Forum » Kaj kupiti » kateri tiskalnik
kateri tiskalnik
Endorino ::
Po nevem kolko letih se je tiskalnik odločil da nebo več deloval... canon pixma 5150. javla napako B200. Napaka tiskalnika. Izvlecite napajalni kabel in se obrnite na servisni center.,.. Menjane in z alkoholom so bile spucane vse kartuše in čipi. Tudi glava je bila pregledana in ni rešitve.
Zato bi želel kupiti tiskalnik za občasno printanje in skeniranje.
Printanje je lahko črno belo. Max 50 listov letno se printa.
Zato bi želel kupiti tiskalnik za občasno printanje in skeniranje.
Printanje je lahko črno belo. Max 50 listov letno se printa.
Han ::
V tem primeru je smiseln le ČB laser s skenerjem, npr. Brother DCP-1623WE.
Tipična odpoved za Canon Pixmo, pri meni podobno na MP630 - napaka tiskalne glave. Čiščenje ni zaleglo, tudi menjava glave ne. Trenutno sem na Pixmi TS6350, v uporabi so odlične kompatibilne ink4U XXL kartuše - komplet stane 13 eur na Amazonu.
Tipična odpoved za Canon Pixmo, pri meni podobno na MP630 - napaka tiskalne glave. Čiščenje ni zaleglo, tudi menjava glave ne. Trenutno sem na Pixmi TS6350, v uporabi so odlične kompatibilne ink4U XXL kartuše - komplet stane 13 eur na Amazonu.
ta brother. ko se sprazni barva se pol menja kaj? ker piše da je priložen Priložen cenovno ugoden veliki toner do 1.500 strani. kaj je pol ono drugo? ki natisne 10.000 strani? to pol ni priloženo?
Originalen Brother TN-1090 toner - črn
Brother TN-1090 črn toner. Natisne do 1.500 strani.
Originalna enota bobna DR-1090 Brother
Enota bobna Brother DR-1090. Natisne do 10.000 strani
Originalen Brother TN-1090 toner - črn
Brother TN-1090 črn toner. Natisne do 1.500 strani.
Originalna enota bobna DR-1090 Brother
Enota bobna Brother DR-1090. Natisne do 10.000 strani
Laserji imajo kartušo s prahom (toner), valj (boben), prek katerega se toner nanese na z laserjem "naelektren" papir, in grelno enoto, ki toner zapeče. Valj je v štartu priložen, menjaš pa ga po ca. 10.000 izpisih oziroma takrat, ko izpis ni več "čist".
Nekateri laserji imajo toner in valj skupaj v isti kartuši.
Nekateri laserji imajo toner in valj skupaj v isti kartuši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
scipascapa ::
Endorino: v kolikor bi se odločil za ta Brother, ki ga Han omenja, me prosim kontaktiraj na ZS. Hvala.
Ker tiskaš tako malo, je laserski printer oz. MFP edina rešitev.
Ker tiskaš tako malo, je laserski printer oz. MFP edina rešitev.
Kalibri ::
HP se ima kaksen model, ki je bil podoben LJ 1100 oz. 1010?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kalibri ()
HP 408 in VIP pogodbeni tonerji, zelo poceni.
Printer nekje 200+ddv, toner 80+ddv za 15.000 strani.
Printer nekje 200+ddv, toner 80+ddv za 15.000 strani.
T-I-N ::
Živjo,
če rabi še kdo ČB laser + scan printer, naj javi zs. Imam še nekaj novih po exstra ceni.
lp.
če rabi še kdo ČB laser + scan printer, naj javi zs. Imam še nekaj novih po exstra ceni.
lp.
estons ::
Naj samo povem, da sem po letih zafrkavanja s klasičnimi poceni ink jet tiskalniki v začetku leta končno popenil in kupil (oz. glede na ceno raje rečem: investiral v) multifunkcijsko barvno lasersko napravo. Top shit odločitev. Kliknem print, zadeva sprinta, kliknem scan, zadeva poskenira. Nič sekiranja, čiščenja glav, razmišljanja kdaj smo nazadnje printali itd.
Vsi, ki razmišljate kaj kupiti, premislite, koliko so vaši živci vredni.
(PS. Občudujem tiste, ki z brizgalnimi tiskalniki nimate težav. Čestitam. Mogoče začnite še na lotu igrat.)
Vsi, ki razmišljate kaj kupiti, premislite, koliko so vaši živci vredni.
(PS. Občudujem tiste, ki z brizgalnimi tiskalniki nimate težav. Čestitam. Mogoče začnite še na lotu igrat.)
Tudi z barvnimi laserskimi MF napravami so lahko takšne in drugačne težave. Ko je zadeva nova, navadno res deluje vse tipi-topi, ko pa kaj nagaja in ni več v garanciji, ko je npr. potrebno zamenjat razvijalno ali grelno enoto, lahko stroški servisiranja hitro poletijo v nebo.
Ko primerjaš, koliko boš zapravil na dolgi rok za originalne tonerje v primerjavi s tinto v flaškah za pljuvalnik, v mislih imam obe napravi v srednjem cenovnem razredu, bo ink jet vselej cenejši.
Ko primerjaš, koliko boš zapravil na dolgi rok za originalne tonerje v primerjavi s tinto v flaškah za pljuvalnik, v mislih imam obe napravi v srednjem cenovnem razredu, bo ink jet vselej cenejši.
Lonsarg ::
Odvisno koliko tiskaš, jaz imam po 7 letih še original barvni in original črni toner notri :) Tak da sem lahko kupil zadevo ki ima drage tonerje pa me to ne gane.
Pač za občasno tiskanje (manj kot 500 strani letno, v mojem primeru je bolj 100 letno) so injekti hudič, ker se zadeva samo zasušuje. Živci in čas, ki sem jih v 15 letih injektov zapravil so mi vredni par kEUR.
Pač za občasno tiskanje (manj kot 500 strani letno, v mojem primeru je bolj 100 letno) so injekti hudič, ker se zadeva samo zasušuje. Živci in čas, ki sem jih v 15 letih injektov zapravil so mi vredni par kEUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Za majhno število izpisov, kot ga omenjaš, je laser seveda boljša izbira. Moraš pa v tem primeru vseeno malo pazit, saj se lahko zaradi neuporabe po nekaj letih toner (prah) zlepi.
Daniel ::
Jaz sem ravno zadnjič z izopropilnim alkoholom prvič čistil glavo na HP6500W. Zadeva sploh nima več uradnih gonilnikov za Windows na voljo, skener dela samo še preko web vmesnika ampak zadeva kar ne crkne. No, ne tako dolgo nazaj se je zobnik na mehanizmu, ki vleče papir ločil od osi. Sem ga zarezal spodaj in zalepil zobnik nazaj na os in dela naprej. Je pa mesečno približno 50+- listov za natisniti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
sbawe64 ::
Živjo,
lp.
Katere modele ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
V tem primeru je smiseln le ČB laser s skenerjem, npr. Brother DCP-1623WE.
Točno tega modela DCP-1623WE ni trenutno na zalogi tu v moji bližini.
Ima pa tega na zalogi https://www.misol.si/brother-dcpl2600d-...
je boljša ali slabša izbira?
DCP-L2600D ima le USB povezavo. Če ti to zadošča, je ok, sicer najdi DCP-L2622DW model, ki ima še WiFi.
na Lemitu?
veliko toner 3000 strani pa 80EUR LOL
veliko toner 3000 strani pa 80EUR LOL
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
noob96 ::
canon MF752Cdw za manjo pisarno...je kaj boljšega za 500eur, bo pa na mreži, več klientov mac, pc, itd...
beta1 ::
Prodam brezhibe Epson sx125. Fizicno sem ocistil printhead. Tiska bp. Podpira ponaredek kartuse. Ce kateri hoce, naj mi javi v ZS.
Huawei LTE CPE master.
