» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
150 / 150
»
»»

Thinkp ::

Tudi jaz imam podobno vprašanje kot PROTEINSKI. Želim vzeti najboljši TV na trgu, odločam pa se med S95F, G5, Bravia8 II in PHILIPS OLED 950. Velikost verjetno 65''.

Omenjene TV-je sem si ogledal v živo v Mediamarktu, na vseh tv-jih trailer od Top Gun Maveric. Najbolj sta me sicer prepričala samsung in philips, sem pa pri večini tv-jev opazil nastajanje določenih ''mini kvadratkov'' - nejasne slike, predvsem pri dinamičnem dogajanju na zaslonu (npr. pri letu, na zunanjih robih letala).

Ali kdo ve zakaj do tega prihaja, je to normalno? Na starejših TV-jih tega še nisem opazil, ali pa se nisem zavzel.

Pri posameznem tv-ju nisem preveril v katerem mode-u se predvaja slika.

andrej69 ::

Thinkp je izjavil:

Tudi jaz imam podobno vprašanje kot PROTEINSKI. Želim vzeti najboljši TV na trgu, odločam pa se med S95F, G5, Bravia8 II in PHILIPS OLED 950. Velikost verjetno 65''.

Omenjene TV-je sem si ogledal v živo v Mediamarktu, na vseh tv-jih trailer od Top Gun Maveric. Najbolj sta me sicer prepričala samsung in philips, sem pa pri večini tv-jev opazil nastajanje določenih ''mini kvadratkov'' - nejasne slike, predvsem pri dinamičnem dogajanju na zaslonu (npr. pri letu, na zunanjih robih letala).

Ali kdo ve zakaj do tega prihaja, je to normalno? Na starejših TV-jih tega še nisem opazil, ali pa se nisem zavzel.

Samsung, Sony in Philips so si dokaj podobni..Vendar jaz ti priporočam Sonya ali Philipsa.. Ker imata še vedno najboljše procesiranje na trgu in najmanj določenih težav.

Kar pa se tiče določenih anomalij, ki si jih opisal je to posledica nepravilnih nastavitev televizorja:) Ker seveda televizor ni nastavljen optimalno..

c3fizl ::

andrej69 je izjavil:

Dobro ti si tako fanboy Lg-ja, tako kot uporabnik @fpbs..:D Še vedno ostajajo doočene težave katere sem napisal.. Predvsem z DV, ki je še vedno pretemen in težave z zelenim odtenkom.

Če bi sedel doma na kavču tako kot ti, ne bi vedel za te težave..

Andrej, dej ne seri s tem zelenim odtenkom v vsakem postu o LGju. To je bil problem WOLEDov v prejšnjih letih, G serija je imela MLA, letos pa Primary RGB Tandem, ki teh problemov z zelenim odtenkom nima.

Če bi malo pobrskal po forumih bi dojel, da so težave odpravljene, ti pa še vedno nabijaš o problemih, ki jih je tv imel spomladi.

Thinkp je izjavil:

Če želiš imeti najboljšo sliko za filme, potem vzami Sonya. Samsung je dokaj podoben, ker ima tudi QD OLED panel, vendar pri obeh bodo v svetlem prostoru črne bolj sive. Philips ima pa Primary RGB Tandem panel, zato bodo črne črne v vseh svetlobnih pogojih.

Kar si opazil "mini kvadratkov", film verjetno ni bil predvajan v 4k verziji, ampak 1080p ali pa še nižje. Iz slabega vira pa noben tv nemore narediti čudežev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3fizl ()

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Še enkrat.. A se spomniš modela A1, ki je imel vgrajen edini 60Hz panel..? Tukaj je zgodba podobna, s tem, da so se pri Lg-ju namerno odločili za navaden panel..
Ne vem kaj si res tako neumen, da ne domaješ dejstva.. Saj vem, da te že dajejo leta, pa vendar bi moral razumeti nekatere zadeve.
Torej pri Lg-ju ne vedo kakšen panel so vgradili.?? Aha ti jim boš pojasnil..:))
https://postimg.cc/bsNTLvXT

Andrej, da malo razčistiva to tvojo tabelo, je potrebno najprej vedeti kdo uporablja EX oznako, in kdo EVO? EX oznako uporablja proizvajalec OLED displejev, to je "LG Display". EVO oznako pa uporablja proizvajalec TVejev "LG Electronics", ki pa je marketinška oznaka za najboljše EX panele. Kar pomeni, da vsak EVO panel je EX, a ni vsak EX panel EVO.

