» »

kateri tiskalnik

kateri tiskalnik

««
15 / 17
»»

nokiauser ::

Da, ampak bi raje kupil novega.

alekskac ::

Dva sta nerabljena, od teh treh ponujenih ...

easyrider3 ::

Jaz imam rabljenega EPSONA 4150 katerega imam pripravljenega za v smeti.:):D same težave že ko je bil čisto nov najbrž sama glava že u pizdi,ko je bila nova. Kolega in sodelavec pa zelo zadovoljna z nižjo serijo 3250 kar pomeni,da sem jaz naletel na škrt robo. Canon me pa še ni izdal in to tudi tisti najcenejši vendar tisti je katastrofalen glede cen kartuš pa še ponaredke nisi mogel imeti. Naslednji tiskalnik,če bo še kdaj ali bo laserski ampak mora biti takšen,da res naredi dober tisk ne neko sranje za par sto EUR ali pa bom vrgel denar kar za nekaj boljši Canon Pixma brez kartuš ampak tisti stanejo pa že okrog 800 Eur.

Andrej51 ::

easyrider3 je izjavil:

Canon me pa še ni izdal in to tudi tisti najcenejši...

Mene pa je ravno Canon izdal, in to 2x. Prvi ni hotel več zaznati glave (v Ameriki so jih baje zaradi tega tožili).

Drugi pa se je zaklenil, ker je imel "poln" rezervoar za odvečno črnilo. Rezervoar seveda ni bil poln, printer je preprosto dosegel število printov in prikazal napako.

nokiauser ::

Zgodovina sprememb…

Han ::

Pixmo G3410 lahko dobiš pri nas za 165 eur.

www.profiservis.si/si/izdelek/190594/ca...

˙janezvalva ::

zakaj so laserski barvni tako dragi?

Bolj kompleksna tehnologija, več mehanskih delov...

Lonsarg ::

Glavnina stroškov laserskega je dejansko toner ter boben za toner in pri barvnem so 4 tonerji, pri črnobelem pa 1.

dela ::

Uporablja kdo tu na Canon printerju 580/581 kartuše z auto reset čipi (modeli TS6150, TS6350 ipd.)? Sem bral nek članek iz 2021, ki pravi, da zanesljivih ARC čipov za te modele še ni. Aliexpress pa ma tako ARC čipe posebej, kot tudi polnilne kartuše z ARC čipi za te tipe printerjev. Pa ne vem, če so za kaj.

Mora bit nek razlog, zakaj so navadne prednapolnjene 580 kartuše še vedno toliko dražje od 570 tipa kartuš, čeprav so že kar dolgo na trgu in čeprav so fizično čist istih dimenzij in 570 fizično paše v 580 printer, če se ne motim, tudi nekatere glave so iste med 570 in 580 printerji, razlika mora bit samo v čipu. Ker so prednapolnjene 580 kartuše tolk dražje od 570tk na trgu, bi se jih splačalo verjetno refillat, 570tke so tolk poceni že prednapolnjene, da se skoraj ne splača.

Pa me zanimajo vaše izkušnje s ponovnim polnjenjem 580tk, ker berem, da vas je kar nekaj nabavilo take printerje. Ali vsi uporabljate samo prednapolnjene kartuše?

16 eur za komplet XXL kartuš precej ugodno...

https://www.amazon.de/dp/B09HK3R2MN

dela ::

To je mogoče ugodno glede na kak povprečen printer, ni pa ugodno glede na Canon 570tke, dobiš tak komplet za 7 €. Pa tudi pri večjih količinah s količniskimi popusti so 580tke ponavadi od oka 100 % dražje od 570tk. Pa so 570tke in 580tke istih fizičnih dimenzij, z istimi vsebnostmi črnila, z istimi vrstami črnila, razlika je samo v čipu.

scipascapa ::

nokiauser: https://www.avtera.si/ve%C4%8Dfunkcijsk...
dam ti ga za 175€, ZS?

scipascapa je izjavil:

nokiauser: https://www.avtera.si/ve%C4%8Dfunkcijsk...
dam ti ga za 175EUR, ZS?

