Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi
fpbs ::
Aja, pa mislim da se ne da narediti bliznjic. Daljinec nima stevilk. Torej, na prejsnjem TV, sem v appu samo pridrzal cifro in ustvarila se je bliznjica. Zelo uporabno za tistih 5 appov, ki sem jih uporabljal, ker prakticno nisem rabil navigirati po TV (razen v appih). Ima pa 6 gumbov za streaming service, ki jih ne bom nikoli uporabljal. Uporabiti pa se jih ne da, ker so ocitno LGju placali za gumb na daljincu. Da ne omenjam, da ne mores na hitro spreminjati picture mode (cinema, sport itd). Skratka, meh.
Ocitno bom moral kupiti nov daljinec.
Tudi pri letošnjih LG OLED modelih, kjer daljinec nima klasične številčnice, lahko še vedno urediš bližnice do programov – le da se to zdaj dela nekoliko drugače kot pri starejših daljincih.
Ker daljinec nima fizične številčnice, se številke prikličejo na zaslonu.
Na Magic Remote pritisneš in držiš številko (0–9) → odpre se meni za dodelitev bližnice.
Lahko določiš, da se ob dolgem pritisku na določeno številko odpre TV program, aplikacija ali vhod.
V Live TV meniju lahko označiš programe kot Favorite.
Nato jih hitro dostopaš prek Favorites seznama (ikona zvezdice).
To je praktično nadomestilo za klasične bližnjice s številkami.
Home Dashboard / App bar
Na domačem zaslonu lahko programe ali aplikacije pripneš v vrstico bližnjic.
Tako se pojavijo takoj ob zagonu TV‑ja.
Namesto številke lahko program prikličeš z glasovnim ukazom: “Switch to Kanal A” ali “Go to TV3”.
Lahko pa tudi v slovenščini, LG Voice Recognition (vgrajen v webOS) podpira slovenski jezik za osnovne ukaze, kot so:
“Povečaj glasnost”
“Zmanjšaj svetlost”
“Odpri YouTube”
“Preklopi na HDMI 1”
Podprti so tudi ukazi za kanale, če imaš nastavljen seznam programov:
“Preklopi na Kanal A”
“Pojdi na TV3”
feryz ::
Ampak kurzorja se pa ne da skiniti, mamicu jim.
Vsaj pri mojem ne.
Daleč najbolj nadležna stvar, kar so si jih mogli izmisliti.
Vsaj pri mojem ne.
Daleč najbolj nadležna stvar, kar so si jih mogli izmisliti.
Ampak kurzorja se pa ne da skiniti, mamicu jim.
Vsaj pri mojem ne. Daleč najbolj nadležna stvar, kar so si jih mogli izmisliti.
Z miško je tako, dokler je ne znaš uporabljati je v nadlego, ko jo pa enkrat osvojiš, oziroma kombinacijo tipke-miška, je pa zelo uporabna.
Če želiš miško izklopit:
Pritisni Settings → General → Additional Settings.
Poišči možnost Pointer Options.
Tam lahko nastaviš:
On/Off (vklop/izklop kazalca)
Velikost in hitrost kazalca
Nekatere zelo motijo reklame v zgornji tretjini panela, ki jih pa ravno tako lahko odstraniš.
feryz ::
Znam guglat, ne skrbi zame.
Nimaš nobene on/off izbire v pointer settings, tako da moraš tisto glupost kar lepo zijati na ekranu.
Probaj enkrat laufati zraven tv in izbirati zadeve, ko ti tista kurzorska jajca letijo sem ter tja.
Če menjujem, moram dati roko za hrbet, niti proti tlem ali proti stropu ne pomaga.
Nimaš nobene on/off izbire v pointer settings, tako da moraš tisto glupost kar lepo zijati na ekranu.
Probaj enkrat laufati zraven tv in izbirati zadeve, ko ti tista kurzorska jajca letijo sem ter tja.
Če menjujem, moram dati roko za hrbet, niti proti tlem ali proti stropu ne pomaga.
puginho ::
Koliko se pozna na samsungu s90f da nima dobly vision? Napram drugim TVjem
Ter kakšna je razlika med philipsoma 770 ter 820?
Trenutne najugodnejse cene pri nas kar sem nasel 65"
Lg C5-1400eur
S90F- 1300eur
Sony Bravia 8A- 1600eur
Philips OLED770/12 - 1265eur
Pri teh cenah nimaš kaj razmišljat, sony bravia 8a, končno ima sony en cenovno konkurenčen model.
Cenovno konkurenčen model? 300€ več kot Samsung, ki je konkretno boljši TV v vsem razen procesiranju slike pri SDR.
Strašno boljši je Samsung ja, navadni oled z nabito svetilnostjo (za oled) in samsungove nasičene nenaravne barve, brez dolby vision. Da ne omenjam da je loterija kakšen panel sploh dobiš.
easyrider3 ::
Pinturicchio je izjavil:
Kje je Easyrider z OLED-om?
