» »

kateri tiskalnik

kateri tiskalnik

««
7 / 14
»»

darkolord ::

Večinoma dela bp.

easyrider3 ::

Ves čas gledam tiskalnike kateri imajo opcijo za tiskanje dobrih foto slik pa tiskanje na CD-DVD medij pa po možnosti obojestransko tiskanje dokumentov in sedaj gledam tudi,da morda podpirajo kartuše 570/571 saj so cenejše. Takih tiskalnikov je kar nekaj samo v nakup iznad 200 eur ne bi šel sploh,ker to se ne bi rabilo tako pogosto kot morda nekateri uporabljajo. Sigurno pa mora tiskalnik dobro tiskati dokumente in foto slike saj sedaj imam Epson tiskalnik in bom moral it nekam tiskat dokumente,saj doma ne morem dobro natisniti.
A lahko kdo kaj priporoča?????????

 1

1



 2

2

aborko ::

Pa tiskaš slike na foto papir?

easyrider3 ::

aborko je izjavil:

Pa tiskaš slike na foto papir?


Ja seveda,sliko natisnem na foto papir drugače itak je brez veze

easyrider3 ::

Saj pravim,da ne tiskam sploh veliko ampak kdaj pa kdaj pa naredim ali sem naredil kako foto sliko na foto papir in v prihodnjosti bom tudi kaj več rabil tiskalnik sploh,če bom nabavil kakšen izrezovalnik folij in podobno pa ogromno DVD medijev imam tudi za obdelati z tiskanjem. Kakor vidim in vem obstajajo tudi tisti prav posebne folije katere se tiskajo in potem izrežejo nato pa temperaturno vtisnejo na majice. Imam v planu se začet malo ukvarjati z airbrush,izrezom folije,nalepke.... mogoče kake posebne poslikave predmetov od A-Ž, za otroke napise po oblačilih...... dan danes je vse možno početi samo financ minister in znanje je potrebno.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Rabi se printer za zmerne količine printov (recimo 200-500 na dan), ČB laser, nujen je tudi hiter obojestranski skener. Glavna je zanesljivost in stabilnost. Kake so opcije? Budget do 1000 EUR.

Zdaj imajo nek Xerox in je polomija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

Melanholija ::

https://www.mimovrste.com/brizgalni-tis...
canon pixma g1420
Kakšen se vam zdi, je vreden te cene?
Rabim kvaliteto, da se barve ne sušijo in poceni tisk.

Kaj bi vi kupili v podobnem ceneovnem razredu?

Z HP in Epson imam slabe izkušnje :)

Zgodovina sprememb…

Tina_malina ::

Pozdravljeni.
Bi kar tukaj vprašala za nasvet glede nakupa tiskalnika, s skenerjem.
Potrebovala bi ga za res minimalno, občasno tiskanje za predšolskega otroka, za kakšne dokumente, obrazce itd, za tiskanje slik niti ne potrebujem.
Katerega priporočate, da ni potem veliko stroškov? Bi bil kakšen HP tiskalnik OfficeJet 6950 All-in-One vredu? Ali je sploh smiselno za tako majhno uporabo kupiti dražjega? (cca do 200€ - npr. Epson Ecotank)

matobeli ::

Se ti ne splača ecotank če tolk mal printaš. Vzem kakšnega pocen canona z ločenimi kartušami, ponavad so C, M, Y, black, pigment black

Tina_malina ::

matobeli je izjavil:

Se ti ne splača ecotank če tolk mal printaš. Vzem kakšnega pocen canona z ločenimi kartušami, ponavad so C, M, Y, black, pigment black

hvala za nasvet ;)

matobeli ::

Aja, to špila samo če kupuješ neoriginal kartuše. Ker original so predrage.

Če maš malveč prostora pa lahko vzameš tudi kakšno izmed rabljenih multifunkcijskih barvnih laser naprav. Firme to menjajo tudi če še deluje potem pa se naprej proda privat. Tud če so tonerji že na koncu bo še vedno notri dovolj za občasno tiskanje.