Evo ali EX to je popolnoma isto, samo v tržnem imenu je razlika:))

Andrej, ne delaj si sramote. Lepo sem ti obrazložil, pa še vedno trdiš nekaj svojega, kar kaže na tvojo nestrokovnost. Da ti še enkrat objasnim nekoliko drugače. Philips lahko izjavlja, da v svoje TVeje vgrajuje EX panele. Ne more pa izjaviti, da vgrajuje EVO panele, ker EVO paneli so LGejeva izboljšava s tehnologijo "Brightness Booster", ki je pravzaprav dodatna plast, ki jo LG uporablja pri EVO panelih, C serije in višje, da še bolj izkoristi osnovne EX panele.
Še enkrat:EX panel je osnovna nova generacija OLED panelov (deuterij, večja stabilnost).
EVO panel je višje binan EX panel z dodatno tehnologijo Brightness Booster, C serija in višje.

Thinkp ::

Hvala za feedback. Vir trailerja je bil sicer 4k iz youtube.

Thinkp je izjavil:

Hvala za feedback. Vir trailerja je bil sicer 4k iz youtube.

Potem je bil problem v utube, ne tvjih.

kow ::

PROTEINSKI je izjavil:

LG G5 77 ali Samsung S95F 77? Cena je podobna okoli 3000EUR +-10%. Kateri prikazovalnik slike je boljši?
Cena mi ni pomembna, ker TV kupujem bolj redko in ne igra vloge cena. Rabim pa najboljši TV.

Najboljsi TV zate je najdrazji TV. Poanta je itak, da prijatelju poves koliko si dal zanj.
Ce pa to ne drzi, bos moral povedati kaj ti je pri TV-ju pomembno. Domnevam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Gambino ::

PROTEINSKI je izjavil:

LG G5 77 ali Samsung S95F 77? Cena je podobna okoli 3000€ +-10%. Kateri prikazovalnik slike je boljši?
Cena mi ni pomembna, ker TV kupujem bolj redko in ne igra vloge cena. Rabim pa najboljši TV.

Vsi uporabljajo OLED (ali QD-OLED / napredne OLED variacije) – to pomeni: izjemno globoka črnina, odličen kontrast, široki koti gledanja, zelo dobra barvna reprodukcija.

So “flagship” oz. vrhunski televizorji – namenjeni najboljši možni kvaliteti slike, HDR vsebinam, filmom, serijam, igranjem iger ipd.

Vsi proizvajalci vlagajo v napredno obdelavo slike, “pameten TV” (smart TV), podporo standardom kot HDR, HDMI 2.1 (pri modelih za igre), itd.
WIRED

Zato — če iščeš “top OLED TV”, ne boš zgrešil z nobeno znamko; razlike so v detajlih, ne v tem, da bi ena bila “katastrofa”.

Če znaš gledati v zelo svetli sobi s soncem — QD-OLED / Samsung ima prednost zaradi višje svetlosti; klasični OLED-i (oz. nekateri LG/Sony) lahko v takšnem ambientu pokažejo slabši HDR ali manj impresivno svetlost.

Nekateri “filmsko optimizirani” televizorji (npr. Sony) lahko dajejo prednost barvni natančnosti in “kinu”, manj pa “živahnim barvam + maksimalni svetlosti” — to je stvar preferenc.

Če si bolj “casual gledalec” (normalne vsebine, TV — ne HDR / 4K / filme) — razlike so manj očitne, zato je smiselno gledati tudi ceno / koliko dejansko izkoristiš top funkcije.

Če velike sobe s svetlobo in okni → razmisli o Samsung QD-OLED.

Če gledaš večinoma filme / serije v zatemnjeni sobi, želiš kino-izkušnjo, natančnost barv in kontrasta → odličen je Sony OLED ali “klasični” OLED iz LG-ja.

Če želiš uravnoteženost, dober kompromis med ceno in kakovostjo → LG je pogosto najpraktičnejša izbira.

