Forum » Pomoč in nasveti » stream siol box
stream siol box
gr33k3_ ::
Pozdravljeni !
Zanima me kako bi lahko na siol box gledal filme preko siol box media center (Omrežje-kao stream) ...kateri program je najboljše (VLC , WMP ??)
in kako nastaviti da bi predvajalo podnapise ??
Hvala !
Zanima me kako bi lahko na siol box gledal filme preko siol box media center (Omrežje-kao stream) ...kateri program je najboljše (VLC , WMP ??)
in kako nastaviti da bi predvajalo podnapise ??
Hvala !
Ganon ::
Bom obudil tole temo. Tudi mene zanima, kako usposobim stream. SiOL BOX imam povezan preko kabla na modem, med modemom in PC-jem pa je še router (TL-WR1043ND). S katerim programom? Je potrebno še kaj posebej nastavljati v routerju/modemu?
Modiano ::
http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/te...
s podnapisi znajo biti težave:(
s podnapisi znajo biti težave:(
...Money can't buy happiness, but neither can poverty...
Sem sledil postopku iz Modianovega posta, ampak mi očitno ne zazna BOX-a. Tudi, če odprem Media center na TV-ju, mi napiše "ni najdenih naprav".
ToniT ::
Ti bi rad gledal stream, ki ga oddaja Siol box?
To, mislim da ne bo šlo. Kontra pa dela brez problema, kot je zgoraj opisano.
To, mislim da ne bo šlo. Kontra pa dela brez problema, kot je zgoraj opisano.
Ne, na TV-ju bi rad gledal filme iz računalnika, preko Media centra na BOX-u. Ampak ne dela, nikakor. Sem probal priklopiti računalnik direktno na modem, ni nič drugače. Ne najde ga. Ne razumem, kaj je narobe.
Probaj začasno onemogočiti firewall in preveri, če siol box dela.
Trenutno čakam na zdravnika v čakalnici in ne morem preveriti nastavitev.
Trenutno čakam na zdravnika v čakalnici in ne morem preveriti nastavitev.
Zdaj sem malo bolje prebral tvoj post. Na tak način ne bo šlo. Nastavi box, da se bo povezoval v internet preko brezžične povezave in se poveži na brezžično omrežje od TPLinka.
Potem pa bi moralo iti.
Potem pa bi moralo iti.
sumoborac ::
ce se ne motim je potrebno na siol modemu nastaviti port iz video na neki drugega (ne data, trunck al neki tazga) s cimer se omogoci video in data do boxa.
nism pa 100%, dolgo je minilo od zadnjega hecanja s siolom :)
nism pa 100%, dolgo je minilo od zadnjega hecanja s siolom :)
Prid sm al pa tm ostan...
Modiano ::
http://zelenik.net/2010/09/siol-box-do-...
sam sem drugače nastavil po tem, pa mi je vse delalo normalno. Sem šele kasneje našel tale link.
sam sem drugače nastavil po tem, pa mi je vse delalo normalno. Sem šele kasneje našel tale link.
...Money can't buy happiness, but neither can poverty...
grga1975 ::
Med iskanjem rešitve sem našel tole temo, pa se nekako nanaša na moj problem.
Moja situacija je taka: v Siolov modem imam priklopljena Box in router, v router pa še PC (WIFI) in NAS z DLNA serverjem (kabel). Tako se PC in NAS vidita, NAS in Box pa ne. Če hočem streamat A/V iz NAS preko media centra na Boxu, moram NAS preklopit direktno na modem.
Če prav razumem zgornje poste, se torej res ne da Box-a in PC (oz. NAS z DLNA serverjem) povezati preko routerja (ki je vklopljen v modem), da bi predvajal avdio/video streame? Ali je to vseeno kako možno? Prosim za pomoč. Hvala.
Moja situacija je taka: v Siolov modem imam priklopljena Box in router, v router pa še PC (WIFI) in NAS z DLNA serverjem (kabel). Tako se PC in NAS vidita, NAS in Box pa ne. Če hočem streamat A/V iz NAS preko media centra na Boxu, moram NAS preklopit direktno na modem.
Če prav razumem zgornje poste, se torej res ne da Box-a in PC (oz. NAS z DLNA serverjem) povezati preko routerja (ki je vklopljen v modem), da bi predvajal avdio/video streame? Ali je to vseeno kako možno? Prosim za pomoč. Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iskratel Innbox V60U - Kako omogočiti DLNA?Oddelek: Omrežja in internet | 2518 (2178) | moat |
» | Siol Box-a Media CenterOddelek: Omrežja in internet | 6663 (3557) | moat |
» | SiolTV/T2 internet - Siol Box TV + DLNA - je možno?Oddelek: Omrežja in internet | 2795 (2394) | levaky |
» | Siol Box (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 25103 (14116) | ToniT |
» | SiOL BOX ali BOX S vprašanjeOddelek: Zvok in slika | 5110 (4726) | Zvezdica27 |