Evo mene in zaenkrat ne morem še nič kaj konkretnega komentirati glede LG OLED B4 saj sem ga danes ob 12 uri šele na montiral na steno in malo kasneje šel v službo.Vse kar sem naredil je to,da sem se prijavil naložil aplikacijo T-2 pogledal te nastavitve in potem šel pogledati kako izgleda slika na načinu Filmmaker ali Movi kar seveda meni sploh ne ustreza in to sem kar pričakoval,da bo slika izgledala bolj na rumeno kakor na belo. Nekako sem tudi pričakoval od OLED TV,da prizori kjer je veliko temnih prizorov bo zame izgledalo kar pretemno saj do sedaj z IPS panelom sem imel sivkasto sliko. Zanimivo je tudi z nastavitvijo svetilnosti gamma kjer bi pri temnih prostorih najraje imel nastavljeno ( na 1.8) a pri svetlejših ali normalni sliki pa drugače ( 2.2 ali 2.4 ali tisto Bt.1886) Na hitro sem probal tudi Netflix kjer me je takoj opozorilo,da za najboljše gledanje moram nastaviti za 4K( jaz imam najcenejši naročnino za 4,99 Eur) Drugače pa Netflix kar super izgleda tudi s to manjšo ločljivostjo. Tale sistem WebOs pa me je tudi malo presenetil saj sem mislil,da je hitrejši saj , če pritisneš gumb bi moralo to takoj preklopiti in ne malo kasneje. Posodobil sem ga pa tudi aja to mi je prvo ponudilo.
Ko bom imel čas bom posnel in prikazal kako Google TV,Vidaa in WebOs sistem na TV hitro delujejo,ker razlike so očitne.
skyform ::
Sem ti rekel, da ne bo LG oled zate, ker nima v SDR takšne slike kot si ti želiš. Meni sploh ni bil všeč SDR na LGju. Takšno sliko kot ti želiš ima samo Sony out of the box, z Philipsom pa lahko dosežeš zelo podobno, če se malo poigraš z nastavitvami.
drzni86 ::
Kupuje se nov tv... Želje so:
- Oled
- 55 inch
- pod 1000€ (LG B4 za 800€ deluje kar mamljivo
)
Prioriteta je kvaliteta slike ker se nekih aplikacij in ostalega ne bo uporabljalo (Večinoma se bo gledalo šport in filme)
Hvala!
- Oled
- 55 inch
- pod 1000€ (LG B4 za 800€ deluje kar mamljivo
Prioriteta je kvaliteta slike ker se nekih aplikacij in ostalega ne bo uporabljalo (Večinoma se bo gledalo šport in filme)
Hvala!

andrej69 ::
- Oled
- 55 inch
- pod 1000€ (LG B4 za 800€ deluje kar mamljivo)
Hvala!
Jaz ti priporočam ta letošnji Philips OLED:) Vsekakor kvalitetnejši od Lg-ja B4 pa tudi B5.
https://www.petrol.si/eshop/avdio--vide...
https://www.bigbang.si/55oled770-12-phi...
Če pa še lahko daš nekaj evrov več, pa ti je best buy ta model.
https://www.petrol.si/eshop/avdio--vide...
krefi ::
Model 820 ima google TV?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
- Oled - 55 inch - pod 1000€ (LG B4 za 800€ deluje kar mamljivo)
Kot si že sam omenil, ti tudi jaz predlagam B4 z ugodno ceno: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
ali nekoliko dražji letošnji model B5: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
To, kar Andrej zgoraj omenja, da je Philips OLED770 boljši seveda ne drži. To lahko vidiš tu v tej primerjavi, kjer je B4 praktično skoraj v vseh pogledih boljši: https://www.choose.tv/us/tv/compare/lg-...
Podobno velja za primerjavo z B5: https://www.choose.tv/us/tv/compare/lg-...
Glede predlaganega Philips modela OLED820, dobiš boljši in cenejši LG C5: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
in še primerjava: https://www.choose.tv/us/tv/compare/lg-...
kow ::
Aja, pa mislim da se ne da narediti bliznjic. Daljinec nima stevilk. Torej, na prejsnjem TV, sem v appu samo pridrzal cifro in ustvarila se je bliznjica. Zelo uporabno za tistih 5 appov, ki sem jih uporabljal, ker prakticno nisem rabil navigirati po TV (razen v appih). Ima pa 6 gumbov za streaming service, ki jih ne bom nikoli uporabljal. Uporabiti pa se jih ne da, ker so ocitno LGju placali za gumb na daljincu. Da ne omenjam, da ne mores na hitro spreminjati picture mode (cinema, sport itd). Skratka, meh.
Ocitno bom moral kupiti nov daljinec.
Tudi pri letošnjih LG OLED modelih, kjer daljinec nima klasične številčnice, lahko še vedno urediš bližnice do programov – le da se to zdaj dela nekoliko drugače kot pri starejših daljincih.
Ker daljinec nima fizične številčnice, se številke prikličejo na zaslonu.
Na Magic Remote pritisneš in držiš številko (0–9) → odpre se meni za dodelitev bližnice.
Lahko določiš, da se ob dolgem pritisku na določeno številko odpre TV program, aplikacija ali vhod.
V Live TV meniju lahko označiš programe kot Favorite.
Nato jih hitro dostopaš prek Favorites seznama (ikona zvezdice).
To je praktično nadomestilo za klasične bližnjice s številkami.
Home Dashboard / App bar
Na domačem zaslonu lahko programe ali aplikacije pripneš v vrstico bližnjic.
Tako se pojavijo takoj ob zagonu TV‑ja.
Namesto številke lahko program prikličeš z glasovnim ukazom: “Switch to Kanal A” ali “Go to TV3”.