Mrbit kaj takega:
https://www.bolha.com/multifunkcijski-t...

easyrider3 ::

Kateri bi trenutno bil kakšen dober tiskalnik do 100 EUR pa,da se lahko uporabljajo neoriginal barve? Tisk naj bo dober ne kakor pri sedajšnjem Epsonu Eco tank kateri ne natisne popolno in najraje bi videl da bi bil kakšen Canon Epson definitivno odpade.

mat xxl ::

Poglej v Lidel, Hofer kataloge......

easyrider3 ::

mat xxl je izjavil:

Poglej v Lidel, Hofer kataloge......


V Lidlu sigurno ni nič pametnega saj nikoli ni bilo glede tiskalnikov v Hoferju pa tudi ne verjamem da je kaj. Sem že včeraj nekaj iskal in recimo našel nekaj modelov samo treba je še preverit kako je z barvami ali se lahko uporabljajo tudi neoriginal.

easyrider3 ::

Jebo in ta Epson k se na vseh mi računalnikih čez nekaj časa zjebe in ne tiska kot da ni povezave a ko greš pogledat in isprobat pa napiše da si povezan. Zdaj ali ta butasti Windows kaj zajebava glede tega saj na mobitelih pa aplikacija vedno deluje in tiska.

Lonsarg ::

Vi sam pazte, da printer podpira Mopria standard ko kupujete. NE kupovat brez tega.

To je poezija, nobenih driverjev, vse avtomatsko. Uradna Mopria aplikacija obstaja celo za Android (tako za print kot za scan). Po 20 let raznih tiskalnikov in problemov je to prava poezija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

easyrider3 ::

 1

1



 2

2



 3

3




Zdaj vidim,da je nekaj z Wi-fi čudno saj kako to,da ima vsak računalnik drugačnega in prvotno je bil tak sedaj je drugačen. Odprem lasnosti WI_FI in na vsakem računalniku je drugačen IP.
Ampak vseeno,ko greš od začetka iz nule z namestitvenim CD ali preko spleta inštalirat tiskalnik ti lepo pokaže,poišče brezžično povezavo in napiše da si povezan in probaš poizkusno stran natisniti a nič se ne zgodi. Spet je tista ta najboljša varianta,da priključi se na kabel pa bo sigurno delalo.

easyrider3 ::

Ja problem je z IP naslovom saj se kot piše spreminja to govorimo za dinamični saj statični je pa fiksen. Ob vsakem izklopu modema ali izpadu elektrike je potem drugi dinamični IP sedaj sem na oba prenosnika na novo inštaliral gonilnike in deluje pa tudi sedaj je postavljeno na avtomatsko iskanje IP a poprej pa sploh ni bilo za nastaviti na avtomatsko je bilo čisto drugače saj imel si direktno številko IP naslova v nastavitvah VRATA tiskalnika. Sedaj upam,da bo to delovalo itak pa pride kmalu novi tiskalnik verjetno CANON potem pa bo vse na mestu.

 .

.

sebas4 ::

Pozdravljeni, rabil bi tiskalnik za občasno hišno uporabo. Kuponi, karte, dokumenti, potrdila..... tega je malo, recimo 100-200 strani letno. Dobro je da ima opcijo WIFI in tiskanje s telefonov android in IOS.

Dilema poceni barvni pljuvač ali ČB laser. Tu se nagibam k laserju. (Glej spodaj)

https://www.printink.si/tiskalnik-broth... (700 strani vključenih)
https://shop.ece.si/katalog/racunalnist... (1500 strani vključenih)

Kaj drugega? Kaj svetujete?

