» »

Prevaranti

Prevaranti

Ales47 ::

pozdrav, zanima ma ena informacija in sicer sledece:

Ce jaz npr. narocim graficno kartico na bolhi(gtx 1080 npr) in da mi prodajalec poslje po posti (placam po povzetju), pa pol dobim v skatli krneke druge stvari ali pa defektno kartico, se da pol kaj se storit ali me je po domace "nategnil" in ne mores nic?

hvala

LP
Ryzen 7 5800X3D|Aorus X570|16GB KINGSTON DDR4|RTX 3080|250GB SSD Samsung|2TB

mikhaair ::

Uradno mislim da ne mores nic. Oziroma posnames odpiranje in prijavis goljufijo. Goljuf pa verjetno stari znanec policije. Osebno, edino zdravo za denarnico. Ali pa da cloveku zaupas. Verjetno nekomu iz ST s tisoci postev zaupas bolj kot pa x osebi na bolhi, npr. Jaz se spravljam k nakupu 600 eur vrednega rabljenega compa, pa bo treba na 70 Eur vredno pot... Bo pac se kos izleta, ampak 600 eur ne bom riskiral.
Ali si mogoce mislil pravno osebo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mikhaair ()

Ales47 ::

ne nisem mislil pravno osebo. aha tak da najboljse da posnamem odpiranje itd. tudi SMSi so lahko tudi kot dokaz.
Ryzen 7 5800X3D|Aorus X570|16GB KINGSTON DDR4|RTX 3080|250GB SSD Samsung|2TB

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales47 ()

DarwiN ::

Vedno preveri, od kdaj ima prodajalec odprt račun na bolhi. Če ga ima 5+ let odprtega, pomeni, da ni nek 17-letni pobalin in ima najbrž razčiščene koleščke v glavi. Nategunom lahko tudi bolha zaklene račun in je torej majhna verjetnost, da bi vrsto let nategoval z istim računom. Sicer nikoli nimaš 100% zagotovila, ampak pač pazi se tistih z novimi računi, nekak bolj pa lahko zaupaš tistim z "daljšim stažem". IMO.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

pviran3 ::

Pri nakupu preko bolhe ipd je določen riziko. Če hočeš ziher ziher, kupiš novo v trgovini.

Ne nasedaj očitnim prevaram, z igranjem policaja ne boš prišel daleč. Če je mogoče, osebni prevzem in vidiš robo preden plačaš...

mikhaair ::

In seveda ne nasedaj cudeznim cenam.
Snemanje odpiranja ni nikakrsen dokaz, le policajem lazje pokazes, dokazes da si ne izmisljujes.
Osebno ne gre? 5, 10 eur za prevoze in si na drugem koncu slovenije. Uporabi znance. Pogooglaj prodajalca.

Ales47 ::

@DarwiN : saj to tudi vedno gledam :)

saj itak, ce je cena smesna itd je pol vecji riziko. do zdaj sem se vedno vse dobil kot je treba. nikoli pa nisem premislil kaj pa ce res dobim kaj drugega. par let nazaj je eden narocil iphone preko bolhe pa dobil ugriznjeno jabolko v skatli (tudi v novicah bilo) :D
Ryzen 7 5800X3D|Aorus X570|16GB KINGSTON DDR4|RTX 3080|250GB SSD Samsung|2TB

Samael ::

Ales47 je izjavil:

par let nazaj je eden narocil iphone preko bolhe pa dobil ugriznjeno jabolko v skatli (tudi v novicah bilo) :D


Haha, tole me je pa zdajle res nasmejalo. Mislim, saj vem, da ni zabavno biti v čevljih tega kupca, ampak vseeno ... ne morem si pomagati, hehe :))

Seljak ::

Kupiti preko Bolhe je najbolj priporočljivo izdelek prevzeti od prodajalca osebno in v tem primeru grafično kartico tudi testirati oz preizkusiti. Bolje se peljati nekaj kilometrov in zadevo testirati kot pa kasneje jokati kako vas je nekdo naplahtal.

smacker ::

Zapelji se k njemu in naredita test. Bolje 20eur za bencin, kot 400eur za pokvarjeno grafo.