Lahko pa tudi v slovenščini, LG Voice Recognition (vgrajen v webOS) podpira slovenski jezik za osnovne ukaze, kot so:
“Povečaj glasnost”
“Zmanjšaj svetlost”
“Odpri YouTube”
“Preklopi na HDMI 1”
Podprti so tudi ukazi za kanale, če imaš nastavljen seznam programov:
“Preklopi na Kanal A”
“Pojdi na TV3”
Bliznjice na zaslonu? To potem ni tipka bliznjica. Poanta bliznjice je, da jo stisnem se preden se usedem na kavc. Ali pa da jo stisnem, ko si pripravljam kavico. Enostavno je stevilcnica mocno superiorna resitev.
Prvi glasovni ukaz je izredno pocasen (latenca) in je zato zame funkcija neuporabna. Glasovni ukazi so uporabni le kot nadomestek pri tipkanju searcha (v appu YT ipd). Pa se to moras prvo klikniti na mikrofon, ker ne mores razlociti med glasovnim ukazom za TV in glasovnim ukazom za aplikacijo. Popolnoma butasto.
TV gledam zelo redko, tam ne rabim bliznjic, verjamem da ostali ja. Ne vem, meni se zdi princip resevanja problemov, ki si jih sam ustvaril... smesno.
Samo klikanje na kolescku je izvedeno precej nerodno, ker je kolescek glasen in ga moras konkretno pritisniti. Verjetno je razlog, da ne pritisnes ponesreci. Morda se moram res prvo navaditi, ampak daljinec ima zame 100% premalo tipk in prevec tipk, ki so povezane s konfiguracijo.
Sem pa zivce izgubil, ko sem searchal za RTV appom v apps. In mi je zacel metati YT zadetke. Nekaj poskusajo biti "inteligentni", dobis pa popolno disfunkcionalnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

@fpbs
Te primerjave ne pomenijo kaj dosti kot sem že napisal.. Ker doma ne bo imel televizorja umerjenega profesionalno..
Če daš oba televizorja recimo v filmaker mode ali movie mode, ima Philips boljšo sliko to ti lahko povem iz prve roke:)
Težava Lg-ja je tudi zelen odtenek, posebej se to vidi v temnih scenah.. Pa zakaj bi kupoval Lg-ja z navadnim panelom, če dobi Philipsa z kvalitetnejšim panelom..
Pa kot sem že napisal, ti plačljivi testi ne pomenijo kaj dosti.. Največ pomeni kako so zadovolnji uporabniki.
I just got myself a b5 and while I was impressed at first there's somethings that have really started to bother me, the first is the aggressive shift in brightness in different scenes, some colors just look weird to me and the screen looks rather yellowish a lot of the times and when shifting things to cold things just look odd.
I was really excited for this purchase but I feel let down by this display
Color is nice but having such low brightness even in a dark room it just looks off specially any bright scenes in contrast to a dark scene.
Te primerjave ne pomenijo kaj dosti kot sem že napisal.. Ker doma ne bo imel televizorja umerjenega profesionalno..
Če daš oba televizorja recimo v filmaker mode ali movie mode, ima Philips boljšo sliko to ti lahko povem iz prve roke:)
Težava Lg-ja je tudi zelen odtenek, posebej se to vidi v temnih scenah.. Pa zakaj bi kupoval Lg-ja z navadnim panelom, če dobi Philipsa z kvalitetnejšim panelom..
Pa kot sem že napisal, ti plačljivi testi ne pomenijo kaj dosti.. Največ pomeni kako so zadovolnji uporabniki.
I just got myself a b5 and while I was impressed at first there's somethings that have really started to bother me, the first is the aggressive shift in brightness in different scenes, some colors just look weird to me and the screen looks rather yellowish a lot of the times and when shifting things to cold things just look odd.
I was really excited for this purchase but I feel let down by this display
Color is nice but having such low brightness even in a dark room it just looks off specially any bright scenes in contrast to a dark scene.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
AI in govorni ukazi niti priblizno niso dovolj razviti, da bi jih na silo tiscal v TV. So bolj primerni za avtomobil, kjer zaradi nadzora voznje raje dlje pocakas, da ne rabis "tipkati" po zaslonu.
Eden od problemov je tudi, da je home dashboard popolnoma neizkoriscen. Sem ukinil reklame (kot je predlagal andrej). Kaj je bila posledica? Prostor se ni zapolnil z ikonami za appe ipd. Tretjina zaslona je se vedno neizkoriscena. Spodnja tretjina je namenjena za oglasevanje vsebin. Kar pomeni, da le majhen del zaslona sluzi za navigacijo po TV.
Ekonomski incentives so taksni, da je TV postal "oglasevalski pano". Dobro, dobimo sicer nekaj cenejse TVje, ampak jaz bi raje placal par 100e vec, ter imel boljso izkusnjo.
Eden od problemov je tudi, da je home dashboard popolnoma neizkoriscen. Sem ukinil reklame (kot je predlagal andrej). Kaj je bila posledica? Prostor se ni zapolnil z ikonami za appe ipd. Tretjina zaslona je se vedno neizkoriscena. Spodnja tretjina je namenjena za oglasevanje vsebin. Kar pomeni, da le majhen del zaslona sluzi za navigacijo po TV.
Ekonomski incentives so taksni, da je TV postal "oglasevalski pano". Dobro, dobimo sicer nekaj cenejse TVje, ampak jaz bi raje placal par 100e vec, ter imel boljso izkusnjo.

Kar se tiče Lg-ja.
AI software is super annoying, I have literally disabled all AI options, disconnected from internet yet every single time you power on this TV, you'll be nagged with a pop-up that covers almost half of your screen for 5 seconds, informing you that LG AI Voice Recognition is on and you should use it... there is no way to disable this message or this AI voice recognition feature, even after turning every AI option off.
This TV comes with a really stripped down LG Magic Remote, now normally I'm not oppose to this, I'm okay with a simpler remote, if it can do everything I need it to do, HOWEVER they have completely removed the input switch button, they've decided to combine the input button with the LG Home dashboard button, so in order to switch the input, you'll need to hold down the input/dashboard for 3 seconds, but due to the laggy software, sometimes it'll take you to the home dashboard anyway, so switching input is kind of a drag
this is a small but kind of annoying issue? normally on the magic remote they have the 4 color buttons, when you get the No Signal message you can click the red button to make the message go away, however on this remove, there's no 4 color button, instead there's an accessibility button on the top right, and you'll need to click that, scroll ALL the way down the accessibility menu, and you'll find the virtual 4 color buttons there...
okay this is straight up twilight zone stuff, I had the TV connected to wifi when I first set it up to update the firmware, and I left it on, I walked away to get a drink and when I came back, I swear I saw this TV literally moving by itself (I had uninstalled the original youtube app prior), but I literally saw it navigated to the store, opened it, navigated to youtube, and hit install, then opened the youtube app and it was waiting for me to "sign into youtube"... I don't know how much they're getting paid by Google to do this, but I guess they thought it's a good idea.
AI software is super annoying, I have literally disabled all AI options, disconnected from internet yet every single time you power on this TV, you'll be nagged with a pop-up that covers almost half of your screen for 5 seconds, informing you that LG AI Voice Recognition is on and you should use it... there is no way to disable this message or this AI voice recognition feature, even after turning every AI option off.
This TV comes with a really stripped down LG Magic Remote, now normally I'm not oppose to this, I'm okay with a simpler remote, if it can do everything I need it to do, HOWEVER they have completely removed the input switch button, they've decided to combine the input button with the LG Home dashboard button, so in order to switch the input, you'll need to hold down the input/dashboard for 3 seconds, but due to the laggy software, sometimes it'll take you to the home dashboard anyway, so switching input is kind of a drag
this is a small but kind of annoying issue? normally on the magic remote they have the 4 color buttons, when you get the No Signal message you can click the red button to make the message go away, however on this remove, there's no 4 color button, instead there's an accessibility button on the top right, and you'll need to click that, scroll ALL the way down the accessibility menu, and you'll find the virtual 4 color buttons there...
okay this is straight up twilight zone stuff, I had the TV connected to wifi when I first set it up to update the firmware, and I left it on, I walked away to get a drink and when I came back, I swear I saw this TV literally moving by itself (I had uninstalled the original youtube app prior), but I literally saw it navigated to the store, opened it, navigated to youtube, and hit install, then opened the youtube app and it was waiting for me to "sign into youtube"... I don't know how much they're getting paid by Google to do this, but I guess they thought it's a good idea.
@fpbs
I just got myself a b5 and while I was impressed at first there's somethings that have really started to bother me, the first is the aggressive shift in brightness in different scenes, some colors just look weird to me and the screen looks rather yellowish a lot of the times and when shifting things to cold things just look odd.I was really excited for this purchase but I feel let down by this display Color is nice but having such low brightness even in a dark room it just looks off specially any bright scenes in contrast to a dark scene.
Andrej, ne smeši se! Predno prilepiš te članke posameznikov, prečitaj temo do kraja. Ta možakar "masyden", je ta problem, ki se omenja z napotki in s pravilno nastavitvijo, že rešil.

Saj ni edini.. V glavnem kar dosti težav s tem Webosom, ki ga ti tako opevaš;(
Sem ti že pred leti napisal, da je Lg polizdelek..
Sem ti že pred leti napisal, da je Lg polizdelek..
Zgodovina sprememb…
Kar se tiče Lg-ja.
AI software is super annoying, I have literally disabled all AI options, disconnected from internet yet every single time you power on this TV, you'll ........literally saw it navigated to the store, opened it, navigated to youtube, and hit install, then opened the youtube app and it was waiting for me to "sign into youtube"... I don't know how much they're getting paid by Google to do this, but I guess they thought it's a good idea.
Andrej, še enkrat ne smeši se! Predno prilepiš te članke posameznikov, prečitaj temo do kraja. Ta možakar "PathologicalTie", je ta problem, ki se omenja z napotki in s pravilno nastavitvijo, že rešil.

Kako pa to, da zadnje čase opažam, da jih je kar nekaj na tem forumu, ki ravno niso najbolj zadovolnji z Webosom.?
Tudi uprabnik @kow ima nemalo težav, in kot je napisal včasih je bolje dati nekoliko več denarja v izogib nepotrebnim težavam:))
Tako, da se jaz ravno ne smešim, pa tudi sam vidim, da je Webos daleč od idealnega OS-a..
Lahko pa si tukaj pogledaš moj video glede Titan OS-a , ki ga ti tako kritiziraš.. Za razred boljši OS od Webosa kar se tiče preglednosti, odzivnosti itd..
Tudi uprabnik @kow ima nemalo težav, in kot je napisal včasih je bolje dati nekoliko več denarja v izogib nepotrebnim težavam:))
Tako, da se jaz ravno ne smešim, pa tudi sam vidim, da je Webos daleč od idealnega OS-a..
Lahko pa si tukaj pogledaš moj video glede Titan OS-a , ki ga ti tako kritiziraš.. Za razred boljši OS od Webosa kar se tiče preglednosti, odzivnosti itd..
Zgodovina sprememb…
Glede same hitrosti,odzivnosti WebOsa sem tudi jaz pričakoval čisto nekaj drugega sploh,ko se ga tako hvali. Ni mi jasno kako tak vrhunski sistem ni odziven takoj na ukaz in zanima me kako bo šele čez nekaj let odziven, če že zdaj ni. Saj enostavno se glede teh TV sistemov več ne sekiram saj bom v kratkem resnično nabavil Android Box in priklopil na TV.
Preko tujih forumov bom tudi prišel do nekaterih zaključkov kateri TV box bi meni najbolj ustrezal seveda pa je cena morda tudi pogoj kaj vzeti
Preko tujih forumov bom tudi prišel do nekaterih zaključkov kateri TV box bi meni najbolj ustrezal seveda pa je cena morda tudi pogoj kaj vzeti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
Alien123 ::
easyrider3 je izjavil:
Glede same hitrosti,odzivnosti WebOsa sem tudi jaz pričakoval čisto nekaj drugega sploh,ko se ga tako hvali. Ni mi jasno kako tak vrhunski sistem ni odziven takoj na ukaz in zanima me kako bo šele čez nekaj let odziven, če že zdaj ni. Saj enostavno se glede teh TV sistemov več ne sekiram saj bom v kratkem resnično nabavil Android Box in priklopil na TV.
Meni je webos lepo odziven na g5ki, je pa res, da tv uporabljam izključno samo preko shielda za stremio.
Sem ti že pred leti napisal, da je Lg polizdelek..![]()
Tukaj ni nobenih težav z Webosom, ampak težave novih lastnikov Tvejev z nepoznavanjem delovanja nove AI Magic telekomande.
Kar se pa tiče polizdelkov, je pa vsekakor to Philipsova telekomanda, ki jo moraš tiščat v TV, da prime.

Sem ti že pred leti napisal, da je Lg polizdelek..![]()
Tukaj ni nobenih težav z Webosom, ampak težave novih lastnikov Tvejev z nepoznavanjem delovanja nove AI Magic telekomande.
Kar se pa tiče polizdelkov, je pa vsekakor to Philipsova telekomanda, ki jo moraš tiščat v TV, da prime.
A ti sploh veš, da pol AI funkcij sploh ne deluje kot treba, ali pa je popolnama zgrešeno..
Kar pa se tiče Philipsa,pišeš že leta isto.. Kot sem napisal, pišeš nekaj na pamet:)
Samo, da se razumemo. Jaz ostalih TV znamk ne poznam, tako da sem ocenjeval le WebOS in njihov daljinec. Ali so ostali (cenovno primerljivi) "boljsi" ali "slabsi", ne vem. Sam vmesnik sicer ni pocasen oz. je hitrejsi kot pri prejsnjem TVju (ki je bil budget razreda) in sem zato precej boljso odzivnost tudi pricakoval.
Glede same slike, panela itd. tezko komentiram, ker tudi ne poznam konkurence. Lahko pa povem, da je bila glavna slabost prejsnjega TVja, da ni bil gledljiv v temnejsih scenah, ki jih ponavadi ni malo. Ta TV je tudi precej vecji. V tem smislu je tezko biti nezadovoljen, ker sem sel na precej boljsko izkusnjo. Ampak domnevam, da bi bilo enako, ce bi kupil katerokoli znamko z OLED tehnologijo. Zvok je sicer slab, ampak itak imam soundbar.
Boljsa polovica sicer nima pripomb na daljinec. Pointer nacin ji je vsec. Dvomim, da je kdaj pritisnila AI gumb. Je tipicen kupec, ki prikljuci napravo in jo hoce cim enostavneje uporabljati in ne bo sla raziskovati nastavitve.
Glede same slike, panela itd. tezko komentiram, ker tudi ne poznam konkurence. Lahko pa povem, da je bila glavna slabost prejsnjega TVja, da ni bil gledljiv v temnejsih scenah, ki jih ponavadi ni malo. Ta TV je tudi precej vecji. V tem smislu je tezko biti nezadovoljen, ker sem sel na precej boljsko izkusnjo. Ampak domnevam, da bi bilo enako, ce bi kupil katerokoli znamko z OLED tehnologijo. Zvok je sicer slab, ampak itak imam soundbar.
Boljsa polovica sicer nima pripomb na daljinec. Pointer nacin ji je vsec. Dvomim, da je kdaj pritisnila AI gumb. Je tipicen kupec, ki prikljuci napravo in jo hoce cim enostavneje uporabljati in ne bo sla raziskovati nastavitve.
Jaz kot sem že omenil moj LG 55 B4 se resnično počasi odziva,ko pritiskam po tipkah za nastavitve. Kako to,da TV ima že sedaj zapolnjen skoraj ves prostor 3.99/5.66GB pa sem naložil samo aplikacije T2-TV,Voyo in pa HBO Max. V spodnjem prostoru imamo Najcenejši E razred Hisense TV pa lahko rečem,da se pri njemu takoj odziva Vidaa sistem,če tipkam po nastavitvah.
Pri daljincu mi je pa zelo všeč to kolesce saj zelo enostavno kanale prevrtavaš ampak po drugi strani je pa spet moteče ker tako glasno povzorča hrup,ko se ga pritisne.
