri) je od 18. ure naprej hitrost tako majhna, da je že kar blizu nule.

Prejel sem odgovor iz Hot support in ga lepim sem, da dobi moja, lep čas opisovana zgodba, svoj epilog.

"Sporočamo, da smo prejeli odgovor s tehnične strani. Tehnki pravijo, da je na dani lokaciji dobra pokritost s signalom. Žal je bazna postaja, na katero se povezujete, večino časa preobremenjena in posledično prihaja do prekinitve podatkovne povezave.

Nadgranja bazne postaje, ki bi izboljšala delovanje vaših storitev trenutno ni v načrtu."

brez-imenko je izjavil:

looser je izjavil:

Priključi na Linux stroj. Kakšen VID/PID ti pokaže v terminalu, ko kličeš po funkciji lsusb v linuxu? Če gledam pravi, bi moral VID/PID biti 1bbb:f000.

Ko si to pogruntal moreš imeti router, ki je sposoben komunicirat s LTE modemom. Če te funcije privzeto nima si imel ali slabo izbiro ali pa moraš obstoječ firmware povoziti z ustreznejšim. TP-Link in Asus imata nekaj ugodnih routerjev, ki imajo USB vhod in možnost se pustit povozit z alternativnim firmwarjem. Ko imaš tak router napravljen potem lahko nastavljaš parametre za tvoj modem in vzpostaviš povezavo. OpenWRT z ustreznimi paketki menda kar dobro opravlja svojo nalogo v tej smeri. Za starejše Asuse je primeren koppel.

Toliko ti lahko na kratko napišem.

dokler nimamo SE montirano, je pogoj as little energy consumption as possible :-)
drugače pa... naša rešitev dela, izgleda, hvala :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: looser ()
««
52 / 80
»»