Če ti je pomemben ambient, dodatna estetika ali posebne funkcionalnosti (npr. osvetlitev oz. “ambient TV + soba”) → poglej Philips OLED.

Gambino je izjavil:

PROTEINSKI je izjavil:

LG G5 77 ali Samsung S95F 77? Cena je podobna okoli 3000€ +-10%. Kateri prikazovalnik slike je boljši?

Če znaš gledati v zelo svetli sobi s soncem — QD-OLED / Samsung ima prednost zaradi višje svetlosti; klasični OLED-i (oz. nekateri LG/Sony) lahko v takšnem ambientu pokažejo slabši HDR ali manj impresivno svetlost.

To bi držalo, če bi delal primerjavo s C5, ki ima WOLED panel. G5 ima Primary RGB Tandem panel, ki doseže nekoliko višjo svetilnost kot QD-OLED. Ima pa Samsung matt panel, zato boljše hendla direktne odseve. Ampak na račune tega, da v svetlem prostoru, črne niso več čisto črne.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Še enkrat.. A se spomniš modela A1, ki je imel vgrajen edini 60Hz panel..? Tukaj je zgodba podobna, s tem, da so se pri Lg-ju namerno odločili za navaden panel..
Ne vem kaj si res tako neumen, da ne domaješ dejstva.. Saj vem, da te že dajejo leta, pa vendar bi moral razumeti nekatere zadeve.
Torej pri Lg-ju ne vedo kakšen panel so vgradili.?? Aha ti jim boš pojasnil..:))
https://postimg.cc/bsNTLvXT

Andrej, da malo razčistiva to tvojo tabelo, je potrebno najprej vedeti kdo uporablja EX oznako, in kdo EVO? EX oznako uporablja proizvajalec OLED displejev, to je "LG Display". EVO oznako pa uporablja proizvajalec TVejev "LG Electronics", ki pa je marketinška oznaka za najboljše EX panele. Kar pomeni, da vsak EVO panel je EX, a ni vsak EX panel EVO.

Evo ali EX to je popolnoma isto, samo v tržnem imenu je razlika:))

Andrej, ne delaj si sramote. Lepo sem ti obrazložil, pa še vedno trdiš nekaj svojega, kar kaže na tvojo nestrokovnost. Da ti še enkrat objasnim nekoliko drugače. Philips lahko izjavlja, da v svoje TVeje vgrajuje EX panele. Ne more pa izjaviti, da vgrajuje EVO panele, ker EVO paneli so LGejeva izboljšava s tehnologijo "Brightness Booster", ki je pravzaprav dodatna plast, ki jo LG uporablja pri EVO panelih, C serije in višje, da še bolj izkoristi osnovne EX panele.
Še enkrat:EX panel je osnovna nova generacija OLED panelov (deuterij, večja stabilnost).
EVO panel je višje binan EX panel z dodatno tehnologijo Brightness Booster, C serija in višje.

Vse to je isto.. Obe vrsti imata devterij.

The key physical upgrade in these new OLED EX displays is the use of that deuterium compound in place of hydrogen elements in organic light emitting elements “to make highly efficient organic light-emitting diodes that emit stronger light.” That said, LG’s OLED Evo panels also use deuterium, according to MakeUseOf, to achieve a 20% increase in brightness

Sicer pa je poanta vsega tega, da sem ti hotel razložit, da B5 nima EVO/EX panela.

The most significant difference between the C5 and B5 lies in their panel technology. The C5 features LG's OLED Evo panel (also known as OLED EX), complete with Brightness Booster tech.
The B5, on the other hand, uses a standard WOLED panel without the Evo/EX enhancements.

easyrider3 ::

Po domače povedano so najbrž vsi sedanji Oled paneli že EX samo niso pa vsi z oddatnimi boosterji itd....
Tistih starejših navadnih modelov Oled kateri niso bil EX najbrž sploh ni več v novejših TV in kaj se zdaj tukaj nekaj razburjati važno,da dobr sliko prikazujejo.
A LG potem še vedno izdeluje navadne panele kakor pred 3.in več letami kateri niso bili EX ali EVO in kakšen napredek je bil pa iz navadnega na prvi EX panel?
Kje je tist glavna razlika med starim navadnim panelom in Ex panelom in tukaj ne omenjam EVO panel saj je to panel z izboljšano svetilnostjo itd.....
Ne mi sedaj reči,da so v letošnjih ali lanskih Oled TV vgrajeni taki paneli kateri so bili izpred treh in več let nazaj,ker že par dni samo še o tem debatirate tukaj.
Prav sedaj gledam v ugašnjen LG B4 pa neverjetno kako so v nekaj letih napredovali z zaščito panela proti odsevu saj mi LED luč gori na stropu in ni tistega hudega odseva.
Vendar ni mi pa še vedno jasno zakaj je tako počasen ta WebOs vmesnik saj to je potrebno kar čakati,da se ti odpre kar iščeš v nastavitvah(a je premalo RAMa al kaj to jebe) in še stari Philips kateri deluje zelo počasi je hitrejši. Trenutno pri hiši je najhitrejši TV TCL z Google sistemom in takoj za njim je potem Hisense z Vidda sistemom kot tretji je Samsung iz leta 2016 in nato na koncu prideta pa LG in Philips.

andrej69 je izjavil:

Thinkp je izjavil:

Tudi jaz imam podobno vprašanje kot PROTEINSKI. Želim vzeti najboljši TV na trgu, odločam pa se med S95F, G5, Bravia8 II in PHILIPS OLED 950. Velikost verjetno 65''.Omenjene TV-je sem si ogledal v živo v Mediamarktu, na vseh tv-jih trailer od Top Gun Maveric. Najbolj sta me sicer prepričala samsung in philips, sem pa pri večini tv-jev opazil nastajanje določenih ''mini kvadratkov'' - nejasne slike, predvsem pri dinamičnem dogajanju na zaslonu (npr. pri letu, na zunanjih robih letala).Ali kdo ve zakaj do tega prihaja, je to normalno? Na starejših TV-jih tega še nisem opazil, ali pa se nisem zavzel.Pri posameznem tv-ju nisem preveril v katerem mode-u se predvaja slika.

Samsung, Sony in Philips so si dokaj podobni..Vendar jaz ti priporočam Sonya ali Philipsa.. Ker imata še vedno najboljše procesiranje na trgu in najmanj določenih težav.
Kar pa se tiče določenih anomalij, ki si jih opisal je to posledica nepravilnih nastavitev televizorja:) Ker seveda televizor ni nastavljen optimalno..

Daleč od tega, da ima Philips najboljše procesiranje, in da ima najmanj določenih težav. Tu je primerjava z LGejem, kjer dosega LG boljši rezultat na vseh področjih, razen na nekoliko manjši podpori aplikacijam, in pa kvaliteti zvoka. Samo glede zvoka je jasno, da ima skoraj vsak poleg še reciver s prostorskim zvokom. In ker G5 pretvori vsak stereo signal v virtualni 11.1.2 prostorski zvok, je tudi v tem pogledu LG boljša izbira. Potrebno je še povedat, da ima Philips še IR telekomando, kar pomeni, da jo moraš tiščat v TV, da prime. Če pogledaš test kompatibilnosti s TVejem, in to srednjo črto premikaš levo-desno, se jasno vidi, da je na Philipsu slika nekoliko bolj zelenkasta, in rahlo zameglena.
https://www.choose.tv/us/tv/compare/lg-...

skyform ::

Andrej69, eno vprašanje. Ali ima 42OLED810 EX panel ali še kar ne?

kow ::

Ena od slabosti WebOS je, da nima tako veliko developerjev za aplikacije kot android. Verjetno cirka 95% ljudem to ni pomembno, ker uporabljajo samo popularne aplikacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

skyform je izjavil:

Ne veličina 42˝ in 48˝ imata še klasičen OLED panel.

skyform ::

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Ah še kar navaden OLED panel, škoda. LG že ima novejši panel na 42" od C3 naprej, se pravi od leta 2023. Kdaj ga lahko pričakujemo pri Philipsu?

@fpbs

Ti lahko koliko hočeš lepiš te plačane teste s strani Lg-ja.. Naj si vsak gre pogledat v kakšno prodajalno ta dva televizorja, pa bo videl, če je Lg res kvalitetnejši..

Sem ti napisal, da je Lg polizdelek.!

Očitno so vsi testi na internetu plačani iz strani LGja, glede na to, da povsod G5 uvrsčajo med 4 najboljše tvje leta 2025 (LG G5, Sony Bravia 8 II, Samsung S95F, Panasonic Z95B). Zanimivo pa, da Philipsa ni nobenega zraven. Se je treba ful potrudit, da se sploh najde kakšen review Philips OLEDa.

Zgodovina sprememb…

hodu63 ::

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Zanimivo, po podatkih na Toengels blogu, ki je običajno točen, naj bi imela tudi 42 in 48" EX panel.

andrej69 je izjavil:

@fpbs

Ti lahko koliko hočeš lepiš te plačane teste s strani Lg-ja.. Naj si vsak gre pogledat v kakšno prodajalno ta dva televizorja, pa bo videl, če je Lg res kvalitetnejši..

Sem ti napisal, da je Lg polizdelek.!

Sem našel en review, kjer je tudi direktna primerjava Philips OLED910 z LG G5.

https://www.avforums.com/reviews/philip...

Očitno je LG polizdelek malce boljši od flagship Philipsa. Koliko boljši je šele od midrange OLED 820, ki ga priporočaš namesto flagshipov ostalih znamk. Ampak verjetno je to spet plačan LG review.

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Ah še kar navaden OLED panel, škoda. LG že ima novejši panel na 42" od C3 naprej, se pravi od leta 2023. Kdaj ga lahko pričakujemo pri Philipsu?

To pa bi ti teško rekel.

c3fizl je izjavil:

Očitno so vsi testi na internetu plačani iz strani LGja, glede na to, da povsod G5 uvrsčajo med 4 najboljše tvje leta 2025 (LG G5, Sony Bravia 8 II, Samsung S95F, Panasonic Z95B). Zanimivo pa, da Philipsa ni nobenega zraven. Se je treba ful potrudit, da se sploh najde kakšen review Philips OLEDa.

Philipsa ni zraven, ker Philips izdaja televizorje nekoliko pozneje kot konkurenca, posebej kar se tiče najvišjega OLED modela.

Pa Philips 910 ni najboljši Philipsov OLED model, tako, da te primerjave niso prav realne:) Dočim so LG, Samsung in Sony modeli najvišjega ranga..

In kot sem dejal že fanboyu ti profesionalni testi ne pomenijo kaj dosti, ker tako kvalitete slike ti ne boš imel doma..! Tako, da je važno kako so tovarniško nastavljeni določeni modi..

Kako ga lahko doma nastaviš itd. Saj sta tukaj pred kratkim dva uporabnika napisala, da jih je Philips v prodajalni bolj prepričal kakor pa Lg.. Recimo model 950 uniči Lg-ja G5, pa tudi model 910 je nekoliiko kvalitetnejši.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: c3fizl ()

andrej69 je izjavil:

Kako ga lahko doma nastaviš itd. Saj sta tukaj pred kratkim dva uporabnika napisala, da jih je Philips v prodajalni bolj prepričal kakor pa Lg.. Recimo model 950 uniči Lg-ja G5, pa tudi model 910 je nekoliiko kvalitetnejši.

Seveda andrej, seveda. Uničiga ga na store načinu z vsem navitim do konca, da izgleda bolj impresivno. Škoda, ker v resničnem življenju noben ne uporablja takšnih nastavitev.

Zgodovina sprememb…

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

To je odvisno od tega, koliko teh panelov je pred leti Philips odkupil na rasprodaji. LG namreč vsake konec leta rasproda stare zaloge. LG je šele pred kakimi štirimi-petimi leti pričel s proizvodnjo različnih dimenzij panelov iz istega substrata. Prej pa ko to še ni bilo možno, je pa prihajalo do velikih odpadkov, ki so jih skladiščili in jih šele pred kakimi tremi leti, ko so osvojili proizvodnjo manjših panelov, pri čemer so imeli ogromno težav, te ostanke uporabili.

c3fizl je izjavil:

To se je začelo dogajati od takrat naprej, ko je Philipsov Senior Director Danny Tack začel obiskovati razne forume.

Gambino ::

andrej69 je izjavil:

c3fizl je izjavil:

Philipsa ni zraven, ker Philips izdaja televizorje nekoliko pozneje kot konkurenca, posebej kar se tiče najvišjega OLED modela.

Pa Philips 910 ni najboljši Philipsov OLED model, tako, da te primerjave niso prav realne:) Dočim so LG, Samsung in Sony modeli najvišjega ranga..

In kot sem dejal že fanboyu ti profesionalni testi ne pomenijo kaj dosti, ker tako kvalitete slike ti ne boš imel doma..! Tako, da je važno kako so tovarniško nastavljeni določeni modi..

V prodajalni težko resno primerjaš TVje med sabo!

fpbs je izjavil:

c3fizl je izjavil:

To se je začelo dogajati od takrat naprej, ko je Philipsov Senior Director Danny Tack začel obiskovati razne forume.

Popravljam: To se je začelo dogajati od takrat naprej, ko je Philipsov Senior Director Danny Tack začel obiskovati razne AVforume in drge revjuvarje.

PROTEINSKI ::

Zdaj me zanima kje stojita ta trenutek operacijska sistema Tizen in WebOS? Ve kdo našteti povrsti od najboljšega do najbolj zanič OS za TV trenutno? Ali je to neumno vprašanje in je stvar okusa?
Ali lahko dandanes v tak vrhunski TV pičiš direktno notri tudi disk in predvajaš MKV formate najvišjih bitratov v KODIju ali podobnem? Hvala.

polde66 ::

Tako kot si napisal, precej neumno vprašanje in stvar niti ne okusa kot danega OS sistema TV-ju. Niti Vidaa, WebOS, Tizen ali Titan od filipsa ti ne bodo zadostili malce večjim potrebam. Kodi se sicer lahko uporablja na novejših lg-jih z malce modifikacije ampak ni to to. Za širši nabor aplikacij potrebuješ ali androidTV ali googleTV OS. Nič od tega ti ne bodo nudili zgoraj navedeni. Privzeti zgoraj navedeni sistemi so za zadovoljitev nezahtevnih uporabnikov. Za več potrebuješ android TV box. Enako kot tudi z zvokom. Za kakovosten zvok potrebuješ ali dober soundbar ali reciver z zvočniki. Ko pa to vse skup skompletiraš se pa lahko pohvališ med prijatelji in rečeš to je to.
polde

c3fizl je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Seveda andrej, seveda. Uničiga ga na store načinu z vsem navitim do konca, da izgleda bolj impresivno. Škoda, ker v resničnem življenju noben ne uporablja takšnih nastavitev.

Ne mislim tukaj na vivid mode, temveč na tovarniške kalibrirane druge mode.. Philips ima že tudi odklenjen odlično tovarniško kalibriran Calman mode, dočim Lg tega nima.

Pa tudi določene funkcije za še boljšo kvaliteto slike, ki delujejo bolje kot na Lg-ju.. Sicer pa si tukaj malo preberi kaj so napisali strokovnjaki..

Why did the LG G5 OLED TV perform so poorly at this year's premium TV shootout?

According to reports, LG's G5 OLED TV performance was rather dismal. Nilay Patel, editor-in-chief of The Verge, and one of the judges, said that the LG G5 TV failed several of the tests, showing wrong colors, suffering from a slight green cast the kept showing, and did not perform well in dark scenes. In some of the tests, the judges gave LG the lowest score possible.

This is a surprise, as LG Electronics uses the same latest-gen WOLED panel, produced by LG Display, as Panasonic does, so this does not explain the poor behavior. The judges speculate that the problem may be LG's latest Alpha 11 A1 Gen 2 processor, or some other design choices by LG.

Torej nalimaš del enega reviewa, kjer so tvje ocenjevali na podlagi enega parametra. In to je točno tisti, za katerega ti praviš, da se ga nesme upoštevati :))

"As ever, this means the Shootout ultimately delivers a very specific kind of winner: the TV that can be most closely calibrated to match an expensive professional reference display when viewed in a dark room."

https://www.theverge.com/analysis/71545...

