» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
149 / 149
»
»»

easyrider3 ::

Jaz imam izklopljen AI pa se mi ponujajo podobne vsebine katere v rvo odprem. Sploh ne vem kaj imate nekateri na Youtube probleme saj ti se vse ponuja že samo od sebe isto je na telefonu,računalniku. Sploh pa jaz,če hočem nekaj to tudi dobim v prvo na Youtube pa tudi z glasovnim iskanjem takoj zadanem v prvo.

OLED zaslon pa je res preskok iz LCD ali Miniled saj je razlika in sam imam TV montiran na steni v jedilnici kjer je 1.meter stran okno pa lahko gleam čisto brez problema. Seveda imam žaluzije na oknu malo priprte kar je isto potrebno pri Miniled TV ampak jaz nimam nobene potrebe po še ekstra svetilnosti panela.
Samo nastavitev slike imam pa na filmmaker načinu ampak nikakor pa ne morem imeti tiste nastavitve za barvo TOPLO 50 ker to preveč vse vleče na rumeno pa čeprav tdrijo,da je to najbolj točna nastavitev(naj bo a zame pač ne in imam nastavljeno na TOPLO 25).

Omenim pa lahko še tistega norca na Youtube ""Quantum TV"" kateri pa res totalno pretirava s samimi povdarjenimi barvami in te nastavitve ima lahko za igranje iger ali gledanje risank itd... za noramlno uporabo pa so ekstra preveč močne barve.

kow ::

Recimo, da mi je vsec specificen reviewer rabljenih avtomobilov. Ce bom hotel podobne vsebine, mi bo ponudil ostale reviewerje rabljenih avtomobilov. Ampak ne bo nobene podobnosti razen tematika. Youtubeov AI ne analizira videov kvalitativno (ali pa ji slabo). Ne zna si razloziti zakaj mi je bil specificen video/kanal vsec. Ponudil ti bo najbolj popularne kanale, ki so vsi srot. Karkoli bos iskal, bo ponujal popularno -> po definiciji slaba produkcija.

Evo, da ne bom samo pljuval. Magic pointer je uporaben, ce vpises username in password. Je hitreje kot ce bi se premikal po tipkovnici s tipkami. Je pa tudi res, da je se boljsi approach mikrofon in crkovanje oz. diktat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

c3fizl ::

easyrider3 je izjavil:

nikakor pa ne morem imeti tiste nastavitve za barvo TOPLO 50 ker to preveč vse vleče na rumeno pa čeprav tdrijo,da je to najbolj točna nastavitev(naj bo a zame pač ne in imam nastavljeno na TOPLO 25).

Kater OLED pa imaš? 2025 LG oledi imajo warm 40 pravo nastavitev. Vsa leta prej je bilo pa 50.

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Pri uporabniku @fpbs so važne specifikacije, vse ostalo je drugega pomena..;((
Saj se tudi strokovnjaki strinajajo, da ta AI pri Lg-ju ni kakšna dodana vrednost:)

Ali lahko posreduješ par strani, kjer se strokovnjaki strinjajo, da AI pri Lg-ju ni kakšna dodana vrednost?

Boli nas patkica za strokovnjake. Vmesnik je zanic. Ce bi bil AI uporaben, bi vedel da me ne zanimajo predloge za sport, galerija za slike itd. In bi mi vse umaknil iz zaslona. Tega ne stori.

c3fizl je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

nikakor pa ne morem imeti tiste nastavitve za barvo TOPLO 50 ker to preveč vse vleče na rumeno pa čeprav tdrijo,da je to najbolj točna nastavitev(naj bo a zame pač ne in imam nastavljeno na TOPLO 25).

Kater OLED pa imaš? 2025 LG oledi imajo warm 40 pravo nastavitev. Vsa leta prej je bilo pa 50.

Imam B4 iz leta 2024 kjer je Warm50 kao prava izbira. Meni nikakor ne potegne,da bi imel barvo na 50 saj je slika preveč rumenkasta sploh,ko greš gledati smuačnje ali kjer je sneg in še pri 25 nastavitvi se vidi,da majčkeno na rumenkasto vleče. Čisto vsi so pa svetovali da se izogiba načinov Standard,Sport,Vivid saj so čisto zgrešeni kar nekako tudi drži.

andrej69 ::

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Saj se tudi strokovnjaki strinajajo, da ta AI pri Lg-ju ni kakšna dodana vrednost:)

Ali lahko posreduješ par strani, kjer se strokovnjaki strinjajo, da AI pri Lg-ju ni kakšna dodana vrednost?