A lahko eno vprašanje, koliko je težko/komplicirano tukaj zamenjat en maintenance box, oz. waste ink tank? Eni zgodnji ink tank tisklaniki so imeli prav svoja vratca, sem videl. Kako pa imajo ti novejši?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alekskac ()

je dosti simple, ni tako zakomplicrano...

c3p0 ::

ČB duplex laser, duplex scanner, kaj izbrati tam do 1000 EUR?

mat xxl ::

Kateri barvni printer za nekje 1000 strani mesečno kupiti. Do sedaj smo imeli HP OFFICE yet pro 476DW nora mašina , pa noro nagaja .....

Torej zahteeve, duplex print, duplex scan, ne rabimo faxa, lahko pa je, obvezen skener in poceni printanje ali na flaške, ali kako drugače, kompatibilne kartuše ...

Poudarek, je, da dela, ne da skozi sanja, se čisti in kravžlja živce, cena nekje do 1000 eur cca ....

Morda, kdo ve, kaj oddajajo v najem oni, ki oddajajo printerje, kaj se splača .... Canon ali HP preferiramo, ali, kaj drugega, če je res razred za sebe.....

darkolord ::

Canon C1333i če rabiš manjše, ali tamanjši Canon imageRunner DX C257 ali koliko je sedaj, če ti velikost ni problem.

Print je poceni in super kvaliteta, scanner je brutalno hiter. Printati začne takoj (ga imam za hrbtom, pa se obrnem in je iz "sleep" že sprintano).

Na flaške npr. Canon Maxify GX7040.

Če ne rabiš barvic na papirju pa npr. ČB laser Canon iR1643i.

darkolord je izjavil:

Canon C1333i če rabiš manjše, ali tamanjši Canon imageRunner DX C257 ali koliko je sedaj, če ti velikost ni problem.

Print je poceni in super kvaliteta, scanner je brutalno hiter. Printati začne takoj (ga imam za hrbtom, pa se obrnem in je iz "sleep" že sprintano).

Tale ta prvi bi bil, ker imamo centralnega sicer podobni, kot drugi in sicer Canon 5250 sicer star eme 10 let kupljen rabljen iz Švedske z samo 15.000 kopijami in ja dela malo vzdrževanja, tako, da takega še enega ne rabimo...

Tale tvoj predlog za prvega je dober , je pa to laser, se dobijo kaki neoriginal tonerji ali si poročen potem z Canonom do smrti ?

Han je izjavil:

Na flaške npr. Canon Maxify GX7040.

Če ne rabiš barvic na papirju pa npr. ČB laser Canon iR1643i.

Tega sem že gledal mi je všeč, ker so barve res ugodna cena niti ni potrebe po neoriginalu ......

izberem tega, ali pa gornjega, ne vem laserjev se bojim, ker po izkušnjah je vedno nekaj .........

Hvala za namige .......

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

darkolord ::

mat xxl je izjavil:

Tale tvoj predlog za prvega je dober , je pa to laser, se dobijo kaki neoriginal tonerji ali si poročen potem z Canonom do smrti ?
Pri laserjih je zanimiva, a enostavna "formula" - dražji kot je tiskalnik, večji so tonerji, cena tonerjev je pa vedno približno ista. 7.400 strani za črn toner se mi zdi OK, tako da sem kar na originalnih.

Pri 1000 straneh je to ~10 eur na mesec za toner.

Pa tile poslovni laserji so precej boljši kot tisti najcenejši. Inkjet se enkrat zamaši, zapaca, laserje pa lahko vzdržuješ skoraj do večnosti.

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

mat xxl je izjavil:

Pri laserjih je zanimiva, a enostavna "formula" - dražji kot je tiskalnik, večji so tonerji, cena tonerjev je pa vedno približno ista. 7.400 strani za črn toner se mi zdi OK, tako da sem kar na originalnih.

Pri 1000 straneh je to ~10 eur na mesec za toner.

Pa tile poslovni laserji so precej boljši kot tisti najcenejši. Inkjet se enkrat zamaši, zapaca, laserje pa lahko vzdržuješ skoraj do večnosti.