MIHAc27 ::

Še z osebnim prevzemom se lahko zafrkneš. Jaz sem kupil enkrat kamero, ni imel pa model nobene kasete z sabo. No snemala je bolj slabo. Po 2 telefonskih klicih se ni več nikoli oglasil. Prijava na policijo tudi ni obrodila sadov. Edino Bolhin račun so mu zaprli, to je bilo tudi vse.

Če prevzemaš osebno je tako najbolje, da prevzameš na njegovem domu. Tako vsaj veš kje živi. Ali pa zahtevaj osebno izkaznico in si prepiši naslov. Ampak to te bo po moje vsak debelo gledal.

scipascapa ::

Bolhi sem že vsaj 2-3 pisal, da mora nujno uvest ocenjevanje.

Heavy ::

MIHAc27 je izjavil:

Še z osebnim prevzemom se lahko zafrkneš.



Poznam primer, ko je znanec kupil osebno telefon. Čez teden dobi obisk policije na domu, ker je bil telefon ukraden. Njegovo SIM so izsledili preko IMEI kode in dobili naročniške podatke.
#TeamFelix

MxxW5 ::

Ales47 je izjavil:

pozdrav, zanima ma ena informacija in sicer sledece:

Ce jaz npr. narocim graficno kartico na bolhi(gtx 1080 npr) in da mi prodajalec poslje po posti (placam po povzetju), pa pol dobim v skatli krneke druge stvari ali pa defektno kartico, se da pol kaj se storit ali me je po domace "nategnil" in ne mores nic?

hvala

LP


Imaš kakšna dokazila? E-maile, SMS-e, itd? Če da (in če so v škatli npr. kamni, NE defektna kartica!), potem daj ovadbo na policijo, policija bo zadevo predala tožilstvu, ki bo dalo obtožni predlog na sodišče (in predlog za izdajo kaznovalnega naloga), sodišče bo zoper storilca izdalo obsodilno sodbo zaradi k.d. goljufije in ga obsodilo na 2 meseca pogojno za preizkusno dobo dveh let in s posebnim pogojem, da ti v roku enega meseca po pravnomočnosti sodbe vrne kupnino. Voila.

Seljak ::

Še bolje pa je, če imaš naslov greš k njemu in mu lepo prešteješ rebra,da se prepričaš, če so še vsa 8-)

MxxW5 ::

Seljak je izjavil:

Še bolje pa je, če imaš naslov greš k njemu in mu lepo prešteješ rebra,da se prepričaš, če so še vsa 8-)


Potem boš ti (lahko) obsojen zaradi k.d.

jizzer ::

scipascapa je izjavil:

Bolhi sem že vsaj 2-3 pisal, da mora nujno uvest ocenjevanje.


Poleg 543ih stvari, da bi bila stran dejansko na nivoju.

Glugy ::

Še boljš je če prevzameš pošiljko na pošti pa prosiš uslužbenca da je s tabo ko se odpira. Priča + posnetek odpiranja. Dejansko ni več pol tvoja beseda proti prodajalčevi ampak je tehtnica dokazovanja na tvoji strani.

Seveda če je to nek zmikavt naredu verjetno še dolgo ne boš denarja videl; ga pa morš prjavt seveda.
Lahko se tud zgodi da predmet izgleda v redu pa potem ko ga enkrat probaš ne dela. Tle imaš tud lahko težave. V bistvu še večje kot če ti kamne pošlje.

Najbolj kar lahko nardiš je to da grafično takoj sprobaš..še isto uro ko so dobil, pa če ne dela takoj prjavš policiji. Nč čakanja. Sam bod pa zihr da nisi kej zafrknu sam slučajno. Bo pa zelo težko karkol dokazat brez posnetka .... Če lahko od odpiranja naprej snemaj do probavanja v kompu dokler nisi 100% da dela. Da je jasno dolg neprekinjen posnetek kjer se jasno vidi kaj se dogaja ob pomembnih trenutkih.
Če imaš možnost je dobr da snema še kdo poleg tebe. Torej da je snemanj več. Tle je večja teža pol na tvoji strani. Ker je avtentičnost še toliko bolj nedvoumna v takem primeru.

azislo ::

V Sloveniji si. Najboljša izbira je še vedno osebni prevzem.