Malo poguglaj saj boš našel..

kow je izjavil:

Boli nas patkica za strokovnjake. Vmesnik je zanic. Ce bi bil AI uporaben, bi vedel da me ne zanimajo predloge za sport, galerija za slike itd. In bi mi vse umaknil iz zaslona. Tega ne stori.

Vse to si lahko sam umakneš iz home screena. Vključno z vsemi promo zadevami.

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Malo poguglaj saj boš našel..

To pomeni, da se zmišljuješ, in nimaš nobenih dokazov.

c3fizl je izjavil:

kow je izjavil:

Ne mores. Sem ze pisal visje. UI layout je hardkodiran. To je dejstvo, saj ne da je pri drugih proizvajalcih kaj drugace (domnevam). Samo, da fpbs tako ejakulira na LG, je kot uporabnik, tezko razumeti. Poleg tega je hypeal AI - sem ze visje opisal kje so tezave.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

c3fizl je izjavil:

kow je izjavil:

Ne mores. Sem ze pisal visje. UI layout je hardkodiran.

Nevem kateri webos imaš, ampak na webos25 lahko pobrišeš/skriješ vse appe, ki jih ne rabiš, skriješ vse "kartice" in izklopiš vse promo zadeve. Vir? Pravkar sem to naredil in imam na home screen samo appe, ki jih dejansko uporabljam.

Sem ti napisal, da beri visje. Kar pises ni res.

Haha okej, očitno ti neznaš uporabljat webos xD če hočeš, ti lahko nalepim slikico homescreena

Ti samo lepi.

c3fizl je izjavil:

Haha okej, očitno ti neznaš uporabljat webos xD če hočeš, ti lahko nalepim slikico homescreena

Brez veze, da se mučiš z njim.

Evo, vrstica samo z appi,ki jih uporabljam, brez predlogov za šport, galerije, promo zadev in nevem kaj tebe vse moti.

kow je izjavil:

Ne mores. Sem ze pisal visje. UI layout je hardkodiran. To je dejstvo, saj ne da je pri drugih proizvajalcih kaj drugace (domnevam). Samo, da fpbs tako ejakulira na LG, je kot uporabnik, tezko razumeti. Poleg tega je hypeal AI - sem ze visje opisal kje so tezave.
Saj se ne pogovarjamo samo o AI na LG TVeju. AI je danes ključna komponenta sodobnih TVjev – od izboljšanja slike in zvoka do pametne integracije v dom..... Samsung in LG sta vodilna, Sony sledi, tudi Hisense in TCL ponujata AI rešitve.

Jaz sem ves cas poudarjal, da komentiram izkljucno specificen TV. Ki ima veliko ocitnih pomanjkljivosti, ki so vidne po nekaj urah uporabe.

c3fizl je izjavil:

Evo, vrstica samo z appi,ki jih uporabljam, brez predlogov za šport, galerije, promo zadev in nevem kaj tebe vse moti.

Si pa komedijant. Odstranil si reklame, pridobil pa nic prostora. Ravno o tem sem govoril.
Kar se tice odstranitve kartic, bos moral povedati kako si to dosegel. Meni jih TV ne pusti.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Si pa komedijant. Odstranil si reklame, pridobil pa nic prostora. Ravno o tem sem govoril.
Kar se tice odstranitve kartic, bos moral povedati kako si to dosegel. Meni jih TV ne pusti.

Zakaj pa rabiš več prostora? A ti ful časa preživiš na home screenu, al gledaš vsebine na tv/appih?

Kartice editiraš na tisti veliki kartici, kjer piše "edit".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3fizl ()

Djole ::

Tud sam ne razumem za kaj se bi se potreboval home screen, prizgem tv, eon, youtube, stremio, plex, drugi hdmi za xbox na dosegu takoj ali max par klikov.

andrej69 je izjavil:

Ali še nisi našel nobenega "strokovnjaka", ki bi se strinjal z naumnostmi, ki jih pišeš?

z3ro ::

Ne rabiš bit noben strokovnjak, AI gumb na daljincu je pač bedarija...sploh pa ta gumb nima nobene veze z procesiranjem, upscalingom in ostalim kar si potem našteval - to počnejo tudi ostali TVji brez AI gumbov.

Alien123 ::

easyrider3 je izjavil:

c3fizl je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Imam B4 iz leta 2024 kjer je Warm50 kao prava izbira. Meni nikakor ne potegne,da bi imel barvo na 50 saj je slika preveč rumenkasta sploh,ko greš gledati smuačnje ali kjer je sneg in še pri 25 nastavitvi se vidi,da majčkeno na rumenkasto vleče. Čisto vsi so pa svetovali da se izogiba načinov Standard,Sport,Vivid saj so čisto zgrešeni kar nekako tudi drži.

Kupil bi G4, pa ne bi mel problemov..

Djole je izjavil:

Tud sam ne razumem za kaj se bi se potreboval home screen, prizgem tv, eon, youtube, stremio, plex, drugi hdmi za xbox na dosegu takoj ali max par klikov.

Nihce ne bere kar sem napisal. Potrebujes ga, ce uporabljas magic remote. Itak sem napisal, da je bolje imeti bliznjice. Ki pa jih z novim daljincem ne mores imeti.

c3fizl je izjavil:

Kartice editiraš na tisti veliki kartici, kjer piše "edit".

Polovico kartic ni mogoce odstraniti.

Zgodovina sprememb…

Itak, da jih lahko imaš. Mal prejle mi je AI ponudil, če želim utube naštimat na bližnjico xD

Če imaš webos25, lahko vse odstraniš. Vidiš na moji fotki da gre. Očitno ti neznaš pol stvari naštimat in je vsega OS kriv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3fizl ()

z3ro je izjavil:

Ne rabiš bit noben strokovnjak, AI gumb na daljincu je pač bedarija...sploh pa ta gumb nima nobene veze z procesiranjem, upscalingom in ostalim kar si potem našteval - to počnejo tudi ostali TVji brez AI gumbov.

Malo si vse skupaj pomešal. Nihče nikjer ne omenja, da ima ta AI gumb na daljincu, kakšno vezo s procesiranjem, upscalingom in ostalim.

c3fizl je izjavil:

Itak, da jih lahko imaš. Mal prejle mi je AI ponudil, če želim utube naštimat na bližnjico xD

Če imaš webos25, lahko vse odstraniš. Vidiš na moji fotki da gre. Očitno ti neznaš pol stvari naštimat in je vsega OS kriv.

Imam webos25 (10.2.1-55). In ne, ne mores. V editu ni kante za smeti za njihove aplikacije. Nimam pa rootanega TVja ipd.
Lahko jih sicer premaknes v desno, kar je zadostna resitev.

Zgodovina sprememb…

Lahko jih skriješ, da jih ne vidiš. Klikneš na prečrtano oko nad appom, kjer bi bila drugače kanta.

Quick access pa res ne dela. Da se ga naštimat, ne pa uporabljat, tako da se opravičujem. Ga nisem prej na cx niti nikolu uporabljal, tako, da sem zdajls prvič s tem delal.

Fair enough.

Mimogrede, sem poskusil dognati verzijo webOS preko AI asistenta. Kaksen fail, lol. Na koncu sem se moral "tradicionalno" iti cez meni.

z3ro ::

fpbs je izjavil:

z3ro je izjavil:

Malo si vse skupaj pomešal. Nihče nikjer ne omenja, da ima ta AI gumb na daljincu, kakšno vezo s procesiranjem, upscalingom in ostalim.

Ti si zapeljal v to smer…te citiram: “Saj se ne pogovarjamo samo o AI na LG TVeju. AI je danes ključna komponenta sodobnih TVjev – od izboljšanja slike in zvoka do pametne integracije v dom..... Samsung in LG sta vodilna, Sony sledi, tudi Hisense in TCL ponujata AI rešitve.”
AI gumb pa ima samo Lg ali se motim? Ker pogovarjamo se o tem da je ta gumb brezveze tam, ti si pa začel z ostalimi zadevami, ki jih počnejo vsi TVji. Pa še v teh primerih je AI minimalen ker TVji pač nimajo hardwara za nek resen AI upscaling, kaj šele za vse ostalo.

c3fizl je izjavil:

Lahko jih skriješ, da jih ne vidiš. Klikneš na prečrtano oko nad appom, kjer bi bila drugače kanta.
Quick access pa res ne dela. Da se ga naštimat, ne pa uporabljat, tako da se opravičujem. Ga nisem prej na cx niti nikolu uporabljal, tako, da sem zdajls prvič s tem delal.