Zjutraj sem gledal NBA tekmo na TV preko zrcaljenja telefona in zgleda,da to je slaba izbira saj slika je bila slaba pa čeprav sem na aplikaciji imel video nastavitev 1080p in morda je telefon kaj kriv ali pa TV ne predela to pač dobro.
Sem kasneje šel na brskalnik na TV in tam odprl NBA in šel pogledati kako izgleda in BUM slika ubitačna taka kot še nikoli(točno to hočem)
Na hitro lahko še povem,da določeni programi na aplikaciji T2-TV slabše prenašajo video signal še bolj zanimivo,da SLO1,SLO2 sta med najslabšimi od vseh a recimo na SLO3 je pa toliko bolje-kako to. Planet TV ima boljši prenos slike pa kaj se to dogaja in potem iz obične zunajne antene programi recimo Hrvaški tisti imajo kar dobro sliko,veliko boljšo kakor SLO1,2.
Glede same slike na TV je do sedaj tako na hitro kar dobro ali super vse odvisno od ali kaj se gleda. Kot sem relel najbolj mi je pomebna samo gibanje slike,da poteka tekoče in trenutno kar dobro izgleda.
Pri daljincu mi je pa zelo všeč to kolesce saj zelo enostavno kanale prevrtavaš ampak po drugi strani je pa spet moteče ker tako glasno povzorča hrup,ko se ga pritisne.
Zjutraj sem gledal NBA tekmo na TV preko zrcaljenja telefona in zgleda,da to je slaba izbira saj slika je bila slaba pa čeprav sem na aplikaciji imel video nastavitev 1080p in morda je telefon kaj kriv ali pa TV ne predela to pač dobro.
Sem kasneje šel na brskalnik na TV in tam odprl NBA in šel pogledati kako izgleda in BUM slika ubitačna taka kot še nikoli(točno to hočem)
Na hitro lahko še povem,da določeni programi na aplikaciji T2-TV slabše prenašajo video signal še bolj zanimivo,da SLO1,SLO2 sta med najslabšimi od vseh a recimo na SLO3 je pa toliko bolje-kako to. Planet TV ima boljši prenos slike pa kaj se to dogaja in potem iz obične zunajne antene programi recimo Hrvaški tisti imajo kar dobro sliko,veliko boljšo kakor SLO1,2.
Glede same slike na TV je do sedaj tako na hitro kar dobro ali super vse odvisno od ali kaj se gleda. Kot sem relel najbolj mi je pomebna samo gibanje slike,da poteka tekoče in trenutno kar dobro izgleda.
A ti sploh veš, da pol AI funkcij sploh ne deluje kot treba, ali pa je popolnama zgrešeno..
Kar pa se tiče Philipsa,pišeš že leta isto.. Kot sem napisal, pišeš nekaj na pamet:)
Ja, katere funkcije pa ne delujejo? Brez skrbi, vse dela kot treba, če je pa kje kakšna hiba, v kar močno dvomim, bo pa to zelo hitro popravljeno.
Glede Philipsove telekomande, bi bil pa res čas, da se naredi izboljšava, vsaj to, da je nebi bilo treba tiščat v TV, na kakšno AI pa verjetno lahko pozabimo.
Jaz ločim TV firme v dve skupini. Ene vlagajo ogromno v razvoj nove tehnologije, naprimer OLED, druge pa vlagajo v prodajne agente, da kupcem vsiljujejo svojo robo. Kdo bi si mislil pred dvasetimi leti, da bo razvoj OLED panelov omogočil tako kvalitetne TVeje, ali še več, da bo mogoče v bližnji prihodnosti, doseči izboljšanje procesa zdravljenja Alzheimerjeve bolezni, in spomina, samo z uporabo OLED rdeče svetlobe 40Hz, tudi brez kakršnih koli zdravil, z izdelanimi napravami v ta namen.

Kot prvo daljinski je korak nazaj.. Ni določenih tipk, da bi lahko šel neposredno v aplikacije in vire. Uporaba medijskih knjižnic HbbTV je postala tudi bolj okorna, zaradi pomanjkanja barvnih funkcijskih tipk.
Kar se tiče daljinskega, ni tako kot Philipsov ali Samsungov daljinski, kjer ga lahko polniš preko USB, tudi daljinski ni osvetljen kakor pri Philipsu itd..
Na daljinskem upravljalniku je dodan sicer nov gumb za AI, ki nadomešča stare glasovne pomočnike vendar pa rad zataji in še potrebuje močnejši pritisk , da prime.
Izginotje tipke za vnose prav tako ni idealna, vnose lahko prikažeš z dolgim pritiskom tipke središča Domov. Osrednja tipka OK zahteva močnejši pritisk za prijetnejšo izkušnjo bi lahko bila lažja.
Tipki za glasnost in kanale sta zdaj preklopni tipki,kar je v redu, vendar je dejstvo, da lahko funkcijo izklopa zvoka aktiviraš le z dolgim pritiskom tipke za glasnost kar pa ni najboljše.
Na primer, glasovna identifikacija ne deluje v določenih jezikih, chatbot je posebej omejen. V glavnem koncept umetne inteligence pa ostaja še posebej omejen.
Skratka kar veliko težav, nekatere ti je opisal tudi drug uporabnik..
Kar se tiče daljinskega, ni tako kot Philipsov ali Samsungov daljinski, kjer ga lahko polniš preko USB, tudi daljinski ni osvetljen kakor pri Philipsu itd..