Ignoriraš pa na stotine drugih testov, kjer ocena ni po tvojem okusu.

c3fizl je izjavil:

Torej nalimaš del enega reviewa, kjer so tvje ocenjevali na podlagi enega parametra. In to je točno tisti, za katerega ti praviš, da se ga nesme upoštevati :))

"As ever, this means the Shootout ultimately delivers a very specific kind of winner: the TV that can be most closely calibrated to match an expensive professional reference display when viewed in a dark room."

https://www.theverge.com/analysis/71545...

Ignoriraš pa na stotine drugih testov, kjer ocena ni po tvojem okusu.

Saj v resnici pa je še Lg slabši, kot tukaj na tem testu..;) Ne razumeš, da Philips namerno daje poudarek na tovarniške nastavitve, ker vedo, da doma nobeden nima TV profesionalno kalibriran..

Takole ti bom napisal, da boš razumel. Lg dosega skozi profesionalne meritve res malenkost boljše rezultate od Philipsa, zato pa Philips dosega boljše rezultate če televizorja nista profesionalno kalibrirana..

Sicer pa, da ne bova debatirala do konca leta kako in kaj, se bo vsak sam odločil kateri televizor mu bolj ugaja.. Saj tako moraš televizor videt v živo in ga malo preizkusit, ne pa kupit kar nekaj na pamet.

Ker kot sem napisal, eno so profesionalne meritve in testni primerki video vsebin, drugo pa kako določen televizor prikazuje normalne vsebine v prednastavljenih modih..

Še enkrat, takšno kvalitetno sliko, ko jih objavljajo na raznih testih ne bo imel doma nihče..! Edino, če bo plačal 200-300€ za kalibracijo..

andrej69 je izjavil:

Saj v resnici pa je še Lg slabši, kot tukaj na tem testu..;)
Lg dosega skozi profesionalne meritve res malenkost boljše rezultate od Philipsa, zato pa Philips dosega boljše rezultate če televizorja nista profesionalno kalibrirana..

A boš dal kakšen dokaz za to, al je tvoj vir - trust me bro ?

andrej69 je izjavil:

Še enkrat, takšno kvalitetno sliko, ko jih objavljajo na raznih testih ne bo imel doma nihče..! Edino, če bo plačal 200-300EUR za kalibracijo..

Ampak vseeno daješ kot dokaz kako slab je LG, test, kjer so tvji kalibrirani, da se čimbolj približajo referenčnemu monitorju :))

Zgodovina sprememb…

c3fizl je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Saj v resnici pa je še Lg slabši, kot tukaj na tem testu..;)

A boš dal kakšen dokaz za to, al je tvoj vir - trust me bro ?

andrej69 je izjavil:

Še enkrat, takšno kvalitetno sliko, ko jih objavljajo na raznih testih ne bo imel doma nihče..! Edino, če bo plačal 200-300€ za kalibracijo..

Ampak vseeno daješ kot dokaz kako slab je LG, test, kjer so tvji kalibrirani, da se čimbolj približajo referenčnemu monitorju :))

Mislim, da sem ti lepo razumljivo napisal kako in kaj.. Važno pa je, da je uporabnik @fpbs dobil še enega velikega fanboya Lg-ja..:D

Samo še eno vprašanje. A si ti sploh v živo videl kakšen letošnji Philips OLED..? To, da pa bi delal primerjave, pa tako vem, da nisi.

andrej69 je izjavil:

Mislim, da sem ti lepo razumljivo napisal kako in kaj.. Važno pa je, da je uporabnik @fpbs dobil še enega velikega fanboya Lg-ja..:D

Samo še eno vprašanje. A si ti sploh v živo videl kakšen letošnji Philips OLED..? To, da pa bi delal primerjave, pa tako vem, da nisi.

Ok vir je - trust me bro :))

Jaz nikjer nisem napisal, da je Philips slab. Ti si tisti, ki ves čas trobiš, da je LG polizdelek, dokazov za to pa ne predstaviš. Še copy paste iz članka daš brez linka do dejanskega članka.

c3fizl je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ok vir je - trust me bro :))

Jaz nikjer nisem napisal, da je Philips slab. Ti si tisti, ki ves čas trobiš, da je LG polizdelek, dokazov za to pa ne predstaviš. Še copy paste iz članka daš brez linka do dejanskega članka.