Ta novejši in jeti srednji rang se sploh ne zapacajo več, vsaj Canoni ne , imaš pa specifiko HP 476dw in 576dw ti pa niso zmožni stati, če je v elektriki, se nič ne zamaši, če ga odklopiš in 3 mesece stoji, je za v smeti, sicer ima še dva taka, eden mi nagaja pa oba na cissu, to je obratovanje res đžabe... Se mi pa zdi , da že ti Canoni na flaše so obratovanje veliko cenejši, kot laser, je pa res, da niso tako hitri....

Za najboljše modele pa izveš pri Opti print in ostalih, pogledaš, kaj oni oddajajo v najem ..... kot namig... ali pa vprašaš Printen discount iz Nemčije , so na Ebayu pa radi svetujejo....

Originalni toner za Canon iR1643i je specificiran za 20.500 strani, stane okrog 110 eur, v kartuši je tudi valj. Grelna enota bi naj zdržala vsaj 150.000 izpisov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

glede teh 1643i, c1333i, 529 ipd vse meni na ZS.

dobi se po dobrih cenah.

Zgodovina sprememb…

HP je spet podaljšal CASHBACK

https://h41201.www4.hp.com/WMCF.Web/si/...

Dokler vsaj ne prepolovi cene za svoje tonerje in preneha vohlajti / nameščati nov firmware / blokirati tiskalnik na daljavo, NE HVALA.

Zakaj CASHBACK, če lahko že v štartu ponudiš nižjo ceno?

Han my man :) i'm just a messenger, don't shoot.

edi123 ::

Kateri tiskalnik/skener priporočate, na mesec bo sprintanih največ 20 strani teksta. In da so seveda kasneje na voljo ponaredki kartuš za ugodno ceno. Pač nekaj ugodnega, lahko printa počasi :)

https://www.mimovrste.com/multifunkcijs...

https://www.amazon.de/-/en/Multifunctio...

Je to za kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi123 ()

edi123 ::

Han je izjavil:

https://www.misol.si/canon-pixma-ts6350...
https://www.misol.si/canon-pixma-ts6351...

https://www.amazon.de/dp/B09HK3R2MN

Eh to je absolutno predgrago za 30 listov/mesec ali še to ne...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Daniel ()

Daniel ::

Zastonj tiskalnik bo težko dobil.

Jaz mam pixmo že 16 let (mp540), še vedno dela. Vmes je enkrat 3 leta stala na polici (sem moral zamenjat glavo, 16 eur z ebaya, en čeh jih je prodajal). Po mojem se splača dat 115 eur za 30 listov na mesec, recharge tinte je pa potem 12 eur ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alekskac ()

sbawe64 ::

ČB laser Brother MFT, po možnosti iz toner benefit programa ?

170EUR
DCP-1622WE
https://www.lemit.si/izdelek/BRDCP1622W...

163EUR
DCP1623WEAP2
https://www.misol.si/brother-dcp1623wea...

Ali najdi na bolhi&co kakšnega rabljenega mft na posode z barvo, ne one na kartuše.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

aborko ::

Canon Maxify MB2150 in MB5150:

Nekih minusov printer za moje potrebe nima, ugodna cena, duplex, razen mogoče duplex skeniranje bi lahko imel + z waste ink so bili problemi ker ima butast sistem vpojnih gobic, ki se prepojijo že po 10k printih + potreben je SW reset števca strani.
Sam sem (zelo enostavno) dodal zunanji tank za waste ink (priteče nekje 1 deci na 5k strani) pri 10k printih in od takrat ni bilo nobenih probleov s CISSom iz Alija za 20€ vse dokler ni crknila glava po 45 tisoč printih.

Kupil za 50€ drug, skoraj nerabljen Maxify MB5150 prestavil CISS in pičim dalje, trenutno ima 10k natisnjenih.

Čeprav je printer ok, ne seže do kolen ČB laserjem, kjer je bilo natisnjenih 100k strani z poceni osnovnim hp 1010 praktično brez problemov, potem pa je crknil grelni del.

kika55 ::

Jaz uporabljam kakovostno barvno multifunkcijsko (tiskanje, skeniranje, kopiranje) napravo CANON Pixma G3420 že eno leto (cena je bila akcijska, okoli 150, običajno je blizu 200).

https://www.canon-europe.com/printers/p...
https://www.bigbang.si/canon-pixma-g342...
https://www.mimovrste.com/brizgalni-tis...
https://www.misol.si/canon-pixma-g3420

Vse je v najlepšem redu in še vedno nisem porabil niti polovice priloženih začetnih črnil. Tiskalnik namreč uporablja črnilo (v stekleničkah), ne kartuš.

