» »

Iskratel Innbox V60U - Kako omogočiti DLNA?

Iskratel Innbox V60U - Kako omogočiti DLNA?

pirx ::

Pozdravljeni,

ima kdo Iskratel Innbox V60U modem/router od Telekoma?

Zanima me, kako omogočiti DLNA.

V navodilih piše, da stvar deluje z USB 2 napravami, ampak na Telekomu so mi pred ene pol leta rekli, da Iskra dela na USB 3 podpori.

Trenutno vidim tole z vstavljenim USB 3 ključekom:


Je to v redu ali bi moralo kako drugače izgledati? USB 2 naprave trenutno žal nimam.

Hvaležen bom za pomoč in nasvete. :)

moat ::

A si rešil težavo pirx? Jaz imam sicer Innbox V50U in ima identičen vmesnik in tudi USB port. Nanj sem priključil zunanji disk 1TB, vendar v računalniku in media centru v SIOL BOX-u ni viden (torej ni viden v mreži). Problem je, ker mu tako ne morem določiti poti za torrente (iz računalnika na trdi disk). Zdaj imam na računalniku TVersity Media Server, disk direktno priklopljen na računalnik (in ne na modem, kot prej, ko sem imel Fritza), slaba stran pa je, da moram imeti računalnik prižgan, če hočem gledati filme na media centru SIOL BOX-a. Prej sem imel modem FritzBox 7360 (ki pa je šel rakom žvižgat in so ga Telekomovci zamenjali), na katerem sem imel priključen omenjeni zunanji disk in ni bilo nikoli problemov ter je bil viden v media centru SIOL BOX-a in na računalniku.
Če je imel še kdo takšno težavo in ima rešitev, bi bil zelo hvaležen. Lep pozdrav, moat.

pirx ::

Živjo. Vmes sem ugotovil, da ne potrebujem DLNA, ker lahko dam mapo v skupno rabo (na računalniku) in jo poiščem z VLC playerjem (iz TV-ja in na mobilnih napravah). Ampak, kot praviš, slaba stran je, da mora računalnik delovati (sicer ga itak ne ugašam, dokler sem buden, ker seedam in ga non-stop nekaj potrebujem).

DLNA lahko predvajaš samo s predvajalnikom od TV-ja in ni mi bilo ravno všeč - podnapisi niso fajn delovali, nekateri formati ne, pa še kakšna težava se je našla.

Stvar je delovala z nastavitvami, kot so na screenshotu, ampak nekonsistentno.

moat ::

Hvala za post. Meni je vse delovalo z modemom Fritz 7360, zdaj pa imam težave z Innbox V50U. No, saj začasno imam nameščen brezplačen TVersity Media Server in lepo deluje preko BOX-a, tudi podnapisi. Toda, kot sva oba omenila je slaba stran, da mora biti računalnik prižgan, da server deluje, medtem ko sta bila modem in zunanji USB disk prej skozi prižgana, računalnik pa ugasnjen.

Vseeno hvala, lep dan želim, moat.

pirx ::

Poskusi poklicati na Telekom. Jaz sem jih klical pred nadgradnjo firmware-a na modemu (takrat še ni podpiral USB 3.0 naprav) in tehnična pomoč je zverzirana tudi za DLNA zadeve.

Lep dan!

moat ::

Sem jih že mail-al, bomo videli. LP.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
17136609 (527) RobertG
»

Primerjava med Innbox in Fritzbox modemoma

Oddelek: Omrežja in internet
235653 (4212) OSA
»

Siol Box-a Media Center

Oddelek: Omrežja in internet
206492 (3386) moat
»

Siol Box (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6824627 (13640) ToniT
»

stream siol box

Oddelek: Pomoč in nasveti
183586 (3113) grga1975

Več podobnih tem