Hvala.

darkolord ::

Tale Brother je OK. Nadomestni tonerji so tudi poceni.

sebas4 ::

Kaj pa WIFI pa povezljivost s telefonom IOS in android? To je ključno, da ne rabim iz telefona dajat fajlov na računalnik pa pol z nekimi kabli kot v srednjem veku.

prepecenc ::

Na amazon.fr se v zadnjem mesecu v rubriki Warehouse deals (odprti in vrnjeni izdelki), večkrat pojavlja Kyocera P5026cdw, stanje "like new" (fr. "Comme neuf", za 100 Eur (130 eur s poštnino). Danes sem ga prejel. Dostavljen je bil praktično nov, še neodprt printer. Za 130 Eur kar ok. Če koga zanima, si velja namestiti kakšen alarm (npr.keepa.com), saj gre zelo hitro po objavi.

https://www.amazon.fr/gp/product/B01M35...

barakus ::

Kolk pa stane toner za to kyocero?

prepecenc ::

Kyocera toner: Črna original (4000 strani) cca 60 EUR https://www.amazon.de/-/en/TK-5240K-Car...

barvni original (3000 strani)cca 70 EUR vsak

Zgodovina sprememb…

Kodrnusa ::

Kateri barvni laserski printer za doma se priporoca? Da ima se skener in fotokopiranje.. pa da tonerji niso potem predragi.. price/performance

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kodrnusa ()

easyrider3 ::

Kodrnusa je izjavil:

Kateri barvni laserski printer za doma se priporoca? Da ima se skener in fotokopiranje.. pa da tonerji niso potem predragi.. price/performance



Jaz nobenega laserskega ne maram,ker nobeden za malo denarja nima dobrega tiskanja

darck ::

Jaz tudi iščem takšen tiskalnik kateri zelo dobro tiska se pravi da slike dober natisne in da ne stane prav veliko sploh kar se tiče okrog barv da ne stanejo veliko.

darkolord ::

Takšen laserski ne obstaja.

Dobiš poceni barvnega laserja z odličnim barvim tiskom (npr. OKI), ampak so pa tonerji dragi. Kitajski toner je poceni, ampak slabši.

Dražji kot je tiskalnik, cenejši je toner. Pri tiskalniku za 100 eur dobiš za 80 eur toner za 1500 strani. Pri tiskalniku za 1000 eur dobiš za 80 eur toner za 25.000 strani.

Tehnologija tukaj nima nobene veze, samo marketing.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

matobeli ::

vzameš inkjeta, če ful tiskaš pa tistega z vgrajenimi kanistri za črnilo.

Tud polnilne kartuše se da dobit če so original drage, črnila pa tud maš nekaj evropskih prodajalcev ki imajo dobra.

darck ::

Bom verjetno vzel kar takšnega kateri omogoča še dodatne zadeve tisk CD,DVD pa tisk za nohte in nekaj Canon modelov je tudi takih samo treba je še zvedeti glede barv ali je potrebno original kupovati ali se tudi kopije lahko uporabljajo. Tak tiskalnik z rezervoarjem že imam in je za uporabo bolj za šolske zadeve in podobno.

matobeli ::

Canon ima dobra črnila, ampak so tudi draga. Najceneje je če vzameš kartuše za polnit in nabaviš kakšno kvalitetno črnilo. Octoink ima baje kar OK.

Pri fotografijah pa je treba tudi vedet da so ta črnila manj obstojna. Profi inkjeti imajo pigmentna črnila ki se dlje obdržijo.

Za čisto najnovejše Canon kartuše tudi še ni na voljo takih ki bi imela self-resettable chip. Jaz sem to rešil tako da sem na neko generično polnilno kartušo (Canon menja samo čipe, oblika je ista), dal kar čip iz original Canon kartuš. S tem sem izgubil funkcijo nadzora črnila, lahko pa filam.

Kodrnusa ::

Ne rabim za slike tiskat. Samo da bo doma za solo, s.p... pa da je kolikor toliko v redu..
Kak predlog?

matobeli ::

praktično kerkoli PIXMA ki ima ločene kartuše. Foto printer ima zraven še peto kartušo -Photo Blue. SW imajo vsi isti, pol je pa odvisno kaj bi raje imel, večji predal za papir, podajalnik za skeniranje, tisk na DVD/ID kartice (in nohte), izgled, cena... Na koncu je pa tud odvisno od zaloge. Začetk leta ko sem nabavljal ni bilo prav pretirano veliko zaloge nikjer (imam PIXMA TS8350)

Kodrnusa ::

Se zmeraj sprasujem za laserskega? Kakrsnkoli predlog bo ok.