Gledano v celoti je veliko bolj ugodno od tiskalnikov s kartušami, en komplet stekleničk črnila vseh 4 barv pride tam okoli 40-45 evrov (ena je med 9-11), medtem ko vemo, da kartuše Canon stanejo nekatere posamične čez 20 evrov, torej komplet je lahko tudi 70, 80.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kika55 ()

DamijanD ::

Naš HP MFP M281fdw (https://support.hp.com/bg-en/product/de... izredno umazano printa. Sklepam, da so ga zapacali/pokvarili neoriginalni tonerji. Ker pride komplet originalnih tonerjev enako kot nov printer (in nimam nobene garancije, da bi z originali delovalo bolje), me zanima če kdo slučajno ve, koliko bi prišel servis/čiščenje tiskalnika?

In kaj bi predlagali kot alternativo za barvnega laserca - nekaj kjer ne rabiš prodajat ledvic za originalne tonerje ? A imam prav, da je Brother še najbolj "pošten" kar se potrošnega materiala tiče? Ima kdo kakšne izkušnje z dcp-l3560cdw (390€) ali dcp-l3520cdw (350€) ?

Umazan tisk je navadno posledica zapacanih / iztrošenih / slabih valjev v kartušah ali dotrajane grelne enote. Koliko izpisov ima? Tiska umazano tudi po menjavi kompatibilbih tonerjev za enake ali druge nove?

Če ni pogoj laser, boš prišel (naj)ceneje skozi z enim od Canon Maxify tiskalnikov.

roscha1 ::

@DamijanD

Tale HP sekret ti packa zaradi zanič ITB enote. Problem je v čistilni klini, ki je vredna max 5€, vendar lahko zamenjaš le in samo celo ITB enoto.
(No serviser jo in še on ima kar veselico. Cena? Sitnica. Ene toliko kot nova naprava (brez dela za menjavo!)

Fiksirna enota -> isti kur4c.

Vrži v smeti in bejž od HP polproduktov.

Če se ti ravno da, zgooglaj koliko jim je padel promet na teh "I wanna be printer" jajcih.

DamijanD ::

roscha1, da tudi sam ugotavljam, da HP ni več kar je bil...
Kaj bi bila barvna laserska alternativa?

Mogoče CANON MF655Cdw.

hotig ::

Pozdrav

Odločam se za nakup multifunkcijskega tiskalnika za domačo uporabo (na kartuše, lahko tudi črnilo). Pomembno je da ima naslednje funkcije:
- Obojestransko skeniranje in kopiranje preko ADF
- Poceni kartuše (kompatibilne)
- Čim bolj enostavna in jasna uporaba (mislim na funkcije na sami napravi in tudi program za računalnik)
- Enostavna povezava (wi-fi direkt)

Do sedaj sem imel Canon PIXMA TS5150, ki pa zadnje cajte malce packa pri tiskanju/kopiranju. Ta je v uporabi že dobrih 7 let, sem probal samodejno čiščenje in poravnavo glave, ki porabi precej črnila pa se po parih kopijah/tiskih spet ponovi malce bledo tiskanje. Uporablja se dosti za obojestransko kopiranje in skeniranje pa mi gre že tudi mal na živce nenehno dvigovanje pokrova ?.

Za novo opcijo sem nekako že izbral Canon MAXIFY MB5150 (glede na ceno), ker ima vse vključeno. Mal sem gledal po youtubeu pa ni ravno veliko uporabniških izkušenj. Omenjeni tiskalnik se dobi za okoli 160€ na Amazonu, komplet XL kartuš pa je okoli 20€ tako da se mi zdi to trenutno najboljša izbira. Verjetno bo še kakšen popust za črni petek, do takrat imam še mal časa za razmišljanje.

