Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi
fpbs ::
Aja, pa mislim da se ne da narediti bliznjic. Daljinec nima stevilk. Torej, na prejsnjem TV, sem v appu samo pridrzal cifro in ustvarila se je bliznjica. Zelo uporabno za tistih 5 appov, ki sem jih uporabljal, ker prakticno nisem rabil navigirati po TV (razen v appih). Ima pa 6 gumbov za streaming service, ki jih ne bom nikoli uporabljal. Uporabiti pa se jih ne da, ker so ocitno LGju placali za gumb na daljincu. Da ne omenjam, da ne mores na hitro spreminjati picture mode (cinema, sport itd). Skratka, meh.
Ocitno bom moral kupiti nov daljinec.
Tudi pri letošnjih LG OLED modelih, kjer daljinec nima klasične številčnice, lahko še vedno urediš bližnice do programov – le da se to zdaj dela nekoliko drugače kot pri starejših daljincih.
Ker daljinec nima fizične številčnice, se številke prikličejo na zaslonu.
Na Magic Remote pritisneš in držiš številko (0–9) → odpre se meni za dodelitev bližnice.
Lahko določiš, da se ob dolgem pritisku na določeno številko odpre TV program, aplikacija ali vhod.
V Live TV meniju lahko označiš programe kot Favorite.
Nato jih hitro dostopaš prek Favorites seznama (ikona zvezdice).
To je praktično nadomestilo za klasične bližnjice s številkami.
Home Dashboard / App bar
Na domačem zaslonu lahko programe ali aplikacije pripneš v vrstico bližnjic.
Tako se pojavijo takoj ob zagonu TV‑ja.
Namesto številke lahko program prikličeš z glasovnim ukazom: “Switch to Kanal A” ali “Go to TV3”.
Lahko pa tudi v slovenščini, LG Voice Recognition (vgrajen v webOS) podpira slovenski jezik za osnovne ukaze, kot so:
“Povečaj glasnost”
“Zmanjšaj svetlost”
“Odpri YouTube”
“Preklopi na HDMI 1”
Podprti so tudi ukazi za kanale, če imaš nastavljen seznam programov:
“Preklopi na Kanal A”
“Pojdi na TV3”
feryz ::
Ampak kurzorja se pa ne da skiniti, mamicu jim.
Vsaj pri mojem ne.
Daleč najbolj nadležna stvar, kar so si jih mogli izmisliti.
Vsaj pri mojem ne.
Daleč najbolj nadležna stvar, kar so si jih mogli izmisliti.
fpbs ::
Ampak kurzorja se pa ne da skiniti, mamicu jim.
Vsaj pri mojem ne. Daleč najbolj nadležna stvar, kar so si jih mogli izmisliti.
Z miško je tako, dokler je ne znaš uporabljati je v nadlego, ko jo pa enkrat osvojiš, oziroma kombinacijo tipke-miška, je pa zelo uporabna.
Če želiš miško izklopit:
Pritisni Settings → General → Additional Settings.
Poišči možnost Pointer Options.
Tam lahko nastaviš:
On/Off (vklop/izklop kazalca)
Velikost in hitrost kazalca
Nekatere zelo motijo reklame v zgornji tretjini panela, ki jih pa ravno tako lahko odstraniš.
feryz ::
Znam guglat, ne skrbi zame.
Nimaš nobene on/off izbire v pointer settings, tako da moraš tisto glupost kar lepo zijati na ekranu.
Probaj enkrat laufati zraven tv in izbirati zadeve, ko ti tista kurzorska jajca letijo sem ter tja.
Če menjujem, moram dati roko za hrbet, niti proti tlem ali proti stropu ne pomaga.
Nimaš nobene on/off izbire v pointer settings, tako da moraš tisto glupost kar lepo zijati na ekranu.
Probaj enkrat laufati zraven tv in izbirati zadeve, ko ti tista kurzorska jajca letijo sem ter tja.
Če menjujem, moram dati roko za hrbet, niti proti tlem ali proti stropu ne pomaga.
puginho ::
Koliko se pozna na samsungu s90f da nima dobly vision? Napram drugim TVjem
Ter kakšna je razlika med philipsoma 770 ter 820?
Trenutne najugodnejse cene pri nas kar sem nasel 65"
Lg C5-1400eur
S90F- 1300eur
Sony Bravia 8A- 1600eur
Philips OLED770/12 - 1265eur
Pri teh cenah nimaš kaj razmišljat, sony bravia 8a, končno ima sony en cenovno konkurenčen model.
Cenovno konkurenčen model? 300€ več kot Samsung, ki je konkretno boljši TV v vsem razen procesiranju slike pri SDR.
Strašno boljši je Samsung ja, navadni oled z nabito svetilnostjo (za oled) in samsungove nasičene nenaravne barve, brez dolby vision. Da ne omenjam da je loterija kakšen panel sploh dobiš.
easyrider3 ::
Pinturicchio je izjavil:
Kje je Easyrider z OLED-om?
Evo mene in zaenkrat ne morem še nič kaj konkretnega komentirati glede LG OLED B4 saj sem ga danes ob 12 uri šele na montiral na steno in malo kasneje šel v službo.Vse kar sem naredil je to,da sem se prijavil naložil aplikacijo T-2 pogledal te nastavitve in potem šel pogledati kako izgleda slika na načinu Filmmaker ali Movi kar seveda meni sploh ne ustreza in to sem kar pričakoval,da bo slika izgledala bolj na rumeno kakor na belo. Nekako sem tudi pričakoval od OLED TV,da prizori kjer je veliko temnih prizorov bo zame izgledalo kar pretemno saj do sedaj z IPS panelom sem imel sivkasto sliko. Zanimivo je tudi z nastavitvijo svetilnosti gamma kjer bi pri temnih prostorih najraje imel nastavljeno ( na 1.8) a pri svetlejših ali normalni sliki pa drugače ( 2.2 ali 2.4 ali tisto Bt.1886) Na hitro sem probal tudi Netflix kjer me je takoj opozorilo,da za najboljše gledanje moram nastaviti za 4K( jaz imam najcenejši naročnino za 4,99 Eur) Drugače pa Netflix kar super izgleda tudi s to manjšo ločljivostjo. Tale sistem WebOs pa me je tudi malo presenetil saj sem mislil,da je hitrejši saj , če pritisneš gumb bi moralo to takoj preklopiti in ne malo kasneje. Posodobil sem ga pa tudi aja to mi je prvo ponudilo.
Ko bom imel čas bom posnel in prikazal kako Google TV,Vidaa in WebOs sistem na TV hitro delujejo,ker razlike so očitne.
skyform ::
Sem ti rekel, da ne bo LG oled zate, ker nima v SDR takšne slike kot si ti želiš. Meni sploh ni bil všeč SDR na LGju. Takšno sliko kot ti želiš ima samo Sony out of the box, z Philipsom pa lahko dosežeš zelo podobno, če se malo poigraš z nastavitvami.