Svetujem, da poiščeta LGejevo pomoč: https://www.lg.com/za/support/product-s...

fpbs je izjavil:

Svetujem, da poiščeta LGejevo pomoč: https://www.lg.com/za/support/product-s...

Dobesedno v navodilih na tvju za naštimat quick access piše, da deluje samo na daljincih, ki imajo numerične gumbe. Sem probal na tem brez in ne zažene appa, če držiš številko, ki je dodeljena appu.

tac ::

počasi bo čas za odločitev o TVju,
kriteriji so OLED 77", do 2k€ večinoma filmi preko netflixa in ostalih servisov.
Zelo dobro ceno ima LG B5:
OLED TV sprejemnik LG OLED77B53LA - Maks-Pro, 1613€
potem so približno isti cenovni rang:
OLED TV sprejemnik LG OLED77C51LA - Maks-Pro 1980€
OLED TV SAMSUNG QE77S90DAEXXH - Maks-Pro 1999€
OLED TV PHILIPS 77OLED770/12 - Maks-Pro 1890€

po karakteristikah je zmagovalec LG C5, ki ima edini najbolj svetlo sliko, tudi v HDR 1000 nits, kar je minimum, da je baje HDR res pravilna slika ? Poleg tega tudi bolj svetla slika podnevi in ni treba temnit prostora.

Po drugi strani me pa mika LG B5, si bom ogledal sliko v živo, saj pri nas so v vseh velikostih diagonale isti tip matrike? Ker verjetno glih 77 modela ne bo, bi bil rad prepričan, da gledam isto tehnologijo. Ta model je skoraj 400€ cenejši od ostalih in me zanima kaj naj preverim, če mi ustreza.
Daljinec ni faktor, operacijski sistem tudi ne, torej predvsem kvaliteta slike.

tac je izjavil:

kriteriji so OLED 77", do 2k€ večinoma filmi preko netflixa in ostalih servisov.
OLED TV sprejemnik LG OLED77B53LA - Maks-Pro, 1613€
OLED TV sprejemnik LG OLED77C51LA - Maks-Pro 1980€
OLED TV SAMSUNG QE77S90DAEXXH - Maks-Pro 1999€
OLED TV PHILIPS 77OLED770/12 - Maks-Pro 1890€

po karakteristikah je zmagovalec LG C5, ki ima edini najbolj svetlo sliko, tudi v HDR 1000 nits, kar je minimum, da je baje HDR res pravilna slika ? Poleg tega tudi bolj svetla slika podnevi in ni treba temnit prostora.

Po drugi strani me pa mika LG B5, si bom ogledal sliko v živo, saj pri nas so v vseh velikostih diagonale isti tip matrike? Ker verjetno glih 77 modela ne bo, bi bil rad prepričan, da gledam isto tehnologijo. Ta model je skoraj 400€ cenejši od ostalih in me zanima kaj naj preverim, če mi ustreza.

Nikoli naj te pri nakupu ne zavedejo specifikacije:) Ker eno so specifikacije, drugo pa kaj zmore televizor v praksi..

Lg-ja ti ne priporočam posebej ne modela B5 kateri ima vgrajen še navaden OLED panel. Pa tudi Lg ne omogoča HDR10+ in DTS zvoka. Težave pa ima tudi z zelenim odtenkom posebej v temnih scenah..

Samsung pa ne omogoča DTS zvoka in Dolby Vision. Tako, da ti je najboljša opcija Philips, kateri omogoča vse video in audio kodeke in nima težav z zelenim odtenkom kakor Lg:)

Pa tudi procesiranje slike je bolj kvalitetno od Lg-ja in Samsunga. Če še lahko primakneš nekaj več € ti priporočam ta model Philipsa.

https://www.makspro.si/oled-tv-philips-...

B4 in Philips sta budget OLEDa. Philip stane 270€ več samo zaradi ambilighta. Kar je andrej napisal glede avdio/video kodekov, ti na Netflixu in YouTube ne bo naredilo nobene razlike. HDR10+ in DTS rabiš samo, če imaš zbirko 4k blurayev v hdr10+ z dts zvokom. Na Netflixu je večina stvari Dolby Vision/Atmos.

Edina prava izbira ti je torej med C5 in S90D. Ampak Samsung je lanski model in ne podpira Dolby Vision.

Zanimivo bi bilo vedeti kateri Woled panel ima Samsung S90D saj lanski(S90D) in letošnji(S90F) modeli imajo vsi LG Woled panele razen v velikosti 65".
Drugače pa kakšen OLED panel ima TV pa je lahko za nekoga čisto vseeno sploh za običajnega nezahtevnega uporabnika. Nekateri ne vidijo nobenih zelenih ali pink odtenkov na panelu pa jaz tudi gledam nekaj pod kotom pa nisem še nič opazil(kaj moram narediti,da vidim tisti zeleni odtenek?).
Meni je občini OLED panel čisto uredu samo,da bo delal nekaj let pa smo zmagali.
Tisto,kar je bolj pomembno od vseh teh vrst OLED panelov je obdelava slike kjer nobeden TV ne more narediti super slike iz slabega video vira. Sem lansko leto v Big bangu gledal Sony A95L pa kot najboljši TV in toliko drag koliko stane pač vseeno ni naredil slike super in nobeden nikoli ne bo saj nobenemu ni več mar za te slabe video zapise in se osredotočajo na HDR video zapise. Skratka na trgu ni TV kateri bi prikazal vrhunsko sliko filma iz leta 1980-90

andrej69 je izjavil:

tac je izjavil:

kriteriji so OLED 77", do 2kEUR večinoma filmi preko netflixa in ostalih servisov.
OLED TV sprejemnik LG OLED77B53LA - Maks-Pro, 1613EUR
OLED TV sprejemnik LG OLED77C51LA - Maks-Pro 1980EUR
OLED TV SAMSUNG QE77S90DAEXXH - Maks-Pro 1999EUR
OLED TV PHILIPS 77OLED770/12 - Maks-Pro 1890EUR
Po drugi strani me pa mika LG B5, si bom ogledal sliko v živo, saj pri nas so v vseh velikostih diagonale isti tip matrike? Ker verjetno glih 77 modela ne bo, bi bil rad prepričan, da gledam isto tehnologijo. Ta model je skoraj 400EUR cenejši od ostalih in me zanima kaj naj preverim, če mi ustreza.

Nikoli naj te pri nakupu ne zavedejo specifikacije:) Ker eno so specifikacije, drugo pa kaj zmore televizor v praksi..

Lg-ja ti ne priporočam posebej ne modela B5 kateri ima vgrajen še navaden OLED panel. Pa tudi Lg ne omogoča HDR10+ in DTS zvoka. Težave pa ima tudi z zelenim odtenkom posebej v temnih scenah..

Samsung pa ne omogoča DTS zvoka in Dolby Vision. Tako, da ti je najboljša opcija Philips, kateri omogoča vse video in audio kodeke in nima težav z zelenim odtenkom kakor Lg:)

Pa tudi procesiranje slike je bolj kvalitetno od Lg-ja in Samsunga. Če še lahko primakneš nekaj več EUR ti priporočam ta model Philipsa.

https://www.makspro.si/oled-tv-philips-...

Kot prvo Andrejevo zavajanje glede specifikacij. Vedno poglej čim več specifikacij, ker zagotovo dobre specifikacije pomenijo, da TV z boljšimi specifikacijami omogoča boljšo sliko.
To, glede modela B5, da ima vgrajen še WOLED panel starejše generacije ne drži. OLEDi starejše generacije se že tri leta ne proizvajajo več. HDR10+ ni zaživel, in ga ne rabiš, ravno tako ne DTS zvoka. Tudi glede procesiranja, kar je zapisal Andrej je čisto zavajanje.
Z nakupom se ti še popolnoma nič ne mudi. Najnižje cene bodo februarja-marca.
Še primerjava C5 , Philips 820, kjer je na testni sliki "Compatibility with PC"videti slika Philipsa precej bolj zelena in zmazana. kot na LGeju.
https://www.choose.tv/us/tv/compare/lg-...
Od Andreja boš verjetno dobil kakšna zasebna sporočila. Ne nasedaj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()

@tac

Najbolje, da pojdeš v kakšno prodajalno in v živo malo pogledaš/ preizkusiš opisane modele.. S tem, da se televizorji nastavijo v kakšen mode katerega boš gledal doma:) To je večinoma filmaker ali movie mode.

Philips ima tudi prednost odklenjenega Calman moda.

Ker tukaj ti bodo določeni fan boyi Lg-ja pisali kako je Lg oh in sploh, v resnici pa gre za povsem povprečen brand..!

Tudi te primerjave, ki ti jih je dal uporabnik @fpbs ne pomenijo kaj dosti, ker doma nihče nima profesionalno kalibriranega televizorja..