@aborko - kako si zadovoljen z delovanjem, kakšen je postopek nastavitve wi-fi povezave? Vem da sem imel pri trenutnem modelu kar nekaj težav da sem ga nastavil, navodila na canonovi strani so bila tudi precej nejasna, medtem ko preko usb kabla (ki sicer sploh ni priložen) sploh ni bilo povezave. Upam, da je zadeva čim bolj enostavna. Kakšne so hitrosti tiska/kopiranja glede na osnovne specifikacije, kako hitro se zažene oz. ogreje po mirovanju?

Če ima še kdo izkušnje s tem modelom ali pa podobnim konkurentom (samo ne HP) nej jih lepo prosim deli.
L.p.

https://www.avtera.si/velikoformatni-ti...

če kdo rabi, samo danes zelo ugodna cena.

hotig: dokler je garancija, nikar s kompatibilo......po preteku garancije....drugače pa kakega EPSON-a na flaške?

Zgodovina sprememb…

@hotig: Canon Maxify GX7040 ali GX7050.

aborko ::

@aborko - kako si zadovoljen z delovanjem, kakšen je postopek nastavitve wi-fi povezave? Vem da sem imel pri trenutnem modelu kar nekaj težav da sem ga nastavil, navodila na canonovi strani so bila tudi precej nejasna, medtem ko preko usb kabla (ki sicer sploh ni priložen) sploh ni bilo povezave. Upam, da je zadeva čim bolj enostavna. Kakšne so hitrosti tiska/kopiranja glede na osnovne specifikacije, kako hitro se zažene oz. ogreje po mirovanju?

Jst sem nad kartušami obupal, natisnejo bistevno manj kot je napisano, verjetno zato ker dosti barve gre za čiščenje glave, ki je dokaj pogosto. Črna še nekako zdrži, ker je bistveno večja, barvne pa mi je kr pobiralo. Zato sem šel na CISS. Za wifi ne vem, ker ga ima preko kabla, hitrost za vse pisarniške zadeve se meni zdi ok, je pa res da je zelooo odvisna kakšno kvaliteto tiska nastaviš. In pa kakšne slike v HQ na povoskan papir se kr dolgo tiskajo. ČE ga imaš vseskozi v standby (priporočam) začne printati nekje v 5s.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aborko ()

@aborko
Hvala za info. Pri meni je tako, da bi rad omogočil tiskanje/skeniranje z 2 ali celo 3 računalnikov (stacionarni, prenosniki) iz različnih sob, zato je wi-fi nekako obvezen. Tiskanje bo večinoma osnovna kvaliteta dokumentov, nič slikic (no mogoče pa kdaj). Glede na to, da se trenutni tiskalnik tudi iz standby stanja zbuja kako minuto ali več, bo teh 5s futuristično veselje ?.

@Han
Tvoj predlog je res makina, ampak malce preveč (cenovno) za moje potrebe. Jst ga rabim za osnovno domačo uporabo, ta Maxify GX7040/GX7050 z ceno od 530€ naprej pa mislim da ne bo upravičil prihranka s črnilom.

@scipascapa
Sej to je meni nekako samoumevno, ampak vseeno je finančna razlika prevelika in bom v primeru nakupa tega modela šel takoj na kompatibilne. Evo danes sem gledal na Amazonu komplet originalnih XL stane 94€, medtem ko je komplet kompatibilnih 20€, se pa dobi tudi komplet 2x barvne + 4x črna za 30e.

Hvala vsem za info, drugi so še vedno dobrodošli. L.p.

Če ni pogoj samodejno obojestransko skeniranje, lahko vzameš enega od cenejših in po višini nižjih Maxify GX. Po enem letu zmerne uporabe GX6050 je vsa tinta na polovici. GX serija je "tank" v primerjavi s konkurenčnimi plastik-fantastik izdelki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

No glede na ceno sem odstopil od tiskalnika na flaške. Bo verjetna izbira Maxify MB5150. Mal še gledam in iščen mnenja po spletu, nakup bo verjetno za črni petek (upam na dobro ceno).

@Han
Obojestransko skeniranje kot kopiranje je pogoj, pač tako smo se odločil, da bo "babica" dala liste not pa uspela vse skup nardit sama brez tuje pomoči. Sicer bo rabila nekaj inštrukcij ampak upam na samostojnost :)
L.p.

in ga boš takoj filal s fejki? da ne bi potem pričakoval garancije.....
««
15 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
363632 (2217) Lonsarg
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )