» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
139 / 139
»
»»

scipascapa ::

opozarjali smo, da so PHILIPS jajca.

andrej69 ::

kanarin je izjavil:

Včeraj sem dobil PHILIPS 55OLED819. Moram reči da sem kar malo zgubljen v množici nastavitev za sliko in zvok. V primerjavi s prejšnjim TV (Panasonic Plazma) mi je privzeta slika preveč "žareča", zvok pa (zaradi vgrajenega malega subwooferja) preveč bobneč (kar moteče pri govornih vsebinah). Mogoče gre za samo za stvar navade in prilagoditve, vseeno me zanima ali obstajajo kakšni best practice kako si nastavit optimalno sliko in zvok za udobno uporabo v domače okolju (razumem da so v trgovinah TV-ji običajno drugače nastavljeni). Saj sem se že nekaj igral in spreminjal ampak kot rečeno čisto preveč je vseh možnih nastavitev,vseh iskreno niti ne razumem. Uporabljam za klasične TV programe, YouTube in Netflix.

Žal priloženi daljinc nima dediciranih tipk za prilagoditev slika in zvoka (profil), tako da se moraš prebijat skozi Google OS menuje., kar ni najbolj prijazno, Tudi Amibilight sem si predstavljal da bo bolj preprosto ker je dedicirana (največja) tipka - izklop/vklop - pa s klikom šele prideš v menu kjer moraš izbirati oz. klikati.

Tukaj imaš nastavitve.

Picture AI Picture style: Filmmaker Mode
Auto Film Picture style Preferred Film Picture style: Filmmaker Mode/Dolby Vision Filmmaker
Auto Film Picture style: On
Ambient Intelligence Light level optimisation: Off
Dark detail optimisation: Off
Colour temperature optimisation: Off
HDR optimisation: Off
Brightness Ambient light level optimisation: Off
OLED contrast 52 (for 120 nits), higher for daytime use
Light boost: Off
Video level: 100
Dark detail Ambient dark detail optimisation: Off
Gamma 0
Black level 50
Contrast enhancement Perfect Natural Reality: Off
Dynamic enhancement level: Off
Colour Saturation 50
Colour enhancement: Off
Wide colour gamut: Off
Colour temperature Ambient colour temperature optimisation: Off
Whitepoint Normal/Warm
2 whitepoint alignment Red-WP 118
Green-WP 109
Blue-WP 80
Red-BL 0
Green-BL 0
Blue-BL 0
Sharpness Enhancement 0
Texture enhancement: Off
Picture clean Noise reduction: Off
Artefact reduction: Off
Motion Motion styles Off / Movie

Tukaj pa imaš uporabniški priročnik, če še te kaj zanima..

https://www.documents.philips.com/asset...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Magic1 ::

scipascapa je izjavil:

opozarjali smo, da so PHILIPS jajca.

Ali zato ker ima android "zakomplicirane" nastavitve, ali ker mu slika in zvok ni ok out of the box? Ali čez telefone tudi pizdite?!? Tam je šele žur, ko vse pomešajo po nadgradnji.
Za nastavit televizijo sem rabil par dni, da sem se poigral s nastavitvami in nastavil, da mi je ustrezalo (Philips in Samsung-tega sem vrnil, ker je bil večji jajc). Nato pa že eno leto in pol ne tikam več.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Gambino ::

Jaz sem se pri svojem LGju navadil takoj. Ima zelo človeku prijazen OS, spreminjanje prenastavljenih nastavitev in prenastavljenega tipa zvoka je enostavna. Edina stvar, ki me moti, je da si ne zapolne različnih WiFi providerjev oz, da se ne konekta avtomatsko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gambino ()

mAXTER ::

Ma ne vem..odvisno kako zahteven uporabnik si. Meni je tudi na LG-u vzelo par dni da sem končno prišel do želene slike. Zvoka pa raje ne omenjam, ker imajo vsi novodobni tv-i le tega u k.... po domače povedano. Iskreno mi 80 eur vreden cheap 2.0 Hisensov soundbar da boljšo zvočno kuliso kot pa vseh teh kvazi 40w 2.2 zvočni sistem na tv-u, ki ima nek tak plehek zvok karkoli nastaviš...

easyrider3 ::

Na TCL z Google TV sistemom trenutno deluje vse brez problema vse WiFi povezave so avtomatsko shranjene in takoj se poveže na bilo kateri Wifi brez izbiranja določenega Wifi in vpisovanja gesla kakor na starem Philips android TV.
Tako enostavno kot deluje Google TV je res super in vse se samo poveže isto je z Bluetooth povezavami sploh ne vem kaj nekateri tako sitnarijo,da je neki problem.

predi ::

Moj LG se na WiFi poveže avtomatsko, ampak imaš lahko samo enega shranjenega. Traja pa tam nekje 5 sekund, da se poveže. Ni važno, če prek LANa ali WiFija. Pa ko se poveže, mi izbran item na glavnem app sliderju (Home) vrže na prvega, na Apps.. Na živce mi gre, da vseskozi gor na Home screenu piše "Start a new experience with webOS".

krop ::

Imam popolnoma enako izkušnjo. Poceni TCL z google Tv za v spalnico

easyrider3 je izjavil:

Na TCL z Google TV sistemom trenutno deluje vse brez problema vse WiFi povezave so avtomatsko shranjene in takoj se poveže na bilo kateri Wifi brez izbiranja določenega Wifi in vpisovanja gesla kakor na starem Philips android TV.
Tako enostavno kot deluje Google TV je res super in vse se samo poveže isto je z Bluetooth povezavami sploh ne vem kaj nekateri tako sitnarijo,da je neki problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krop ()

Luka321 ::

Kaksne imate kaj nastavitve tisti z LG-jem? Sem se malce igral zadnje dni, pogledal tudi na rtings. Trenutno imam na isf modu, mi je pa recimo slika na warm 50, prevec "rumena", ceprav naj bi to bila najbol natancna slika.

fpbs ::

Luka321 je izjavil:

Kaksne imate kaj nastavitve tisti z LG-jem? Sem se malce igral zadnje dni, pogledal tudi na rtings. Trenutno imam na isf modu, mi je pa recimo slika na warm 50, prevec "rumena", ceprav naj bi to bila najbol natancna slika.

Tu imaš še ene nastavitve za C4. Drugače pa nastavi tako, kot tebi najboj paše. Na koliko imaš pa nastavljeno "Blue High"?
https://www.flatpanelshd.com/review.php...

Luka321 ::

Nisem se dotikal tega, mislim da je po defaultu na 0. Sem pa dal warm na 30 in se mi zdi da je "taman". Hvala za clanek.

freesty ::

Bi vzeli LG G1 77" za 1100eur rabljen s se eno leto garancije?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

G1 je že star.

freesty je izjavil:

Bi vzeli LG G1 77" za 1100eur rabljen s se eno leto garancije?

Za 1100 eur ne. Karkoli je že cena bila v davnem 2021 letu, to ni dandanes merodajno ker je tv že zamortiziran in tudi tehnika je šla naprej.

freesty ::

Kolko pa bi blo to vredno? Trenutno mam Sony A8G 65" in par stvari bi rad izboljsanih:
- boljsa svetilnost
- malo bolj odzivni UI
- eArc
- velikost
- dodaten plus je gallery izgled pri G1.

Gledam po trgu rabljenih tvjev, za jurja ne dobis nobenega 77" Oleda. Razmisljam pa tak, da ce sonyja prodam za 600-700eur. To pomeni, da dam cca 400eur zraven pa mam vse zgoraj nastete pluse, kar se mi zdi vredno.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

easyrider3 ::

Pa misliš,da bo kdo kupil stari TV Sony A8G za 600 Eur dvomim???? Malo kje boš koga našel,da ti bo šel kupiti stari TV

gregor ::

Ali se vam na LG tudi predvaja H+M reklama?
Jaz jo imam že kakšna dva tedna.

Daš veliko denarja, potem pa te še posiljujejo z reklamami. Žalostno za LG.

LP

Gambino ::

gregor je izjavil:

Ali se vam na LG tudi predvaja H+M reklama?
Jaz jo imam že kakšna dva tedna.

Daš veliko denarja, potem pa te še posiljujejo z reklamami. Žalostno za LG.

LP

Nobenih reklam na G3.

predi ::

@gregor, na mojem mini C4 ni nobenih reklam in jih tudi nisem nikoli videl. Možno, da jih blokira pihole. Pa mislim, da se nisem strinjal z vsemi pogoji, ki jih je ponujalo.
Kje pa se ti prikazuje? Za screen saver je bila opcija za izklop nekje.

gregor ::

imam C3

na začetnem ekranu se prikazujejo, tam ko je bila cesta..., na vrhu, nad aplikacijami
če skočim na oglas, se še zvok pojavi ;(

morda je res povezano z kakšno prijavo z LG račun, pa LG aplikacijo za telefon

Meni isto na C1 pričelo to prikazovati kakšen teden/dva nazaj...sem pa prijavljen v ta njihov LG sistem, ker brez tega ni dovolilo download aplikacij določenih ;(

al1976 ::

Khm, na amazon.de LG OLED65B4ELA za 1029EUR: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B...

Pegart ::

Ja, samo meni piše tole. 8-O

This item cannot be dispatched to your selected delivery location. Please choose a different delivery location.

««
139 / 139
»
»»