OldSkul ::

Poceni barvni laserci so na koncu zelo dragi, z nadomestnimi tonerji je pa tako, lahko da bo dobro delalo, lahko pa da ne bo. Tako da ne vem ali ima v tvojem primeru to smisel?
Darkolord je kar pravilno napisal. Na daljši rok je najcenejši drag tiskalnik, ker so tonerji toliko cenejši. Tudi zato sem jaz prešel na 1000+ eur printerje, ker sicer samo glava boli od teh cenenih "igračk".

Kodrnusa ::

Ok a barvni laserski tiskalnik za recimo 400€ ni ok?

Lonsarg ::

V laser ne gres da bo poceni (ok razen ce govorimo o masovnem printanju, tam se morda laser celo izplaca). V laser gres predvsem ker si izgubil ze prevec zivcev s problemi injektov.

Za katerega kupit pa vzames kalkulator v roke pa poracunas glede na to koliko tiskas. Vec ko tiskas drazjega se ti splaca kupit. Jaz ko tiskam 0-10 strani mesecno sem kupil najcenejsi barvni HP MFP M182 za 250EUR, ker mi je vseeno za drage tonerje, ker bodo vgrajeni dovolj za vsaj 5 let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Kodrnusa ::

Ja printalo se bo par listov na mesec najbrz 20 do 50. Pa da ima skener in kopirc. Pa da je barven.

darck ::

matobeli je izjavil:

praktično kerkoli PIXMA ki ima ločene kartuše. Foto printer ima zraven še peto kartušo -Photo Blue. SW imajo vsi isti, pol je pa odvisno kaj bi raje imel, večji predal za papir, podajalnik za skeniranje, tisk na DVD/ID kartice (in nohte), izgled, cena... Na koncu je pa tud odvisno od zaloge. Začetk leta ko sem nabavljal ni bilo prav pretirano veliko zaloge nikjer (imam PIXMA TS8350)


Tudi takega si ogledujemo kot ga imaš ti a lahko kaj komentiraš glede njega. A uporabljaš original barve verjetno tiska zelo lepo in ja mene glede predala za papir ali podajalnik za skener sploh ne zanima lahko je bilo kako.

matobeli ::

Tiska dobro, bolj odvisno od papirja kot samih barv.

Uporabljam pa polnilne kartuše in neke barve iz ebaya. Bom pa verjetno nabavil ene boljše ko te grejo.

Edine zadeve ki mi grejo vsaj mal na živce so da zna avtomatsko odpret vratca, ne zna jih pa avtomatsko zapret. Pa da morš ob pritisku na power off ekstra potrdit da zapre tudi pladenj za izhodni papir. Pa da predal za papir ni poravnan z čelno ploščo ampak gleda ven če je not a4 (ima sicer pokrov tako da se ne nabira prah)

Nima pa smotanega softwera, da se precej nastavit, enostaven za uporabo, dobro skenira in tiska.

Dober printer, ampak s kartušam moraš zaenkrat še mal telovadit, dokler kitajci ne nardijo resettable chipa točno za te kartuše.

Ker originalne so drage ko pes.

easyrider3 ::

Saj človek ne more verjeti,da se je spet zgodilo,da tiskalnik ne tiska po posodobitvi Windowsa. Ta butast Windows ali Epson sta sranje od sranja. Greš nato zagnati Epson Printer Connection Checker in ti poišče in pregleda in javi,da si povezan z tiskalnikom a to nič ne pomeni ker ne tiska.

mat xxl ::

Daj čez Epsonove gonilnike in označi, da naj ne posodablja driverjev.