Na daljinskem upravljalniku je dodan sicer nov gumb za AI, ki nadomešča stare glasovne pomočnike vendar pa rad zataji in še potrebuje močnejši pritisk , da prime.
Izginotje tipke za vnose prav tako ni idealna, vnose lahko prikažeš z dolgim pritiskom tipke središča Domov. Osrednja tipka OK zahteva močnejši pritisk za prijetnejšo izkušnjo bi lahko bila lažja.
Tipki za glasnost in kanale sta zdaj preklopni tipki,kar je v redu, vendar je dejstvo, da lahko funkcijo izklopa zvoka aktiviraš le z dolgim pritiskom tipke za glasnost kar pa ni najboljše.
Na primer, glasovna identifikacija ne deluje v določenih jezikih, chatbot je posebej omejen. V glavnem koncept umetne inteligence pa ostaja še posebej omejen.
Evo danes odšel v ponovno v BB da še zadnjič v živo pregledam OLED TVje.
Sicer niso imeli razstavljenega C5 ampak G5 katerei je bil postavljen tik philipsu 820 in nisem videl nobenih prednosti na G5 zato dvomim da bi jih videl na C5 katateri je nižji rang. Zato sem se odločil za philips 65 820/12 zraven pa še soundbar za 1eur.
Tko, da za vikend bom lahko poročal ali sem se pravilno odločil ali ne.
Sicer niso imeli razstavljenega C5 ampak G5 katerei je bil postavljen tik philipsu 820 in nisem videl nobenih prednosti na G5 zato dvomim da bi jih videl na C5 katateri je nižji rang. Zato sem se odločil za philips 65 820/12 zraven pa še soundbar za 1eur.
polde66 ::
Evo si osrečil vsaj enega
polde
Evo si osrečil vsaj enega![]()
Upam da res ker odločal sem se glede po videnem v BB ter mnenjih uporabnikov po forumih. Če bi se oziral na ceno bi vzel C5 kateri je 100 eur cenejši.
A si pogledal ta video, takšna je razlika v sliki tudi med OELD820 in S90F.
Res ne vem zakaj bi dal za WOLED 200€ več kot za QD OLED, ki ima polno prednosti ampak kakor želiš.
Res ne vem zakaj bi dal za WOLED 200€ več kot za QD OLED, ki ima polno prednosti ampak kakor želiš.

Pa tudi nekaj slabosti. Kot prvo vidne navpične črte v temnih scenah, in težave s kromatično aberacijo zaradi strukture pixlov. Drugič mat površino je nadomestila tradicionalna sijajna površina z antirefleksno obdelavo, kjer so vidni močni odsevi.
QD-OLED panel izgubi nekaj kontrasta pri močni svetlobi, črne barve pa nato dobijo rahlo magenta odtenek. Televizor tudi nekoliko zakrije najtemnejše kadre.
ABL na popolnoma belem polju občasno poseže vmes, da zatemni sliko, ko je povprečna svetlost visoka. SDR slike izgledajo nekoliko presvetle.
Tudi barve so nekoliko pretirane, zvok povprečen itd.. Tudi procesiranje slike ni na nivoju Philipsa. Nima Google casta, DV, DTS zvoka itd..
Skratka še vedno ni televizorja brez težav.. Ta Samsung ni nič kvalitetnejši napram konkurence v tem rangu, če pustimo ob strani profesionalno izmerjene vrednosti:)
Seveda so neke razlike med samim panelom Qd-Oled ali Woled ampak malo je takih ekspertov,ko bi to videli sploh, če nimaš obeh enega poleg drugega.
Marsikateremu že skoraj vsak TV čisto dovolj dobro prikaže barve ali ima dovolj dobro svetilnost tako,da sploh nima veze kateri panel ima TV in se morda gleda na kaj drugage kot recimo procesiranje slike.
Kaj naj rečem jaz z vstopnino modelom LG B4 sem čisto zadovoljen glede panela saj barve,svetilnost,kontrast to je vse super tako,da če bi v bodoče kaj iskal bi mi vseeno bilo kakšen panel ima OLED TV in bi mi bilo spet najbolj pomembno,da bi lepo,tekoče imel gibanje slike in,da kar se da najbolje prikazuje tiste slabše vire video predvajanj.
QD-OLED panel naj bi s starostjo poprej bil deležen zapeka slike itd...
Marsikateremu že skoraj vsak TV čisto dovolj dobro prikaže barve ali ima dovolj dobro svetilnost tako,da sploh nima veze kateri panel ima TV in se morda gleda na kaj drugage kot recimo procesiranje slike.
Kaj naj rečem jaz z vstopnino modelom LG B4 sem čisto zadovoljen glede panela saj barve,svetilnost,kontrast to je vse super tako,da če bi v bodoče kaj iskal bi mi vseeno bilo kakšen panel ima OLED TV in bi mi bilo spet najbolj pomembno,da bi lepo,tekoče imel gibanje slike in,da kar se da najbolje prikazuje tiste slabše vire video predvajanj.
QD-OLED panel naj bi s starostjo poprej bil deležen zapeka slike itd...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
Evo si osrečil vsaj enega![]()
Ja, odločitev je bila njegova. Poraja se mi misel, da je mogoče bil zaveden z Andrejevimi zasebnimi sporočili. Ni mi logično, da nekdo da 100€ več za slabši in dražji TV, ali kar 200€ več kot za QD-OLEDa.