Še boljš je če prevzameš pošiljko na pošti pa prosiš uslužbenca da je s tabo ko se odpira.

V teoriji najboljša izbira (če po pošti), če poznaš uslužbenca.
Realnost pa. Zakaj bi se ta ukvarjal z nečim, kar mu ni treba? Če bo kaj narobe ima on samo delo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: azislo ()

Jerry000 ::

VEDNO prevzem v živo...vedno

N0t0ri0us ::

Če je cena sumljivo nizka, če prodajalec pošilja samo po pošti, če se ne strinja z osebnim prevzemom ali se izogiba testiranju komponente veš da nekaj smrdi.

facepalm ::

Preko bolhe je osebni prevzem ze postal nuja. Sam sem kupoval rabljen racunalnik in sem se na hitro zmenil za prevzem (verjetno sem deloval naivno). Na licu mesta sem odprl skatlo in opazil da je v njej hdd namesto ssdja in napajalnik je bil menjan za nekega LC-ja.
Na lep nacin sem mu povedal da ni to to in sem se odpeljal. Preko poste bi pa bil nategnjen na suho. Mimogrede, tip ima se danes veljaven account in je registriran od 2011.

solatko ::

Na bolhi je problem za prodajalce in kupce, ker ni suporta. Če bi bilo ocenjevanje, bi že po uspešnih prodajah ali nakupih vedel, koliko je enemu ali drugemu za zaupat. Sam skoraj vedno uporabljam osebni prevzem, tako kot prodajalec ali še bolj, kot kupec.

Vedno in povsod pa je možnost natega, tudi v uradni trgovini lahko dobiš izdelek, ki ga je zaradi napake vrnilo že kar nekaj kupcev. Sicer pa nimam slabih izkušenj niti pri robi, ki sem jo kupil in dobil po pošti, tudi nekaj reklamacij je bilo uspešno rešenih. Je pa res, da ne kupujem vsak teden nov telefon za 100+€ (nov 700€+), raznih grafik za gaming, ki so se vrtele nekaj mesecev za rudarjenje in podobno.
Delo krepa človeka

Dimnik ::

Hja, bolha je tak, vsi pišemo samo negativne izkušnje, dobre pa ne. Sam imam zaenkrat dobre izkušnje pri prodaji, v zadnjem času sem prodal dva telefona nad 250e, enega z predhodnim nakazilom, takoj ko mi je poslal mms o vplačilu sem poslal paket, v drugem primeru pa me je prosil en teden, če pošljem po povzetju, nakar sem privolil, tip je na drugi dan prevzel, se zahvalil za vse in še 5e mi je pustil, ker mi je na pošti k odkupnini prištela stroške, katere sem jaz že vzel zraven k odkupnini, sem ga prosil trr da mu nakažem nazaj pa je rekel, da je ok.
Si pa ne predstavljam, da nebi poslal tisto kar prodajam, itak je slovenija majhna in ni problem skočit malo na izlet, če te kdo nategne...

gusto ::

mikhaair je izjavil:

...npr. Jaz se spravljam k nakupu 600 eur vrednega rabljenega compa, pa bo treba na 70 Eur vredno pot... Bo pac se kos izleta, ampak 600 eur ne bom riskiral.
Ali si mogoce mislil pravno osebo?

Ja kam zaboga pa greš po računalnik oz. a greš s Ferrarijem?:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gusto ()

Aston_11 ::

računalnik + 70 EUR = nov računalnik.

mikhaair ::

Verona :), ce ne propade prej dogovor. :)

mikhaair ::

Ne bo nic z mojo potjo v Verono. :) Je nekaksen nateg zadaj. Je bila ze poprej komunikacija malo sumljiva, sedaj pa vidim da je vse skupaj nateg.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334100498 (6232) predi
»

Neprevzem pošiljke z odkupnino (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311373 (6950) c3p0
»

Prodajanje na bolhi - zakaj samo osebni prevzem?

Oddelek: Loža
385831 (3379) solatko
»

bolha prevara

Oddelek: Loža
4813809 (11229) Blinder

Prevare Na Bolhi

Oddelek: Loža
164560 (4313) Keyser Soze

Več podobnih tem