Tukaj imaš članek.
https://www.oled-info.com/why-did-lg-g5...

andrej69 je izjavil:

Tukaj imaš članek.
https://www.oled-info.com/why-did-lg-g5...

Sem ga našel že kakšno uro nazaj, hvala. Pa svaka čast, iz članka, ki je za paywallom si skopiral del besedila, ki še ni za paywallom, celega članka pa verjetno tako nisi prebral.

Prosim za članke kako je LG slab v tovarniških nastavitvah slike in Philips najboljši.

Also: "The reference monitor does not support Dolby Vision hence they don't test."

In pa od enega izmed testerjev:

"I can speak for the calibrators of the VE shootout. We all concur that the Samsung was the best of the show followed by, if not damn near equal, the Panasonic.

Although the LG came in dead last, I don't personally think that is correct. It definitely is not a first or second place TV. But, it is better than the Bravia 8 M2."

https://www.avforums.com/threads/2025-u...

Zgodovina sprememb…

Ma na testih kjer so bili TV skalibrirani in so strokovnjaki na področju ustvarjanja filmov,kalibracje..... Imeli enega poleg drugega Sony Bravia 8 II,Samsung S95F, Panasonic Z95B in pa LG G5 in najslabše se je skoraj vsepovsod odrezal LG G5.
Tako,da LG G5 je res dosegal svetilnost ampak gubil je pa vsepovsod drugod tudi samo procesiranje slike je bil najslabši.
Kolikokrat moram še povdariti zakaj je WebOs tako počasen ali je to samo na mojem TV vendar je tukaj na tem forumu že eden pred nekaj dnevi komentiral,da ravno zaradi tega ni hotel LG in je raje kupil Samsunga. On je do sedaj že uporabljal LG OLED in je omenjal počasen WebOs ampak jaz si nisem mislil,d aje res tako ,če se ga tako hvali ampak zdaj pa res vidim da je tisti tip imel še kako prav. Posnamem s telefonom video kako počasen je pri meni WebOs pa potem komentirajte ali je to normalno,da se čaka toliko časa kot bi igral sedaj na PlayStation 2.

Kake absurde zganjate okol enga privzetega sistema. Kupi android box priključi na tv in bodo težave izgile.
polde

polde66 je izjavil:

Kake absurde zganjate okol enga privzetega sistema. Kupi android box priključi na tv in bodo težave izgile.

Saj to vemo,da z Android boxom se vse reši ampak gre se zato,ker tako se hvali WebOs a potem je tako počasen. Saj drugače itak prideš in gledaš kar hočeš ni pa to isto kot pri katerem drugem sistemu ali TV,ko se ti TV odziva takoj na vsak pritisk tipke.
Zaenkrat sem pa zelo zadovoljen kako OLED panel prikaže sliko tako,da v bodoče bom tudi najbrž OLED kupil.

Djole ::

easyrider3 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Saj to vemo,da z Android boxom se vse reši ampak gre se zato,ker tako se hvali WebOs a potem je tako počasen. Saj drugače itak prideš in gledaš kar hočeš ni pa to isto kot pri katerem drugem sistemu ali TV,ko se ti TV odziva takoj na vsak pritisk tipke.
Zaenkrat sem pa zelo zadovoljen kako OLED panel prikaže sliko tako,da v bodoče bom tudi najbrž OLED kupil.

Pri meni webos ni pocasen na 4, 5let staremu tvju.

Djole je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Pri meni webos ni pocasen na 4, 5let staremu tvju.

Hvala bogu,da ti ni a pri meni pa je na novem :(

Nesi nazaj in reklamiraj. Pa vzemi filipsa.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

polde66 je izjavil:

Nesi nazaj in reklamiraj. Pa vzemi filipsa.

Philips je kar nekaj dražji in nekako pri njih ni sigurno glede panela saj kar veliko ljudi pravi,da imajo mrtve piksle po nekaj letih.Zanimivo,da pravijo tako saj imajo od LG panele a niso potem vsi isti in če bi že drugo znamko izbiral takrat potem bi vzel raje Panasonic Z80B za 850 Eur koliko je takrat ponujal A1.
««
150 / 150
»
»»