PerS ::
Rad bi kupil tiskalnik, s katerim bi lahko tiskal barvno in na A3.. sedaj imam A4 laser
Dejstvo je da se ne printa veliko, recimo okoli 200 izpisov / mesečno trenutno.. barvno pogrešam občasno, ampak mi je zoprno potem loviti tiskarne ipd. ko dejansko rabim nekaj v barvah. Če bi bil pri roki bi vsekakor printal več, vseeno pa primarno črno belo. Recimo da bo potem izpisov 150 / 50.
Gledam v smeri Epson EcoTank ET-15000, torje v rangu do 500eur.. Kakšne so kaj izkušnje s temi ink tank tiskalniki? Nazadnje sem imel tiskalnik s kartušo 10+ let nazaj in nimam pojma kakšna je tehnologija danes. Predvsem me skrbi možnost da se črnilo zasuši če ga ne uporabljaš dovolj in kakšni drugi stroški povezani z delovanjem, ki jih ne poznam?
Pri lasercu me odvrne dejstvo da je komplet tonerjev pri barvnem hitro 150-200eur.. Ampak to ni deal breaker, če bi mi to garantiralo zanesljivost, ink tank pa ne
Dejstvo je da se ne printa veliko, recimo okoli 200 izpisov / mesečno trenutno.. barvno pogrešam občasno, ampak mi je zoprno potem loviti tiskarne ipd. ko dejansko rabim nekaj v barvah. Če bi bil pri roki bi vsekakor printal več, vseeno pa primarno črno belo. Recimo da bo potem izpisov 150 / 50.
Gledam v smeri Epson EcoTank ET-15000, torje v rangu do 500eur.. Kakšne so kaj izkušnje s temi ink tank tiskalniki? Nazadnje sem imel tiskalnik s kartušo 10+ let nazaj in nimam pojma kakšna je tehnologija danes. Predvsem me skrbi možnost da se črnilo zasuši če ga ne uporabljaš dovolj in kakšni drugi stroški povezani z delovanjem, ki jih ne poznam?
Pri lasercu me odvrne dejstvo da je komplet tonerjev pri barvnem hitro 150-200eur.. Ampak to ni deal breaker, če bi mi to garantiralo zanesljivost, ink tank pa ne
Daniel ::
Pri 200 izpisih mesečno se ti ne bo nič zasušilo. Kvečjemu je dobro (če se že nagibaš k ink-jet z rezervarji) pogledati, ali ima izmenljivo vzdrževalno enoto (gobico z odvečno barvo).
Sam sem ravno 14 dni nazaj na HP 6500W z alkoholom očistil tiskalno glavo, da sedaj tiska vse barve, verjamem pa, da pri HPju nikoli niso predvideli, da bo kakšen ink-jet delal tako dolgo, ker gonilnikov zanj že dolgo ni več, umreti do nepopravljivosti pa noče.
Sam sem ravno 14 dni nazaj na HP 6500W z alkoholom očistil tiskalno glavo, da sedaj tiska vse barve, verjamem pa, da pri HPju nikoli niso predvideli, da bo kakšen ink-jet delal tako dolgo, ker gonilnikov zanj že dolgo ni več, umreti do nepopravljivosti pa noče.
PerS: https://www.avtera.si/ve%C4%8Dfunkcijsk...
imaš zbiralnik odpadnega črnila. Sem ti pisal na ZS.
Seveda je. C1333i. Sploh če več tiskaš zaradi cene tonerja.
C1333i recimo 550+ddv
ČB toner 68+ddv, barvni vsak po 90+ddv, a naredi občutno več kot za MF752CDW.
Piši mi na ZS :)
Glede tiskalnikov mi vedno pišite na ZS, hehe.
imaš zbiralnik odpadnega črnila. Sem ti pisal na ZS.
canon MF752Cdw za manjo pisarno...je kaj boljšega za 500eur, bo pa na mreži, več klientov mac, pc, itd...
Seveda je. C1333i. Sploh če več tiskaš zaradi cene tonerja.
C1333i recimo 550+ddv
ČB toner 68+ddv, barvni vsak po 90+ddv, a naredi občutno več kot za MF752CDW.
Piši mi na ZS :)
Glede tiskalnikov mi vedno pišite na ZS, hehe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()
aborko ::
To so neoriginalni tonerji, so z njimi lahko kakšni problemi, imajo kakšne čipe? A je potrebno pri C1333i še kej druga menjavati (razvijalna enota, valji) in na koliko strani? Ob nakupu so zraven tonerji za koliko strani?
pri c1333i so kar originalni ;) ob nakupu ne dobiš nič, sem dopisal
https://www.avtera.si/barvna-mfn-canon-...
https://www.avtera.si/barvna-mfn-canon-...
Uff jurja+ začetnega stroška je kr mal dosti za moj budget, a to so šle cene tko gor kot pri avtomobilih? Se bo treba navadit nove realnosti.
A kej bolj ugodnega ne obstaja pa da je barvni laser mfc z duplex skeniranjem/printanjem, mesečno natisnjenih 1000 strani (cca 15% barvnih), hitrost niti ni tako bistvena.
Sicer ostanem na maxify 5150 (predelan na ciss, kvaliteta izpisa tko tko, a za pisarno ok, pa glava gre po 45k straneh) in za backup še čb laserc hp1020. Glede na to, da notri ni samo toner ampak vsakič menjaš tudi komplet valje ne bi smel biti tako poceni, a na ebayu dobiš 4 za 30EUR ok kvalitete (7,5EUR za 2k strani). Je pa to drugi hp1020 v 15 letih, prvi je naredil 90k, ko je šel grelec. Old=gold :)
A kej bolj ugodnega ne obstaja pa da je barvni laser mfc z duplex skeniranjem/printanjem, mesečno natisnjenih 1000 strani (cca 15% barvnih), hitrost niti ni tako bistvena.
Sicer ostanem na maxify 5150 (predelan na ciss, kvaliteta izpisa tko tko, a za pisarno ok, pa glava gre po 45k straneh) in za backup še čb laserc hp1020. Glede na to, da notri ni samo toner ampak vsakič menjaš tudi komplet valje ne bi smel biti tako poceni, a na ebayu dobiš 4 za 30EUR ok kvalitete (7,5EUR za 2k strani). Je pa to drugi hp1020 v 15 letih, prvi je naredil 90k, ko je šel grelec. Old=gold :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aborko ()
darkolord ::
Ja obstaja, ampak v glavnem s ceno tiskalnika pada cena tiska:
HP 1020 toner za 2000 strani: 77 eur + ddv
C1333i toner za 7400 strani: 68 eur + ddv
Ja, seveda, če kupuješ činčgong tonerje, prideš skozi ceneje, ampak je kvaliteta tiska občutno slabša, pa ostale komponente se tudi prej izrabijo zaradi tega.
C1333i ima npr. max. duty cycle 50k strani na mesec.
Dobiš pa tudi dejansko boljšo napravo kot razni MFC za domačo uporabo, ki so namenoma okrnjeni do maksimuma. C1333i npr. skenira 100 strani na minuto, kvaliteta tiska je odlična.
Dokler so se pri nas prodajali, sem kupoval OKI printerje - barvni laser je s kompletom tonerjev stal 103 eur + DDV. Res odlična kvaliteta tiska. Ampak tonerji so bili pa po 1000 strani, vsak je stal 75 eur. Kitajski so nekaj časa bili super (ekvivalent originalu), potem z vsako rundo slabši, dokler niso enkrat spustili prahu v notranjosti printerja. Na koncu se mi zdi, da vse to jajcanje (da ne omenjam čipov) ni bilo vredno prihranka.
HP 1020 toner za 2000 strani: 77 eur + ddv
C1333i toner za 7400 strani: 68 eur + ddv
Ja, seveda, če kupuješ činčgong tonerje, prideš skozi ceneje, ampak je kvaliteta tiska občutno slabša, pa ostale komponente se tudi prej izrabijo zaradi tega.
C1333i ima npr. max. duty cycle 50k strani na mesec.
Dobiš pa tudi dejansko boljšo napravo kot razni MFC za domačo uporabo, ki so namenoma okrnjeni do maksimuma. C1333i npr. skenira 100 strani na minuto, kvaliteta tiska je odlična.
Dokler so se pri nas prodajali, sem kupoval OKI printerje - barvni laser je s kompletom tonerjev stal 103 eur + DDV. Res odlična kvaliteta tiska. Ampak tonerji so bili pa po 1000 strani, vsak je stal 75 eur. Kitajski so nekaj časa bili super (ekvivalent originalu), potem z vsako rundo slabši, dokler niso enkrat spustili prahu v notranjosti printerja. Na koncu se mi zdi, da vse to jajcanje (da ne omenjam čipov) ni bilo vredno prihranka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Hehe pa kdo bo dal za toner 100€, če ga na dom dobim za 7,5€/2000 strani z vključeno poštnino. Ti tiskalniki so bili zelo razširjeni in popularni, tonerji brez čipov zato so cene nadomestnih v podnu.
Res sem že imel probleme z neoriginal tonerji, a se zelo hitro naučiš, da vsak "činčgong toner" pač ne kupiš, kupiš npr. od prodajalca s ~1,5 miljona feedbacka od tega 99,3% pozitivnih, pač preverjena kakovost:
https://www.ebay.de/itm/230841891688?_s... . Kvaliteta tiska je identična originalu, če si res pikolovski 10% slabša, ampak tu govorimo o vstopnem 20 let starem čb lasercu, nek presežek itak ni, je bolj za backup dandanes. Katere komponente se bi prej izrabile ob uporabi neoriginalnih tonerjev? Ker pri tem printerju vsakič bistvene dele dobiš nove z tonerjem. In če je naredil skoraj 100k izpisov, 95% na neoriginalne tonerje bi rekel samo kapo dol printerju.
To sploh ni debate da je C1333i raketa, po kakovosti izpisa in hitrosti. Zdej če to rabiš in izkoristiš. V 20 letih nisem nikoli rabil 100 strani naenkrat skenirati. Verjamem če bi imel malce večjo pisarno in potrebe bi pa takoj vzel kej takega. Čas je vreden vedno več.
Res sem že imel probleme z neoriginal tonerji, a se zelo hitro naučiš, da vsak "činčgong toner" pač ne kupiš, kupiš npr. od prodajalca s ~1,5 miljona feedbacka od tega 99,3% pozitivnih, pač preverjena kakovost:
https://www.ebay.de/itm/230841891688?_s... . Kvaliteta tiska je identična originalu, če si res pikolovski 10% slabša, ampak tu govorimo o vstopnem 20 let starem čb lasercu, nek presežek itak ni, je bolj za backup dandanes. Katere komponente se bi prej izrabile ob uporabi neoriginalnih tonerjev? Ker pri tem printerju vsakič bistvene dele dobiš nove z tonerjem. In če je naredil skoraj 100k izpisov, 95% na neoriginalne tonerje bi rekel samo kapo dol printerju.
To sploh ni debate da je C1333i raketa, po kakovosti izpisa in hitrosti. Zdej če to rabiš in izkoristiš. V 20 letih nisem nikoli rabil 100 strani naenkrat skenirati. Verjamem če bi imel malce večjo pisarno in potrebe bi pa takoj vzel kej takega. Čas je vreden vedno več.
T-I-N ::
Nasploh bo barvni tisk postal dražji. Vsaj na nivoju pisaren. Torej hitrih multifunkcijih tiskalnikov na ink pod 1000€ skoraj ne dobiš več. Nekaterim novim tiskalnikom, ki se jih ne izdeluje več se je v preteklih 3 letih povečala cena vsaj za 5x. Da ne govorim o predelavi na ciss, kjer bi lahko prišparal vsaj s kartušami :/
lp.
lp.
Zaenkrat sem zelo zadovoljen z Brother DCP-L2622DW
Edino kabel priložen je 1.8m
Pri meni pa je dolžina 2,5m od računalnika do tiskalnika.
Čeprav tam v navodilih piše
Priporočamo kabel USB 2.0 (vrste A/B), ki ni daljši od 2,0 metra.
Če kupim 3 meterni kabel bo isto dobro delovalo vse? ali kaj je fora te dolžine
Edino kabel priložen je 1.8m
Pri meni pa je dolžina 2,5m od računalnika do tiskalnika.
Čeprav tam v navodilih piše
Priporočamo kabel USB 2.0 (vrste A/B), ki ni daljši od 2,0 metra.
Če kupim 3 meterni kabel bo isto dobro delovalo vse? ali kaj je fora te dolžine
Kvaliteten USB 2.0 kabel (bakreno jedro) mora delovat do dolžine 5 metrov, sploh če ima naprava lastno napajanje.
https://www.enaa.com/podatkovni-kabli/d...
https://www.enaa.com/podatkovni-kabli/d...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
omni-vor ::
Katero multifunkcijsko napravo konkretno mi lahko kdo svetuje, v uporabi bo za občasno barvno tiskanje in kopiranje? Uporabljal ga bo starejši gospod, zato bi bilo fino, da je uporaba čim bolj enostavna.
Canon Pixma TS6351
Kok zmanjka tinte v priloženih kartušah, nabaviš XXL ink4U za ~15 eur in imaš mir naslednji 2 leti.
Kok zmanjka tinte v priloženih kartušah, nabaviš XXL ink4U za ~15 eur in imaš mir naslednji 2 leti.
yoco ::
Živjo, je ta printer ok za domačo, manjšo, pisarno? Rabim pa printanje in skeniranje.
https://www.printink.si/vecfunkcijska-n...
Živjo, je ta printer ok za domačo, manjšo, pisarno? Rabim pa printanje in skeniranje.
samo stran tukaj....barvno rabiš? če ne, čb mf a4 1643i top izbira.
scipascapa je izjavil:
samo stran tukaj....barvno rabiš? če ne, čb mf a4 1643i top izbira.
Da, rabim tudi za barvno tiskanje!
Canon Pixma TS6351
TS8350A ista cena preko mene.
AliR ::
Živjo, do sedaj sem za printanje in skeniranje uporabljal Canon MG 2950, kateri javlja "Zbiralnik odvečnega črnila je poln" in kljub resetiranju včasih ne pomaga, seveda to takrat ko se najbolj mudi.
Na leto natisnem kakih (samo) črnobelih 1000 strani, zato je pogoj ločena ČB kartuša. Želel bi si tudi obojestransko tiskanje in vsekakor brezžično povezavo s PCjem.
Katerega (Canona) mi priporočate?
P.S. Rabim račun na firmo.
Na leto natisnem kakih (samo) črnobelih 1000 strani, zato je pogoj ločena ČB kartuša. Želel bi si tudi obojestransko tiskanje in vsekakor brezžično povezavo s PCjem.
Katerega (Canona) mi priporočate?
P.S. Rabim račun na firmo.
Sicer imaš veliko izbire: https://www.avtera.si/catalog/ra%C4%8Du...
tiskaš res zelo malo.....koliko si pripravljen dati, plačati? ZS?
pri vseh teh klasičnih inkjet so kartuše relativno drage, na flaške imaš opcijo še HP/EPSON...recimo L6270 je top, samo spet tiskaš premalo.
Delaš kaj veliko pavze vmes, laserski, da se ne posuši?
tiskaš res zelo malo.....koliko si pripravljen dati, plačati? ZS?
pri vseh teh klasičnih inkjet so kartuše relativno drage, na flaške imaš opcijo še HP/EPSON...recimo L6270 je top, samo spet tiskaš premalo.
Delaš kaj veliko pavze vmes, laserski, da se ne posuši?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup tiskalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3760 (2345) | Lonsarg |
» | Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 39246 (22960) | gazer |
» | Katero MFC napravo se izplača kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 7620 (4617) | 1309976 |
» | kateri printer kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23126 (15400) | Spock83 |
» | Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 30751 (24449) | Bye |