Ta problem je poznan tudi na starih Canonih....

easyrider3 ::

Sem sedaj naredil naredil,da bom imel žično povezavo preko USB bom videl ali bo to delovalo za vedno ali bo kaj vmes prišlo

Lonsarg ::

Točno zaradi takih in podobnih problemov kupite raje printerje, ki podpirajo MoPria standard, ki se direkt povežejo brez driverjev.

_Denny_ ::

Da ne odpiram nove teme...uporablja kdo HP Instant Ink? Izgleda kot zanimiva opcija za inkjete z glavami na kartušah, če tiskaš malo in nočeš plačati za laserskega.

Po 15ih letih mi Samsung in Xerox že kažeta znake starosti (boben, transfer belt ali oboje), zato sem začel iskati alternative. Tiskam okoli 10-15 strani na mesec (pred virusom do 20 na leto), od novega printerja pa pričakujem duplex, Moprio, ADF in 5GHz wifi podporo. Sem že pričakoval strošek 200-400€, potem pa vidim na FB-ju oglas za HP Instant Ink. Po nekaj iskanjih in izračunih sem ugotovil, da za dobrih 100€ recimo lahko dobim HP Envy 6020e inkjet, ki ponuja vse kar rabim (razen ADF, mogoče mi uspe najti takega z njim IN glavami na kartušah) in s cenovno razliko še skoraj 10 let naročnine za 15 strani na mesec; kot bonus še imam celo barvno tiskanje. Po koncu sranja s HAGT rezultati si še celo brez skrbi v izogib sušenju lahko vržem v task scheduler tedenski print testne strani, ker je stanje barv v kartuši HP-jev problem in pred izpraznitvijo na njihove stroške pošljejo novo.

Da bi tiskal več bi se brez problema z nekaj stotaki stegnil za laserca, zdaj pa mi deluje vse skupaj malo bzv...ne rabim stvari, kjer bo prej zmanjkalo mene kot pa priloženega prvega tonerja. Torej, ima kdo kake izkušnje s HP Instant Ink?
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

darkolord ::

Spodaj piše, da v Sloveniji ni na voljo ...

_Denny_ ::

Zgleda nimajo posodobljene strani, ker so nekateri odgovori v FAQ-ju v češkem/slovaškem jeziku.

FB oglas, ki sem ga videl, je bil od Mimovrste - https://www.mimovrste.com/seznami/hp-in...

EDIT: https://siol.net/digisvet/novice/crnilo...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Denny_ ()

darck ::

Kaj se jaz smejim,ko spet ženi ne deluje tiskanje preko Wi-Fi a sem ji že povedal,da naj si raje nastavi na žično povezavo. To je resnično sranje od sranja,da ob prvi posodobitvi nekih stvari v Windowsih ti ni možno več z tiskalnikom tiskati. EPSON ta drek od tiskalnika ne maram nikoli več videti pri hiši pa ni samo to tudi za en drek tiska pa lahko daš na čiščenje glave in poravnave glave vse kar se,da pa se vedno ne tiska normalno. Nikoli več Epsona pa ni bil poceni 200 EUR dati,da ti zanič tiska in da nikakor povezava ni stabilna. A z mobitelom glede povezave pa nikoli nobenih problemov. Zame je sranje EPSON in nikoli več njega

dvihtelic ::

Meni je pa trenutno Epson top, res da je bil malo dražji ampak deluje vse tako kot je treba.

darck ::

dvihtelic je izjavil:

Meni je pa trenutno Epson top, res da je bil malo dražji ampak deluje vse tako kot je treba.



Blagor tebi meni pa totalno slab edina pozitivna stvar je,ker lahko barvo nalivaš noter vse ostalo pa je pogreb.

 Epson L4150

Epson L4150

««
7 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
362271 (856) Lonsarg
»

Ali za skeniranje potrebujemo polne kartuše? HP: Seveda! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
707887 (3094) msjr
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17036981 (20695) gazer
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422078 (14352) Spock83
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8829732 (23430) Bye

Več podobnih tem