In nihče doma ne gleda televizor preko različnih merilnikov, ki se uprabljajo v profesionalnih testih.. Tako, da je važno kako izgleda slika tovarniško kalibrirana v določenih modih:))

Tukaj pa Philips uniči Lg..!

@fpbs

Kako si lahko tako trmast, da ne razumeš, da ima Lg B5 vgrajen navaden OLED panel.. Pa toliko dokazov sem ti dal, ti pa nabijaš nekaj po svoje:))

Še en dokaz.. In potem mene obtožuješ zavajanja, kako te ni sram..!!

Saj ti že cena pove, da gre za nekoliko manj kvaliteten OLED napram konkurenci..!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

andrej69 je izjavil:

@fpbs Kako si lahko tako trmast, da ne razumeš, da ima Lg B5 vgrajen navaden OLED panel.. Pa toliko dokazov sem ti dal, ti pa nabijaš nekaj po svoje:))
Še en dokaz.. In potem mene obtožuješ zavajanja, kako te ni sram..!!

Saj ti že cena pove, da gre za nekoliko manj kvaliteten OLED napram konkurenci..!

Andrej, zgodba se ponavlja. Pred tremi leti si trdil, da bo samo Philips imel vgrajene nove EX panele, LG pa še stare. Kaj misliš, da LG zato ogromno vlaga v razvoj, da bi Philipsu omogočil boljšo tehnologijo? Isto se dogaja sedaj. Kaj ti ni jasno, da je bog najprej sam sebi ustvaril brado? Kar se pa cen tiče, bo pa LG vedno kljub LGejevi boljši kvaliteti, cenejši od Philipsa.

Še enkrat.. A se spomniš modela A1, ki je imel vgrajen edini 60Hz panel..? Tukaj je zgodba podobna, s tem, da so se pri Lg-ju namerno odločili za navaden panel..

Ne vem kaj si res tako neumen, da ne domaješ dejstva.. Saj vem, da te že dajejo leta, pa vendar bi moral razumeti nekatere zadeve.

Torej pri Lg-ju ne vedo kakšen panel so vgradili.?? Aha ti jim boš pojasnil..:))

https://postimg.cc/bsNTLvXT

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

andrej69 je izjavil:

Še enkrat.. A se spomniš modela A1, ki je imel vgrajen edini 60Hz panel..? Tukaj je zgodba podobna, s tem, da so se pri Lg-ju namerno odločili za navaden panel..
Ne vem kaj si res tako neumen, da ne domaješ dejstva.. Saj vem, da te že dajejo leta, pa vendar bi moral razumeti nekatere zadeve.
Torej pri Lg-ju ne vedo kakšen panel so vgradili.?? Aha ti jim boš pojasnil..:))

Andrej, da malo razčistiva to tvojo tabelo, je potrebno najprej vedeti kdo uporablja EX oznako, in kdo EVO? EX oznako uporablja proizvajalec OLED displejev, to je "LG Display". EVO oznako pa uporablja proizvajalec TVejev "LG Electronics", ki pa je marketinška oznaka za najboljše EX panele. Kar pomeni, da vsak EVO panel je EX, a ni vsak EX panel EVO.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Andrej, da malo razčistiva to tvojo tabelo, je potrebno najprej vedeti kdo uporablja EX oznako, in kdo EVO? EX oznako uporablja proizvajalec OLED displejev, to je "LG Display". EVO oznako pa uporablja proizvajalec TVejev "LG Electronics", ki pa je marketinška oznaka za najboljše EX panele. Kar pomeni, da vsak EVO panel je EX, a ni vsak EX panel EVO.

Evo ali EX to je popolnoma isto, samo v tržnem imenu je razlika:))

PROTEINSKI ::

LG G5 77 ali Samsung S95F 77? Cena je podobna okoli 3000€ +-10%. Kateri prikazovalnik slike je boljši?
Cena mi ni pomembna, ker TV kupujem bolj redko in ne igra vloge cena. Rabim pa najboljši TV.

PROTEINSKI je izjavil:

LG G5 77 ali Samsung S95F 77? Cena je podobna okoli 3000€ +-10%. Kateri prikazovalnik slike je boljši?
Cena mi ni pomembna, ker TV kupujem bolj redko in ne igra vloge cena. Rabim pa najboljši TV.

G5.

Samsung ima qd-oled panel, ki v svetlem prostoru črne naredi sive. Pa manjka mu Dolby Vision.

G5 ima pa še 5 let garancije na panel.
««
149 / 149
»
»»