Kot prvo daljinski je korak nazaj.. Ni določenih tipk, da bi lahko šel neposredno v aplikacije in vire. Uporaba medijskih knjižnic HbbTV je postala tudi bolj okorna, zaradi pomanjkanja barvnih funkcijskih tipk.
Andrej, daleč od tega, kar se ti izmišljaš. To LGejevo AI komando že nekateri razglašajo za daleč najboljšo.
Če mi alučajno nebo odgovarjal imam možnost 100 dnevnega vračila TVja tko da v tem času bi že mogel odkriti stvari katere me bodo motile.
Če mi alučajno nebo odgovarjal imam možnost 100 dnevnega vračila TVja tko da v tem času bi že mogel odkriti stvari katere me bodo motile.
Zakaj se ti je toliko mudilo z nakupom. LG 65C5 se v Nemčiji in Avstriji že prodajajo po 1250€. Tudi pri nas se pričakuje precešnje znižanje cen.
Na trenutnem samsungu so se začele delati lise na dveh straneh TVja zaradi nedelovanja pixlov
Res ne vem zakaj bi dal za WOLED 200EUR več kot za QD OLED, ki ima polno prednosti ampak kakor želiš.
Pa tudi nekaj slabosti. Kot prvo vidne navpične črte v temnih scenah, in težave s kromatično aberacijo zaradi strukture pixlov. Drugič mat površino je nadomestila tradicionalna sijajna površina z antirefleksno obdelavo, kjer so vidni močni odsevi.
QD-OLED panel izgubi nekaj kontrasta pri močni svetlobi, črne barve pa nato dobijo rahlo magenta odtenek. Televizor tudi nekoliko zakrije najtemnejše kadre.
ABL na popolnoma belem polju občasno poseže vmes, da zatemni sliko, ko je povprečna svetlost visoka. SDR slike izgledajo nekoliko presvetle.
Tudi barve so nekoliko pretirane, zvok povprečen itd.. Tudi procesiranje slike ni na nivoju Philipsa. Nima Google casta, DV, DTS zvoka itd..
Skratka še vedno ni televizorja brez težav.. Ta Samsung ni nič kvalitetnejši napram konkurence v tem rangu, če pustimo ob strani profesionalno izmerjene vrednosti:)
No, jaz osebno ne bi več kupil WOLED od kar se osebno izkusil QD OLED. WOLED mi nikdar ni odgovarjal in sem jih preizkusil kar nekaj in to vse ta boljše znamke, LG, Panasonic, Sony, Philips. Enostavno preveč zadev me je motilo nanj, sploh pa da bi plačal še več zanj, ne hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()

Zakaj se ti je toliko mudilo z nakupom. LG 65C5 se v Nemčiji in Avstriji že prodajajo po 1250€. Tudi pri nas se pričakuje precešnje znižanje cen.
Česa nisi razumel kar je napisal uporabnik krefi..? Saj vsem ni važna cena..
Ker odločal sem se glede po videnem v BB ter mnenjih uporabnikov po forumih. Če bi se oziral na ceno bi vzel C5 kateri je 100 eur cenejši.
Djole ::
Ker odločal sem se glede po videnem v BB ter mnenjih uporabnikov po forumih. Če bi se oziral na ceno bi vzel C5 kateri je 100 eur cenejši.
A nisi govoril, da ne moremo ocenjevati tvjev glede na videno v trgovinah zaradi razlicnih nastasvitev, itd itd :)
polde66 ::
Uporabniki po forumih? katerih forumih to? Sam tolk da vem še kje drugje mnenja gledat.
polde
Preko FB skupin, redit, AVforums
Če mi alučajno nebo odgovarjal imam možnost 100 dnevnega vračila TVja tko da v tem času bi že mogel odkriti stvari katere me bodo motile.Zakaj se ti je toliko mudilo z nakupom. LG 65C5 se v Nemčiji in Avstriji že prodajajo po 1250€. Tudi pri nas se pričakuje precešnje znižanje cen.
Andrej, zelo dobro sem razumel, in vedno bolj sem prepričan, da si ga v ta slab, nelogičen nakup z zavajajočimi, zasebnimi sporočili zavedel ti.
Če bi bil v tej situaciji jaz namesto krefija TVeja sploh nebi odprl, ampak bi šel Celovec po tega LGejaza 1229€:
https://www.electronic4you.at/lg-oled65...

Če mi alučajno nebo odgovarjal imam možnost 100 dnevnega vračila TVja tko da v tem času bi že mogel odkriti stvari katere me bodo motile.Zakaj se ti je toliko mudilo z nakupom. LG 65C5 se v Nemčiji in Avstriji že prodajajo po 1250€. Tudi pri nas se pričakuje precešnje znižanje cen.
Andrej, zelo dobro sem razumel, in vedno bolj sem prepričan, da si ga v ta slab, nelogičen nakup z zavajajočimi, zasebnimi sporočili zavedel ti.
Če bi bil v tej situaciji jaz namesto krefija TVeja sploh nebi odprl, ampak bi šel Celovec po tega LGejaza 1229€:
https://www.electronic4you.at/lg-oled65...
Saj vem, da te kot velikega pristaša Lg-jas zelo boli, če se nekdo odloči drugače..
Lahko pa bi tukaj vzel tega Philipsa tudi ceneje.
https://www.mediamarkt.at/de/product/_p...